Wkinl

Hoe om te gaan met een moeilijke schoondochter

Er is al veel gezegd over de jaren over de moeilijke moeder-in-law - maar wat als de dochter-in-law (of son-in-law, wat dat betreft) is degene die de toon van twist en wrijving zet? Als je relatie met je dochter of zoon-in-law is moeilijk en je voelt alsof je probeert om door een mijnenveld lopen elke keer dat je samen te komen, zul je nodig hebt om voorzichtig te werk gaan. Aanvaarding van het feit dat hij / zij is degene die je kind ervoor gekozen om te trouwen is belangrijk, en er zijn dingen die je kunt doen om "vet de wielen", de weg vrijmaakt voor een soepeler zeil in deze lastige relatie. Heeft uw familielid of in-law eigenlijk psychologische hulp nodig, goed je hen kan helpen krijgen voor het gemak van het lezen, neem het kind-in-law is een moeilijke dochter-in-law..

Stappen

Hoe om te gaan met een moeilijke schoondochter. Respecteer keuze van uw kind.
Hoe om te gaan met een moeilijke schoondochter. Respecteer keuze van uw kind.
 1. 1
  Respecteer keuze van uw kind. Uw zoon / dochter houdt van deze vrouw, het maakt niet uit dat je niet kunt begrijpen wat hij ziet in haar. Vergeet niet het oude lied, "Wanneer een man / vrouw die houdt van een vrouw... Als ze slecht is, kan hij niet zien, ze kunnen geen kwaad doen, Turn zijn rug op zijn beste vriend als hij zette haar neer." Dit is absolute waarheid - zo in de omgang met haar, niet uit wat je ware gevoelens zijn, moet je nooit een woord tegen haar te zeggen tegen je zoon.
 2. 2
  Blijf hartelijke ten alle tijden. Ze kan een clueless, ruw boor. Ze kunnen zijn vulgair en lomp. Ze kan vloeken als een zeeman, terwijl je familie is een kerk-gaan, de juiste groep. Ze kan eigenlijk onaardig, wreed, of een manipulatieve, controlerende narcist, geen zorgen te maken over het opleggen van anderen, zolang ze krijgt wat ze wil. Er is niets wat je kunt doen over dit. Gewoon beleefd zijn, zoals je zou zijn om een vreemdeling. De enige echte uitzondering hierop is als je kleine kinderen hebt (je zoon heeft broers en zussen die kinderen hebben, misschien) rond en ze vloeken als een gek - dan zou je kunnen zeggen, mild, "Ooh - kunnen we kijken naar de taal terwijl de kinderen zijn hier? Ze krijgen in de problemen voor te zeggen dat woord en ik wil niet dat ze het op te rapen hier op. Bedankt. " Ongeacht hoe griezelig ze is, blijf kalm, koel, klaar, en beleefd.
 3. 3
  Stel je grenzen als u vertrouwd bent. Misschien heb je niet wilt deze vereniging te steunen niet meer dan absoluut noodzakelijk is om een ​​relatie met uw zoon te onderhouden. Dat is jouw keuze, absoluut. Dus gewoon instellen dingen zodat ze vanaf het begin duidelijk. Als je dochter-in-law maakt hatelijke of vervelende opmerkingen over een ander familielid (misschien uw andere dochter-in-law), zeggen: "Nou, ze misschien niet veel gevoel voor mode, maar ze is een van de liefste mensen die ik ken, en ik hou heel veel van haar. " Dit laat haar weten, in een rustige, niet-kritische manier, dat je niet geïnteresseerd zullen zijn in het horen van haar watersnip bij deze persoon. Als ze druppels over onaangekondigd, liegen er niet om, maar stoppen met haar aan de deur met een spijtige maar stevige, "Het spijt me, Allison - en denk aan iets dat je moet doen alsof ik op het punt om te gaan en run mijn boodschappen doen, dus ik nodig om te vliegen En weet je wat -. het is echt het beste om een gesprek vooruit te geven, zodat ik ben niet onder de douche, of het doen van mijn naakt dansen. of wat dan ook " Dan grijns en ga weer naar binnen. Als ze vertelt u ze zou willen om mee te taggen, laat haar weten dat je het oppakken van een vriend en dit was tijd die u had gereserveerd om te bezoeken met die vriend. Zeg haar dat je alleen maar tijd met je vriend zo vaak, en je zou niet op prijs stellen als je vriend bracht iemand anders mee op het laatste moment, en dat je dat kleine fatsoen zal respecteren deze tijd, "... maar als je me laat van tevoren dat u zult komen door kennen, kan ik ofwel verzetten mijn rond rennen met Bernice, of vragen of ze het erg zou vinden als je bij ons gevoegd - die prima zou zijn voor de volgende keer "! Hou het positief.
 4. 4
