Wkinl

Hoe te labneh kaas maken

Dit is een eenvoudige en gemakkelijke verse kaas van oorsprong uit Libanon en het Midden-Oosten. Het ziet er mooi, het smaakt geweldig en het is gezond, smeerbaar en goedkoop. Bovendien is het makkelijk te maken. Dit recept zal ongeveer 12 oz maken. van labneh kaas.

Ingrediënten

 • 500g/17 oz gewone volvette yoghurt of soja-yoghurt, gekocht of maak je eigen
 • 1/2 theelepel zout (als u liever een zoete versie, gebruik dan 3 eetlepels superfijne / basterdsuiker in plaats van het zout)
 • Smaakstoffen / specerijen: gemalen koriander of komijnzaad, citrussmaak, knijpen gedroogde Spaanse peper, verse kruiden fijngehakt, vanille pasta, gehakte gedroogde vruchten, enz. (optioneel)

Stappen

Hoe te labneh kaas maken. Knip een groot vierkant van kaasdoek of neteldoek (calico) (ongeveer 15 inch of 38 cm in diameter).
Hoe te labneh kaas maken. Knip een groot vierkant van kaasdoek of neteldoek (calico) (ongeveer 15 inch of 38 cm in diameter).
 1. 1
  Knip een groot vierkant van kaasdoek of neteldoek (calico) (ongeveer 15 inch of 38 cm in diameter). Spoel de kaasdoek of neteldoek en lijn een vergiet of zeef met het. Zorgen dat overtollige doek hangt over de randen, je zult dit gebruiken op te sluiten bij. U kunt een grote papieren koffiefilter ook gebruiken voor dit, maar het duurt een beetje langer dan kaasdoek.
 2. 2
  Plaats de beklede vergiet of zeef boven een geschikte afmetingen mengkom. U kunt ook een gelei staan ​​als je er een hebt.
 3. 3
  Giet het in een andere mengkom. Voeg het zout (of suiker). Bij gebruik van aroma's of specerijen, voeg in dit stadium. Iets toegevoegd moet volledig door te roeren. Traditionalisten genieten van deze kaas zeer scherp, dus het toevoegen van kruiden is gebruikelijk. Experimenteer met verschillende mengsels te vinden wat het beste werkt voor jou. Als u liever de specerijen of smaakstoffen later toe te voegen, zie hieronder.
 4. 4
  Leeg de gemengde yoghurt bovenop de kaasdoek. Het is het beste lepelde in, om spatten rotzooi redden.
 5. 5
  Brengen de zijkanten en knoop stevig vast met een touwtje, waardoor een stuk touw te binden zodat de tas zal hangen en druppelen in de kom geplaatst onder de zak.
 6. 6
  Plaats een gewicht bovenop het vastgelegd tas. Het makkelijkste om te gebruiken is een klein bord met een kan bovenaan geplaatst. Het hoeft niet te zijn dat zwaar.
 7. 7
  Plaats de container op een koele plaats gedurende tenminste 15 uur. Puristen laat de kaas in een koele kamer te druppelen in een gootsteen. Echter, als uw keuken of opslagruimte is niet erg cool, om het risico van bacteriën of schimmels te beperken, plaatst de kaas mengsel in de koelkast.
  • De kaas kan worden gelaten gedurende 1-2 dagen, totdat de gewenste consistentie is bereikt. Hoe langer dat de kaas wordt gelaten, het steviger wordt.
  • Het proces kan worden versneld door te knijpen de kaasdoek / mousseline om het overtollige water dwingen.
 8. 8
  Verwijder uit ijskast. Haal de kaas en afvoer overtollige vloeistof (er meestal een), dit is de "wei", terwijl de rest van de kaas is de "wrongel". Behouden de uitgelekte vloeistof en zet de kaas op een bord of in een kom.
  • In dit stadium kunt u verse kruiden of gedroogd fruit toe te voegen door kloppen / verslaan van deze door de kaas. Uiteraard zal dit de consistentie en de vorm van de kaas te veranderen, dus zorg ervoor dat je dit wilt doen in deze fase.
 9. 9
  Bewaren in de koelkast, bedekt. Het plaatsen van plastic folie direct op het oppervlak van de kaas houdt het frisser.
  • Deze kaas zal blijven tot 4 dagen wanneer gekoeld en behandeld.
  • Voor langere houden, rolt de kaas in kleine balletjes. Leg de ballen in een gesteriliseerde pot en deksel met extra vergine olijfolie. Voeg wat rozemarijn of tijm stengels en wat kruiden zaden, zoals koriander. Laat het marineren, het moet worden toegestaan ​​om te marineren gedurende minstens 1 dag voor het eten. Bewaren in de koelkast en gebruik binnen een week of twee.
 10. 10
  Serveren. De kaas is voor het verspreiden en het gaat goed met vers brood en crackers. Het is ook leuk op zijn eigen, toegevoegd aan een schotel van dips en rauwkost en als topping voor gestoomde groenten.

Tips

 • Gooi de wei! Het zit vol met mineralen en enzymen. Gebruik het als de vloeistof in uw volgende partij van brood, soep, pannenkoeken of muffins, het zal de beste pannenkoeken of muffins die je ooit hebt gehad!
 • Gebruik als een vetarme roomkaas substituut in dip recepten.
 • Andere aroma's zijn: zout, gedroogde kruiden, knoflook, jam, vers fruit, of hete saus.
 • Voeg 100 ml (3 oz) van verse slagroom voor een kaas zeer vergelijkbaar met roomkaas.

Waarschuwingen

 • Zorg dat u uw kaasdoek goed spoelen alvorens het te gebruiken, wil je niet de kaas naar smaak achtig gerecht-zeep of droger vellen.
 • Geen kans te nemen met bacteriële besmetting door het laten uitlekken dit bij kamertemperatuur.

Dingen die je nodig hebt

 • Kaasdoek of neteldoek (calico)
 • Vergiet of zeef
 • Mengkommen x 2
 • Koord
 • Kom
 • Optioneel: Zout, kruiden, knoflook, fruit