Wkinl

Hoe kunt u uw kinderen te vertellen dat je gaat scheiden


Echtscheiding is moeilijk voor een kind op elke leeftijd te behandelen. Er zijn vele manieren om te gaan over je kinderen te vertellen dat je gaat scheiden, maar niet alle van hen zijn effectief.

Stappen

Hoe kunt u uw kinderen te vertellen dat je gaat scheiden. Het beste is om de kinderen te vertellen met beide ouders aanwezig zijn.
Hoe kunt u uw kinderen te vertellen dat je gaat scheiden. Het beste is om de kinderen te vertellen met beide ouders aanwezig zijn.
 1. 1
  Het beste is om de kinderen te vertellen met beide ouders aanwezig zijn. Sommige zaken zoals een huiselijk geweld zal voorkomen dat beide ouders van aanwezig. Hebben een plan voordat u begint. Spreek vooraf af van wat je zal elke zegt en hoe je zal elke reageren op vragen.
 2. 2
  Beantwoorden al hun vragen.
 3. 3
  Houd kalm ongeacht hoe ze reageren. Ze zullen boos en overstuur.
 4. 4
  Als ze de kamer verlaten na schreeuwen of huilen, geef ze een paar minuten voor een adempauze dan BEIDE ouders naar de kamer ze in en praat met hen.
 5. 5
  Blijf altijd kalm. Dit kan niet genoeg worden benadrukt. Niet emotioneel krijgen in de voorkant van uw kinderen. Je bent er om hen te troosten, niet andersom.
 6. 6
  Uit te leggen waarom je gaat scheiden. Ga niet te veel in detail of start het plaatsen van schuld op de andere ouder.
 7. 7
  Vertel hen zo veel als je weet over hoe hun leven zal veranderen (waar ze wonen, waar ze naar school gaan, waar de hond zal zijn, enz.)
 8. 8
  Praat met hen over de plannen over hoe ze de ouder die niet zal moeten leven met hen full-time zullen zien.
 9. 9
  Stel voor het zien van een counselor.
 10. 10
  Beide ouders moeten de kinderen dat je ze ook al ben je het krijgen van een echtscheiding te herinneren.
 11. 11
  Laat hen weten dat de reden voor de scheiding heeft niets te maken met hen. Ze zijn niet het probleem.
 12. 12
  Vertel uw kinderen leraren, begeleiders, babysitters en andere zorgverleners, de ouders van hun naaste vrienden, en alle andere volwassenen die ze regelmatig zien over uw echtscheiding plannen. Uw heads-up zal hen helpen om te begrijpen dat alle belangrijke wijzigingen in het gedrag van uw kind kan worden herleid tot uw echtscheiding. Vraag deze volwassenen om u op de hoogte van dergelijke wijzigingen houden.
 13. 13
  Vertel hen ", zelfs als we niet allemaal samen in hetzelfde huis, de meeste van de tijd dat we nog steeds samen zijn"
 14. 14
  Blijven herhalen dat u hen en niets dat gebeurt tussen papa en mama houden zal dat veranderen.
 15. 15
  Zachtjes zeggen dingen als: - Het is ok om te huilen, maar je moet met ons praten over hoe je binnen je voelt -. Wat je denkt over "
 16. 16
  Vraag de kinderen over hoe ze zich voelen over papa en mama krijgt gescheiden of gescheiden voordat je gescheiden.
 17. 17
  Moedig hen aan om niets overhaast doen in hun leven, bijvoorbeeld als "weglopen."
 18. 18
  Vermijd het gebruik van zinnen die de woorden schuld of schuld etc bevatten. Vertel hen dat het een wederzijdse beslissing van de volwassenen. Als u al ruzie veel erkennen dat en zeggen dat de twee van u doet wat het beste is voor het gezin.
 19. 19
  Heeft uw kind niet om te zetten in een vertrouweling, niet bespreken volwassen problemen met hen. Niet vertellen ze de man of vrouw van het huis nu... Dit verhoogt de hoeveelheid stress op hen. Ze zijn kinderen, laat ze blijven kinderen.
 20. 20
  Gebruik niet de kinderen als informant of spion op de andere ouder. Probeer niet en win genegenheid van het kind of zijn de goede ouder en maak uw ex-echtgenoot de slechte ouder.
 21. 21
  Niet beloven dingen die je niet kan leveren. Als u nog niet kent de feiten op leefsituaties, etc. Vertel het dat u nog werkt die uit en te beslissen wat het beste is, maar verzeker hen met wat je wel weet dat ze nog zullen zien beide ouders, goto dezelfde school, etc.

Tips

 • Blijf rustig. Niet terug te schreeuwen. Laat hen spreken. Opnieuw moet je ze geruststellen. Vertel hen is er goed en slecht in alles maar de echtscheiding niet te schilderen als een goede zaak of iets dat de moeite waard.
 • Voordat het vertellen van de kind (eren) over de scheiding, bespreken samen hoe beide ouders tijd zal hebben met het kind (eren) na de scheiding.

Waarschuwingen

 • Schreeuwen nooit meer terug. Het zal niet helpen op alle.
 • Als uw kind jonger is dan 8 en zal niet volledig begrijpt, vertel hen hoe dan ook.
 • Zeg nooit kinderen die de echtscheiding niet kan definitief om te voorkomen dat kinderen valse hoop dat de ouders zal herenigen.
 • Vermeld altijd uw kind (eren) in de echtscheiding. Ze hebben alle recht om te weten waarom je gaat scheiden en om hun vragen beantwoord.