Wkinl

Hoe te concurreren in een niet-destructieve manier

Het zijn concurrerend in onze academische, werk en persoonlijke leven kan goed zijn voor het bereiken van succes en bewegen in de gelederen van glorie en glamour zijn. Competitieve houding kan u helpen om energie, kunnen nemen aan uitdagende taken en klaar om veel dingen te bereiken in het leven te voelen. Echter, kunnen competitief gedrag dat niet attent van uw welzijn of evenwichtig in zijn toepassing zijn tol te eisen, wat leidt tot zelfvernietiging en wellicht verbannen de mensen die je zorg over het meest.

Door te streven om concurrerend te zijn op een waardige manier dat de behoeften van anderen respecteert, is attent van je eigen welzijn en geeft gecontroleerde ambitie zal helpen om ervoor te zorgen meer voldoening en gezonde succes.

Stappen

Hoe te concurreren in een niet-destructieve manier. Ontdek de ware motivatie achter je competitief gedrag.
Hoe te concurreren in een niet-destructieve manier. Ontdek de ware motivatie achter je competitief gedrag.
 1. 1
  Ontdek de ware motivatie achter je competitief gedrag. Een groot deel van de tijd, we concurreren tegen andere mensen om de verkeerde redenen. Vanaf de dag komen we in sociale gelegenheden zoals kinderen, worden we blootgesteld aan competitief gedrag en velen van ons worden aangemoedigd om dergelijke gedragingen in gelijke tred te houden emuleren - of worden getoond op. Gewoon nemen aan boord van een sociaal aanvaarde competitieve benadering van het leven laat geen ruimte voor nadenken over de grenzen van het concurrentiegedrag, zo veel mensen gewoon aannemen dat het goed is overdreven om concurrerend te zijn, soms tot het punt over zelfbeschadiging of anderen kwetsen. Een aantal andere redenen voor concurrerend gedrag zijn onder andere:
  • Een verlangen om te hebben wat de ander heeft en handelen uit afgunst.
  • Wennen om te concurreren met broers en zussen en niet leren om de lijn in de kindertijd te trekken. Dit kan een geval van hevige rivaliteit (veroorzaakt door een aantal dingen) die is uitgebreid tot alle relaties in het leven.
  • Een dringende noodzaak om te voldoen aan de normen en het leven geleefd door anderen - vaak is het minder uitdagend om maatschappelijk streven gedoogd normen en vele malen te doen krijgt de deelnemer vooruit snel.
  • Een excuus dat "een sterke concurrentiepositie is gewoon mijn natuur". Niemand is geheel een bepaalde eigenschap of ander en het concurrentievermogen is gewoon een eigenschap, over-versterkt. Jezelf niet kleineren op deze manier!
 2. 2
  Kijk in jezelf te denken wat het is dat werkelijk drijft je en geeft je een gevoel van doel in het leven. Doe je dingen omdat je ze wilt doen, of is het omdat je wilt anderen te behagen of aan de verwachtingen voldoen volgens u een gewicht op je? Het is gemakkelijk om te worden geconsumeerd door een overweldigende drang om te bereiken, ongeacht de middelen die we hebben om te gebruiken om succes, vaag gebaseerd op de wil om "passen" en te overtreffen anderen te verkrijgen.
  • Een zeer duidelijk voorbeeld van geen zorgen te maken over de middelen in de huidige maatschappij is dat van werkverslaving. Veel workaholics excuus hun concurrentiepositie gedrag op grond van zijn getalenteerde in wat ze doen, zijn onmisbaar en een of andere manier zorgen voor een betere wereld door hun inspanningen alleen. Op hetzelfde moment, is zo'n persoon vaak niet geven van zulke dingen als tijd, liefde en aandacht voor familieleden of geliefden te sluiten en het zicht van hoe ze worden het instellen van een slecht voorbeeld voor anderen in de werkplek verliest - lange nachten, gezien te werken boven inhoud van het werk, het nemen van shortcuts in plaats van het produceren substantiële resultaten, enz. Dit soort concurrentie is loskoppelen en brandstoffen onrealistische verwachtingen die iedereen heeft zijn "bovenmenselijk" te werkplekomgevingen overleven. Het kan leiden tot overdreven competitieve mensen aan anderen die niet kopen in deze manische benadering van het werkzame leven minachten.
 3. 3
  Wees gevoelig voor de gevoelens en rechten van anderen. Terwijl de beklimming van de corporate ladder, maakt het uw missie om nooit vertrappen van de rechten, waardigheid en deugd van anderen. Speel een eerlijk spel dat is gebaseerd op ethisch gedrag en persoonlijke verantwoordelijkheid. Laat uw succes worden gebaseerd op je eigen potentieel en authentieke stof, hetzij als werknemer, manager, minnaar, ouder, broer of zus, vriend, enzovoort. Hoe hoger je klim, de meer persoonlijke verantwoordelijkheid moet nemen en hoe groter de bereidheid moet zijn om in plaats van het verschuiven open voor suggesties van mensen, bereid om elkaars ideeën te luisteren en op te nemen en klaar om de schuld voor dingen die niet werken uit te maken blijven het op anderen. Als mensen je werkt en leeft met weten dat je altijd rekening met hen en hun wensen, zullen ze het begrijpen als je fouten maken. In het proces, zal uw goede reputatie en waardigheid intact blijven.
