Wkinl

Hoe de zorg voor cavia's

Cavia's (ook wel cavia's) zijn kleiner huisdieren, maar vereisen veel ruimte, tijd, moeite, en menselijke interactie. Als u bereid bent om uw cavia geven een goed huis met de juiste voeding, aandacht, leefruimte, verzorging en veterinaire zorg zijn, wordt u goed beloond met een gelukkig, gezond, en zeer leuke cavia.

Stappen

Hoe de zorg voor cavia's. Zoek een goede locatie voor de kooi.
Hoe de zorg voor cavia's. Zoek een goede locatie voor de kooi.
 1. 1
  Krijg groot genoeg kooien. U moet het mogelijk maken 7,5 vierkante meter aan ruimte kooi als een minimum voor een cavia (zelfs dat is vrij klein), of 10.5 voor twee. Echter, hoe groter de kooi hoe beter. Een hok buiten wordt NIET aanbevolen als cavia's hebben een zeer beperkte temperatuur tolerantie. Andere dieren kunnen breken in de kooi en schadelijk voor hen zijn, als goed. Je cavia (s) zullen beter af zijn als ze worden ondergebracht binnen te zijn, waar ze zich veilig en warm zal zijn, en waar ze je kunnen ruiken, en ook zodat u kunt communiceren met hen meer.
 2. 2
  Zoek een goede locatie voor de kooi. Een plek waar de familie bezoekt meerdere keren per dag voor behoorlijke tijd is de beste locatie. Een woonkamer, slaapkamer of hal is de beste keuze, omdat er frequent verkeer. Je cavia zal voelen zich meer opgenomen in je leven en je zult in staat zijn om gemakkelijk te communiceren met je cavia als je langs de kooi. Gewoon niet zet de kooi buiten ze zijn veel roofdieren die er zijn of in de garage auto dampen kunnen schaden of zelfs te doden en het kan erg warm in de zomer.
 3. 3
  Cavia's zullen ook wat tijd nodig hebben elke dag - Laat ze los in een afgesloten ruimte. U kunt dit doen door het opzetten van een pen in een ruimte (een gebied met gemakkelijk onderhouden vloeren) of buiten als het niet te warm of koud. Zorg ervoor dat u voldoende ruimte hebben in hun oefengebied, zodat ze kunnen rennen en spelen. Deze oefening is van cruciaal belang om het geluk een cavia's. Zorg ervoor dat u een paar speeltjes en tunnels in de speeltuin gezet.
 4. 4
  Adopteer twee of meer cavia's van hetzelfde geslacht of gesteriliseerd / gecastreerd, zodat ze niet eenzaam. Cavia's hebben gezelschap nodig want ze zijn kuddedieren. Breng wat tijd door met je huisdieren elke dag. Er is geen excuus voor het houden van een sociaal dier alleen. Het zal zeker eenzaam zijn, zelfs als je zo veel tijd doorbrengen met het als je kunt. Afzonderlijke behuizing is gelijk aan dierenmishandeling.
 5. 5
  Zorg ervoor dat zoet water beschikbaar is om cavia's te allen tijde.
  • Verander je cavia 'waterfles, schoon en dagelijks veranderen. Krijg een cavia / konijn fles met de kleine bal in de uitloop en houdt het vol.
  • Zorg ervoor dat het mondstuk regelmatig schoon om deze vrij van hooi en pellets smurrie die kunnen broeden schadelijke bacteriën en verstoppen de waterstroom te houden.
  • Mondstuk kan worden gereinigd met een Q-tip.
  • De fles water zelf kan worden gereinigd door de invoering van ongekookte rijst en een beetje water, en schudden. De rijst zal verjagen eventuele groenachtig build-ups (algen).
  • Als de kooi in de zon van de dag, kan dit bijdragen aan algen ophopingen. In dit geval omvatten de flessen met een ondoorzichtige doek om algen te voorkomen.
  • Vermijd alles toe te voegen aan het water, zoals vitaminepillen als ze heel snel ineffectief en als ze niet over een goede smaak, cavia's zijn waarschijnlijk niet het water toch te drinken.
 6. 6
  Maak grashooi zoals timothy of boomgaard gras hooi beschikbaar om uw varkens 24/7. Cavia's zijn grazende dieren, zodat ze iets te grazen op of hun spijsverteringsstelsel kan stilgelegd nodig. Kleenmama's ( http://www.kmshayloft.com/ ) is de beste bron voor hooi (haar 3e snede is het beste) of Oxbows Western Timothy Hooi (verkrijgbaar bij Petsmart) is ook goed.
