Wkinl

Hoe maak je een stamboom te tekenen

Het in kaart brengen van uw voorouders op een stamboom is een geweldige manier om kinderen te helpen begrijpen van hun erfgoed en kennis vergaren over de grote grootouders en andere familieleden kunnen ze nooit de kans om te voldoen aan hebben gehad. Voor volwassenen kan het een kans om mensen die zijn overleden herdenken en maak een prachtige weergave van iemands familiegeschiedenis zijn. Lees verder voor informatie over hoe een stamboom ambacht.

Stappen

Hoe maak je een stamboom te tekenen. Ontdek meer over uw genealogie.
Hoe maak je een stamboom te tekenen. Ontdek meer over uw genealogie.

Het onderzoeken van uw familiegeschiedenis

 1. 1
  Ontdek meer over uw genealogie. Sommige mensen zijn vertrouwd met hun familiegeschiedenis, en anderen niet zo veel over hun grootouders, overgrootouders, neven, enzovoort kennen. Voordat u een stamboom te maken, krijgen alle informatie die je nodig hebt door het uitvoeren van onderzoek op de volgende manieren:
  • Vraag familieleden voor informatie. Als je het maken van een stamboom voor een schoolproject, kan je moeder en vader in staat zijn om u alles wat u moet weten over uw familie te vertellen. Voor uitgebreide familiegeschiedenis projecten, overwegen te kijken naar een genealogische database. Sites zoals Familysearch.org hebben informatie over lang verloren familieleden u misschien niet wist dat u ze had.
  • Grondig. Een stamboom is niet zo handig als iemand per ongeluk wordt weggelaten. Je zou willen controleren met meerdere bronnen om ervoor te zorgen dat uw gegevens correct is.
 2. 2
  Bepaal hoe ver terug te gaan. Het is interessant om uw familiegeschiedenis te sporen zo ver terug als je kunt, maar als je het tekenen van een stamboom, het is niet praktisch om informatie die zich meer dan een paar generaties terug opnemen. Je bent beperkt door de grootte van het papier dat u gebruikt, want je moet in staat zijn om alle namen op een pagina passen.
  • Veel mensen kiezen om te gaan zo ver terug als hun grote overgrootouders en hun broers en zussen, of hun overgrootouders en hun broers en zussen. Dit zijn mensen die je, je ouders of je grootouders hebben ontmoet, dus ze zijn meer nauw verbonden met je dan meer verre verwanten.
  • Als je een groot gezin met veel grote ooms en tantes, neven, enzovoort, moet u wellicht te eindigen met een meer recente generatie om iedereen op een pagina past. Als je een kleinere familie je zou in staat zijn om de boom uit te breiden naar een meer afgelegen generatie.

Het opstellen van een tekening pakket

 1. 1
  Kies papier en een tekening gebruiksvoorwerp. Omdat je de tijd neemt om onderzoek en trek uw stamboom, het uitzoeken van leuke tekening materialen, zodat de informatie wordt goed gepresenteerd.
  • Kunst aanbod winkels verkopen individuele vellen van grote papier. Kies er een die is stevig en aantrekkelijk, zoals aquarelpapier.
  • Een handige optie zou een stuk posterboard zijn. Dit soort papier wordt ook verkocht door de individuele plaat, en het komt in een verscheidenheid van kleuren. U kunt deze vinden op drogisterijen.
  • Plan om de stamboom in potlood en trace overheen te tekenen met een mooie inkt pen of marker.
 2. 2
  Bepalen in welke vorm je boom zal nemen. Sommige stambomen worden opgesteld in de vorm van daadwerkelijke bomen die een tak voor elke 'tak' van de familie te hebben. Anderen zijn meer als familie diagrammen, het einde effect is boomachtige, maar de familie namen zijn niet echt op een boom tekening gelegd. Gebruik de stijl die aan u is toegewezen in de klas of gewoon kiezen voor degene die je voorkeur.

