Wkinl

Hoe verzorg muizen nemen

Muizen zijn grote huisdieren voor mensen van alle leeftijden en, hoewel hoge onderhoudskosten, zijn leuk om naar te kijken en mee te spelen. Lees meer over de verzorging van uw nieuwe muis vrienden hieronder.

Stappen

Hoe verzorg muizen nemen. Zoek een dierenarts die werkt met pocket huisdieren / exotische huisdieren.
Hoe verzorg muizen nemen. Zoek een dierenarts die werkt met pocket huisdieren / exotische huisdieren.
 1. 1
  Get voorbereid. Voordat u uw nieuwe huisdier thuis te brengen, is het belangrijk om alle benodigdheden die u need.Set up van uw kooi te krijgen en vul het voedsel / water fles. Wanneer uw nieuwe muizen thuis te komen, zullen ze enige tijd aan te passen nodig hebben; voorbereid op voorhand maakt de overgang minder belastend voor u en de muis.
 2. 2
  Overweeg redding. Aankoop van een aantal van de grotere dierenwinkels betekent dat u het risico van ondersteunende knaagdier boerderijen Rescues nemen vaak bij knaagdieren en hebben regelmatig nestjes te wijten aan dierenwinkels mis-geslachtsbepaling hun dieren te voeren. Bovendien, een rescue knaagdier waarschijnlijk beter worden gehanteerd en meer ondersteuning geboden dan een dierenwinkel. Als u niet kunt vinden geen reddingen in uw buurt, neem dan contact op een fokker (ja, mensen doen ras muizen, net zoals u katten of honden zou fokken) - sommige van deze nemen in reddingen ook.
 3. 3
  Laat u informeren. Voordat u een muis kopen, moet je wat onderzoek te doen naar hun zorg. Dierenwinkels en persoonlijke websites zijn berucht voor het geven van verkeerde informatie. De beste middelen voor de muis zorg zijn de websites van de verantwoordelijke fokkers. U kunt ook proberen te sluiten bij een huisdier forum, waarvan sommige zijn uitsluitend gewijd aan muizen. Sommige van deze sites zijn vermeld onder Bronnen en Citaten hieronder.
 4. 4
  Zoek een dierenarts die werkt met pocket huisdieren / exotische huisdieren. Dierenarts zorg is een noodzaak voor een huisdier. Muizen voelen pijn en lijden net zo veel als andere, grotere dieren. Muizen die lukraak worden gefokt, verscheept naar dierenwinkels, en dan samen verkrampt in kleine bakken in afwachting aankoop zijn meer vatbaar voor lijden aan ziekten en ziekte. Als je niet kan veroorloven de dierenarts rekeningen en medicijnen om deze ziekten te behandelen, is het aangeraden dat je niet de aankoop van een muis tot de middelen beschikbaar zijn voor u.
  • Vraag uw dierenarts vragen. Zorg ervoor dat u een dierenarts die beschikbaar is voor spoedeisende zorg is te kiezen. (Of, kijk voor een noodsituatie huisdier kliniek die kleine dieren behandelt.) Omdat muizen zijn zo klein, een eenvoudige ziekte kan erg snel omslaan. Het is belangrijk dat je ze directe zorg kunnen krijgen wanneer dat nodig is. Zorg dat u uw dierenarts te vragen of ze de beschikbare apparatuur om een ​​operatie uit te voeren op zakformaat dieren. Als het antwoord nee is, blijf dan op zoek naar een dierenarts die doet.
 5. 5
  Bepaal of u wilt een man of een trio van vrouwtjes. Dit zijn de beste verhoudingen, de vrouwelijke muizen met vrienden worden bewaard en zijn gemakkelijker te bewaren dan mannen. Zorg ervoor dat de keuze die je maakt past bij uw levensstijl. Als je elke dag tijd niet kunnen besteden aan uw huisdier, moet je niet de aanschaf van een mannetje.
  • Wil je een man? Mannelijke muizen hebben bepaalde kenmerken die hen het perfecte huisdier voor sommige mensen te maken. Eerst moeten mannelijke muizen afzonderlijk worden gehouden. Sommige mensen hebben gemeld succes met houden van twee of meer tezamen, als de mannetjes muizen jonge geïntroduceerd (tot 4 weken oud). Het risico van vechten zeer sterk bij mannen. Vanwege dit, is het aangeraden om nooit mannetjes bij elkaar te houden. Als u ervoor kiest om een ​​man in uw huis te brengen, zal je zijn veiligste bron van kameraadschap.
