Wkinl

Hoe je een paard onder controle te krijgen


Sommige paarden niet naar je luisteren, en anderen gewoon plain uit de hand. Een gekke paard kan niet alleen zichzelf maar ook zijn ruiter gewond, en het gedrag moet onmiddellijk worden aangepakt.

Als een paard is zo uit de hand dat je voelt dat je in gevaar bent van het krijgen van pijn voordat je hem kunt krijgen terug in de controle, aarzel dan niet doen van een.

Stappen

Hoe je een paard onder controle te krijgen. Als een paard is zo uit de hand dat je voelt dat je in gevaar bent van het krijgen van pijn voordat je hem kunt krijgen terug in de controle, aarzel dan niet doen van een.
Hoe je een paard onder controle te krijgen. Als een paard is zo uit de hand dat je voelt dat je in gevaar bent van het krijgen van pijn voordat je hem kunt krijgen terug in de controle, aarzel dan niet doen van een.
 1. 1
  Ontspan eerst of je paard optreedt terwijl u rijdt. Paarden kunnen voelen nervositeit en spanning, en het zal hun prestaties beïnvloeden. Zelfs als je zenuwachtig, bang of gespannen bent, probeer het niet te laten de paarden kennen.
 2. 2
  Controleer uw zitpositie. Bent u balde het paard met je hielen? Dit kan ertoe leiden dat hem om sneller te gaan. Bent u rukte op zijn mond of het houden van uw teugels hoog en strak? Beide van deze dingen kunnen verwarren en / of schud je paard. Als u iets als dit te doen, fix it.
 3. 3
  Probeer hem rijden in een strakke cirkel of een acht als je paard is nog steeds onrustig. Laat hem dat je de baas bent, maar niet trekken op zijn hoofd. Als je rijdt in een groep, krijgen toestemming uw instructeur om u te laten de hele arena te gebruiken voor een minuut, zodat je je paard onder controle kunnen krijgen.
 4. 4
  Denk na over waarom je paard is misdragen. Is het stormt of over te bestormen? Is er iets in de omgeving maken een hard geluid? Is een ander paard hem verdringing? Als geen van deze dingen gebeuren, blijven lezen.
 5. 5
  Inspecteer tack van het paard. Als u een van de volgende gebreken in de tack, onmiddellijk vervangen. Controleer op:
  • Versleten leer die kunnen wrijven
  • Stukken van tack die te strak of te los
  • Scherpe voorwerpen ingebed in of ruwe randen op het zadel
 6. 6
  Bedenk dat de singel kan worden wrijven. Probeer een ander type singel en zien of zijn gedrag verbetert. Als hij draagt ​​een borsttuig, zien of het te strak is (het kan hem worden knijpen) of te los (het kan rond en vervelend te stuiteren of wrijven over hem). Idealiter moet je in staat zijn om te passen ongeveer vier vingers onder de borst kraag. Het bit kan ook worden knijpen zijn mond of te sterk voor hem. Als je een zacht remmen of trens, blijf daar dan, maar als je een sterkere stoeprand, kimberwik, of prop, overwegen over te schakelen naar een zachter beetje.
 7. 7
  Probeer het veranderen van de manier waarop je bent de controle op het paard. Vergeet niet, elk paard is verschillend. Als u meestal rijd een paard dat sterke signalen nodig heeft en u hebben gekregen in de gewoonte van vrijwel schoppen om hem te versnellen, van mening dat dit paard zo'n agressieve trap niet nodig. Probeer het gebruik van zachtere hulpmiddelen en niet zo hard te trekken op zijn mond.
 8. 8
  Take off van een gewas, dubbele teugel, of sporen als je ze gebruikt. Zij kunnen het paard schrikken, ergeren hem, of hij kan ze gewoon een hekel. Het paard mag niet kunstmatige hulpmiddelen nodig.
 9. 9
  Raadpleeg uw dierenarts als de tack past en je bent goed rijden, maar het slechte gedrag blijft. Misschien is het paard heeft een zere rug of andere fysieke problemen, vooral als dit gedrag uit karakter voor hem.
 10. 10
  Spin het paard in een strakke cirkel als je ooit het gevoel alsof je uit de hand op een paard. Raak niet in paniek! Maar zorg ervoor dat uw acties zijn duidelijk voor hem en dat wat hij doet zal hem niet veel waar.

Tips

 • Laat uw paard om weg te komen met slecht gedrag. Als je hem liet hij, zal alleen blijven doen de volgende keer.
 • Probeer een paard iets anders dan het ongewenste gedrag te doen. Bijvoorbeeld, als je paard is het denken over spooking, gewoon harde knijpen met je benen om hem te vertellen, "Vooruit!"
 • Sommige paarden reageren met bijna geen aids. Gewoon je gewicht te verplaatsen en breng je handen naar voren, en kijk of hij reageert.
 • Soms paarden zal disrespect u, omdat ze niet weet je. Neem de tijd om te zitten in de buurt van je paard en dep hem. Geef hem wat wortels en bruidegom hem. Probeer te wennen aan hem en vormen een sterkere band.
 • Misschien is een deel van het probleem is dat u zich verplaatst tegen het paard en niet met hem. Tijdens het rijden, zwaaien met het paard.
 • Als het paard u rijdt is een hengst, vooral als er merries rond. Probeer het krijgen van een nieuwe locatie, of een of andere manier de hengst blokkeren uit het zicht of geur van merries. Zo rijd niet een volwassen hengst in een gebied waar er waren merries rond. Het zou hem dartel en onvoorspelbaar te maken!
 • Als u zich zorgen maakt over verwond, maar kan niet overschakelen paarden, gebruikt pauw (veiligheids-) beugels, draag een helm, en vergeet niet te rijden in tennisschoenen. Draag altijd schoenen. Handschoenen zijn ook een goed idee, omdat ze geven u een betere grip op de teugels.

Waarschuwingen

 • Niet boos met je paard, want woede kan alleen maar leiden tot problemen.
 • Als je tuig is de oorzaak van het probleem, onmiddellijk vervangen. Het defect wordt alleen maar erger in de tijd.
 • Als je paard verwondt je, of je het gevoel alsof je paard probeert, contact opnemen met een pro. te helpen. Het vermijden van deze gedragingen kunnen ze slechter of zeer moeilijk om zich te ontdoen van te maken. Gedrag kan onder meer bijten op handen of armen toen rond of het aanraken van het paard, tijdens het rijden het paard draait zijn hoofd om te bijten in je benen, tijdens het rijden het paard zal met opzet leunen of ram in een hek op zijn kant smashing je been (grote)!
 • Een steigerend probleem kan gevaarlijk zijn als je niet weet wat je doet. Krijg een ervaren rijder die een steigerend paard naar school.

Dingen die je nodig hebt

 • Rijvaardigheden
 • Zachte handen
 • Ontspande hielen
 • Helm
 • Tack (zadeldek, zadel, hoofdstel, en misschien een halster voor het geval je valt)
 • en natuurlijk, een paard!