Wkinl

Hoe te schilderen met een perslucht spuit

Met behulp van een luchtcompressor te schilderen kan geld besparen en tijd, terwijl het omzeilen van de verontreiniging veroorzaakt door aërosoldrijfgassen. Te schilderen met een perslucht-sproeier, volgt u deze instructies.

Stappen

Hoe te schilderen met een perslucht spuit. Selecteer uw verf en thinner.
Hoe te schilderen met een perslucht spuit. Selecteer uw verf en thinner.

Voorbereidende stappen

 1. 1
  Selecteer uw verf en thinner. Olie gebaseerde lakken worden het makkelijkst gebruikt met een perslucht spuitbus, maar acryl en latex verf kan ook worden gespoten. Het toevoegen van een geschikte dunner zal toelaten meer visceuze verf vrij kan stromen door de sifonbuis, doseerventiel (vloeistof) assemblage, en het mondstuk.
 2. 2
  Bereid het gebied waar u zult schilderen. Leg een doek, vel plastic, schroot hout of ander materiaal op de grond, grond, of een meubel. Voor "vaste" projecten, zoals hier afgebeeld, moet u aangrenzende oppervlakken beschermen en zorg ervoor dat u voldoende ventilatie.
  • Bescherm nabijgelegen oppervlakken van "overspray" met masking of schilderstape en papier of kranten schilder, in winderige, buitenomstandigheden, kan de lucht zwevende deeltjes verf verder dan u verwacht drift.
  • Stel uw verf en thinner op een geschikte ondergrond, zodat lekkages niets zal beschadigen.
 3. 3
  Zet op een masker of ademhalingsapparaat, veiligheidsbril en handschoenen. Deze houden u schoon te maken en u te beschermen tegen gevaarlijke dampen en deeltjes.
 4. 4
  Bereid het te schilderen oppervlak. Grind, borstel, of zand uit roest en corrosie van metalen, verwijder alle olie, stof of vuil, en zorg ervoor dat het droog is. Was de oppervlakte: voor oliehoudende verven, gebruik terpentine, voor latex of acrylverf, gebruik van water en zeep. Naspoelen.
 5. 5
  Prime het oppervlak indien nodig. U kunt de sproeier gebruiken om de primer (volgens onderstaande stappen alsof het verf) of toe te passen het met een kwast of roller. Als je klaar bent, zand het glad als dat nodig is.

Prep de compressor

 1. 1
  Schakel de luchtcompressor. Je zal wat lucht te gebruiken voor het gronden en het testen van uw spuitmachine, dus laat het druk opbouwen terwijl je je verf klaar. De compressor moet een toezichthouder moeten toelaten om de druk van de spuit correct ingesteld, anders zullen fluctuaties optreden als de druk stijgt en daalt, terwijl u aan het spuiten bent.
 2. 2
  Verdraai het de compressor tussen 12 en 25 psi (pounds per square inch). Het exacte bedrag is afhankelijk van uw spuitmachine, dus kijk naar de handleiding (of het apparaat zelf) voor meer informatie.
 3. 3
  Bevestig de luchtslang koppeling aan de veldspuit. Zorg ervoor dat het strak, wilt u misschien de draden wrap met teflon tape om een ​​luchtdichte afdichting te verzekeren. Dit geldt niet wanneer het spuittoestel en de slang zijn voorzien van snelkoppelingen.
 4. 4
  Giet een kleine hoeveelheid thinner in de verf beker. (Dit is het reservoir aan de onderkant van uw spuitpistool.) Gebruik net genoeg om onder te duiken de sifonbuis erin.
 5. 5
  Open lichtjes het doseerventiel. Dit is meestal de onderste twee schroeven boven de handgreep (pistoolgreep) van de veldspuit.
 6. 6
  Prime de veldspuit. Richt het mondstuk in een vuilbak en knijp de trekker. Het duurt meestal een paar seconden voor de veldspuit systeem om prime met vloeistof, dus in eerste instantie zal alleen lucht komen van het mondstuk. Na een moment, moet je een stroom van verfverdunner krijgen. Als er geen dunnere komt uit het mondstuk, moet u de veldspuit te demonteren om te controleren op onderbrekingen of losse zeehonden in de sifonbuis assemblage.
 7. 7
  Leeg de spuit kop resterende dunner. Een trechter helpt, hier, dus je kunt het terug naar de oorspronkelijke verpakking. Terpentine en terpentijn (twee gemeenschappelijke verdunners) zijn brandbare oplosmiddelen, en mogen alleen worden opgeslagen in hun originele verpakking.