  • Wil je vrouwtjes? In tegenstelling tot de mannen, moeten vrouwen in groepen worden gehouden. Een trio van drie vrouwen is het beste. Op die manier, als iemand overlijdt, de anderen zullen nog steeds een metgezel. Er is gerapporteerd door veel mensen die vrouwtjes worden lusteloos, afval weg, en kan mogelijk sterven zonder een metgezel. Daarom, als je meer wilt dan een muis te houden, is het raadzaam dat u vrouwtjes kiezen.
 6. 6
  Niet combineren mannetjes en vrouwtjes. Het is nooit veilig om een ​​man en vrouw samen te plaatsen, zelfs niet tijdelijk. Fokkerij kan zeer snel optreden bij muizen en het is bijna onmogelijk om zwangerschap te voorkomen. Zwangerschap hard aan een dier, waaronder muizen. Muizen gekocht bij dierenwinkels mag nooit doelbewust gefokt worden, tenzij je bereid bent om de verantwoordelijkheid voor de resulterende pups te accepteren zijn. Als je wilt fokken, contact opnemen met een verantwoordelijke fokker en met hen bespreken een aantal van je opties. Sommige dingen in gedachten te houden als u ervoor kiest om dierenwinkel muizen fokken:
  • Veel dierenwinkels kopen hun muizen uit dierlijke fokkerijen. Deze leveranciers te betalen meestal geen aandacht aan de gezondheid of temperament bij het fokken. Door deze muizen, gekocht bij dierenwinkels dragen vaak gebrekkige of gevaarlijke genen voor tumoren en andere slopende ziekten. Vaak zijn de gevolgen van deze slechte genen niet meer gezien nadat de muis is afgelopen fokken leeftijd. Omdat je niet weet wat de gezondheid lijn van muizen die u aanschaft van dierenwinkels, loopt u het risico het doorgeven van deze defecte genen aan hun pups.
  • Muizen kunnen nesten van 15 of meer pups hebben. Heeft u een veilige en geschikte woning voor alle resulterende baby's als u de muis over een van deze grote tomen? Als u ervoor kiest om de baby's verzenden naar een dierenwinkel, kunnen ze eventueel worden verkocht aan slang eigenaren en worden gebruikt als feeders.
  • Muizen kunnen nesten van alle mannetjes hebben. Hoewel ongebruikelijk het zeker gebeurt. Als u ervoor kiest om uw muizen fokken, heb je de ruimte en het geld naar het huis van 10 of meer mannetjes elk in aparte kooien?
  • Zwangerschap en geboorte kan fataal zijn voor de moeder. Bent u bereid om de gezondheid en het leven van de moeder te offeren? Heeft u een noodsituatie dierenarts die kunnen leveren de baby's door c-sectie als dit noodzakelijk wordt? Als u fokken, zodat uw kinderen kunnen zwangerschap te begrijpen, bent u bereid om hen uit te leggen waarom de moeder stierf?
  • Moeder kan en wil ruimen hun eigen nesten. De eerste keer moeder, vooral dierenwinkel moeders, zijn zeer gevoelig voor het ruimen van een of meer van hun pups. Bent u in staat om te gaan met het hartzeer als dit gebeurt?
 7. 7
  Kies een soort kooi. De beste kooien voor muizen zijn bedraad kooien met bar-afstand van minder dan 1 cm. Draad kooien toelaten veel meer mogelijkheden voor verrijking en niet de ernstige ventilatie problemen die een tank niet hebben. Als je een tank moet hebben, dan moet je een veilige mesh deksel maken van lucht circulatie voor uw huisdier te verhogen.
  • Wees voorzichtig met bar afstand bij gebruik verjaard kooien. De afstand balk moet onder 1cm of de muis zal ontsnappen. Als uw muis is onder de 5 weken kan het nodig zijn in een tank als een tijdelijke maatregel om te zetten totdat het te groot om te ontsnappen is gegroeid. Muizen zijn geweldig ontsnapping kunstenaars. Vergeet niet, als een muis zijn kop tussen de spijlen kan passen, dan kan het zijn lichaam fit ook. Ook kunt u gaas kopen en wikkel het rond de kooi. Plaats meteen als je een stuk gebeten in de helft.