  • Zijn meer coöperatief dan competitief. Suggesties voor het samenwerken aan projecten, taken, activiteiten, klusjes, evenementen, enz. die je deelt met elkaar gemeen met uw vrienden, familie en collega's. Coöperatieve aanpak kan voor verschillen van mening, veranderingen van de geest, compromissen en een manier om de beste talenten van elke persoon showcase ten koste van niemand.
 4. 4
  Vermijd laster en diskrediet elke andere persoon om uw eigen doelen of winsten te bevorderen. De eenvoudige oplossing kan vaak om anderen te kijken inefficiënt is of niet en, in het proces, effenen uw eigen manier om ze te verslaan naar wat glinsterende prijs is aan de andere kant. Maar toch, dit soort acties initieert minachting en bevordert slechte houding ten opzichte van u, uiteindelijk, het zal averechts werken, omdat mensen zullen falen om u te vertrouwen. Op de korte termijn, beestachtig gedrag zou kunnen krijgen je ergens - op de lange termijn, zal het je open voor aanvallen, fragiel en broos verlaten wanneer je hun de meeste steun nodig hebben. En altijd onthouden dat wanneer je een tuimelen uit de top van een hiërarchie te nemen, zul je vaak terug aan de genade van de mensen die je ofwel ondersteund vriendelijk of belasterd gedachteloos - het is duidelijk welke houding zal ervoor zorgen dat deze mensen geven u een helpende hand terug up.
  • Voel je als roddelen om "vooruit te komen"? Elke persoon die roddels hoort is de verleiding om terug te werken naar de echte bron en als het weer is vastgemaakt aan jou, is het vertrouwen gebroken voor goed. Hoewel het kan voelen als een concurrentievoordeel aan geruchten te verspreiden, is het vaak vrij duidelijk wie geruchten over iets fishy, ​​vooral het voordeliger de roddels is om je eigen reputatie begon.
  • Denken dat het gebruik vervelende woorden en attitudes aan collega's, ondergeschikten en familie / dierbaren geeft u een voorsprong op de concurrentie? Nare woorden en daden zou kunnen maken mensen springen en doe uw biedingen, maar het is angst dat hen en geen respect drijft. Zij zullen allen te wachten op die ene enorme moment waarop je echt spul op, wanneer ze vrij zijn om hun geest te spreken om u te hebben verdrongen. Het is de tijdbom aanpak voor het beheren van uw relaties met anderen.
  • Net als concurrerende want het maakt je beter voelt over jezelf? Als dat zo is, hoeft u deze standaard toepassen op uw vrienden en familie? Door dit te doen, bent u het opzetten van een situatie waarin je bent een winnaar en ze zijn een verliezer - dat is een heel moeilijk ding om te doen om mensen waar je om geeft. Er zijn vriendelijker manieren om beter te voelen over jezelf dan het maken van mensen om je heen voelt slechter over zichzelf omdat ze niet kunnen meten aan jou.
 5. 5
  Wees trots op de prestaties van anderen, niet bedreigd. We hebben allemaal verschillende vaardigheden, talenten en vaardigheden om een ​​goede reden - omdat we sociale wezens, moeten we "klik" bij elkaar om echt te bereiken grootheid. Niemand is alleen een eiland, anders veronderstelling is zelfvernietigend. In plaats van het zoeken naar de donder van anderen te stelen, veranderen tactiek en blazen hun hoorns voor een verandering. Laat iedereen hoort u uw collega's, broers en zussen, minnaar, baas, buurman of iemand anders in je leven met de prestaties zie je ze maken crediteren. Je kan verbaasd over de verschillende soorten van "macht" dit geeft je - door empowerment anderen te schijnen, zal je schitteren voor hen en ze zullen maar al te bereid om u te ondersteunen.
  • Denk aan hoe Oprah heeft altijd goed gedaan omdat ze zich heeft omringd met mensen die hun best talenten - door het bevorderen van wat ze het beste in plaats van te proberen te concurreren met hen, heeft ze straalde in haar eigen recht.
 6. 6
  Gebruik uw eigen vertrouwen en hard werken om uw doelen te bereiken. Dit betekent jezelf vertrouwen, vertrouwen in wie je werkelijk bent en vertrouwen in je vaardigheden. Als je een slechte fit in het leven hebt gekozen, kan de concurrentiepositie zijn ontstaan ​​uit een angst om te falen. Wees niet bang voor mislukking - het kan u rechtstreeks in wat je werkelijk bent goed in het doen en weg te nemen de behoefte te voelen dat je altijd nodig hebt om 'houden' met anderen.
  • Als het geld u wenst, dan streven om het te bereiken door je eigen wil en zwoegen. Vermijd het gebruik van een makkelijk doelwit en het bevorderen van valse relaties om anderen om u financieel te steunen.