Verf

 1. 1
  Meng voldoende verf om uw project te doen. Na het openen van je blikje verf, meng het goed, dan giet genoeg van om het werk te doen in een aparte, schone container. Als de verf is opgeslagen voor elke lengte van de tijd, is het een goed idee om het te belasten door een verf filter om eventuele klontjes van geharde verf die kunnen gevormd hebben te verwijderen. Deze brokken kunnen stoppen met de sifonbuis of het doseerventiel, waardoor de stroom van de verf om te stoppen.
 2. 2
  Verdunnen de verf met een geschikte verdunner. De exacte verhouding van verf dunner is afhankelijk van de lak, spuitbus en sproeikoptype, maar moet de verf meestal verdund met 15 tot 20% voor een goede doorstroming. Merk op hoe dun de verf eruit ziet wanneer u een spuitbus verf gebruiken, dit geeft je een idee van wat je zoekt.
 3. 3
  Vul de verf cup ongeveer 2/3 van de weg met verf en vergrendel hem aan de veldspuit. Of de spray kop hecht aan de onderkant van de veldspuit met een klemsysteem en haken of schroeven op, zeker om het stevig te bevestigen, u niet wilt dat de spray kop om plotseling af te zetten tijdens het gebruik.
 4. 4
  Houd de spuit ongeveer 5-10 cm van het oppervlak. Oefen het verplaatsen van het spuitpistool in een van links naar rechts, of op en neer zwaaiende beweging, evenwijdig aan het oppervlak. Als u nog nooit van dit type verf applicator eerder gebruikt, praktijk houden en swingende het voor een moment om een ​​gevoel voor de balans en het gewicht te krijgen.
 5. 5
  Knijp de trekker om de verf te spuiten. Houd de sproeier bewegen wanneer de trekker wordt geperst om druppels te voorkomen en loopt veroorzaakt door over-toepassing.
  • Het is het beste om te testen-schilderen een stuk afvalhout of karton voor het aanpakken van de belangrijkste taak. Op deze manier kunt u het mondstuk aan te passen indien nodig een fijner spuitpatroon te krijgen.
 6. 6
  Lichtjes overlappen elkaar door. Op deze manier hoeft de "gevederde" randen van het spuitpatroon niet vertrekken dunne plekken in uw verf baan. Kijk voor infusen en loopt, bewegen snel genoeg om de verf te houden van het krijgen dik als je spray.
 7. 7
  Refill de verf beker als nodig is totdat het project klaar is. Sta niet toe dat de veldspuit te zitten met verf erin, als je een pauze nodig hebt, verwijder de beker en spuit wat dunner door de sproeier voor het verlaten van het ongebruikt.
 8. 8
  Laat de verf drogen en opnieuw laag indien gewenst. Voor de meeste verven, een goede, zelfs "natte" vacht is voldoende, maar een tweede laag kan een meer duurzame afwerking te geven. Schuren tussen de lagen wordt aanbevolen voor vernissen, polyurethaan afwerkingen, en andere glanzende verven om de band tussen de lagen te verbeteren.