  • Alfalfahooi mag alleen worden gevoerd aan baby's vanaf 6 maanden oud en jonger, en zwangere of zogende zeugen, want ze hebben veel extra voedingsstoffen die gezonde volwassen cavia's niet nodig.
  • Timothy, kropaar, of bluegrass hooi moet worden gevoerd voor cavia's ouder dan 6 maanden. Het moet gevoed 'vrije keuze', wat betekent dat ze hebben wat in de kooi de hele tijd.
  • Gebrek aan hooi kan leiden tot malocclusie, een verkeerde uitlijning van de tanden die chirurgische correctie, en GI Stasis kunnen eisen, stilleggen van het spijsverteringskanaal vaak leidt tot de dood.
 7. 7
  Zorg dat de cavia's krijgen verse groenten per dag. Groene bladgroenten moet maken ongeveer 20% van het dieet van uw cavia '. Wees voorzichtig met bladgroenten als te veel van deze kan maagklachten en diarree veroorzaken.
  • Cavia porties moet bevatten veel groenten rijk aan vitamine C (zoals cavia's zijn niet in staat om hun eigen vit C produceren -.. Te weinig vit C kan leiden tot ziektes).
  • Veggies goed voor cavia's zijn selderij, wortelen, off-the-trostomaten, komkommer, maïs, kleine hoeveelheden spinazie en pod-erwten. Als een cavia lijkt niet bereid om eventuele groenten te eten, probeer dan snijden ze in schijfjes of kleine stukjes. Sommige vruchten zijn ok voor cavia behandelt zoals aardbeien en appel stukken, maar deze kunnen slechts incidenteel worden gegeven als een deel van de zuren die schadelijk zijn voor cavia's kunnen zijn.
  • Groenten te vermijden omvatten alle groente in de kool familie, ijsbergsla, rucola salades, rode bladeren, broccoli, bloemkool, bieten greens, aardappelen, en radijs.
  • Elke cavia zal vergen ongeveer een portie van een kopje per dag. Het verdelen van de veggie maaltijd in twee porties is een goed idee, omdat cavia's zijn grazende dieren die liever te eten gedurende de dag in plaats van een grote maaltijd.
  • Check de volgende links voor hulp bij het samenstellen van uw cavia '
 8. 8
  Feed pellets van goede kwaliteit. Oxbow Cavy Cuisine is het beste voor varkens van meer dan 6 maanden, en hun Cavia prestaties is het beste voor varkens jonger dan 6 maanden. Kleenmama's Timothy Keuze pellets is het beste voor varkens van meer dan 6 maanden, en Alfalfa keuze pellets alleen voor varkens jonger dan 6 maanden.
  • Voed geen konijn of ander klein dier pellets - het vitaminegehalte is niet hetzelfde, en kan schadelijk zijn voor uw cavia zijn!
  • Voed een vlakte pellet, zoals korrels met zaden in hen verstikking kunnen veroorzaken. Pellets, hooi, onbehandelde verse biologische gras (tarwe of standaard gazon gras) en verse groenten zijn alle voedingsmiddelen cavia's nodig.
 9. 9
  Geef je cavia met veel speelgoed en kooi accessoires. U kunt uw eigen speelgoed te maken van dozen, papieren zakken, havermout containers, mappen en meer. Wees creatief en gebruik materialen die u vindt rond het huis. Voor zachte kooi accessoires (een cavia's must-have!), Check out Jens Custom Crafts. Ze heeft de beste dingen! http://www.jenscustomcrafts.com
 10. 10
  Spot reinigen van de kooi van uw cavia '. Proberen om het dagelijks te doen, maar ten minste eenmaal per twee dagen, het verwijderen van uitwerpselen en niet opgegeten groenten van de dag ervoor, het schoonmaken van de fles water, en het toevoegen van meer hooi op de kooi.
 11. 11
  Maak de kooi grondig minstens een keer per week. De frequentie van grondige reiniging afhankelijk van het bedtype gebruikt en het aantal cavia's hebben.
  • Verwijder alle puin, voeringen, beddengoed, voedsel en speelgoed en vervreemden of te reinigen met een cavia vriendelijke antibacteriële spray. Gebruik geen schoonmaakmiddelen ontworpen voor de mens.
