Wkinl

Hoe om ijs te maken

Ga niet rennen naar de winkel of de markt voor een ijsje fix! Als je zout, ijs, melk, suiker, en een paar Ziploc zakken, hoe zit je overwegen om het zelf? Dit artikel heeft betrekking op verschillende methoden voor het maken van ijs thuis. Het is eigenlijk heel eenvoudig, en is een geweldige activiteit te doen met kinderen van alle leeftijden.

Ingrediënten

 • 1 kopje melk
 • 1 eetlepel suiker
 • ½ theelepel vanille-extract
 • Alternatieve smaak: als u wilt dat chocolade-ijs, voeg 1 eetlepel cacaopoeder
 • 4-6 eetlepels zout
 • 2 bakjes van ijsblokjes
 • Kleine hoeveelheid boter
 • 5 theelepels siroop

Stappen

Hoe om ijs te maken. Dit is goed voor het maken van individuele porties van ijs om meteen na het maken van te worden opgegeten.
Hoe om ijs te maken. Dit is goed voor het maken van individuele porties van ijs om meteen na het maken van te worden opgegeten.

Diepvries zak-methode

 1. 1
  Dit is goed voor het maken van individuele porties van ijs om meteen na het maken van te worden opgegeten. De video onderaan dit artikel laat zien hoe om ijs te maken met een boterhamzakje. Giet de melk, suiker en smaakstoffen in een kwart-size tas.
 2. 2
  Neem ongeveer twee liter, verpletterd indien mogelijk, en plaats deze in de liter-sized tas met steenzout (ook bekend als grof zout). Idealiter zal de liter zak zijn ruwweg de helft met het ijs en zout mengsel.
 3. 3
  Plaats de verzegelde kwart-sized tas met de ingrediënten in de liter-sized tas. Zorg ervoor dat de zakken blijven verzegeld. Sta niet toe dat de inhoud te mengen op elk gewenst moment. Als de zakken niet voldoende afdichting, sluit de top van beide zakken om ervoor te zorgen dat ze niet open tijdens het schudden.
 4. 4
  Schud voorzichtig, massage, en schud de zakken voor ongeveer vijftien tot twintig minuten. In deze tijd de inhoud van de kwart zak moet gaan terug tot vast ijs. Het is belangrijk dat u het mengen van de inhoud van de binnenste zak, maar je wilt niet zo agressief, dat u de binnenzak barsten of snijd het op het ijs. Dubbele zakken moeten dit voorkomen. Als uw handen te krijgen onaangenaam koud, gebruik dan een handdoek of een oude T-shirt om de zakken te houden als je ze masseren, de zakken zullen behoorlijk koud zijn en kan glad met opgebouwde condensatie geworden. Overweeg het gebruik van handschoenen of masseren terwijl op de bovenste afdichting als een handdoek of iets dergelijks doek is niet beschikbaar.
 5. 5
  Verwijder de afgewerkte ijs van de sandwich zak en serveer.

Pot-vriezer-methode

 1. 1
  Dit is hoe ijs meestal werd gedaan voordat de moderne koeling, met behulp van ijs gesneden uit meren en vijvers. Hand-geleed ijs machines zijn een variant van de sorbetière (een overdekte emmer met een handvat aan de klep), een Franse aanpassing van de pot-vriezer methode.
 2. 2
  Doe het ijs ingrediënten in een kom.
 3. 3
  Zet de kom in een bad gevuld met ijs en zout. Zorg ervoor dat het ijs en zout mengsel niet over de rand of in de kom.
 4. 4
  Meng de ingrediënten van de kom krachtig. Het zoute ijswater zal absorberen warmte uit het mengsel, waardoor deze onder het vriespunt van water en het draaien van het mengsel in ijs. Het is belangrijk om zo goed als je kunt om de vorming van ijskristallen te voorkomen mengen. Als je kunt, gebruik dan een garde of beter nog, een handmixer.
 5. 5
  Verwijder ijs uit de kom en serveer.

Vriezer methode

 1. 1
  Deze methode werkt het beste als een vla-based recept dat eieren bevat, omdat het resultaat veel gladder worden. Omdat het gaat om een ​​goede beetje wachten, maar het is misschien niet de meest direct verheugend voor kinderen.
 2. 2
  Giet het ijs mengsel in een diepe ovenschaal, of kom gemaakt van kunststof, roestvrij staal of iets duurzaam in de vriezer.
 3. 3
  Zet het in de vriezer voor 30 minuten.
 4. 4
  Controleer het mengsel. Als het begint te vriezen aan de randen, neem het uit en roer het krachtig met een spatel totdat alle van de ijskristallen worden opgebroken. Als je kunt, gebruik dan een garde of een handmixer.
 5. 5
  Controleer en roer elke 30 minuten tot het mengsel verandert in ijs. Dit kan 2-3 uur duren.