Het tekenen van de boom

 1. 1
  Teken de boom in licht potlood. Stellen wat het eruit zal zien en te plannen hoeveel ruimte je nodig hebt om elke naam te schrijven en om de noodzakelijke verbindingen te tekenen. Werken in potlood kun je opnieuw beginnen op een tak als je opraken van de ruimte.
 2. 2
  Schrijf je naam. Aangezien dit uw stamboom, het begint allemaal met je mee. Schrijf je naam in een plek op de pagina die wordt omgeven door veel ruimte voor al de andere namen.
  • De plaats waar u uw naam te schrijven is het begin van de boom. Als je het te schrijven aan de onderkant van de pagina, zullen de takken naar boven uitsteken. Je kon het op te schrijven op de top van de pagina en hebben de rest naar beneden stromen, of schrijf het op een zijde van de pagina en hebben de boom uit te bloeien in de andere richting.
  • Als je besluit om te gaan met een echte boom vorm, ga je gang en teken de omtrek van de boom in het licht potlood en plaats je naam waar u het wilt.
 3. 3
  Voeg je ouders en broers en zussen. Ruimte namen van je ouders direct boven of onder je naam, afhankelijk van welke richting je wilt dat de boom te laten stromen. Schrijf je broers en zussen 'namen niveau met de jouwe, zodat zij zich uitstrekken van je ouders' namen.
  • Als u en uw broers en zussen hebben echtgenoten of kinderen, schrijft ze ook. Echtgenoten namen zijn rechtstreeks geschreven naast hun partners, en de namen van de kinderen zijn beneden hun ouders geschreven 'namen. U kunt tekenen lijnen verbinden ouders om hun kinderen als je wilt.
  • Op maat van de boom aan uw familie past. Als u een ouder, of meer dan twee ouders, vul ze in ook. U kunt creatief met de tekening om uw stiefouders, stap broers en zussen, en iedereen die deel uitmaakt van uw gezin op te nemen. Het belangrijkste aspect van een stamboom is zodat iedereen is inbegrepen.
  • Om uw boom goed georganiseerd te houden, gebruik dan een regelmatig patroon voor de volgorde waarin u een lijst van de broers en zussen. Bijvoorbeeld, beginnen met de oudste broer of zus aan de linkerkant en zet dan alle volgende broers en zussen naar rechts, of vice versa. Hoe dan ook, houd het consequent door de boom.
 4. 4
  Schrijf in je ooms en tantes, neven en grootouders. Dit is waar de boom begint af te splitsen in takken. Aan de kant van de boom van je vader, schrijft in zijn broers en zussen 'namen, hun echtgenoten en hun kinderen (uw neef en nicht). Schrijf de namen van uw vader ouders op het volgende niveau, met een lijn die van hen aan elk van hun kinderen. Doe hetzelfde aan de kant van de boom, waaronder alle leden van uw familie aan die kant van je moeder.
 5. 5
  Onder meer generaties. Blijven toevoegen van de namen van uw grote ooms en tantes en hun echtgenoten en kinderen, je overgrootouders, en zo verder tot je hebt ingevuld in zoveel mogelijk van de stamboom als je wilt.
 6. 6
  Verbeter het met meer detail. Nalopen van de boom in zwarte of gekleurde inkt te maken van de namen en de omtrek opvallen. U kunt decoraties en andere gegevens toe te voegen aan de boom interessanter te maken. Hier zijn enkele voorbeelden:
  • Gebruik verschillende vormen voor mannen en vrouwen. Bijvoorbeeld, kunt u ovalen gebruiken voor vrouwen en rechthoeken voor mannen, of welke andere patroon dat u wenst. Op deze manier kan iemand kijken naar uw stamboom in een oogopslag het geslacht van de verschillende individuen.
  • Gebruik stippellijnen voor gescheiden koppels. Op deze manier kunt u nog steeds de biologische relatie tussen ouders en hun kinderen te uiten, zelfs als ze niet getrouwd zijn.
  • Voeg geboortedata en (indien van toepassing) de dood. Dit kan veel informatie toevoegen aan uw boom en maken het interessant om je vrienden en andere familieleden.
  • Voeg meer biografische informatie voor elk individu, zoals de plaats van geboorte, meisjesnaam, voornamen, enzovoort.

Tips

 • Een gemakkelijke manier om uw stamboom te tekenen is een gratis te gebruiken.