Wkinl

Hoe maak je een incubator te gebruiken om eieren uitkomen

U kunt eitjes komen, zelfs als je geen kippen met behulp van een incubator. Incubators proberen om de voorwaarden te reproduceren vruchtbare eitjes ervaring onder een broeierige kip, waaronder geschikte temperatuur, vochtigheid en ventilatie niveaus. Om succesvol broeden eieren in een broedmachine, zal je nodig hebt om goed te kalibreren de couveuse en in staat zijn om de instellingen stabiel te houden gedurende de incubatieperiode.

Stappen

Hoe maak je een incubator te gebruiken om eieren uitkomen. Zoek een incubator te gebruiken om eieren uitkomen.
Hoe maak je een incubator te gebruiken om eieren uitkomen. Zoek een incubator te gebruiken om eieren uitkomen.

Voorbereiden op de incubator te gebruiken

 1. 1
  Zoek een incubator te gebruiken om eieren uitkomen. U vindt de aanwijzingen voor het specifieke type en model dat u van plan bent om te gebruiken moet.
  • Zoek een serienummer op de incubator en de naam van de fabrikant. Kijk voor een routebeschrijving op de website van de fabrikant, of contact opnemen met de klant het bedrijf de service-afdeling per telefoon of e-mail om aanwijzingen te krijgen als je niet hebt geschreven aanwijzingen voor het gebruik van de incubator.
 2. 2
  Plaats de incubator in een gebied met weinig tot geen temperatuurschommelingen. Vermijd het plaatsen van de incubator in de buurt van een raam of ventilatierooster, of elk gebied dat tocht ervaart.
 3. 3
  Steek de incubator de stekker in een betrouwbaar stopcontact. Zorg ervoor dat u niet de stekker van de kabel in een stopcontact waar het gemakkelijk kan losraken, of waar kinderen misschien in staat zijn om de stekker.
 4. 4
  Voeg warm water aan de incubator's luchtvochtigheid pan. Raadpleeg de aanwijzingen voor de incubator voor de juiste hoeveelheid water toe te voegen.
 5. 5
  Kalibreren van de incubator temperatuur. U moet kalibreren de incubator om u te verzekeren correcte en stabiele temperatuur niveaus minimaal 24 uur voorafgaand aan incubatie eieren.
  • Zorg ervoor dat u de incubator thermometer aan te passen, zodat het zal de temperatuur te meten rond waar het centrum van een ei zal bereiken in de incubator.
  • Stel de warmtebron tot de temperatuur gegeven tussen 99 en 102 graden F (37,2 en 38,9 graden C). Juist incubator temperatuur zeer belangrijk als lage temperaturen de embryo kan houden van het ontwikkelen en te hoge temperaturen kunnen de embryo's en de oorzaak afwijkingen doden.
  • Wacht 24 uur en controleer de temperatuurmeting weer. De temperatuur moet nog steeds binnen het doelbereik. Niet eieren als de temperatuur buiten het doelbereik schommelt als de eieren niet goed uitkomen voegen.
 6. 6
  Verkrijgen vruchtbare broedeieren. Wil je de eieren uitbroeden binnen 7 tot 10 dagen nadat ze zijn gelegd. Levensvatbaarheid af naarmate de leeftijd eieren.
  • Bedenk hoeveel eieren je wilt uitbroeden. Houd in gedachten dat het zeer zelden voor dat alle van de bebroede eieren uit te broeden en dat sommige soorten hebben een hogere levensvatbaarheid dan anderen bij het kiezen van welk type vogels te broeden en hoeveel eieren te kopen.
  • Lokaliseren broederijen of boeren in uw omgeving die eieren verkopen voor het uitkomen. U moet eieren die zijn gelegd door kippen in een koppel met een mannelijke vogel krijgen, anders kan de eieren niet bevrucht zijn.
  • Contact op met uw lokale landbouwvoorlichting kantoor als u moeite met het vinden van een ei bron hebben. Het kantoor kan aanbevelingen voor de lokale pluimveehouders.
  • WINKEL eieren in dozen bij 40 tot 70 graden F (4,5-21,1 ° C). Roteer de eieren dagelijks door stutten verschillende uiteinden van de doos elke dag of voorzichtig omkeren van de doos.