Koffie kan methode

 1. 1
  Dit is zeer vergelijkbaar met de zak methode behalve plaats van twee zakken, twee blikjes koffie, een groter dan de ander gebruikt u.
 2. 2
  Doe het ijs mengsel in de kleinere koffie kan. Afsluiten.
 3. 3
  Zet de kleinere koffie kan in de grote koffie kan, samen met ijs en steenzout. Dicht de grote kan strak.
 4. 4
  Schud de grote kan krachtig gedurende ongeveer 10 minuten. Kinderen kunnen rollen of gooi het rond, maar zorg ervoor dat de blikken zijn goed afgedicht. Doe deze stap buiten, voor het geval dat. Controleer de kleinere koffie kan om te zien of het mengsel is veranderd in ijs nog. Als je ziet ijskristallen vormen, roer of klop het mengsel.
 5. 5
  Blijven schudden, rollen, of het gooien totdat ijs is gevormd.

Balmethode

 1. 1
  Dit kan alleen gedaan worden met een commercieel product dat ijs mengt in een speciaal gemaakte bal met twee kamers.
 2. 2
  Vul het ijs eindigen met ijs en 1/2 kopje van steenzout (3/4 kop bij gebruik van de grotere omvang bal) en dicht bij de hand.
  S
  • Standaard ijsblokjes passen mogelijk niet. Je zou gemalen ijs nodig.
  • U zult waarschijnlijk de moeite waard van het ijs minstens 10 ijsschaaltjes 'nodig.
 3. 3
  Giet het mengsel in ijs het uiteinde met een metalen cilinder. Laat een inch (2,5 cm) aan de bovenkant voor uitbreiding en dicht met de hand.
 4. 4
  Schudden, rollen, en passeren de bal rond voor 10-15 minuten. De bal zal waarschijnlijk zwaarder dan je verwacht.
 5. 5
  Open het ijs uiteinde met het plastic sleutel die wordt geleverd met de bal. Schraap de zijkanten van de cilinder met een plastic of houten lepel (metal de cilinder beschadigen). Sluit het deksel met de hand.
  • Omdat de kamer is smal en diep, roerend het ijs moeilijk zou kunnen zijn. Indien nodig, gebruik maken van de houten steel van een lepel of spatel.
 6. 6
  Controleer het ijs einde. Open het deksel van de plastic sleutel. Giet het water en voeg meer ijs en tot 1/3 kop van steenzout. Sluit het deksel met de hand.
 7. 7
  Schudden, rollen, en passeren de bal rond voor 5-10 minuten.
 8. 8
  Controleer het ijs. Herhaal bovenstaande stappen als nodig, of eet het ijs zoals het is.
  • Als je giet het ijs uit, wees voorzichtig dat het niet overslaan naar de verhoogde decoratieve randen en strakke spleten, deze kan zeer moeilijk om later schoon te maken over, zeker als je chocolate chips gebruiken.
  • Het ijs neiging "soupy", in het midden langs de stevige randen.

Tips

 • Zorg ervoor dat het ijs en zout zijn niet bij elkaar, maar het kan je hand verbranden!
 • Wanneer u de mixer die de verwijderbare bus heeft gebruikt, zet de bus in de vriezer gedurende de nacht. Zet het dan recht in de mixer, en het mengsel in de bus, terwijl het nog erg koud. Deze bezuinigingen op ijskristallen, en heeft een veel gladder ijs.
 • Als je bosbessen gebruiken, plet ze eerst. Hele bosbessen zal worden weinig rotsen in plaats van mooi mengen met het ijs.
 • Smaakcombinaties zijn bijna onbegrensd. Chocolade siroop is een fundamentele optie. Wees niet bang om je favoriete fruit of noten toe te voegen! Verschillende aroma-extracten die beschikbaar zijn in bakdeel uw supermarkt kan leiden tot meer exotische varianten. Probeer een combinatie mint extract met chocolade, of het toevoegen van kleine chocolade chips.
 • Als u liever een lagere calorie-ijs, dat is niet zo rijk, gebruiken kunstmatige zoetstof in plaats van suiker. U kunt experimenteren met andere soorten melk.
 • Voor grote groepen, meng verschillende liter ijs mix en verdeel het in zakken, in plaats van elk individueel kind mixen hun eigen (dat rommelige krijgt).
 • Als je kunt, gebruik maken van grotere zoutkristallen (bijv. steenzout). Grotere zoutkristallen nemen meer tijd om op te lossen in het water rond het ijs, die het mogelijk maakt voor zelfs koeling van het ijs.
 • Voor oudere studenten, hebben ze te verbinden het ijs maken om colligatieve eigenschappen.

Dingen die je nodig hebt

 • Plastic zakken (sandwich en vriezer grootte)
 • Koffie blikjes (groot en klein)
 • Roestvrijstalen kommen (of diepe ovenschaal)
 • Spatel, garde of handmixer
 • Commerciële ijs bal, indien mogelijk