Wkinl

Hoe maak je een kat te stoppen van het bijten en krabben

Wordt gebeten of gekrabd door uw huisdier kat is geen pretje. Het is ook gevaarlijk als de kat trekt bloed, puncties uw huid of laat bacteriële infectie achter. Een kat kan ook bang door uw reactie als je niet weet hoe hij moet reageren, mogelijk maken van de gewoonte eerder slechter dan beter. Leer hoe u uw kat te leren om zich niet bezighouden met dergelijk gedrag.

Stappen

Hoe maak je een kat te stoppen van het bijten en krabben. Begrijpen wat moedigt een kat om zijn gedrag te veranderen.
Hoe maak je een kat te stoppen van het bijten en krabben. Begrijpen wat moedigt een kat om zijn gedrag te veranderen.
 1. 1
  Begrijpen wat moedigt een kat om zijn gedrag te veranderen. Katten beste reageren, namelijk loven en belonen passend gedrag, negeren en terugtreding van ongewenst gedrag.
 2. 2
  Nooit geraakt, schreeuwen, jagen of uw geduld verliezen met een kat. Je zult gewoon verschrikken de kat en de oorzaak van de kat te nerveus en verward geworden.
  • Bel nooit een kat voor u en hem vervolgens te straffen. De kat heeft geen idee waarom je negatief reageert op hem, als geroepen om een ​​persoon wordt meestal (en moet) in verband met aangename reacties - het is ook los van het incident dat heeft geërgerd of boos je.
 3. 3
  Leer te anticiperen bijten of krabben gedrag gericht op de menselijke doelen. Veel katteneigenaren leren om signalen te lezen dat hun kat op het punt staat iets en bijten en krabben mensen signalen doen zijn niet anders. Als je ze aaien of het doen van enige andere vorm van interactie met hen, let op tekenen zoals verwijde pupillen, huid kabbelend, of ophouden te spinnen. Als de kat is staren naar je en heeft hun oren erop achteruit of trekkingen, moet u stoppen en geef de kat wat ruimte. Zodra je voelt dat een kat gaat beginnen bijten of krabben u, er zijn dingen die je kunt doen om te smoren dit slecht gedrag in de kiem, zoals:
  • Plukken hem uit en hem te plaatsen op de krabpaal en prees hem voor krassen in plaats van jou.
  • Gaf hem een ​​catnip muis om in plaats van u te bijten. Prijs hem voor bijten het speelgoed.
  • Verleggen van de kat opzij en laat hem met rust.
 4. 4
  Begrijpen wat er kan worden motiverend bijten of krabben gedrag bij uw kat. Het kennen van de oorzaak is een belangrijk onderdeel van goed beheer van een probleem en kan u helpen om triggers te identificeren en te trachten hen indien relevant te verwijderen. Bijten en krabben gedrag kan veroorzaakt worden door een of meer van de volgende:
  • Zelfverdediging: Het bijten en krabben is de beste vorm van verdediging van een kat. Als u pijn uw kat per ongeluk (zoals zitten op zijn staart), hij is waarschijnlijk te bijten of krabben als een natuurlijke, onnadenkende reactie. Hij doet het niet te betekenen voor u, is hij gewoon te zeggen, "Ow, dat doet pijn!" Niet klappen of spuit hem als dit is waarom hij heeft krassen of gebeten je - gewoon zachtjes, maar stevig zeggen: "Nee."
  • Agressie: Uw kat probeert om boven kat in het huishouden. Haal uw kat desexed zodat u de overheersende rol spelen.
  • Stress (lawaai, verandering van omgeving, overstuur mensen, etc.): Uw kat pikt op emoties en antipathieën verandering. Het beste antwoord is om kalm en een geregeld sfeer te herstellen. Verlaag luidruchtige tv's, vragen kinderen tot stiller rond de kat te zijn, en als iemand wordt boos, vraag hen dan om te huilen of schreeuwen van het gehoor van de kat.
  • Te veel opwinding: Kittens zijn speels, maar soms krijgen ze te opgewonden en dragen hun speelsheid in bijten en krabben. Het is niet leuk en het moet worden gestopt door het omleiden van de kitten aandacht aan zijn krabpaal of speelgoed.
  • Angst voor ruwe behandeling: Als kinderen of anderen hebben grofweg al spelen met de kat, zal hij bang worden opgenomen of gespeeld met en kan reageren door te bijten of krabben groeien. Begeleiden kinderen spelen met de kat en de daarover.
  • Ziekte: soms bijten of krabben is een reactie op de kat ziek voelen en bang zijn voor aanraking of nabijheid. In dit geval, als je ziekte vermoedt, krijgt uw kat naar de dierenarts voor een onmiddellijke check-up.
  • Veroudering: Een oudere kat die broos is geworden na verloop van tijd kan kwalijk worden opgenomen of geknuffeld en kunnen bijten of krabben om wat rust te krijgen. Vraag familieleden om rekening te houden met de leeftijd van de kat en de noodzaak voor zachtere behandeling en wordt gegeven veel ruimte.
 5. 5
  Vermijd rustgevende uw kat na bijten of krabben. Als je al lichtgeraakt-feely en geloven een knuffel geneest alle, dit is een tijd om je feel-good reactie te schorten. Nadat u uw kat hebt gedisciplineerd, niet beginnen en hem aaien. Dit zal absoluut verwarren uw kat en geef hem gemengde gevoelens, dus de volgende keer dat hij is waarschijnlijk om u te bijten net zo hard, handelend voor een knuffel. Begin niet met het en hij zal niet keep it up.
 6. 6
  Bieden meer entertainment. Haal meer katten speelgoed voor uw huisdier om op te kauwen en een krabpaal te krabben op. Katten moeten bijten, kauwen en krabben voor de lol en de praktijk gewoon niet op jou of ieder ander mens. Probeer het spelen met de kat met een hengel speeltje, zodat je handen vrij van beten zijn.
 7. 7
  Zoek een methode die voor u werkt. Een van de methoden hierboven voorgestelde kan alles wat je nodig hebt om te stoppen met het krabben of bijten. Zo niet, de volgende paragrafen presenteren een paar manieren om een ​​kat te stoppen van het bijten of krabben.

