Wkinl

Hoe maak je blauwe kaas maken

Blauwe kaas wordt gekenmerkt door blauw of blauw-groene schimmel (met dank aan Penicillum culturen toegevoegd tijdens de kaas-proces) en een scherpe, licht zoute smaak. De blauwe kaas gemaakt door het volgen van deze instructies is vergelijkbaar met duurdere blauwe kaas verkrijgbaar in de Europa genaamd "Saga Blue."

Ingrediënten

 • Koude uitgelekt wrongel van kaas Farmer's
 • 2 theel. zout
 • 1 theel. onbesmette blauwe kaas
 • 1/4 kop koel schoon water
 • Pan met water

Stappen

Hoe maak je blauwe kaas maken. Beginnen met koud afgetapt wrongel van Farmer's kaas gemaakt van twee liter melk, uitgelekt in de koelkast.
Hoe maak je blauwe kaas maken. Beginnen met koud afgetapt wrongel van Farmer's kaas gemaakt van twee liter melk, uitgelekt in de koelkast.
 1. 1
  Beginnen met koud afgetapt wrongel van Farmer's kaas gemaakt van twee liter melk, uitgelekt in de koelkast. Neufchâtel moet doen ook prima als uitgangspunt wrongel.
 2. 2
  Strooi op 2 theelepels zout en meng te vormen erwt verbrokkelt.
 3. 3
  Gebruik een blender tot 1 theelepel ongerepte blauwe kaas mengen als "saga blue" met 1/4 kop van koele schoon water tot een glad schorsing van kaas (het inoculum) te creëren.
 4. 4
  Giet het inoculum over de gezouten wrongel en werpen om goed te mengen.
 5. 5
  Bekleed de pers met een steriele zakdoek, en laadt de wrongel. Druk zachtjes zodat de wrongel niet samen worden gecomprimeerd, maar behouden lucht ruimten binnen de kaas. Laat het in de pers gedurende de nacht staan.
 6. 6
  Verwijder de wrongel van de pers in de ochtend en creëren luchtgaten door er een gesteriliseerde staaf, ongeveer 1/4 inch in diameter (6 mm), door de kaas elke centimeter of zo. Hierdoor kan lucht de kaas, die nodig is voor groei van de matrijs voeren. Wat voor soort hengel u invoegt moet worden gesteriliseerd (of althans gedrenkt in wodka, zoals de getoonde schroevendraaier was). Zorg ervoor dat u niet bacteriële verontreiniging te introduceren in deze luchtgaten.
 7. 7
  Wrijf het oppervlak licht met zout en leg de luchtige kaas op een droge steriele zakdoek. Vouw dan naar bedek het doek.
 8. 8
  Leg de kaas op een niet corrosief rek om luchtcirculatie rond de kaas aan te moedigen en plaats deze in een "koelbox" (e g. Koelkast.), Die zal de temperatuur te houden rond de 10 C (50 F).
 9. 9
  Controleer de temperatuur en vochtigheid. De temperatuur moet rond de 10 C en de luchtvochtigheid rond de 70%. Verhoog de luchtvochtigheid met een pan van water in de bodem van de "koelbox." Omdat de kaas aged wordt unwaxed, deze hoge luchtvochtigheid is belangrijk, zodat de kaas niet uitdroogt. Aan de andere kant, als het 'druipnat' zodat de kaas "huilt", de kaas zal bederven.
 10. 10
  Draai de kaas dagelijks, het vervangen van de zakdoek met een droge steriele men als blijkt nat.
 11. 11
  Kijk voor een witte "bloeien" op het oppervlak van de kaas na een week of 10 dagen. Als de gaatjes die u gemaakt worden geblokkeerd met bloeien, dan is de volgende keer ze groter maken, aangezien zij geacht worden om de lucht naar het interieur van de kaas doordringen. In dit geval wacht nog eens twee weken of tot de karakteristieke kleuring zichtbaar op zowel de binnen-en buitenzijde.
 12. 12
  Verwijder de afgewerkte blauwe kaas na twee maanden. Let op de marmering van het interieur met Penicillium. Het kan ook langer worden verouderd, maar het is zeer smakelijk zoals het is.

Tips

 • Koken, of onderdompelen iets in alcohol is niet de enige manier om het te steriliseren. Een andere manier om een ​​instrument goed te steriliseren is met een autoclaaf. (Vaak piercing / tattoo shops zal een item autoclaaf voor u tegen een kleine vergoeding.)
 • Alcohol zal in het beste bieden desinfectie, beter aan de kook wat je gebruikt in het water, zal het niet operatiekamer steriel zoals autoclaveren zijn, maar moet goed genoeg voor kaasmakerij zijn. Om doek, ijzer steriliseren op een zeer warme omgeving.

Waarschuwingen

 • In zeer zeldzame gevallen, mensen die allergisch zijn voor penicilline als een drug ervaring negatieve reacties (netelroos, jeuk, of erger) naar levensmiddelen met penicilline of penicilline-verwante stoffen in hen. Als je allergisch of gevoelig bent voor penicilline, raadpleeg dan uw arts of allergoloog voordat u deze kaas.

Dingen die je nodig hebt

 • Uitgelekt wrongel uit kaas of Neufchâtel Farmer's (zie Externe Links naar informatie over elk)
 • 1 theelepel onbesmet "Saga Blue" kaas (of andere geselecteerde blauwe kaas te gebruiken als een inoculum)
 • Blender
 • Druk kaas (zie Externe Links voor het maken van uw eigen)
 • Steriel schone zakdoeken
 • Stand van de thermometer in de 0-40 C (50-100 F) bereik
 • Grote kruiskopschroevendraaier of andere steriliseerbaar stang
 • "Koelbox" (koelkast set tot 10 C / 50 F)