Wkinl

Hoe je broccoli bevriezen

Verse broccoli bereikt zijn hoogtepunt in het midden van de zomer, maar als je het bevriezen, kunt u genieten van deze gezonde groene groente het hele jaar lang. Invriezen broccoli is een eenvoudig proces, en je zult zien dat broccoli u bevriezen zelf heeft een veel betere smaak en textuur dan de winkel koopt versie vinden. Lees verder voor een gids voor invriezen broccoli en geniet er drie verschillende manieren: gekookt, geroosterd of in broccoli casserole.

Stappen

Hoe je broccoli bevriezen. Plukken of kopen broccoli.
Hoe je broccoli bevriezen. Plukken of kopen broccoli.

Invriezen broccoli

 1. 1
  Plukken of kopen broccoli. Kies broccoli op het hoogtepunt van broccoli seizoen, in juni of juli. Kijk voor broccoli met groene, strakke roosjes die niet zijn begonnen met het scheiden of geel. Vermijd broccoli met bruine vlekken of blauwe plekken.
 2. 2
  Spoel de broccoli. Zorg ervoor dat u het vuil te verwijderen, bugs of sporen van pesticiden.
  • Als u woont in een gebied waar ongedierte of broccoli wormen zijn een probleem, bereiden een zoutwaterbad en geniet van de broccoli voor een half uur. Dit zal de bugs te doden en ervoor zorgen dat ze stijgen naar de oppervlakte. Gooi de zoutwater, spoel de broccoli, en ga verder.
  • Verwijder alle bladeren van de broccoli.
 3. 3
  Snijd de broccoli in roosjes ongeveer 1 cm breed. Snijd de onderste stam in stukken ongeveer 1/4 inch dik - ongeveer de dikte van een water kastanje. Gooi de woody einde van de steel.
 4. 4
  Doe de broccoli in een kom en dek het af met water. Knijp in het sap van een halve citroen, roer en laat zitten voor ongeveer 5 minuten. Giet het citroen-water in de kookpot.
 5. 5
  Voeg meer water aan de pot. Met behulp van een stoommandje te meten, voeg genoeg water, zodat het stoommandje zal zitten ongeveer 1 centimeter boven het water. Verwijder het stoommandje na controle van het waterpeil.
  • Als u niet beschikt over een stoommandje, genoeg water toe te voegen alleen maar om het bedrag van de broccoli u verwerken dekken.
 6. 6
  Bedek de pan en breng het water aan de kook krachtig. Die de pot met een deksel maakt het water aan de kook sneller en bespaart energie.
 7. 7
  Leg de broccoli in het stoommandje en laat deze in de pot. Bedek de pan en breng het terug naar volledige kook. Zodra koken heeft hervat, stoom de broccoli gedurende 5 minuten.
  • Als u geen gebruik maakt van een stoommandje, leg de broccoli direct in het kokende water. Blancheren gedurende twee minuten, verwijder het dan met behulp van een schuimspaan.
 8. 8
  Verwijder het stoommandje en onmiddellijk koelen van de broccoli. Ofwel plaats het onder koud stromend water of dompel de slang onder in ijswater.
  • Als u geen gebruik maakt van een stoommandje, breng de broccoli rechtstreeks uit de pot tot een vergiet, vervolgens afkoelen.
 9. 9
  Zeef de broccoli. Gebruik het stoommandje of giet de broccoli in een colindar. Schud om het overtollige water te verwijderen.
 10. 10
  Gedeelte van de broccoli in plastic diepvrieszakjes. Plat te bevriezen.
  • Doe voldoende broccoli in elke zak om een ​​maaltijd voor uw gezin te maken. Op deze manier zul je in staat om precies zoveel als u in plaats van de gehele partij van bonen moet ontdooien. Een ruwe meting is een handvol bloempjes per portie.
  • Als u geen gebruik maakt van een vacuumsealer, sluit de rits zak bijna helemaal. Steek een rietje in de opening. Trekken uit de overgebleven lucht door het stro. Trekken de stro als u klaar bent met het afdichten van de tas.
  • Label de zakken met de datum waarop u ze bevroor. Gebruik binnen 9 maanden voor de beste smaak en voedingswaarde.

