Wkinl

Hoe maak je een schroeit kit huis te identificeren

Als u denkt dat huizen gebouwd van kits zijn onwaardig, goedkoop en voor de hand liggende - denk opnieuw. Tussen 1908 en 1940, Sears verkocht ongeveer 70.000 kit woningen in 48 staten via hun mail-order Modern Homes programma, met 370 ontwerpen die je misschien niet direct herkennen als een kit. Sears kit woningen werden verzonden via boxcar en kwam met een 75-pagina instructieboek. Elke kit bevatte 10.000 - 30.000 stuks en de framing leden werden gemerkt om de bouw te vergemakkelijken. Vele decennia later, kan diezelfde markeringen helpen identificeren van een huis als een Sears-kit thuis. Dus als je je afvraagt ​​of dat schattige kleine bungalow met grote dakranden (of zelfs je eigen huis) is een kit thuis, lees dan verder voor tekenen dat zal u helpen te bepalen of het inderdaad een historisch belangrijke Sears kit thuis.

Stappen

Hoe maak je een schroeit kit huis te identificeren. Controleer de bouwdatum.
Hoe maak je een schroeit kit huis te identificeren. Controleer de bouwdatum.
 1. 1
  Controleer de bouwdatum. Indien de woning niet werd gebouwd tussen 1908 - 1940, kan het niet een Sears huis.
 2. 2
  Controleer het huis plattegrond, voetafdruk (buitenafmetingen) en de grootte van de kamer, met behulp van een veldgids voor Sears Homes, zoals "Het vinden van de huizen die Sears gebouwd" (2004, Gentle Beam Publicaties) of "Huizen Per post" (1986). Besteed speciale aandacht aan de plaatsing van ramen en deuren, schoorstenen, badkamer en keuken openingen, moet enz. Het huis van de voetafdruk van een perfecte match met de Sears Thuis zijn. Zelfs een paar centimeter van een deal killer. Individuele kamers moeten ook een spot-on wedstrijd om de in de veldgids plattegrond. Dit is een zeer belangrijk punt. Echter, "omgekeerd plattegronden" was een optie die Sears boden hun huizenkopers, zodat het huis een spiegelbeeld van de in de veldgids plattegrond kan zijn.
 3. 3
  Noteer karakteristieke column regeling op veranda en vijf-stuk dakrand beugels. Ongeveer twee dozijn van Sears meest populaire huis ontwerpen had een unieke column arrangement op de veranda (zie foto). Vijf-delige dakrand beugels (de diagonale steun brace tussen de daklijn en de buitenmuur) kan ook een teken zijn dat u een Sears huis te zijn.
 4. 4
  Controleer voor een vierkant blok op molding gewrichten bij trap landingen, waar lijstwerk ontmoeten op vreemde hoeken. Terwijl framing leden waren pre-cut, een aantal van de sierlijsten en plint afwerking waren niet voorgesneden (te wijten aan verschillen in het gips dikte). Als eenvoudige constructie, Sears huizen vaak een blok op het punt waar complexe verbindingen voldoen. Dit waarschijnlijk gemaakt constructie veel gemakkelijker voor de beginnende zelfbouwer.
 5. 5
  Kijk voor gestempeld hout op de balken / balken / spanten in de kelder, kruipruimte of zolder. Het hout werd aangebracht op de hoge kant van het hout en kan worden gevonden 2-10 centimeter van het einde van de framing lid. Als u geen toegang tot zolders of kelders, kunt u mogelijk om gemarkeerde hout te zien door het openstellen van sanitair toegangsdeur de badkuip's. Echter, niet alle Sears Homes had hout gemerkt!
 6. 6
  Kijk voor verzendlabels. Scheepvaart labels zijn te vinden op de achterkant van freeswerk en lijstwerk, deze labels zijn ook te vinden op verschillende plaatsen in de kelder, zoals onder een trap. Op de scheepvaart label, zie je misschien een adres, zoals "925 Homan Avenue, Chicago, Illinois." Dit was Sears hoofdkwartier in de vroege jaren 1900. Of kan het lezen, "Sears Roebuck, Chicago, Illinois." Kijk ook voor stempels of merktekens, waaruit blijkt dat het freeswerk werd verscheept van Norwood Sash en Deur (Ohio), waarbij de leverancier van Sears freeswerk was.
 7. 7
  Bezoek het gerechtsgebouw en inspecteer oude bouwvergunningen en concessieverlener records. Van 1911 tot 1933 Sears aangeboden woninghypotheken. Controleer concessieverlener verslagen 1915-1940. Sears gestopt met het aanbieden hypotheken in 1933, maar toen een hypotheek werd volledig betaald, werd de hypotheek vrijgegeven, dus je gaat ook op zoek naar dat document. Een ander ding om te zoeken is origineel bouwvergunningen. Sommige locales behouden deze verouderde documenten. Op de bouwvergunning, moet een regel vermelden, "name architect." Dit is waar de naam "Sears Roebuck" verschijnen.
 8. 8
  Inspecteer sanitaire voorzieningen voor merken, zoals "r" of "sr". Loodgieterij, elektriciteit en verwarming apparatuur werd niet opgenomen in de basis-kit huis, maar kon afzonderlijk worden aangeschaft. Hierdoor konden klanten om te kiezen "goed, beter of best" kwaliteit. Vanaf de late jaren 1920 tot 1940, Sears sanitaire voorzieningen soms werden gestempeld met een "R" of "SR." Op voetstukgootstenen (badkamer) en spoelbakken, het merk aan de onderzijde, in de buurt van het front. Op badkuipen, kan worden gevonden in de onderste hoek, aan de zijde die het verst van het bad uitloop.
 9. 9
  Kijk voor markeringen op de achterkant van gipskartonplaten. Een andere aanwijzing suggereert dat je kan hebben een Sears Thuis is de aanwezigheid van Goodwall Sheet Pleister (gipsplaat). Elke 4 'op 4' blad droeg het stempel "Goodwall" aan de achterzijde.