  • Als je niet het gevoel dat je echt hebt gevonden je authentieke niche in het leven, lees hoe u uw sterke en zwakke punten - vaak, overdreven competitief gedrag komt voort uit voortdurend oplappen van zwakheden, uit angst te worden gedacht een fraude of incompetent. Het betekent niet dat je niet kunt verbeteren en het leven makkelijker maken voor jezelf, maar het betekent wel dat je moet wat realiteit onder ogen over wat je het beste in zijn en wat houdt u terug en zorgt ervoor dat je out-concurrentiebeding anderen de hele tijd.
  • Beseffen wat een noodzaak om te winnen echt zegt over jou. Wat doen "winnaars" te krijgen? Lofbetuigingen, applaus en bewondering. Is dat wat je na? Als dat zo is, je bent op de loopband van behoeftigheid voor externe validatie. Hop off het en proberen je authentieke zelf plaats.
 7. 7
  Realiseer je dat liegen, gekonkel of opzettelijk plan gebeurtenissen om te werken in uw voordeel zijn geen gezonde competitieve aanpak, maar zijn gewoon vormen van werk en leven sabotage. Deze sabotage gedrag gebeurt vaak wanneer we missen bepaalde gewenste vaardigheden en capaciteiten te bereiken of succesvol te zijn in werk en sociale situaties. Maar liegen of diskrediet andere mensen daadwerkelijk plaatst uw eigen oordeel en betrouwbaarheid op het spel, zeker als de andere persoon bewijst dat je verkeerd. En de kans dat dit gebeurt is zeer waarschijnlijk gezien het feit dat waar er rook is, iemand is altijd geïnteresseerd om de brand te lokaliseren. Het eindresultaat? Het is zeer waarschijnlijk dat uw reputatie en integriteit zal lijden.
  • Door altijd verantwoording afleggen en ethische in je benadering van het leven en andere mensen, gaat u ervoor zorgen dat mensen kunnen gelukkig graven weg bij uw stichtingen en zal gewoon vinden dat je niet schamen voor je fouten, maar zijn altijd bereid om gebreken te accepteren en te repareren geweest ze.
 8. 8
  Geef jezelf voldoende tijd en ruimte om je doelen te bereiken. Onmiddellijk succes en het verwerven van rijkdom 's nachts is een fantasie die is verre van de huidige dag realiteit. Helaas is er een ongezonde vermoeden dat wanneer een persoon is succesvol, dat het 'gebeurde' s nachts ", die volledig omzeilt de realiteit dat het waarschijnlijk duurde jaren van hard werken, de planning, het nemen van risico en het niet op dat punt van succes te bereiken! Door te willen 's nachts succes en glorie, je jezelf te zetten voor grote teleurstelling en er is een risico dat je zult genieten van snelkoppelingen en dodgy daden om te slagen. Sommige mensen zijn zelfs gedreven te plegen strafbare feiten te slagen, omdat "gezichtsverlies" of niet bereiken van een levensstijl die ze voelen zich het recht om de oorzaken aan alle gevoel van perspectief te verliezen. Niet in deze val - concurrentiebeperkend gedrag moet je voort te bewegen voorwaarts in een gezonde en consistente wijze, niet op een lukrake en gevaarlijke manier.
  • Rijk / beroemd / populair, etc. snel een onrealistische mentaliteit te houden. Alle goede dingen kosten tijd, met inbegrip van gezonde concurrentie. Blijf bij je waarden en principes en je zal gedijen op de lange termijn.
 9. 9
  Wees realistisch. Leer het verschil tussen gezonde concurrentie en ongezonde concurrentie. Vele gerenommeerde zelfhulp gidsen en waarzeggers zullen u vertellen dat de grootste concurrentie in het leven is met jezelf, niet met anderen. Door het instellen van jezelf haalbare doelen gedurende het hele leven, ongeacht uw leeftijd of positie, je stel jezelf doelen om jezelf te meten tegen. Het maakt niet uit wat andere mensen denken, anders dan dat iedereen in je omgeving weten dat je liefde en koesteren ze. Het maakt wel uit dat je voelt respect voor jezelf, dat je het bereiken van de dingen in het leven die belangrijk zijn voor jou en dat je niet gaan over het vergelijken van jezelf aan andere mensen. Als het bouwen van een prachtige tuin doet het voor u door middel van een ultieme prestatie, dan met alle middelen ga je gang en bouw je prachtige tuin. Als steeds een CEO van een maatschappelijk verantwoorde onderneming is jouw ding, dan heb je een fantastische goal dat is inclusief alle mensen die je zou willen om met u mee te nemen op de reis. Wat uw doelen, blijf trouw aan hen en niet verdraaien of te ondermijnen hun vooruitgang door toe te geven aan de vrees dat je niet goed genoeg, niet bijhouden of niet bezitten van wat de jongen of het meisje naast de deur is eigenaar. Je hebt al alles wat je nodig hebt, in je.
  • Inspireer anderen om te volgen in uw lood door het weergeven van een gezonde en productieve concurrerende vaardigheden. Bij het plegen van een gezonde competitieve gedrag, je anderen hoe zich te gedragen in deze gezonde manier les te geven, waardoor het effect op de vermenigvuldiging van attente concurreren op degenen die wensen te volgen in uw voetstappen.