Snel koken diepgevroren broccoli

 1. 1
  Breng een grote pan water aan de kook op hoog vuur. Het is belangrijk om een ​​grote pot te gebruiken, omdat je niet wilt dat de broccoli in het water te blijven te lang. Een kleinere pot zal snel af te koelen nadat de bevroren broccoli wordt toegevoegd en duurt het langer om te koken.
 2. 2
  Verwijder de broccoli uit de vriezer. Het kan wel of niet hebben bevroren in een grote klomp; beide manier is prima.
 3. 3
  Voeg de broccoli aan het kokende water. Verwijder na een minuut tot negentig seconden - dat is alles wat de tijd die het kost om te reconstrueren diepgevroren broccoli.
  • Kook broccoli langer dan een minuut en een half zal veroorzaken te klef te krijgen en uit elkaar vallen.
  • Zorg ervoor dat je niet de broccoli toe te voegen aan het water totdat het is op een volledige kook.
 4. 4
  Tap het water uit de broccoli. Leg de broccoli in een kom en breng op smaak met boter, zout, peper en kaas indien gewenst.

Roosteren broccoli

 1. 1
  Verwarm de oven voor op 425 graden F (218 graden C).
 2. 2
  Verwijder de broccoli uit de vriezer. Verdeel het gelijkmatig op een bakplaat. Als de broccoli samen wordt bevroren in een klomp, gebruik dan een mes en een vork om het te scheiden.
 3. 3
  Besprenkel de broccoli met olijfolie. Sesam olie en druivenpitolie ook goed werken.
 4. 4
  Seizoen de broccoli met zout en peper. Bestrooi met extra kruiden zoals cayennepeper, paprikapoeder, knoflookpoeder of komijn, indien gewenst.
 5. 5
  Plaats de broccoli in de oven. Bak gedurende 15 minuten, of totdat de roosjes hebben onderdelen die zijn bruin en krokant.
 6. 6
  Verwijder de broccoli uit de oven. Plaats het in een kom en serveer warm.

Waardoor broccoli casserole

 1. 1
  Verwarm de oven voor op 350 graden F (176 graden C).
 2. 2
  Breng een grote pan water aan de kook op hoog vuur. Verwijderen van een zak met broccoli uit de diepvries (u zult ongeveer 2 koppen nodig) en voeg deze toe aan het kokende water. Verwijder na een minuut tot negentig seconden. Tap het water uit de broccoli en leg het opzij.
 3. 3
  Meng de braadpan bindmiddel. Combineren de volgende in een mengkom:
  • 1 kopje mayonaise
  • 1 kopje geraspte cheddar kaas
  • 1 blikje champignonsoep
  • 2 eieren
 4. 4
  Voeg de broccoli aan de mengkom. Roer het op met behulp van een grote lepel.
 5. 5
  Giet het mengsel in een geoliede ovenschaal. Elk formaat dat u wilt gebruiken is prima, zolang het hele mengsel past in de schotel.
 6. 6
  Maak de pan topping. Crush 2 kopjes crackers met 2 eetlepels gesmolten beter. Verdeel de topping gelijkmatig over de pan.
 7. 7
  Plaats de pan in de oven. Bak voor een half uur, of totdat de pan topping bruin is.

Tips

 • Het fruit zal lekkerder en scherper zijn als droog voor het invriezen invriezen hen nat te vermijden.
 • Met behulp van citroen (of limoen) zal de broccoli fel groen te houden, zelfs na het koken.
 • Een stoomkorf met een handgreep is gemakkelijker te gebruiken dan een stomer insert de korf gemakkelijk gehanteerd kan worden neergelaten in de pot en verwijderd met broccoli binnen.

Waarschuwingen

 • Wees voorzichtig bij het koken met stoom. Draag een keuken handschoen bij het verwijderen van de deksels en het verlagen en het verwijderen van het stoommandje. Niet je gezicht direct zet dan een dampende pot.
 • Gesneden groenten op aparte snijplanken die niet worden gebruikt voor rauw vlees.
 • Niet blancheren in een magnetron.

Dingen die je nodig hebt

 • Snijplank en scherp mes
 • Kookpotten met deksels, grote kom
 • Stoommandje die past in uw kookpot
 • Sap van een halve citroen, vers of gereconstitueerde
 • 1 theelepel zout
 • Water
 • Zout en peper
 • Kruiden naar keuze
 • Braadpan ingrediënten, met inbegrip van mayonaise, cheddar kaas, champignonsoep, eieren, crackers en boter