  • Tanks zijn heel gemakkelijk te reinigen en te ontsmetten, maar maak het temmen van uw muis veel harder. Elke kooi waar je moet benaderen van bovenaf maakt uw muis denken dat je een roofdier.
  • Modulaire systemen zoals Rotastak Habitrail en zijn niet geschikt voor muizen. Maar ook als veel te klein, tenzij je veel geld uit te geven en sluit tientallen de eenheden samen hebben ze een groot aantal ernstige gezondheidsproblemen en verrijking kwesties.
 8. 8
  Kies de juiste maat van de kooi. Vloeroppervlak telt meer dan hoofdruimte bij de aankoop van een kooi. De Fun Mouse website in de citaties vermeld biedt een kooi maat calculator Als je twijfels hebt over de kooi door u gekozen hebt. U kunt ook het dubbele van de nummers die op de buitensporige rat rekenmachine, die enkele kooi presets setup voor u heeft.
 9. 9
  Geef ze iets om op te lopen. Beddengoed is een must. Gebruik nooit grenen of ceder, omdat deze bossen kunnen ademhalingssysteem van een muis schaden en maken het moeilijk voor hen om te ademen. Vermijd ook zaagsel, zand, of iets dat gemakkelijk kan worden ingeademd in de longen van uw huisdieren '. Strooisel te spreiden 2-3 cm diep op de bodem van de tank. Geschikte beddengoed zoals:
  • Aspen: zorg ervoor om het te controleren en zorg ervoor dat het geen stof bevat.
  • Carefresh: Als u ervoor kiest om Carefresh beddengoed gebruiken, moet u de witte soort te kopen. De gekleurde en grijze Carefresh neigt te stoffig voor muizen te zijn en kan leiden tot URI's (bovenste luchtweginfecties).
  • Verscheurd document: Gewoon wit printer papier dat is uitgevoerd door de shredder maakt prachtige beddengoed. Zorg ervoor dat er geen inkt op het papier, omdat dit kan dodelijk zijn als ze worden ingeslikt.
  • Megazorb: Dit is een goedkoper en meer verfijnde versie van Carefresh.
  • Ectopetbed, BedExcel en Finacard: deze kartonnen gebaseerde beddengoed zijn prima, maar niet geschikt voor gravende.
 10. 10
  Geef ze iets te nestelen in. Zorg altijd voor uw muizen met een zacht materiaal dat ze kunnen versnipperen te bouwen van hun nest. Geschikte materialen omvatten zijdepapier (gebruik nooit iets met toegevoegde lotion), toiletpapier en papieren handdoekjes. Blijf weg van alle commercieel verkochte nesten producten (zoals hamster pluis); niet alleen zijn deze duurder dan de goedkope alternatieven hierboven, maar ze bevatten ook vezels die fataal kan zijn indien ingenomen in het systeem van uw muis. De meest vermakelijke beddengoed voor een muis is om het katoen peulen, die zij vervolgens kunnen openbreken en verspreiden maar ze willen kopen. Het kaf zijn ook leuk voor hen om op te kauwen.
 11. 11
  Voorkomen dat er parasieten en andere onaangename verrassingen. Strooisel moet ofwel worden bevroren of gebakken voor gebruik. Dit elimineert parasieten. Bevriezen beddengoed bij 0 * C gedurende 24-28 uur (dit is de veiligste methode). Of bakken bij 140 * C gedurende 30 minuten (niet toestaan ​​dat de bedden om in contact te komen met een soort van open vuur, want het zal vlam vatten). Speelgoed moet ook grondig voordat inleiding op de tank te reinigen. Deze kunnen worden bevroren evenals de aanwezige, of gereinigd met azijn en grondig gewassen met vers water.
 12. 12
  Koop een fles water en vul deze vaak. Het beste is om meer dan een fles water aan de zijkant van de kooi in het geval een fles stopt met werken te gebruiken, zoals muizen kunnen zeer snel uitdrogen. Kraanwater of bronwater kan veilig gebruikt worden met uw muizen. Het flesje water moet worden gewassen met warm water en zeep elke nacht en dagelijks bijgevuld met koud water.