Tips

 • Concurrentie is gezond wanneer het duwt je om je best te bereiken. Je zult dit weten wanneer uw relaties met anderen zijn vriendelijk en niet gespannen, u genieten van de balans van de activiteiten in je leven en je streven naar je doelen in uw eigen tempo, zonder zorgen over wat anderen denken of doen.
 • Anderen kijken. Je kinderen, je neven en nichten, je buren, je collega's en vele anderen in een positie om te leren van je kijken en leren van je gedrag. Zorg ervoor dat uw gedrag vertoont lessen die je echt wilt worden doorgegeven.

Waarschuwingen

 • Twee concurrerende soorten maken het niet een excuus voor de strijd. Als je altijd ruzie, vechten, out-concurrentiebeding en toon van uw partner, baas, collega, vriend of andere relevante persoon in je leven, beginnen afvragen waarom. Jullie beiden riskeren stress, gebrek aan voldoening in je interacties en een potentieel voor een echt slecht vallen op een dag niet te ver. Wees de sterkere persoon en trek de stekker van het concurrentievermogen. Start prees persoonlijkheid van deze persoon echt verwezenlijkingen als je ze ziet, terwijl het negeren van de rest van hun Huff en bladerdeeg - het kan enige tijd duren, maar het zal de twee van u weerhouden tegen elkaar concurreren.
 • Voorkomen dat verwarring gezonde competitieve gedrag met ongezonde concurrerend gedrag. Niet alle competitieve gedrag is slecht - een deel van het wordt je uit bed en brullende klaar om te gaan voor de dag. Het is slecht wanneer het verbruikt je hele gevoel van zelf, welzijn en zorgt ervoor dat je kleineren anderen of ze gebruiken om uw voordeel. Het is ongezond wanneer het vernietigt de relaties die je zorg over en verwent uw kansen op een volwaardig leven te leiden. U voelt het verschil, het is niet iets wat tekst kan je leren.