  • Wrijf de binnenkant van de kooi / hok met cavia vriendelijke antibacteriële spray. Het is een goed idee om de kooi / hok lucht laat voor een korte tijd.
  • Vervang nu het beddengoed. Het is vaak handig om een ​​laagje krant onder je andere beddengoed om urine vlekken te voorkomen. Newspaper mag niet worden gebruikt strooisel op zich en niet gemakkelijk toegankelijk cavia zij de inkt opnemen.
  • U kunt gebruik maken Carefresh, vochtafvoerende fleece dan handdoeken, of aspen beddengoed.
  • Gebruik geen houtsnippers of zaagsel als strooisel. Gebruik ook geen ceder of grenen beddengoed, aangezien beide schadelijk fenolen. Hetzelfde geldt met grenen houtkrullen, tenzij het kunstmatig gedroogd.
  • Handdoeken eronder fleece gesneden passen bij uw kooi kan ook worden gebruikt als kooi liners - net schudt het puin, wassen en hergebruiken. Zorg dat er geen losse draden hoewel als proefkonijnen voeten kan gemakkelijk worden gevangen in hen.
  • Zorg ervoor dat u een ruimte voor uw cavia om in te slapen - u kunt iglo's kopen bij de meeste dierenwinkels of als alternatief, kunt u los hooi voor hen te graven inch
 12. 12
  Trim teennagels om de paar weken. Als ze donker teennagels, een zaklamp achter de nagel, zodat u kunt zien waar de quicks. Als je clip te dicht bij het schip de teen nagel kan beginnen te bloeden. Gebruik syptic poeder of meel om het bloeden te stoppen.
  • Als u niet zeker bent over het knippen van de nagels dan is het een goed idee om naar een dierenarts om ze geknipt voor het eerst - de dierenarts kan ze clip voor u en u laten zien wat er te doen is in persoon.
 13. 13
  Was uw cavia om de 3-4 maanden. Niet wassen elke vaker dan dit als het cavia vacht vettig kan maken wat niet goed is voor hun gevoelige huid.
 14. 14
  Let op tekenen van ziekte. Weten wat te zoeken in een zieke varkens. http://www.guinealynx.info/emergency.html Neem uw ​​cavia een cavia savvy exoten dierenarts voor de juiste behandeling. Checklist Guinee Lynx voor betrouwbare dierenartsen: http://www.guinealynx.info/vetlist.html. Wees altijd op de kijk uit voor zelfs de kleinste verandering als proefkonijnen zijn zeer goed in het verbergen van een ziekte.
  • Zorg ervoor dat alle cavia's worden behandeld op hetzelfde moment als sommige ziekten zich verspreiden van de ene cavia op zijn kooi mates.
 15. 15
  Controleer mannelijke cavia's om zo vaak rond hun genitaliën, als ze kunnen krijgen beïnvloed. U kunt gewoon masseren het gebied een beetje en als soft kak-achtige spul aanwezig is, voorzichtig schoon uit de zak met een wattenstaafje.
 16. 16
  Niet het huis van je cavia met konijnen of toestaan ​​dat de twee soorten om samen te spelen. Konijnen van nature dragen een bacterie die cavia erg ziek kan maken, en konijnen zijn groter, sterker dieren. Zelfs een speelse kick van een konijn kan een cavia te doden.
 17. 17
  Weeg uw cavia wekelijks te zorgen dat ze niet verliezen van gewicht, een veel voorkomend symptoom van ziekte of gebitsproblemen. Een gewicht fluctuatie van maximaal twee gram is normaal, maar meer dan dat ernstige gezondheidsproblemen kan betekenen. Een digitale keukenweegschaal werkt het beste voor dit.
 18. 18
  Interactie en de band met je cavia meerdere keren per dag. Cavia's zijn van nature een sociale diersoort en leven in kuddes / groepen in het wild. Regelmatig moeten elke dag is essentieel om het geluk van uw cavia's. Praat met uw cavia, knuffelen het, draag het en huisdier het zo vaak als je kunt en gereserveerd genoeg tijd om te spelen met je cavia.
  • In sommige landen is het illegaal om een ​​enkele cavia kopen --- liever, moet je ze kopen in paren. Cavia's weet heel goed dat het gezelschap van een andere cavia.
  • Cavia's kunnen depressie-achtige symptomen (verlies van eetlust, inactiviteit, enz.) uit te drukken als ze niet worden gebonden met --- dus, eenzaamheid.