 13. 13
  Kopen voedsel. Voedsel beschikbaar moet zijn voor muizen te allen tijde. Zorg altijd voor verse levensmiddelen per dag, omdat hun stofwisseling zijn zeer hoog. Vooraf gemaakte mixen ontworpen voor muizen en ratten bevatten te veel eiwitten voor de meeste dierenwinkel muizen. Een veiligere optie is een pre-made hamster mix. Bij de aankoop van voedsel, op zoek naar 13% eiwit of minder. Vermijd ook mixen die een groot aantal zonnebloempitten bevatten. Deze zijn zeer mesten en worden vaak gebruikt als vulstoffen in goedkoop voedsel mixen.
 14. 14
  Aankoop snacks / supplementen. Muis snacks kan een aantal dingen betekenen. Geef alleen traktaties met mate (een of twee lekkernijen uit de onderstaande lijst gedurende de week) en de invoering van nieuwe lekkernijen langzaam. Let op tekenen van diarree, want dit kan snel uitdrogen en dood je de muis (dit wordt meestal gezien bij de introductie van groenten). Geschikte behandelt onder andere:
  • 1 eetlepel roerei
  • 1 eetlepel gekookte rijst
  • Veggies (donkere greens zijn beter te wijten aan lagere watergehalte)
  • 1 eetlepel gehakte wortelen
  • 1 theelepel Hoge kwaliteit hondenvoer (of twee keer per week)
  • ½ milkbone merk puppy koekje (of twee keer per week)
  • Gekookte pasta zonder saus (eenmaal of tweemaal per week)
  • Cheerios (niet meer dan vijf per dag)
  • Cheerios met een vleugje pindakaas (of twee keer per week)
  • Gevriesdroogde of levende meelwormen (eens per twee weken)
 15. 15
  Kopen speelgoed. Muizen zijn erg nieuwsgierig wezens en vereisen veel stimulatie om gelukkig te zijn. Koop of maak een gevarieerde set van speelgoed voordat u uw muis te kopen. Op die manier kunt u het speelgoed afwisselen wanneer je hun kooi schoon te maken. Vergeet niet dat je veel harder moeten werken om een ​​tank dan een verjaard kooi te verrijken en dat je muizen hebben veel verborgen ruimten. De meer verrijkende speelgoed je beschikbaar hebt, hoe gelukkiger je muizen zal zijn.
  • Vaak de beste muis speelgoed zijn niet gevonden in een dierenwinkel helemaal. Kleine draadmanden bedoeld voor de organisatie maken grote klimmen speelgoed (deze is te vinden in het kantoor aan huis sectie, badkamer sectie, en home organisatie afdeling of de meeste grote warenhuizen). Rijgen een hennep touw van de ene hoek van het deksel van de tank naar de andere voegt spanning aan huis van uw huisdier. Wees creatief met je speelgoed maken inspanningen.
  • Een veilig alternatief voor de aankoop van speelgoed is om je eigen uit ijslollystokjes (nieuw en ongebruikt gekocht van een ambachtelijke winkel) te bouwen. Zorg ervoor dat u niet giftig Elmers lijm of niet-giftige hete lijm te gebruiken en laat je fantasie de vrije loop.
  • Andere gratis / goedkoop (en veilig) speelgoed zijn lege wc-papier rollen en ongebruikt eierdozen (niet het piepschuim zijn). Kartonnen dozen kunnen ook veilig worden gebruikt. Het plaatsen van een ongebruikte tissue box in de tank en het verwijderen van het plastic van de bovenkant geeft zowel nestmateriaal, een nestkastje en uren van vermaak als je muizen versnipperen de doos en weefsels in
  • Als u ervoor kiest om de stof speelgoed te maken, moet u alleen gebruik maken van polar fleece. Dit is de enige veilige materialen te gebruiken met muizen. Katoen en andere stoffen hebben snaren die kunnen wurgen / vangen op de muis, niet te vergeten vormen een gevaar voor verstikking bij inslikken.
  • Zorg ervoor dat u hennep gebruiken voor een willekeurige tekenreeks of touw je in de kooi te gebruiken.