Stem en lichaam methode

Deze methode gaat over klank en lichaamstaal. Get it right en het werkt een traktatie.

 1. 1
  Zodra de kat bijt of krassen, zegt een gezaghebbende "nee". Tegelijkertijd, wijzen de vinger naar de kat.
 2. 2
  Staar naar de kat direct een indruk of een woeste blik. Staart zijn in de kat ter wereld beschouwd als een bedreiging van dominantie. De ogen hebben het, de kat is gewaarschuwd.
 3. 3
  Het helpt ook om jezelf te verwijderen uit nabijheid van de kat na dit te doen, het negeren hem gedurende ongeveer 10 minuten.

Handgeklap methode

Deze methode kan werken met een dominante, agressieve of brutale kat. Het wordt niet aanbevolen voor gebruik met een schuwe of nerveuze kat, omdat het deze eigenschappen kunnen versterken.

 1. 1
  Wanneer uw kat bijt of krassen, klap in je handen en zeggen "nee!" stevig. Denk eraan, niet roepen op uw kat.
  • Niet klappen rechtstreeks in het gezicht van uw kat, maar het kan hem bang en laat hem nerveus.
 2. 2
  Herhaal elke keer bijten of krabben optreedt en uw kat moet stoppen.

Onwetendheid is een zegen methode

Deze methode werkt niet met alle katten, maar als het werkt met uw kat omdat hij meestal de heer Super aanhankelijk en mist u, of is hij een kitten en nog aan het leren zijn manieren, dan zal hij binnenkort stopt het slechte gedrag.

 1. 1
  Op het moment dat uw kat stopt bijten of krabben je, pak hem op zonder een woord te zeggen en zet hem neer waar het incident zich voordeed. Probeer een lichaamstaal van walging aannemen als je dit doet, maar doe hem geen pijn of behandelen hem ruw. Je kunt ook zeggen "nee!" stevig als het voelt passend.
 2. 2
  Lopen in een minachtende manier, zonder enige verdere interactie. Zorg ervoor dat de kat helemaal alleen in de kamer, zonder menselijke interactie voor vijf tot tien minuten. Herhaal dit elke keer als hij probeert te bijten of krabben jou. Hij zal snel associëren genegeerd met het slechte gedrag.
  • In het bijzonder, niet uw kat niet voeden gedurende 20 minuten na een bijten of krabben incident, omdat dit ten onrechte zou kunnen worden opgevat als een beloning.

Spuitfles / waterpistool methode

Niet iedereen het erover eens dat dit een goede manier van omgaan met een bijten of krabben kat. Het moet onmiddellijk, anders zal de kat niet de handeling associëren met het bijten of krabben, het probleem is dat weinig mensen rondlopen met een spray fles of waterpistool voor enkel dit doel! Echter, als u weet dat uw kat aansprakelijk is om dit te doen op bepaalde plaatsen, zoals bij elkaar zitten in de voorkant van de tv, misschien houdt men naast een favoriete plek zit die u snel kunt grijpen mocht dat nodig zijn.