  Vergeet niet dat zij de moeder van uw kleinkinderen kunnen zijn. Zij hebben toegang tot alle nakomelingen van je zoon te controleren is dat het gevolg zijn van het huwelijk. Uw beste weddenschap om visitatie te behouden is een hartelijke, vriendschappelijke relatie te onderhouden - bijt je tong als je moet naar de civiele blijven. Heb haar ouderschap geen kritiek, niet boos als ze plannen verandert op het laatste moment, waardoor je in de kou staan ​​als je had gepland om de kinderen hebben meer dan voor het weekend. Dit is een van de manieren waarop bepaalde mensen te controleren situaties en anderen (zie Hoe een manipulatieve of controlerende relatie herkennen ) - het beste wat je kunt doen is om te begrijpen dat zij heeft de uiteindelijke zeggenschap over wat er met haar kinderen. En maak jezelf niets wijs dat je veel rechten: rechtbanken niet de neiging om opzij met grootouders, tenzij de moeder en / of vader ongeschikt zijn verklaard of zijn gearresteerd voor een misdrijf. Gewoon proberen zo goed mogelijk om je relatie werkbaar te houden, ongeacht hoe bloederig je tong krijgt.
 5. 5
  Praat met uw zoon of dochter. Voorzichtig, dat wel. Niet alleen lossen een litanie van je dochter-in-law's hatelijk trekken. Probeer in plaats daarvan om een ​​aanpak die is diplomatiek en niet kritisch nemen. Vermeld het probleem, en dan vragen de gewenste oplossing:
  • Voorbeeld 1: Uw dochter-in-law was verondersteld om je kleinkinderen af te zetten voor een sleepover op vrijdagavond, maar kwam niet opdagen. Je wacht een uur en een half voordat ze uiteindelijk belt je zoon, bang en boos, om te ontdekken dat hun plannen veranderd en ze hebben buiten het bezoek genoemd. Verstandig, wacht u een dag, dan weer contact op met uw zoon of dochter naar een meer geschikte manier om een ​​dergelijke kwestie te behandelen bespreken.
   • U: "Josh, je vroeg ons of we zouden graag de kinderen afgelopen weekend Allison moest ze rond 05:00 afzetten op vrijdagavond en af ​​te halen op de middag op zondag plaats, Allison was een no-show op.. vrijdag, en als zij niet was aangekomen bij 06:30, we waren bang dat ik moest bellen om uit te vinden dat uw plannen waren veranderd -. en u beiden wisten dit sinds donderdag ".
   • Joshua (je zoon) reageert: "Mam, het spijt me Ik dacht dat Allie was u belt, en ze dacht dat ik je bellen, en het gewoon verdwaald in de shuffle - we zijn zo druk, en als de plannen veranderd., het was een beetje last-minute, dus het spijt me voor dat. "
   • U: "Ik krijg dat deze keer was een mix, maar het is eerder gebeurd, en het ding is, het lijkt Allison nooit echt eindigt ons te bellen wanneer plannen veranderen - wat uiteindelijk gebeurt is dat ik bel u om uit te vinden wat er gaande. Dit is zeer onachtzaam, Josh, en dat weet je. Papa en ik hebben ons leven, ook, en we zijn druk bezig, ook. We ontruimd ons schema afgelopen weekend, zodat de kinderen konden komen en blijven, en papa draaide. beneden een uitnodiging om te gaan vissen met vrienden In de toekomst zou ik graag willen dat u minstens een dag op voorhand als plannen veranderen noemen - maar zeker, ik zou graag willen dat u de ene om te gaan, in plaats van te vertrouwen dat Allison zal bellen. Ik wil niet de vervelende moeder-in-wet, waardoor problemen met je vrouw, maar ik wil ook niet te worden overgelaten opknoping, en of het nu opzettelijk of niet -. dat maakt me voelen als een deurmat So. kunnen we het erover eens dat in de toekomst, als de plannen te wijzigen en u een back-out, zal je bellen, niet Allison? "
  • Voorbeeld 2: U heeft het tegenovergestelde probleem - Allison druppels over en wil voortdurend laat de kinderen met u, zodat u weinig tot geen tijd om jezelf, en behandelen je als de ingehuurde hulp en haar persoonlijke oppasdienst - op haar wenken bediend.
   • U: "Allison, het spijt me - ik kan het niet alleen nu met de kinderen."
   • Allison: "Oh, ik weet dat het korte termijn (echt, het is geen bericht) maar alsjeblieft, alsjeblieft, alsjeblieft - ik heb dit ding..." (Als ze het kind naar de deur duwt)
   • U: (staat resoluut in de deuropening) Schat, het spijt me, kan ik deze keer niet doen. Ik zou graag willen, maar ik heb echt wat kennisgeving. Ik heb plannen die ik niet kan annuleren, en ik kan niet de kinderen meenemen. "
   • Niet verzwakken om "vrede te bewaren." Het zal niet werken. Zij zal dit blijven doen, en je zal blijven zieden van woede - en op het einde, kan je opblazen en zeg iets ongelukkige die een enorme kloof in uw familie zal leiden. In plaats daarvan, houd je de grond vriendelijk, maar stevig, en stel deze grens duidelijk. Later, bel uw zoon:
   • U: "Ik denk dat Allison zei dat ik was" gemiddelde "van vandaag, en kon niet oppassen."
   • Josh: "Ja." (Hij waarschijnlijk begrijpt en is niet boos op je, maar is geïrriteerd dat zijn vrouw is het hebben van een koe over het en niet weet hoe ze haar uitstappen uw geval)