  • Gebruik nooit een soort plakband in de muis tank. De chemische stoffen in de lijm zijn giftig als uw muis kauwt en verteert hen.
 16. 16
  Koop of maak een nestkast. Je muizen moet een overdekte ruimte voor hen beschikbaar te allen tijde. Dit zorgt voor een veilige comfortabele omgeving voor uw huisdier om een ​​nest te bouwen. De meeste muizen houden niet van om uit te slapen in de open lucht. Iglo plekjes of andere winkel gekochte nestkasten werken goed. U kunt ook items gebruiken uit rond uw huis, zoals lege tissue dozen of cornflakes dozen om je eigen te maken.
 17. 17
  Maak de kooi. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, muizen zijn zeer schoon dieren. Als hun eigenaar, kunt u ze tevreden houden door hun huis volledig schoonmaken van een keer per week en de plek schoonmaak halverwege de week. Terwijl je schoon, moet u beschikken over een tijdelijke kooi voor uw muizen. Schoonmaken is ook een geschikt moment om band met uw muizen en geef ze wat oefening. Om de kooi schoon te maken:
  • Verwijder het speelgoed, voedsel schotel, waterfles, nestkastje, en iets anders uit de tank. Soak alle plastic of keramische materialen in een warm sopje en goed naspoelen met schoon water.
  • Legen al het beddengoed.
  • Ontsmetten van de binnenkant van de kooi met verdunde azijn (1 kopje azijn: ½ water). Dit helpt met geur verwijderen. Zorg ervoor dat u alle sporen van azijn te wassen uit de tank bij te vullen.
  • Refill de kooi honken met twee tot drie centimeter van vers strooisel.
  • Vervang de etensbak, waterfles, nestkastje, en speelgoed. Je moet het speelgoed bij elke reiniging veranderen om stimulatie voor uw huisdieren.
 18. 18
  Kijk uit voor geur opbouw. Mannelijke muizen hebben de neiging om een ​​sterkere geur dan vrouwtjes hebben. Hoewel het aanwezig is, als u hem de juiste, de geur nooit overweldigend of hinderlijk geworden. De beste manier om dit te bestrijden is om een ​​item te verlaten in de kooi ongereinigde wanneer u het beddengoed te veranderen. Dit artikel is reeds gerapporteerd en zijn aanwezigheid zal het mannetje minder kans om opnieuw te markeren maken. Zorg ervoor dat u het item te draaien dat je niet elke keer om iets te voorkomen dat vuil schoon te maken.
 19. 19
  Zorg voor lichaamsbeweging. Heb een wiel beschikbaar om uw muizen ten alle tijden. Gebruik een wiel nooit met metalen staven op de loper. Muizen kunnen hebben staarten afgesneden of geknikt door spaken. Wielen moeten vaste oppervlakken hebben voor de muis te draaien op. Zorg ervoor dat het wiel is groot genoeg, zodat de muizen niet hun rug boog tijdens het hardlopen, kan dit blijvende schade aan het dier veroorzaken. De middelgrote silent spinner is een goede keuze. Voor uw comfort, probeer dan een die is niet erg luid plukken. Veilige merken van wielen die je zou moeten kunnen vinden bij uw plaatselijke dierenwinkel zijn onder andere:
  • Silent Spinners: Niet alleen zijn deze wielen veilig, ze een decoratief tintje aan uw huisdieren thuis ook toevoegen. Zij kunnen worden bevestigd aan de zijkant van een kooi of vrijstaand geplaatst. U moet de reguliere formaat wiel (6,5'') te kopen, omdat het de mogelijkheid om terug boog elimineert. De mini-formaat werkt alleen wanneer uw muis is erg jong.
  • Comfort Wielen: Hoewel ze niet zo aantrekkelijk als de stille spinners, deze wielen zijn uiterst veilig. Ze komen in een verscheidenheid van kleuren dus kies er een die bij uw smaak past. Nogmaals, moet u de normale grootte te schaffen.
  • Schotel Wielen: Dit zijn veruit de veiligste wiel beschikbaar voor uw huisdier. Zij de gevaren of rug boog volledig te elimineren en zorgen voor een meer natuurlijke lopende positie voor uw muis. Hoewel deze wielen de neiging tot het nemen van meer ruimte, ze zijn zeer aan te bevelen.
