Wkinl

Hoe om groene thee te maken

Groene thee is een heerlijke drank met potentiële voordelen voor de gezondheid. Maar als je niet bekend bent met een paar eenvoudige technieken, kunt u de wind met een thee die is gras, bitter, of gewoon te sterk. Hier is hoe je een perfect kopje groene thee te krijgen:


Ingrediënten

 • Groene thee bladeren of parels (ongeveer 1 theelepel. Per kopje water)
 • Heet water

Stappen

Hoe om groene thee te maken. Bepalen hoeveel kopjes groene thee die u zou willen maken.
Hoe om groene thee te maken. Bepalen hoeveel kopjes groene thee die u zou willen maken.
 1. 1
  Bepalen hoeveel kopjes groene thee die u zou willen maken. De oorspronkelijke richtlijn voor het brouwen is een theelepel (5 g) van de groene theebladeren (of parels) per een kopje water. Dit zal een kop gezette thee opleveren.
 2. 2
  Meet de gewenste hoeveelheid groene theebladeren (of parels) en plaats ze in je thee zeef of strainer.
 3. 3
  Vul een niet-reactief pan (glas of roestvrij staal) met water en verwarmen tot ongeveer 180 ° F (80 ° c). U kunt een snoepje thermometer gebruiken om de temperatuur te kijken, maar als je er geen hebt, let dan op het water, zodat het niet kookt.
 4. 4
  Plaats de gevulde thee zeef of strainer in een lege mok of beker.
 5. 5
  Giet het verwarmde water in de beker, over de theeblaadjes.
 6. 6
  Steile de theeblaadjes voor 2 - 3 minuten maar niet langer, of anders uw thee zal enigszins bitter geworden.
 7. 7
  Verwijder het theezeefje uit de beker.
 8. 8
  Laat je thee afkoelen voor een paar momenten en geniet van uw perfecte kopje groene thee.

Tips

 • U kunt citroensap voor een betere smaak toevoegen.
 • Als je veel groene thee te drinken, overweeg dan de installatie van een warm-water dispenser op je aanrecht. De temperatuur is ideaal voor groene thee.
 • Om hergebruik je theebladeren (of parels) gewoon dompelen de theezeefje in een kopje ijswater onmiddellijk na de zwelprocede. Afhankelijk van de soort thee die u gebruikt, moet u in staat om ten minste een extra gebruik van uw bladeren of parels te krijgen.
 • Gefilterd water wordt vooral aanbevolen, vooral als uw leidingwater heeft een uitgesproken smaak of geur.
 • Een glazen koffiezetapparaat (als je het maken van meer dan een kopje) of een glazen beker (als je het maken van een kopje per keer) kan de thee om snel af te koelen, het minimaliseren van bitterheid.
 • Sommige mensen verkorten hun voorbereidingstijd door het verwarmen van water in een magnetron, doen echter thee kenners niet aanraden.
 • Als te zwak, steile theeblaadjes tot perfect.
 • Voeg een halve theelepel suiker indien te bitter.

Waarschuwingen

 • De grootste fout die je kunt maken met groene thee is te steil in het water, dat is te heet. Groen, wit of zilver theeën verschillen van zwarte thee doordat ze nodig water slechts ongeveer 180 ° tot 185 ° (80 ° C tot 85 ° C).
 • De tweede grootste fout is te steil te lang. Groene thee moet niet worden doordrenkt langer dan 2 tot 2 1/2 minuten. Wit of zilver thee moet worden doordrenkt, zelfs voor kortere periodes - een minuut en een half is meestal perfect.