Incuberen van de eieren

 1. 1
  Verwarm de vruchtbare eieren op kamertemperatuur. Waardoor de eieren op te warmen zal de hoeveelheid en de duur van de temperatuur schommelingen in de incubator nadat je de eieren hebt toegevoegd verlagen.
 2. 2
  Markeer elke kant van de eieren met een symbool. Veel mensen gebruiken X en O aan elke kant van het ei aangeven.
  • Gebruik een potlood en licht trek een symbool van uw keuze op 1 kant van het ei en teken een tweede symbool op de andere kant.
 3. 3
  Leg de eieren voorzichtig in de incubator. Zorg ervoor dat de eieren worden op hun zij liggen. Het grotere uiteinde van elk ei moet iets boven het puntige einde zijn. Dit is belangrijk omdat de embryo's niet goed uitgelijnd kan worden als de puntige einde is hoger en kan moeilijk pipping hebben, of het doorbreken van de shell, wanneer het tijd is om uit te komen.
 4. 4
  Laat de temperatuur dalen na het toevoegen van de eieren. De temperatuur zal tijdelijk verlagen nadat je de eieren hebt ingevoerd in de couveuse, maar het moet passen als je de incubator correct hebt gekalibreerd.
  • Niet verhogen van de temperatuur te compenseren voor deze fluctuatie of je kan beschadigen of doden uw embryo's.
 5. 5
  Noteer de dag en hoeveel eieren u hebt toegevoegd aan de incubator. Je moet in staat zijn om uw luik date gebaseerd op de gemiddelde incubatietijd voor de vogelsoorten die u wilt uitbroeden schatten. Bijvoorbeeld, kippeneieren duurt het meestal 21 dagen te broeden, terwijl veel eenden rassen en pauw 28 dagen duren.
 6. 6
  Draai de eieren dagelijks. Het draaien van de eieren en hun positie verandert helpt het inperken van de gevolgen van eventuele temperatuurverschillen binnen de incubator en bootst het gedrag van een broedende kip.
  • Draai eieren een oneven aantal keren per dag. Op deze manier zal het symbool op de eieren elke dag te veranderen nadat u de eieren, waardoor het gemakkelijk is om te zien of je de eieren hebt aangezet nog voor die dag.
  • Bewegen eieren rond naar verschillende posities in de incubator.
  • Stop hiermee de eieren gedurende de laatste 3 dagen van incubatie, zoals op dit moment, zal de eieren snel uitkomen en dat toch niet meer nodig.
 7. 7
  Pas de luchtvochtigheid in de broedmachine. Luchtvochtigheid moet ongeveer 50 tot 55 procent gedurende incubatie worden, behalve tijdens de laatste 3 dagen wanneer je het wilt verhogen tot 65 procent. U kan hoger of lager luchtvochtigheid niveaus, afhankelijk van het soort eieren die je wilt uitkomen nodig. Raadpleeg uw broederij of de beschikbare literatuur over het uitkomen van uw vogelsoorten.
  • Vullen het water in de pan op een regelmatige basis of de luchtvochtigheid te laag dalen. Voeg altijd warm water.
  • Voeg een spons aan het water pan als je nodig hebt om de luchtvochtigheid te verhogen.
  • Meet de luchtvochtigheid in de incubator met een natte bol thermometer. Een meting van de natte bol thermometer en ook de temperatuur opnemen in de incubator op het moment. Raadpleeg een grafiek of psychrometrische grafiek online of in een boek om de relatieve vochtigheid te vinden vanaf de relatie tussen de natte bol en droge bol temperatuur metingen.
 8. 8
  Zorg ervoor dat de incubator voldoende ventilatie heeft. Er moeten openingen aan de zijkanten en de bovenkant van de incubator om de luchtstroom te controleren om ervoor te zorgen dat deze ten minste gedeeltelijk geopend. U moet het bedrag van de ventilatie te verhogen zodra de kuikens beginnen te broeden.
 9. 9
  Kaars de eieren na 7 tot 10 dagen. Doorlichten van de eieren is wanneer u een lichtbron gebruikt om te bekijken hoeveel ruimte het embryo inneemt binnen een ei. Na 7 tot 10 dagen, ziet u de ontwikkeling van het embryo. Schouwen kunt u eieren met embryo's die niet levensvatbaar zijn verwijderd.
  • Zoek een blikje of een doos die past dan een gloeilamp.
  • Een gat in het blik of doos die kleiner in diameter dan een ei.
  • Schakel de lamp.
  • Neem 1 van de bebroede eieren en houd deze over het gat. Als het ei blijkt duidelijk, heeft het embryo niet ontwikkeld of het ei kan nooit vruchtbaar zijn geweest. Je moet een bewolkte massa zien of het embryo zich ontwikkelt. Het embryo zal in omvang toenemen als je in de buurt van het luik datum.
  • Verwijder eventuele eieren die niet een zich ontwikkelende embryo uit de incubator vertonen.
 10. 10
  Bereid je voor op het luik. Stoppen met draaien en roteren eieren 3 dagen voorafgaand aan de vermoedelijke datum luik. Meest levensvatbare eitjes binnen een periode van 24 uur.
  • Plaats kaasdoek onder het eierrekje voorafgaand aan het uitkomen. De kaasdoek zal helpen vangen stukjes eierschaal en andere zaken tijdens en na het luik.
  • Verhoog de luchtvochtigheid in de couveuse door het toevoegen van meer water of een spons.
  • Laat de incubator gesloten tot na de kuikens uitkomen.
 11. 11
  Verwijder droge kuikens om een voorbereide omgeving. Je kunt ook de kuikens in de incubator een extra 1 tot 2 dagen, maar wil je de temperatuur te verlagen tot 95 graden F (35 graden C).

Waarschuwingen

 • Probeer niet om eieren die je gekocht van een supermarkt uitbroeden. Het verkocht in de winkels eieren onvruchtbaar zijn en zal niet uitkomen.

Dingen die je nodig hebt

 • Stilstaande lucht incubator met een routebeschrijving
 • Vruchtbare eieren
 • Warm water
 • Spons
 • Natte bol thermometer
 • Kalender
 • Potlood
 • Gloeilamp en doos of kan met gat
 • Kaasdoek