 20. 20
  Geef je muizen tijd aan te passen. Wanneer u uw nieuwe huisdier thuis te brengen, is het aangeraden om ze drie tot vier dagen in hun kooi alleen te geven zich aan te passen aan de nieuwe omgeving. Wanneer de muizen beginnen om normale activiteiten weer te geven (actief is op het wiel, eten, drinken, spelen, verzorging), is het veilig om te beginnen met de hand temmen. Maakt niet uit hoe verleid je bent vast te houden en speel met je nieuwe huisdier, dit alleen al de tijd is nodig om een ​​vertrouwensrelatie band met de muis op te bouwen.
 21. 21
  Starten van op de juiste voet. Na een paar dagen kunt u verlijmen beginnen met je muis. De eerste stap is om vertrouwen te creëren. Vanuit het perspectief van de muis, je bent een zeer groot en onbekend roofdier. Het is belangrijk geduldig en kalm te zijn bij het trainen van uw muis. De beste manier om te beginnen is om je hand plaatsen in de kooi en blijven onbeweeglijk. Muizen zijn van nature nieuwsgierig en kunnen komen om je hand ruiken. Niet bewegen. Dit laat de muizen weten dat u hen niet zal kwetsen.
 22. 22
  Stel een schema. Muizen reageren heel goed op schema, en met behulp van een training maakt veel gemakkelijker. Voor de eerste paar weken, is het het beste om twee of drie keer gedurende de dag kiest u beschikbaar zijn. Schrijf ze op en hang ze in de buurt van de kooi. Werken dan met uw muis op deze tijden elke dag. Hoe meer tijd je besteedt aan je muizen in de eerste paar weken, hoe sneller ze comfortabel met u als hun eigenaar zullen voelen.
 23. 23
  Maak een gezonde en positieve relatie. Zodra de muis is vertrouwd met uw geur (dit kan een dag of een week duren, afhankelijk van of ze werden gekocht bij een dierenwinkel of fokker), zullen ze moediger worden. Op dit punt een muis kan klimmen op je hand. U kunt uw hand omhoog een beetje. Als de muis lijkt bang, terug naar de grond. Zoals je opleiding voort te zetten, zullen de muizen meer en meer comfortabel met je wordt. Zodra het u toestaat om het tillen van de grond, kunt u het naar uw schoot.
 24. 24
  Wees geduldig. Verwacht niet dat de muis om comfortabel met u de eerste dag van je training te beginnen voelen. Wees geduldig en je muis leert je veilig bent en zal ze geen kwaad. Zodra deze band is gemaakt, kunt u een lange en gelukkige relatie met uw huisdier muis verwachten.

Tips

 • Bij de omgang met uw muizen, kunnen zij zachtjes pur. Dit heet bruxing en meestal gebeurt bij ratten, maar is soms een gedrag bij muizen. Dit betekent dat ze zoals jij.
 • Een eiwitrijk tussendoortje kunt u uw muizen bieden is gevriesdroogde meelwormen (of wonen als u niet preuts). Deze kunnen bij de meeste plaatselijke dierenwinkels gekocht worden vaak met de vis of reptielen. Muizen zijn alleseters niet vegetariërs. Zij hebben behoefte aan eiwit in hun voeding en vlees is een snelle manier om dit te bieden. Als u ervoor kiest om geen gebruik meelwormen vervolgens hoge kwaliteit hondenvoer of gevriesdroogde kalkoen of kip kan worden gegeven als een traktatie en aan te vullen.
 • De aankoop van een muis uit een dierenwinkel is vaak de snelste manier om een ​​nieuw huisdier in uw huis te brengen. Echter, dierenwinkel muizen vaak gekweekt in knaagdieren molens met weinig tot geen aandacht besteed aan de gezondheid, temperament, of genetica. Vanwege dit, huisdier-shop muizen zijn meer vatbaar voor ziektes, infecties, en wangedrag. Als u ervoor kiest om een ​​muis te kopen bij een dierenwinkel, zich ervan bewust dat het weken of zelfs maanden voor de muis om veilig met u als de eigenaar het gevoel kan nemen. Deze muizen zijn vaak mishandeld alvorens het in uw zorg, en omdat dit hebben geleerd om wantrouwen mens. Het is mogelijk om deze beestjes vertrouwen te leren, maar je zult geduld en vastberadenheid nodig.
