Wkinl

Hoe om compromissen te sluiten met uw echtgenoot


Altijd het gevoel alsof de deurmat als het gaat om het nemen van beslissingen met je partner? Of misschien is het u die altijd voor het zeggen en uw echtgenoot gedwee verplicht, tot het punt waar je het gevoel dat ze niet meer enthousiast bijdragen aan de relatie. Hoe dan ook, een compromis tussen echtgenoten is een belangrijke vaardigheid van essentieel belang om een ​​levensduur van samenwerking, steeds groeiende liefde en bleef voor elkaar.

Stappen

Hoe om compromissen te sluiten met uw echtgenoot. Overgaan tot samenwerking.
Hoe om compromissen te sluiten met uw echtgenoot. Overgaan tot samenwerking.
 1. 1
  Niet iets aannemen. Het maakt niet uit hoe lang je bij elkaar geweest, zal er altijd dingen die je niet weet over elkaar. Meer dan dit, wij allemaal groeien en veranderen in de tijd. Wat kan uw echtgenoot favoriete manier om iets te doen geweest zijn 5 jaar geleden kan nu zijn uitgegroeid tot een repetitief karwei. Ga er niet vanuit dat de dingen zijn statisch en altijd ideaal. Laat altijd ruimte om te groeien en te veranderen en hetzelfde zal gebeuren voor u.
 2. 2
  Stel vragen en luister actief. Als u hebben gekregen in de gewoonte van het vertellen van je partner wat te doen, het is tijd om te stoppen in je tracks en beginnen af ​​te vragen in plaats daarvan. En niet afschrikken door eerste reacties zoals "Oh ik weet het niet, wat je ook voorstellen vind ik prima." Dat is het teken van iemand die lang afgetreden om gewoon eens omwille van de vrede of om dingen gedaan. Houd indringende voorzichtig en te vragen wat je partner echt wil. Als ze je vertellen, luister. Het zou al te gemakkelijk te denken dat je het antwoord al weet, maar in 99% van de tijd, doe je niet. Dus luisteren en reageren op wat je hoort, niet wat je wilt horen.
 3. 3
  Spreken. Aan de andere kant, als je de deurmat in je huwelijk zijn geworden, is het tijd om te beginnen met te zeggen hoe je je voelt, het aanbieden van uw adviezen en het geven van je te nemen over hoe je zou willen om bepaalde dingen te doen. Je zou kunnen hebben om de tijd te nemen om de moed om dit te doen ontwikkelen, maar doe het in kleine stapjes en beetje bij beetje, zult u beginnen om uw aanpak te wijzigen om gewoon accepteren de dingen zoals ze altijd leek te zijn.
 4. 4
  Compromis. Of je de chef organisator of de chief volger geweest, leren compromissen is de sleutel tot een gelukkige relatie van hier op. Leer hoe u suggesties die rekening houden met beide partijen te maken. Beschouw deze mogelijkheden zoals:
  • In te stemmen met een activiteit die uw echtgenoot wil deze keer doen op voorwaarde dat uw echtgenoot doet een activiteit van jou de volgende keer en stel een datum!
  • In te stemmen met een aantal van de activiteit te doen dat uw echtgenoot wil doen, maar het toevoegen van uw ideeën zo goed, dus dat de hele activiteit is een echte combinatie van zowel uw perspectieven en wil.
  • Het delen van taken die niet geniet van het doen door het creëren taak grafieken die flexibel rond te jongleren waar nodig. Bijvoorbeeld, stofzuigen kan een karwei van een echtgenoot gemaakt op de meeste van de tijd, behalve als ze ziek zijn, weg, of erg druk zijn. De andere echtgenoot kan inhaken op deze gelegenheden met dien verstande dat de echtgenoot zal terugkeren om de taak als de situatie is opgelost in plaats van de nieuwe regeling te draaien in de norm. Karwei kruip na akkoord kan de echtgenoot die hoop gegooid met een oneerlijk niveau van klusjes erg gefrustreerd maken.
  • Akkoord te gaan met elkaar de tijd geven van huishoudelijke en ouderschap taken op een regelmatige basis. Dit zal beide echtgenoten geven een verwachting van vrije tijd in plaats van in de veronderstelling dat "op een dag de baan van de andere echtgenoot zal merken hoe overwerkt ben ik...". Tenzij dergelijke regelingen expliciet en duidelijk zijn gemaakt, zullen ze niet alleen magie zelf tot stand.
 5. 5
  Overgaan tot samenwerking. Compromis is nog een situatie waarbij sommige dingen verloren en sommige zijn gewonnen. Het is een evenwichtsoefening van concurrerende belangen en het is een goed hulpmiddel om de samenwerking te laten groeien. Maar uiteindelijk, allebei die je misschien leuk om te streven naar een samenwerkingsverband. Wat betekent dat de activiteiten, bezigheden, gedeeld woonsituatie etc. dat jullie beiden samen te presteren een resultaat van de samenwerking waar beide van uw input is gelijk, attent van de andere, bouwt voort op de positieve aspecten van uw bijdragen en creëert een omgeving die jullie beiden gedijen als afzonderlijke, belangrijke personen die geheel solidair met elkaar. Het draagt ​​geen gevoel van beide partners hoeven geven iets voor of voelen ondergebracht of overtroffen door de andere persoon. In plaats daarvan worden keuzes gemaakt door elk individu met liefde, respect en zorg voor de andere bovenste in hun beslissingen. Dit kan jaren duren om perfect en het is een prachtige reis.

Tips

 • Als een van u is een spendaholic en de andere een totaal zuinig, compromis is essentieel voor het verlichten van geld spanningen. De spaarzame persoon moet leren om nu en dan uitgeven, terwijl de spendaholic moet intomen van de uitgaven dringt. In beide gevallen is het waarschijnlijk dat de familie opvoeding of andere eerdere ervaringen worden regisseren monetaire benaderingen en het is essentieel beide partners gaan zitten en het werk van hun financiën in plaats van "in de hoop dat het zal blijken in orde '. Zie Neem een gezonde benadering van financiën in je relatie voor een aantal ideeën over dit best benaderen.

Dingen die je nodig hebt

 • Tijd samen
 • Zelfvertrouwen
 • Aanzien
 • Motivatie