Wkinl

Hoe te functioneren in een multi-generatie huishouden

Veel gezinnen rond het leven in meerdere generaties, die worden gedefinieerd als verspreid over drie of meer generaties. Er zijn verschillende, met name in ontwikkelingslanden, die meerdere generaties in het huis als de norm beschouwen, maar het wordt ook steeds vaker voor in de ontwikkelde landen, zoals de stijgende kosten van vastgoed, gezondheidszorg en kinderopvang maken meer gezinnen overwegen krachten te bundelen tussen generaties. Elke generatie brengt echter een nieuwe reeks potentiële complicaties en dat opdat een multigenerational functioneren en gedijen moeten worden aangepakt.

Stappen

Hoe te functioneren in een multi-generatie huishouden. Bepalen waarom deze regeling is op zijn plaats.
Hoe te functioneren in een multi-generatie huishouden. Bepalen waarom deze regeling is op zijn plaats.
 1. 1
  Bepalen waarom deze regeling is op zijn plaats. Elke woonvorm heeft zijn voordelen en nadelen, en om het te laten werken, moeten de voordelen worden erkend en opwegen tegen de nadelen. Als het moeilijk wordt, zullen herinneren waarom je hebt gekozen om te leven in een huishouden meerdere generaties helpen om te gaan met iemand die zich kunnen voordoen. Enkele van de redenen waarom gezinnen kiezen om samen te leven, zijn:
  • Ouder (s) terug te keren naar het verder hun onderwijs, sparen geld voor een van hun eigen, of uit de schulden; wonen met andere familieleden om kosten te besparen, geld besparen, en kinderopvang hebben vertrouwd.
  • Een grote, waarbij een gezin woont met een andere familie-eenheid of een lid die al in het gebied totdat ze vertrouwd met het gebied kan worden en stellen hun eigen huis.
  • Een verlangen om te leven in een gebied met een hoge. Door het hebben van meer familieleden wonen in een enkele, kan de familie zich veroorloven een mooier, groter huis in een betere buurt en met beter dan wanneer ze apart leefden.
  • Alleenstaande ouders die liever hun eigen hebben ouders de zorg voor hun kinderen, of die zich niet kunnen veroorloven kinderopvang.
  • Oudere familieleden die moeten worden verzorgd, en wiens familie ofwel niet kan financieren verpleeghuiszorg of zou gewoon liever kijken na een ouder familielid zelf.
  • Een nadruk op het behoud van culturele tradities en familie wortels.
  • Onvoorziene, ongelukkige omstandigheden, zoals het verlies van een baan, een slopende, een, een opkomende ziekte of een sterfgeval in de familie. Een uitgebreide familie woonsituatie kan een nuttig kussen bieden indien en zodra dergelijke omstandigheden zich voordoen.
 2. 2
  Bespreek de omstandigheden als een familie, zodat iedereen op dezelfde pagina over waarom je bent samen leven. Als het een tijdelijke situatie, tot overeenstemming komen over wanneer de regeling moet worden gewijzigd (bijvoorbeeld wanneer iemand hun Master's degree krijgt).
 3. 3
  De verantwoordelijkheden rondom degenen die moeten worden verzorgd.
  • Is er iemand in de familie hebben gezondheidsproblemen die moeten worden aangepakt, zoals een bejaarde ouder nodig hebben speciale zorg, of een kind met een handicap?
  • Als hun verzorgingshuis is gebaseerd, die van de andere gezinsleden is primair verantwoordelijk voor deze zorg? Of is het om een ​​groep inspanning?
 4. 4
  Bespreek grenzen als groep, aangezien zij moeten worden nageleefd door elk lid van het huishouden, van de oudste tot de jongste.
  • Adres privacy. Het is soms moeilijk om privacy in deze levende situaties. Iedereen heeft behoefte aan een plek waar ze kunnen gaan in het huis wanneer ze voelen de behoefte om alleen te zijn.
  • Een deel van grenzen stellen is elk lid van de familie weten dat het geven van advies, vooral als het gaat om problemen of argumenten door een echtpaar in de woning, mag alleen worden gegeven indien gevraagd. Nooit in het midden van het argument van een echtpaar (de enige uitzondering is in het geval van misbruik).
  • Maak fysieke grenzen, of het nu het creëren van een leeshoek voor een om in vrede en of overspuiten de kelder, zodat het functioneert als een aparte woning voor een jong.
  • Zorg voor akoestische grenzen. Het is waarschijnlijk dat ten minste een persoon in het huis zal genieten van het horen van luide muziek of (soms is het een ouderling die is hardhorend, soms is het een tiener die gewoon houdt van hun muziek luid). Stel regels en indien mogelijk, creëren een rustige wijk ergens in het huis.
  • Stel badkamer regels. Sommige mensen zijn meer accepteren over het gebruik van badkamers op hetzelfde moment dan anderen. Installeer zo nodig een slot op de deur van de badkamer om toevallige onderbrekingen en de daaruit voortvloeiende frustratie te voorkomen. Het kan ook nodig zijn om een "te maken bathroom "gedurende" prime time ", zoals in de, toen leden nodig hebben om klaar te zijn voor of.
 5. 5
  Laat ouders voeden hun eigen. Als de volwassenen niet bewust van rechten en verantwoordelijkheden elkaars blijven, kan soms een bron van onenigheid in de. Wat veroorzaakt problemen is gevoel van hoe ver ze moeten worden toegestaan ​​om te gaan om te beslissen wat het beste is voor de kinderen een niet-ouder volwassene. Het is vooral belangrijk voor grootmoeders (evenals andere gezagsdragers, zoals ooms en tantes) niet aan de door de ouders van een kind regels tegen te gaan. Voor grootouders, kan het moeilijk zijn om een ​​stapje terug en laten hun kinderen leren wat ze al geleerd hebben, maar andersom veroorzaakt wrevel in het huishouden.
 6. 6
  Bepaal van tevoren wie verantwoordelijk is voor welke zal zijn rekeningen. En vasthouden aan dit om het beste van uw vermogen. Natuurlijk zijn er momenten waarop de onvoorziene gebeurt. Als alle volwassen leden samenwerken, kunnen verrassing problemen worden opgelost.
 7. 7
  Bel een familie bijeenkomst als er een probleem dat u denkt nodig te bespreken. Als het een meer persoonlijk probleem, neem de ander familielid opzij en rustig bespreken. Zoals eerder vermeld, moet er een tijd en een plaats waar elke familielid privacy kan hebben. Het is onder deze omstandigheden dat veel persoonlijke problemen kunnen worden aangepakt en opgelost voordat ze uitbarsten in een groot conflict.
 8. 8
  Besteden kwaliteit tijd samen als een familie.
  • Hebben een nacht per week als familie 's nachts.
  • Maak teams van familieleden (alleen mannen, alleen vrouwen, alleen de kinderen, of welke manier kunt u de familie verdelen aan diverse leden krijgen een band als groep) krijgen in het een keer per week en hebben de teams om de beurt koken van een maaltijd samen. Familie nacht of een zondag diner zou goed zijn.