 • Een geweldige manier om de hand-temmen uw muizen is om ze te plaatsen in de badkuip (gesloten afvoer met een handdoek over de grond) en laat ze kruipen over je handen. Als u ervoor kiest om deze methode te gebruiken, plaatst u een lege wc-papier rollen in de kooi en laat de muizen te kruipen inch Dan, die de beide zijden, zodat er geen ongelukken, til de muis uit en plaats de rol in het bad. Verwijder de rol als de muizen hebben verlaten. Dan zitten naast het bad en plaats je handen handpalmen omhoog op de handdoek. Volg dezelfde procedure zoals hierboven gebruikt met kooi temmen.
 • De beste bron voor de aanschaf van een huisdier is een gerenommeerde fokker. Online zoeken naar een fokker in de buurt van uw huis of iemand die bereid is om hun muizen schip. De aankoop van een muis van een verantwoordelijke fokker betekent meestal het huisdier u mee naar huis zult gezond, kalm, en vertrouwend zijn. Echter, kunt u verwachten om te wachten op een muis gekocht bij een fokker. Verantwoordelijke fokkers niet muizen fokken om meer muizen te creëren. Hun doel is om gezonde muizen met grote temperamenten en ideaal markeringen te creëren. Vanwege dit, zullen sommige fokkers fokken alleen 2-3 nesten per jaar, en ze zullen alleen hun muizen vast te verantwoordelijke eigenaar wie ze vertrouwen. Als je bereid bent om te wachten zijn, fokkers zijn de beste optie voor de aankoop van een muis.
 • Kijk in het krijgen van uw eenzame mannelijke muis gecastreerd door een betrouwbare dierenarts, waarna hij veilig kan worden ingevoerd om een ​​groep vrouwtjes. Sommige mensen beweren dat dit een betere optie, als mens kan niet volledig compenseren voor het gezelschap van zijn eigen soort. Je moet 6 weken wachten na castratie vóór de invoering aan alle vrouwen, om de kans op zwangerschap te voorkomen.

Waarschuwingen

 • Zuig nooit een muis door de tip of midden van zijn staart. Dit is pijnlijk voor hen. Het beste is om een ​​muis te klimmen naar uw hand alvorens ze aan. Als de muis is nog niet de hand tam, kunt u een lege wc-papier buis gebruiken om ze op te halen en vervolgens voorzichtig til deze omhoog, terwijl het blokkeren van beide uiteinden. Maar als het nodig is, pak ze op door de basis van hun staart, en dan ondersteuning van hun lichaam met je andere hand.
 • Dierenwinkels en persoonlijke websites zijn berucht voor het geven van valse informatie. Controleer alle informatie vinden. De beste sites voor informatie zijn die gemaakt door verantwoordelijke fokkers. Deze individuen hebben de meest persoonlijke ervaring met muizen en echt zorg over de verzorging van muizen.
 • Gebruik nooit de pluis "beddengoed" verkocht bij dierenwinkels voor nestmateriaal. Dit is zeer gevaarlijk muizen of andere kleine dieren. Het is het beste om je muizen te voorzien van wc-papier, kranten (zwart-wit afdrukken), en papieren handdoeken en hen in staat stellen om hun eigen nest te bouwen.
 • Als je ziek met een verkoudheid of griep hebt, nooit omgaan met uw muizen, omdat ze je koude / griep te kunnen vangen. De ziekte kan dodelijk zijn als alleen gelaten. Als u merkt piepende ademhaling, niezen, tranende ogen, of snotteren, neem ze onmiddellijk naar de dierenarts.

Dingen die je nodig hebt

 • Aspen beddengoed (of andere, veilige beddengoed)
 • Kooi, idealiter versperd met bar afstand van minder dan 1 cm
 • Beveilig fijnmazige deksel bij gebruik van een tank.
 • Water
 • Waterfles
 • Voerbak
 • Toys (gekocht of gratis)
 • Drie vrouwelijke muizen, of een eenzame man
 • Eten (hamster formule, groenten en fruit)