Wkinl

Hoe om te gaan met opdringerige, behoeftige moeder in wetten

Heeft je moeder-in-law proberen om uw huis te lopen als het hare? Heeft ze vragen je elke beslissing en denkt dat ze weet het allemaal en je niets weet? Heeft ze binnenvallen onaangekondigd en vind het volkomen normaal, en draait zich doof? Heeft ze maakte je leven haar leven? Hier is hoe je de situatie om te gaan.

Stappen

Hoe om te gaan met opdringerige, behoeftige moeder in wetten. Als je niet een antwoordapparaat of voicemail hebben, krijgen een (of beide).
Hoe om te gaan met opdringerige, behoeftige moeder in wetten. Als je niet een antwoordapparaat of voicemail hebben, krijgen een (of beide).
 1. 1
  Grenzen stellen. Laat MIL weten dat ze nodig heeft om vooraf te regelen van een bezoek in het geval uw gezin is bezig. Heb beslissingen niet maken meteen. Zeg "man en ik zal bespreken en weer terug naar je". Als ze niet krijgt het punt, verwijder haar vermogen om op te schakelen. Moet ze een sleutel tot uw huis en gebruikt het zonder toestemming? Zo ja, rustig laat haar weten dat je van tevoren waarschuwen voor een bezoek nodig hebben en vragen om het terug. Als ze weigert, discreet veranderen de sluizen.
 2. 2
  Als je niet een antwoordapparaat of voicemail hebben, krijgen een (of beide). Scherm noemt - niet andersom - je moet de een om te beslissen wanneer je wilt bedrijf.
 3. 3
  Wees je bewust van de druk je acties zal hebben op manlief. Je moet heel voorzichtig te zijn omdat je hem zetten in een positie waar hij moet aan de behoeften van zijn moeder te ontkennen, en ze hebben een langere geschiedenis dan jij. Praat met hem rustig over je top 3 onderwerpen (niet alleen gewoon gezeur over hen allen) en vragen voor zijn steun bij het veranderen van de situatie.
 4. 4
  Praat met je man over zijn rol in je relatie met MIL. Idealiter moet hij degene om grenzen te stellen voor zijn nieuwe familie te zijn, aangezien zij zullen moeten accepteren wat hij zegt, maar u en hij moet 100% eens over het probleem, de verwachtingen en de aanpak van de situatie te veranderen. Er is veel speelruimte voor de schuld en emotionele manipulatie in deze discussies. Proberen om het juiste te doen door je man en respecteren zijn relatie met zijn moeder, maar leg uw wensen voor uw familie de persoonlijke ruimte, zelfstandigheid, en je recht om je eigen fouten te maken want het is je leven dat je leeft. Je bent oud genoeg (en wijs genoeg) om uw leven te plannen en te leven zonder ouderlijke inmenging.
 5. 5
  Maak een lijst van haar inbreukmakende gedrag en komen met werkbare oplossingen. Sommige van de gedragingen kan direct beledigend, anderen zijn geheim en manipulatief. Open je hart. Ze is geen demon. Ze is gewoon moeite emotioneel scheiden van haar zoon.
 6. 6
  Haar aanmoedigen om een deel van de belangen heeft ze contact verloren met na te streven. Probeer om je relatie te herstellen door te gaan met haar op een aantal van deze activiteiten. Ze zou hebben opgegeven veel voor de man die je liefde en nu ze weet niet waar te krijgen haar behoeften voldaan te verhogen.
 7. 7
  Moedig haar relatie met haar man. Herinner haar dat ze een heerlijke, lange relatie (met uitzondering van haar zoon iemand!) En vraag hen hoe ze voor het laatst hebt gemaakt.
 8. 8
  Geef ze een nieuwe rol. Misschien vertel MIL & FIL dat je zou willen dat ze een speciale relatie met hun kleinkinderen te cultiveren. Zouden ze graag om ze te letten voor een zondag per maand? Dit geeft u de tijd om je relatie te verbeteren met manlief om te gaan met de tijd die MIL drijft je gek te geven. Zorg ervoor dat ze uitgeven met regels over eten, timings en dergelijke en laat hen weten dat als ze niet kunnen respecteren uw opvoedingsstijl de bezoeken zullen moeten stoppen.
 9. 9
  Het zal slechts een kwestie van tijd totdat MIL en FIL zal leeftijd zijn en moet afhangen van je en manlief meer voor fysieke en wellicht financiële steun, dus proberen om die grenzen te stellen en laten zien wat liefde.

Men kan niet plaatsvervangend leven door het leven van anderen, maar moeders worden vaak gevraagd om dat te doen om de kinderen en de ondersteuning echtgenoten verhogen. Haar proberen om je leven te draaien voor u is een voortzetting van wat ze heeft gedaan voor de laatste decennia voor haar eigen familie.

Je moet absoluut om zacht met haar gevoelens of je ondersteuning van je man te verliezen en je nodig hebt om een ​​verenigd front te vormen als dingen te veranderen. Als niets werkt, eventueel verplaatsen. Dat een extreme stap zou kunnen zijn, maar het geluk van je eigen familie is belangrijk, en de afstand kan onwelkome drop-in bezoeken minimaliseren. Maar het kan ook betekenen langere slaap-over bezoeken.

Tips

 • Stoppen met alle aanvallen op uw echtgenoot. Laten weten dat u niet zal zetten met persoonlijke aanvallen of schuld reizen.
 • Bedenk dat uw MIL is waarschijnlijk codependent, en alle of de meeste van de bovenstaande kan alleen brandstof voor een brand. Deal met een codependent familielid
 • Proberen om vriendelijk, maar toch stevig zijn.
 • Maak uw behoeften en wensen duidelijk. Doe ze in het schrijven en maken meerdere exemplaren. Ze zou beweren dat ze "verloren" hare of "vergeten" zij was niet de bedoeling om iets te doen in het bijzonder.

Waarschuwingen

 • Soms zou echtgenoten stilgelegd wanneer u probeert om hen te vertellen dat hun moeder de lijn heeft overschreden. Dit kan een teken zijn van onderliggende ernstige problemen zijn. Als ze nog steeds voor kiezen om niet te erkennen dat er een probleem zich voordoet, is het misschien tijd om na te denken over het krijgen van een onpartijdige advies van een adviseur of een vriend.