Wkinl

Hoe te bosbessen plukken

Bosbessen plukken is een leuke (en meestal goedkope) manier om bosbessen te krijgen. Echter, wil je niet in de hete zon te staan ​​voor uren bessen plukken en dan hebben ze maar komen te papperig of te zuur na al je harde werk! Voordat je gaat bosbessen plukken voor de eerste keer, zijn er een paar dingen die je moet weten dat zal ervoor zorgen dat u de beste bessen voor uw werk.

Stappen

Hoe te bosbessen plukken. Zoek iets om je bessen houden.
Hoe te bosbessen plukken. Zoek iets om je bessen houden.
 1. 1
  Zoek iets om je bessen houden. Het kan een emmer, een plastic zak, een mand of een ander soort container. Maar zorg ervoor dat de blauwe bessen zullen niet vallen uit het.
  • Als u draagt ​​uw bessen in een emmer, wilt u misschien een touw toe te voegen aan de bak, zodat je kunt hem om je nek of over je schouder hangen. Een uitstekende bak kan gemakkelijk worden gemaakt door middel van een 1 liter plastic melkkan en het afsnijden van 1/2 van de boven-en zijkanten, zorg ervoor dat u het handvat deel te verlaten op. U kunt vervolgens het handvat door je riem, en u hebt nu twee handen te schillen met! Kids - heb je ouders snijd de melkkan voor u.
  • Gebruik een emmer om je bessen dragen, en wilt u misschien een plastic zak in te doen. U kunt de tas vast met een elastiekje. Dit is handig als u het formulier meer dan een emmer - in plaats van het vereisen van een nieuwe emmer elke keer, alles wat je nodig hebt is een nieuwe zak.
  • U kunt ook een bes-picking emmer uit een touwtje en een 1-liter kunststof container (zoals een lege yoghurt of kwark container). Gebruik een schaar om twee gaten tegenover elkaar boven aan de houder punch. Neem een ​​touwtje lang genoeg om achter je nek en neer om uw mid-romp, een einde van het koord door elk van de gaten. Bind of knoop het koord om het te beveiligen. Zet het touwtje om je nek met de "emmer" opknoping in de voorkant, en je zult nu in staat zijn op te halen met beide handen!
 2. 2
  Zoeken naar een goede struik. Als u plukken aan een openbare bes boerderij, de beste struiken zijn waarschijnlijk aan de achterkant, omdat die in de voorste zijn reeds geplukt door anderen. Een goede bush zal hebben veel goede bessen.
 3. 3
  Ga op zoek naar goede bosbessen. Een goede bes is rond, blauw, en de huid mag niet worden gekraakt. De algemene regel als het gaat om bosbessen is "hoe groter, hoe zoeter". Pak ze "as is" omdat ze niet verder zullen zoeten na het plukken. Niet plukken bessen die zijn:
  • Kleine en hard - kansen zijn, zullen deze bessen zijn erg zuur... als je ze nog kunt kauwen op alle!
 4. 4
  Zoek een goede bessen, en pak het dan. Om een ​​bosbes halen, gewoon proberen om het rollen van de steel. Dan, ofwel zet de blauwe bes in de emmer of eten. Als het komt niet af met een zeer lichte aanraking, het is waarschijnlijk nog niet rijp. Zelfs als de kleur goed is, is het het beste om gewoon verder te gaan.
  • Als je merkt dat je de verleiding om elke blueberry zie je eet, probeer dan 'een voor mij, twee voor de bak ".
  • Als u een "klont" van goede bessen op een stengel vinden, kunt u proberen cupping je hand om hen heen, en wrijven ze zachtjes om ze los te maken en ze te laten vallen eraf. Dit is een goede manier te bereiken meer dan een tegelijk, omdat de meeste van de slechte bessen blijft op de stengel, omdat zij niet als gemakkelijk af.
 5. 5
  Blijven plukken totdat u hebben gekregen de meeste van de goede besjes uit de bush.
 6. 6
  Ga verder met de volgende bus, en houdt het plukken totdat u alle bosbessen u wilt.
 7. 7
  Vergeet niet om alle bosbessen zorgvuldig wassen voor consumptie.

Tips

 • Als je toevallig een Franse 'myrtille' comb hebt dan de baan is een heel stuk makkelijker. Deze werd gekocht voor een paar euro bij een tweede-hands markt in Frankrijk, maar er waren tal van nieuwe rond in de lokale hardware winkels. Het idee is om kammen de bosbes bush met het en de bessen vallen in de trog. Het maakt bosbessen plukken veel sneller, maar u kan nodig zijn om later sorteren door de bessen.
 • Een techniek genaamd ziften kan worden gebruikt om de kleine bladeren en takjes die gemakkelijk worden opgenomen terwijl plukken bosbessen verwijderen. Hiervoor heeft u een andere emmer en een goede wind nodig. Giet de blauwe bessen van de ene bak naar de andere, zodat er ruimte overblijft zodat de lichtere bladeren en takjes worden gevangen door de wind, terwijl de meer aërodynamische bosbessen vallen in de onderste bak.
 • Vergeet niet om een ​​paar bessen op de bush te verlaten. Dit is een teken van de etiquette aan de andere plukkers en de bush.
 • Zoals gewoonlijk wanneer u uit in de zon voor aanzienlijke tijd, is het raadzaam om de door u SPF 30 of hoger zonnebrandcrème op de huid te beschermen tegen de ultraviolette stralen van toepassing.

Waarschuwingen

 • Niet een zonnebril dragen wanneer bosbessen plukken! De tint in de bril zal ertoe leiden dat u per ongeluk halen veel onder rijpe bessen.
 • Bosbessen vlek vingers! Na het kiezen voor een tijdje, kan je kleverige blauwe vlekken ziet op je handen. Misschien wilt u een vochtige vegen bij de hand schoon te maken uit je vingers hebt.
 • Niet alleen doen ze vingers vlekken, ze kunnen ook vlekken op kleding. Draag uw favoriete overhemd bessen plukken, en probeer niet om iets lichtgekleurde dragen.
 • Tijdens het wandelen door de struiken, kan u stap op gevallen bessen en squish ze allemaal over je schoenen. Wees voorzichtig waar je stap na het lopen op bessen!
 • Bosbessen zijn populair bij andere wezens ook. Als bosbessen plukken in een natuurlijke omgeving, houd een oog voor wilde dieren, en gaan plukken in een groep mensen. Als je in een gebied dat bekend staat om zijn zwarte beren extra voorzichtig zijn, omdat deze blueberry liefhebbers bekend! Vergeet niet, kan zelfs herten gevaarlijk zijn wanneer opgeschrikt in nauwe kwartalen. Maken veel lawaai, praat met metgezellen of fluit een deuntje, terwijl plukken, zodat u en alle nabijgelegen wildlife niet voor verrassingen te hebben.

Dingen die je nodig hebt

 • Bosbessenstruik
 • Container voor bessen (zoals een emmer)
 • SPF 30 of hoger zonnebrandcrème (aanbevolen)
 • Plastic zak (opt.)
 • Rubberen band (opt.)
 • Vochtig vegen, om bessensap (opt.) verwijderen
 • Zonnebrandolie & insectenverdelger (opt.)