Opruimen

 1. 1
  Giet de ongebruikte verf. Als je een aanzienlijke hoeveelheid verf linkerzijde, kunt u terugkeren naar de oorspronkelijke kan, vergeet echter dat het bedrag dat u terug naar het reeds is uitgedund kan, maning de volgende keer dat je het gebruikt, moet u mogelijk het aanpassen hoeveelheid verdunning gebruikt.
  • Epoxy verven en lakken die een katalysator (tweedelige verven) gebruiken, kunnen niet worden teruggegeven aan de oorspronkelijke kan; zij volledig moet worden gebruikt of weggegooid keer gemengd.
 2. 2
  Spoel de sifonbuis en kop met thinner. Veeg / het overtollige verf.
 3. 3
  Vul het spuiten cup ongeveer 1/4 van de weg met verfverdunner, klotsen het rond, en spuit het door de sproeier totdat het uit duidelijk. Als er te veel verf in de Beker of de spray assemblage, moet u deze stap herhalen een paar keer.
 4. 4
  Verwijder alle plakband en papier uit uw werkgebied. Doe dit zodra de verf baan is opgedroogd, waardoor de tape op het oppervlak voor een langere periode zal de lijm in te stellen, waardoor het moeilijk te verwijderen.

Tips

 • Schilderen zowel horizontaal als verticaal, maar probeer niet om beide te doen aan een project, omdat er mogelijk een lichte textuur van het oppervlak dat een ander uiterlijk kan hebben als je kijkt vanuit verschillende invalshoeken.
 • Reinig altijd de verfspuit grondig na gebruik. Voor opgedroogde olie gebaseerde verven, moet u wellicht aceton of verfverdunner gebruiken.
 • Lees de instructie of handbediening voor uw spuittoestel. Je moet bekend zijn met de capaciteit, viscositeit, en het type van verf je spuit zal gelden. De controles op de veldspuit gebruikt in de foto's zijn vrij typisch voor dit type spuitmachine. De bovenste regelklep regelt het volume lucht, de onderste meter van de verf flow. De voorzijde van het mondstuk plaats gehouden met een ring met schroefdraad, en het patroon kan worden gewijzigd van verticaal naar horizontaal door hem.
 • Met behulp van een perslucht spuit in plaats van spuitbussen kunt u schilderen met aangepaste kleuren, vermindert de luchtvervuiling, en bespaart geld. Wel, laat significant VOS (vluchtige organische verbindingen), die worden gebruikt als oplosmiddelen in de meeste verfformuleringen.
 • Gebruik een katalytische verloopstuk voor automotive afwerkingen. Het is speciaal samengesteld voor het versnellen van de droogtijd en de runs te voorkomen zonder dat de afwerking of kleur of de verf.
 • Meng genoeg verf voor de volledige taak, indien mogelijk, aangezien alle toekomstige mixen enigszins kunnen verschillen.
 • Het zou geen kwaad om een ​​luchtleiding filter of een droger te gebruiken om vocht en vuil te verwijderen uit de gecomprimeerde luchtstroom. Deze accessoires kunnen worden toegevoegd voor iets meer dan 75€.
 • Gebruik warm water om dunne verf op waterbasis (ongeveer 50 ° C of 122 F). U mag alleen nodig om dunne acrylverf met 5% bij het gebruik van warm water.

Waarschuwingen

 • Haal nooit de luchtslang terwijl de compressor wordt opgeladen.
 • Wat verf producten maken gebruik van zeer ontvlambare oplosmiddelen, in het bijzonder "droog-val" of lak lakken. Vermijd vonken en open vuur en niet toestaan ​​dat rook zich ophopen in besloten ruimten.
 • Verf alleen in een goed geventileerde ruimte.
 • Draag een masker voor langere periodes van de schilderkunst. Betaal de€ 25 een respirator (masker van een schilder) tot longinfecties te voorkomen krijgen. Een masker zal volledig filteren alle verf damp en je zal niet eens ruiken de verf wanneer u binnenshuis werkt.

Dingen die je nodig hebt

 • Masker (of masker)
 • Veiligheidsbril
 • Handschoenen
 • Afplakband
 • Krant of drop-doek
 • Luchtcompressor met regulator (en een droger, bij voorkeur)
 • Luchtslang en koppelingen
 • Spuitpistool
 • Verf en thinner
 • Schuurpapier