Tips

 • Gratis roamers zullen genieten van hun diner / water station meer als opgericht in het kader van een lage tafel. (Cavia's zijn altijd bang met te veel open ruimte boven hun hoofden.) Je moet ook een beetje van strooisel stof onder lage meubels voor het slapen plekken. En terwijl ze zijn niet zo geneigd om elektrische snoeren te kauwen als konijnen, je moet alle kabels uit de buurt van favoriete hang-outs en afdalingen houden. (WAARSCHUWING: ze lijken te zijn geïnteresseerd in dunne draden zoals mobiele telefoon oplader snoeren.)
 • Behandel ze met respect en zij zal van u! Ze zijn grote huisdieren!
 • Cavia's zullen hun eigen kak eet, dat is coprophagy genoemd en het is heel normaal. Je kunt merken vaak ze hun achterwerk te bereiken over, maar wees niet ongerust. Wanneer ze innemen hun kak krijgen ze belangrijke voedingsstoffen uit de bacteriën in hun darmen.
 • Als uw varken springt plotseling in de lucht of snel verdraait zijn hals met een kleine hop, is het niet hebben van een aanval. 'Popcorning' kan zowel duiden geluk of een poging om de overtollige energie, vergelijkbaar met een kat plotseling krijgt de drang om te racen door het huis vrij te geven.
 • Sommige cavia's kan u een verkennend knabbelen,. Zodra ze erachter komen dat je niet gemaakt van voedsel dat ze zal stoppen.
 • Hier krijg je een zware pot voor voedsel uw cavia's. Ze kunnen een plastic kauwen aan stukken, of klop een lichte voorbij. Natuurlijk kan meer ondernemende cavia het toch omver om te krijgen om al hun voedsel.
 • Tenzij je fokken cavia's, niet cavia's van verschillende geslachten elkaar te houden. U kunt ze bij elkaar te houden als een of beide is gesteriliseerd of.
 • Cavia's ook genieten, die kunnen worden gekocht of gemaakt, afhankelijk van uw budget. Hoe minder gecompliceerd hoe beter. Lege cilinders en papieren zakken maken perfecte speelgoed en zijn altijd welkom.
 • Cavia's hebben een gezellige ruimte om in te slapen, waar ze veilig kunnen voelen. * Zorg ervoor dat u ten minste een zachte plek voor uw cavia te bieden.
 • Sommige mensen laten hun cavia's vrij rondlopen in hun huizen. Ze hebben de neiging om te blijven in een kamer en favoriet "runs" te ontwikkelen. Vrije uitloop cavia's zijn gelukkig en robuuster.
 • Merkwaardig, vrije uitloop varkentjes snel aanpassen aan soft-handdoek gevoerde papieren zakken met boodschappen als hun persoonlijke toiletten. Deze zeer disposable "bag privees" zijn gemakkelijk te vervangen als ze een beetje te vies is. Zuinig ook.
 • Alleen voeden alfalfahooi om cavia zes maanden en jonger.
 • Cavia's moet leuk kooien hebben met veel leuke speelgoed en andere spullen. Zoals knuffel kopjes, tunnels, kauwen speelgoed, hooi speelgoed, enz. Stel je voor dat je met niets te doen leefden in een huis! Behandel ze met zorg, liefde en respect!
 • Een vrije uitloop cavia het beste is voor een volwassene die alleen woont. Een dergelijke regeling zou niet geschikt zijn voor een gezin met jonge kinderen of andere huisdieren. Te gevaarlijk voor de piggie!
 • Voor de dagelijkse, zet ze op de vloer met een veilige surround. Cavia's houden van te lopen. Wees ervan bewust dat ze zouden kunnen knabbelen elektrische snoeren en vergeet niet om nauw hen wanneer ze buiten hun kooi.
 • Cavia eet niet alles wat je bieden hen, waaronder lekkernijen.
 • U kunt helpen redden cavia's door te kijken rond uw lokale dierenwinkel. Zorg ervoor dat ze allemaal hebben voedsel, water, en vertonen geen tekenen van ziekte. Als ze dat doen, waarschuwen de manager van de winkel direct.
 • Geef ze altijd veel interactie zoals ze zijn sociale dieren.