Tips

 • Sears niet verkopen 100.000 woningen, zo wordt vaak gemeld door de media. In hun 1930 reclamemateriaal, Sears meldde, "100.000 huizen nu ondersteund door onze garantie" (zie 1934 Sears Modern Homes catalogus, achterklep), maar deze "garantie" omvat de omzet van Sears bouwmaterialen, ook. Verkoopcijfers verkregen van aandeelhouder rapporten blijkt dat Sears daadwerkelijk verkocht ongeveer 70.000 - 75.000 van hun kit woningen. Dit aantal is veel waarschijnlijker, vooral in het licht van het feit dat Aladdin Homes, gevestigd in Bay City Michigan, verkocht ongeveer 75.000 kit woningen tijdens hun 75 jaar in de kit bedrijf aan huis.
 • Houd in gedachten dat de voorkant veranda's zijn het meest waarschijnlijk zijn gewijzigd.
 • Contact op met de plaatselijke historische vereniging voor hulp en leads. Echter, in gedachten houden dat meer dan 80% van de mensen die denken dat ze een Sears Thuis onjuist zijn (zie Waarschuwingen).
 • Besteed speciale aandacht aan het dak lijnen en schoorstenen en andere details van de bouw. Sears Homes werden doelbewust ontworpen om te lijken op de populaire behuizing stijlen van de dag. De Neo Tudor (hier afgebeeld) was een zeer populaire behuizing stijl in de late jaren 1920 en vroege jaren '30, maar niet alle Neo Tudors zijn Sears Homes. Als het huis van de footprint (buitenmaten) is niet een exacte match aan de buitenafmetingen van het onderwerp huis, dan is het waarschijnlijk niet een echte Sears huis.

Waarschuwingen

 • Ergens tussen 30 - 50% van Sears huizen werden gewijzigd en aangepast bij gebouwd, waardoor identificatie van deze woningen moeilijk. "De huizen die Sears gebouwd" vertelt het verhaal van een homebuyer die twee voeten wilden toegevoegd aan de hele breedte van zijn 35-meter brede bungalow. Sears gelukkig ingestemd met deze wijziging, het opladen van de wanna-be huiseigenaar slechts 50€ voor de extra 70 vierkante meter!

Voorbeelden

 • Hoe eenvoudiger het ontwerp van het huis, hoe moeilijker het zal zijn om te controleren of het een Sears-kit thuis.
 • Meer dan 80% van de mensen die denken dat ze een Sears Thuis zijn verkeerd. Er zijn vele redenen voor, maar simpel gezegd, waren er diverse andere bedrijven verkopen kit woningen op nationaal niveau, zoals Gordon Van Tine, Aladdin, Lewis Homes, Harris Brothers, Sterling Homes en meer. Het is waarschijnlijk dat de naam "Sears kit thuis" een generiek label voor is geworden "kit woningen."