   • U: "Ik heb een slecht gevoel over, maar schat, ik heb een leven, ook, en de laatste tijd het voelt echt alsof Allison neemt alleen ik in staat om met de kinderen wanneer ze voelt als gaan winkelen met vrienden of wat zal zijn is dat ze doet ik niet op prijs wordt vanzelfsprekend wil ik niet aan de Eerste Wereldoorlog III hier oorzaak, en ik wil niet haar gevoelens kwetsen. -. Ik hou van de kinderen, en ik wil altijd tijd met hen doorbrengen, maar, Josh, ik heb een klein bericht Een beetje waardering voor het feit dat het niet eenvoudig is voor mij de zorg voor kleine kinderen -. zoveel als ik hou van ze, ik ben ouder hief ik mijn kinderen en ik denk dat ik verdien.. tenminste het respect van wordt eerst gevraagd of ik misschien beschikbaar te babysitten, in plaats van alleen het hebben van hen gedumpt op mij Kun je met haar praten, neem dan denk ik dat ze zou nemen dit beter vanuit je? - maar in de toekomst, Ik zou heel graag voor haar te bellen. Ook al is het maar een paar uur vooruit, in ieder geval de mogelijkheid om ja of nee te zeggen zou ik me een stuk beter. "
   • Nogmaals, het maakt niet uit hoe clueless en onbeschoft je gelooft Allison is geweest, is het beter om gewoon te gaan met je gevoelens over het eerder dan kritiek haar. Josh zullen begrijpen, zeker, en als je hem kunt krijgen om zijn vrouw te spreken in plaats van het verlaten van het aan u om te blijven zeggen nee tegen haar, zal het glad dingen tussen jou. Maar - als Josh doet proberen, en het is tevergeefs omdat zijn vrouw is slechts een van die mensen die voelt recht om te doen wat ze wil, ongeacht hoeveel het ongemakken anderen, dan zul je gewoon moet uw grenzen hard en niet ingesteld afwijken. Een suggestie: babysitten nooit, tenzij u ontvangt 24 uur van tevoren eerst - maar zorg ervoor dat zowel Josh en Allison zijn zich hiervan bewust. Staat dat je een leven van je eigen en als je vooruit vroeg een dag, je heel goed mogelijk beschikbaar te babysitten, maar verleden dat, zult u niet in staat zijn om. Met andere woorden, als ze belt en vraagt ​​u om een ​​uur babysitten Vanaf nu kun je gewoon zeggen dat je al andere plannen gemaakt. Als je standvastig op deze en niet alleen haar in staat stellen om u steamroll, maar eerder, geduldig en kalm gewoon haar kennis te overmatig uitleggen, zullen ze snel leren dat ze dit van je niet kunt verwachten.
 6. 6
  Accepteer de realiteit van de situatie. Als uw zoon heeft kinderen met deze vrouw, maakt niet uit wat je van haar, de kinderen hebben hun moeder. Proberen om een ​​wig te drijven tussen hen en hun moeder zal alleen rijden een wig tussen u en uw zoon - en zijn kinderen. In plaats daarvan, net reine komen met deze: kan ze de dochter-in-law je gedroomd van niet, maar ze is de dochter-in-law, dat je moet kiezen om te hebben wat de relatie is mogelijk met haar, omwille van. het houden van contact met uw zoon en kleinkinderen.
 7. 7
  Maken leuk, als al het andere faalt. Als je weet dat dit meisje te zijn ijdel, vlakker haar. Als je weet dat ze roddelt, maar vinden een andere plaats te zijn, zodat je niet hoeft om betrokken te raken bij het. Als ze zweert en je hierdoor aangesproken voelt, haar nooit een beroep doen op het in haar huis - maar u kunt haar vragen om toon neer in de jouwe Als ze te kritisch van uw keuken, uw decoreren gevoel, je kleren, blazen het af.. Leer hoe om te gaan met Impossible People. Luister beleefd en heel goed naar wat ze zegt, en dan gaan en doen precies wat je wilt. Als ze is gewoon moeilijk is, kan dit het beste wat je kan hopen. Als ze is gevaarlijk - dat is een ander verhaal (voorbeeld: de reden dat ze is soms moeilijk is dat ze een dronken, drugsverslaafde, etc.) en je moet echt contact opnemen met Child Protective Services (of het equivalent daarvan) in een geval als dat.
 8. 8
  Ga met de stroom. Leer hoe om terug te worden gelegd. Er is geen uitbetaling in voortdurend klagen bij je zoon over haar. Als je je gevoelens hebt geuit, maakte je grenzen duidelijk, en vroeg je zoon om in te grijpen, allemaal met weinig tot geen positief resultaat, dan ga je gewoon met de stroom mee. Alles wat je kunt doen is haar niet toe om constant over je met onredelijke verwachtingen voor kinderopvang, enz., en als ze is een vervelende kleine sluipschutter die kritiek of hatelijke opmerkingen maakt, net blazen ze af. En nooit iets kritisch of nare over haar aan uw kleinkinderen zeggen - ze is hun moeder, en het maakt niet uit hoeveel je kunt wensen het anders was, mam altijd troeven Oma, in ieder geval tot de kinderen zijn volwassen genoeg om hun moeder te zien voor de moeilijke, verwarrend, narcistische persoon die ze is. Gewoon proberen om mee te komen in het belang van de kinderen, zodat u invloed op stabiliteit en kan compassie in hun leven, en hopelijk daardoor een deel van de schade die zij doet om ze te verzachten.

