Wkinl

Hoe maak je een grafzerk wrijven maken

Grafsteen of grafzerk wrijfsels zijn een geweldige manier om een ​​beetje van de geschiedenis te bewaren. Als u geïnteresseerd bent in genealogie of zelfs alleen maar de kunst in uw lokale begraafplaats, het is makkelijk om te beginnen.

Stappen

Hoe maak je een grafzerk wrijven maken. Controleer dat het goed is om grafmonument of grafsteen wrijfsels nemen in uw lokale begraafplaats.
Hoe maak je een grafzerk wrijven maken. Controleer dat het goed is om grafmonument of grafsteen wrijfsels nemen in uw lokale begraafplaats.
 1. 1
  Controleer dat het goed is om grafmonument of grafsteen wrijfsels nemen in uw lokale begraafplaats. Sommige grafstenen kunnen worden beschouwd als te kwetsbaar om wrijfsels nemen, maar over het geheel, zullen de meeste mensen het niet erg je het nemen van een wrijven.
  • Wees attent als er een begrafenis plaatsvindt in de buurt.
  • Niet overtreden! Indien de begraafplaats vraagt ​​dat mensen buiten te houden, het is voor een goede reden, het meest waarschijnlijk uw veiligheid of voor het behoud van de graven.
 2. 2
  Monteer de items die nodig zijn. Je zult een zachte borstel, schaar, plakband, groot vel papier of rijstpapier, wrijven was of een grote, stevige donkere kleurpotlood, spuitfles met gedestilleerd water, een schone doek, rubberen band en een poster buis nodig.
 3. 3
  Kies een geschikte grafsteen. Bij het kiezen van een grafsteen voor een wrijven, op zoek naar goed gedefinieerde tekst en patronen die je interesseren. Als je van hoe het eruit ziet, dat genoeg reden om een ​​wrijven van die grafsteen te nemen moeten zijn. Een andere reden zou kunnen zijn dat je onderzoek de stamboom en willen een wrijven van grafsteen een specifieke familielid te nemen. Of misschien wil je gewoon een wrijven van een historische grafsteen te nemen.
  • Als je een bepaalde grafsteen die je kent moet zijn op de begraafplaats niet kunt vinden, vraag het kerkhof conciërge om u te helpen.
 4. 4
  Reinig de grafsteen. Wees respectvol bij de beslissing of het goed is om een ​​grafsteen te raken. Sommigen zien er beter uit met de tekenen van ouderdom op hen, maar meestal schoonmaken van mos, vuil, vogelpoep, geplette insecten, enz. is prima. Starten met de zachte borstel af te nemen van de gemakkelijkste vuil-up, en indien nodig, veeg dan voorzichtig met het water spuit. U hoeft alleen maar genoeg om de onderscheiden functies op de grafsteen zien te reinigen. Enkele belangrijke dingen om op te merken zijn:
  • Sommige grafstenen zijn erg kwetsbaar. Als u merkt breuk, verval en erosie, het zekere voor het waarschuwen van de begraafplaats conciërge plaats van te proberen om het schoon.
  • Gebruik nooit iets sterker dan water om de grafsteen schoon te maken. Een paar spritzes en een veeg met de doek moet voldoende zijn. Als het vuil niet komt uit met deze methode, dan laat het goed alleen.
 5. 5
  Leg het vel normaal papier over de gewenste grafsteen. Snijd het overtollige, maar met een beetje plooi rond de achterkant van de grafsteen maakt het veel gemakkelijker voor u om tape op zijn plaats en geeft het papier de meeste stabiliteit.
 6. 6
  Houd het papier als u het in plaats tape. U kunt ook overwegen om poster overstag. Zorg ervoor dat de tape is makkelijk om achteraf te verwijderen en is het niet waarschijnlijk dat de grafsteen enkele manier schadelijk. Wees vooral voorzichtig te tapen over een geërodeerde delen van de steen te voorkomen, zoals de plakkerige kant zal omhoog komen afbrokkelende stenen wanneer u het verwijdert.
 7. 7
  Beginnen wrijven. Beginnen met het gebruik van de te wrijven was of krijt, uit buitenranden van de grafsteen en werk je weg inch Op deze manier, identificeren u de grens of rand en kan geleidelijk aan in de resterende ontwerp contouren wrijven. Zorg ervoor dat u zowel de tekst en alle patronen die op de grafsteen krijgen.
  • Blijf wrijven tot het ontwerp diepte en was of krijt shading is voldoende naar uw wens. Er zijn geen regels over wat is genoeg - het is wat uw behoeften die telt.
 8. 8
  Eenmaal voltooid, verwijder voorzichtig de tape of poster tack van de achterkant van de grafsteen. Rol het wrijven met zorg en plaats een elastiekje eromheen. Als je langs een poster buis gebracht hebt, zet het wrijven binnenkant voor bescherming op de weg naar huis. Wilt u meer grafsteen wrijfsels maken, selecteert u het volgende en herhaal de bovenstaande stappen totdat je genoeg wrijfsels hebt gemaakt.
 9. 9
  Terug naar huis. Eenmaal weer thuis, trim het wrijven in een nette vorm langs de zijkanten en beslissen wat te doen met het volgende. Als je wilt om het weer te geven, kan het eenvoudig worden ingelijst op een bredere steun van karton dat in een mooie kleur of zelfs gewoon overstag het rechtstreeks naar de muur zoals het is. Bij gebruik voor genealogische doeleinden, moet u mogelijk een foto van het aan online uploaden voor andere familieleden te nemen.

Tips

 • Als u dit doet voor het bijhouden van redenen, is het raadzaam om ook foto's van de desbetreffende grafstenen nemen.
 • Sommige kerken of begraafplaatsen misschien al vooraf gemaakte grafsteen wrijfsels. Als ze dat doen, dan vragen om ze te zien om inspiratie op te doen voor je eigen doen.
 • Het beste is om langzaam te werken wanneer je je wrijven zoals sommige grafstenen zijn erg kwetsbaar. Ook zou u het papier niet scheurt wanneer u te hard werkt.
 • In sommige kerken, worden workshops of sessies op grafsteen wrijven soms gehouden als onderdeel van de vakantie of speciale gelegenheid activiteiten. Informeren binnen.

Waarschuwingen

 • Wees voorzichtig om niet laat geen blu-tack of tape nog op de grafsteen als je klaar bent, want dit is vandalisme.

Dingen die je nodig hebt

 • Zachte borstel
 • Schaar
 • Kleefband of schilderstape, gebruik dan geen tape die is sterk kleverig omdat het de grafsteen kan schaden; poster tack is een ander alternatief
 • Groot vel papier of rijstpapier
 • Wrijven was of een grote, stevige donkere kleurpotlood, sommige suggereren ook met behulp van houtskool kunstenaar maar het kan heel rommelig
 • Spuitfles met gedestilleerd water
 • Een schone doek
 • Elastiekje
 • Poster buis