Waarschuwingen

 • Gebruik nooit zaagsel of maïskolf beddengoed. Gebruik nooit plastic strooisel of de meeste iets anders in de kooi, als proefkonijnen zal het kauwen en kan stik op de gekauwd stukken.
 • Wees niet gefrustreerd als ze duiken onder dekking wanneer u benaderen. Cavia wat tijd nodig om op te warmen aan u. Het is ook een kwestie van instinct en persoonlijkheid. Omdat prooidieren, cavia's zien opdoemen schaduwen als een bedreiging eerste en een vriend later. Sommigen zullen altijd verzetten wordt opgepikt, terwijl anderen zullen gegeven moment benaderen om te leren (vooral als ze erachter te komen dat je de bron van voedsel).
 • Laat nooit een cavia onbeheerd op hoge plaatsen. Ze kunnen hun benen breken bij een val.
 • Vermijd commercieel geproduceerde lekkernijen en speelgoed. Velen zijn ongezond voor cavia's, dus gewoon wegblijven en voeden gezonde traktaties zoals fruit of worteltjes of twee keer per week in kleine hoeveelheden.
 • Wees op uw hoede van advies elke dierenwinkel werknemer. Weinigen van hen zijn opgeleid en goed geïnformeerd over wat het beste is voor cavia's.
 • Als u merkt dat uw cavia heeft knapperig ogen of neus, kan dit betekenen dat het een bovenste luchtweginfectie en je moet het aan een betrouwbare dierenarts zeer snel brengen.
 • Cavia's verbergen ziekteverschijnselen totdat ze zijn heel ziek. Als een cavia toont tekenen van ziekte, kan het verergeren of zelfs zeer snel sterven. Raadpleeg een dierenarts zo snel mogelijk!
 • Ook heel voorzichtig zijn als je een dierenwinkel cavia dat het geen ziektes heeft wel moeten kopen. Controleer rond de neus, de ogen en de oren.
 • Cavia's zijn snelle lopers, en ze kunnen je slim af zodra je laat ze uit hun kooi, dus wees voorzichtig! Zorg ervoor dat de "vloer time" run is goed omheind, zodat ze niet kunnen ontsnappen of krijgen in gevaar.
 • Gebruik nooit oefeningsballen of wielen. Ook al zijn ze verkocht naar cavia's, ze zijn niet veilig en kan te voet, teen en spinale schade veroorzaken.
 • Zorg ervoor dat de kooi van uw cavia's regelmatig schoon.
 • Niet voeden varkens aardappelen guinea, uien, prei, tomaat bladeren, chocolade, maïs, tarwe, zuivel, vlees, champignons, junk food, alcohol of ijsbergsla.
 • Verwijder altijd de kooi om de drie dagen als u stro gebruikt als het maden erin kan hebben. Bij gebruik van stro, ook oppassen dat het niet te moeilijk zo scherp strengen ogen van de cavia's 'kunnen verwonden.
 • Zet kooi van uw cavia's nooit in direct zonlicht of buiten.
 • Als je hen gras, zorg ervoor dat het geen chemicaliën zetten inch Hoe verser hoe beter, ook!
 • Leg een handdoek bij het vasthouden van hen, zodat u niet hoeft te veranderen gaan als ze te elimineren op je.
 • Vergeet niet dat er een overbevolking van cavia's. Velen zijn in reddingen en op zoek naar een goed tehuis schuilplaatsen. Keur uw cavia's in plaats van ze te kopen, en dan niet toe te voegen aan de overbevolking van de fokkerij.
 • Doe geen vitamine C druppels in het water van uw cavia's. De vitamine C degradeert snel in water en is in wezen nutteloos en doet niets. In plaats daarvan, als je nodig hebt als aanvulling op uw cavia met C, probeer Oxbow vitamine C tabletten. Alleen zieke of ondervoede varkens zullen supplementen nodig hebben - dat is wat groenten zijn voor!

Dingen die je nodig hebt

 • Een Cavia
 • Grote kooi
 • Speelgoed en schuilmogelijkheden
 • Handdoeken
 • Waterfles
 • Nageltang
 • Beddegoed
 • Een cavia of twee, zorg ervoor dat ze worden gecastreerd of gesteriliseerd als u een man en vrouw samen..
 • Voerbak en voedsel (goede voeding en diervoeders dagelijks)