Tips

 • Gewoon beseffen dat je haar niet kunt veranderen - u kunt alleen uw reactie op haar te veranderen - kan heel bevrijdend.
 • Probeer het niet te nemen op uw zoon.
 • Weiger je tanden knarsen voor uren nadat ze maakt een hatelijke of harteloze opmerking. Vergeet niet dat haar gemiddelde opmerkingen zeggen veel meer over haar dan over jou.
 • Accepteren dat sommige mensen zijn net als olie en water - ze gewoon niet goed te mengen. Dat kan niet zijn omdat ze het koud-hearted, of vice-versa. Het kan zomaar zijn dat je persoonlijkheid niet goed mesh. Iedereen houdt niet van iemand. Als je gewoon accepteren dat ze nooit naar uw favoriete persoon zijn en proberen om die momenten dat u kunt genieten met haar, zult u ongetwijfeld beter om te gaan.
 • Een positieve houding en een bereidheid om het beste van welke situatie je weg komt met deze vrouw zal u helpen op de lange termijn.
 • Besef dat het kan zijn dat ze verlegen is, heeft haar eigen problemen met vertrouwen, of is over-enthousiast om een ​​familie-soort acceptatie te voelen, en in die gretigheid kan, overschrijdt de normale grenzen. Dit kan voelen als een twistappel, maar in werkelijkheid, kan het uit glad in de tijd als ze voelt zich meer welkom en een deel van de familie. Als je zijn gastvrij, maar werden afgewezen, blijven die hand van welkom te verlengen totdat ze in staat is om het te nemen als een peer, en niet als een aanmatigend, uit de hand kind, of als een koude, afgelegen, of minachtend vreemdeling.

Waarschuwingen

 • Geen agressieve opmerkingen die u aanbrengt in haar zal niet goed zitten met je zoon. Humeur, temperament.
 • Frustratie met haar zal waarschijnlijk een manier van leven. Als je kunt proberen om elke keer dat je haar ziet "reset" - met andere woorden, het reinigen van de lei en zie haar als leeg elke keer - dan zal je niet worden met oude wrok of borstvoeding oude teleurstellingen en het houden van een doorlopend overzicht van hen in je hart.