Tips

 • Laat kinderen het goede voorbeeld dat hun grootouders en overgrootouders zijn speciale mensen die ze veel dingen kan leren. Leer hen aan de oudere leden van de familie te respecteren.
 • Denk aan de voordelen van het leven in een multi-generatie huishouden.
  • Oudere kinderen leren hoe de zorg voor baby's en peuters tot kinderoppas.
  • Wijsheid en verhalen van ouderen krijgen doorgegeven naar beneden door dagelijkse activiteiten, herinneren kinderen die dingen waren niet altijd de manier waarop ze nu zijn, en dat ze zullen waarschijnlijk veranderen dramatisch eens te meer.
  • Waardevolle vaardigheden worden geleerd in hoe ze samenwerken als een groep en conflicten, die in situaties nuttig kan zijn buiten het huis op te lossen.
  • Er is een grotere beschikbaarheid van ondersteuning, zowel emotioneel als financieel, en meer mensen om mee te praten.
 • Vaak de meeste stress is op de middelste generatie (s) die in evenwicht moet zijn op de behoeften en de betrokkenheid van de vorige en de volgende generatie (s).

Waarschuwingen

 • Heeft boosheid of wrok tegen een ander familielid niet toe leiden dat u om te vergeten hoe belangrijk die persoon is aan u.
 • Opslagruimte kan zeer schaars geworden in dit soort huishouden, vooral omdat grote gezinnen de neiging om hun boodschappen te kopen in bulk hoeveelheden. Pakken de kwestie als een gezin: zich te ontdoen van wat je echt niet nodig hebt, of het huren van een opslagruimte.
 • Als een volwassen familielid niet doen hun taken, ga niet in een moratorium op je eigen klusjes tot ze beginnen te helpen. Dit alleen veroorzaakt spanning en zou kunnen leiden tot een zeer rommelig huis.
 • Niet zoeken door middel van zaken een ander familielid. Je hebt geen recht om hun privacy te schenden, alleen maar omdat je woont in hetzelfde huis.