 1. 1
  Wanneer uw kat krabt of bijt, spuit water op zijn vacht of achter en zeggen "nee!" stevig en gezag. Niet schreeuwen.
  • Spuit nooit in het gezicht van de kat, dit kan zowel schadelijk en angstaanjagend.
  • Niet weken uw kat - dit is bedoeld als een korte, scherpe spuiten zijn.
 2. 2
  Herhalen indien nodig. Uw kat moet het gedrag te stoppen. Gebruik deze methode te vaak echter, vooral als de kat is timide.

Tips

 • Leer kinderen hoe te houden en beroerte katten en kittens correct. Goede behandeling kan veel problemen voorkomen.
 • Houd in gedachten dat een gestresste kat kan ook een bijtende kat geworden. Net als mensen, kunnen katten worden gestrest, en dit is een belangrijke reden dat sommige katten bijten. Om die spanning te verlichten, probeer dan het geven van uw kat een wandeling aan de leiband en kraag. Als uw kat is een binnenkat, krijg je kat wat oefenen speelgoed dat uw kat rond kan jagen.
 • Als de spuitfles methode werkt, maar houden de spray fles als een waarschuwing. Als de kat stopt, zet het neer. Als de kat handelt over het, gebruik van de spray. Zodra leerde de spuitfles betekent Nee, kan de kat alleen maar reageren op de spray fles wordt opgepikt en zal alleen grenzen te testen ongeveer een op de tien keer te zijn dat u echt meent. Het bijhouden van een kleine spray fles handig in je zak is goed als je met behulp van dit voor alle wangedrag.
 • Begrijp zachte play-bijten en grijpen. Houd uw hand of een lichaamsdeel heel stil toen de kat speel-bijt of grijpers. Laat de kat om te stoppen en te laten gaan al op zijn eigen. Als de kat dit doet in het spel, zal de kat te stoppen. Als de kat bijt te hard, schreeuwen Nee of Ow en stoppen met spelen. Een kat kan getraind worden om alleen bijten heel voorzichtig tijdens het spelen en nooit de huid te breken door de "stoppen wanneer het is te ruw" methode, en te grijpen zonder klauwen. Snel wegrijden van een play-hapje of pak is wanneer je het meest kans om gekrabd of beetje moeilijk uit te spelen ruw.
 • Deze tip is enigszins riskant - te zien of het mogelijk is om te doen met uw kat. Op het moment dat uw kat beweegt in te bijten of krabben, stevig pak het nekvel van zijn nek (proberen te verzamelen van de vacht, het is makkelijker met pluizige katten) en dwingen zijn hoofd naar beneden. Zeg "NEE!" met authority.But dont schreeuwen naar de kat. Je bent niet ruw of kwetsen van de kat, bent u alleen het stoppen van zijn actie voor een moment. Hij zal waarschijnlijk wimpelen (in dit geval, laat hem gaan voordat hij probeert met zijn klauwen), maar hij zal weten dat je niet leuk wat hij probeerde te doen. Als de kat blijft nog voor een paar seconden, laat hem gaan jezelf. Je moet eerlijk maar stevig te verschijnen.
 • Als uw kat blijft bijten of krabben u, tikt uw kat stevig maar voorzichtig aan de bovenkant van de neus. Dit kan geen kwaad uw kat, maar veeleer hem ergert.
 • Vertel het poesje "No".
 • Bij gebruik van de fles methode zeker niet om het water te krijgen in de katten face.It zal de kat verschrikken of maak hem / haar nervous.Spray opnieuw als het continues.Be ervoor te spuiten op bont of in het achterste deel van body.Do kat niet spuiten als overbodig.

Waarschuwingen

 • Niet invullen van de spray fles of waterpistool met iets anders dan water.
 • Als er geen kinderen in uw huishouden, zorg ervoor om hen te vertellen, ook over het feit dat veilig rond uw kat. (Nee trekken staarten, niet geslagen, geen geschreeuw, geen gebruik van de spray fles, tenzij het absoluut noodzakelijk is, enz.)
 • Nooit smack of raken uw kat, want dit zal hem alleen maar denken dat je een gemiddelde persoon, die ofwel zal hem ontwijken u volledig, of maak hem agressiever naar u toe.
 • Als het bijten is totaal uit karakter en plotselinge, neem uw kat naar de dierenarts voor een onmiddellijke check-up. Er kan een onderliggende medische aandoening die behandeling nodig zijn.
 • Als uw kat reageert slecht op een van de methoden, stop ze doen in een keer.
 • Kattenbeten kunt u gemakkelijk infecteren. Raadpleeg een arts.

Dingen die je nodig hebt

 • Een spray fles of waterpistool
 • Water
 • Krabpaal
 • Toys