Wkinl

Hoe maak je een eenvoudige houten gebinte bouwen

Spanten worden vaak gebruikt om een ​​structureel gezonde daksysteem te bouwen voor verschillende soorten gebouwen. Dit artikel bevat de instructies voor het bouwen van een basis truss geschikt voor een kleine, opslag gebouw, of een andere structuur niet aan specifieke technische eisen of bouwvoorschriften.

Stappen

Hoe maak je een eenvoudige houten gebinte bouwen. Bepaal of zelfgemaakte spanten zijn geschikt voor het project dat u aan het bouwen bent.
Hoe maak je een eenvoudige houten gebinte bouwen. Bepaal of zelfgemaakte spanten zijn geschikt voor het project dat u aan het bouwen bent.
 1. 1
  Bepaal of zelfgemaakte spanten zijn geschikt voor het project dat u aan het bouwen bent. Aangezien uw truss zal ondersteunen het van uw gebouw, moet het niet in strijd met de plaatselijke bouwvoorschriften en moet worden ontworpen om windbelasting, belasting, en andere structurele vereisten te voldoen.
 2. 2
  Ontwerp uw truss. U moet ten minste de volgende fundamentele design elementen voor uw project kennen.
 3. 3
  Selecteer de juiste hout voor de truss u zult bouwen. Hoge dichtheid zachthout, zoals Zuid geel of spar zijn voorkeur boven sjokt zoals sparren, lodge pole dennen en witte pijnboom. Andere dingen om naar te kijken bij het selecteren van individuele boards omvatten het volgende:
  • Omvang van het hout. 2X4 inch (5cm x 10cm) nominale boards zijn geschikt voor lichtgewicht spanten als de bracing en lid verbindingen goed zijn ontworpen en gefabriceerd.
  • Kwaliteit van het hout. Rechte draad, dichte platen met weinig knopen hebben de voorkeur voor dit project. Probeer om hout te selecteren, zonder duidelijke splitsing of blafte randen.
  • Rechtheid van hout. Verdraaid, scheefgetrokken, of scheve planken zich niet goed lenen voor de bouw van spanten. Hout met een lichte kromming, of kroon kan worden gebruikt, zolang de kroon is gericht wanneer deze is geïnstalleerd.
  • Lumber moet kunstmatig gedroogd of gekruid, zoals groen hout kan krimpen en / of warp na de truss is gemonteerd en geïnstalleerd.
 4. 4
  Opgezet schragen of een andere vlakke en stabiele plaats om je spanten bouwen. Indien mogelijk, trekken uit een full size truss op een vloer om u te helpen de lengtes van elk lid en de hoeken van de verschillende deelstukken die nodig vast te stellen. Als je dit niet kunt doen, gebruiken schragen en zet de onderste snaar bord op hen om het proces van het markeren patroondelen beginnen.
 5. 5
  Plaats de onderste snaar bord met de kroon omhoog, dan plaatst u de borden boven akkoorden zal worden teruggebracht van overheen, zodat elk lid ronden waar ze elkaar kruisen wanneer de truss is gebouwd. Scribe lijnen voor de bij deze overlappende plaatsen, het snijden van de onderste snaar eindigt eerst indien nodig.
 6. 6
  Markeer de bovenste bezuinigingen op de bovenste akkoorden waar ze zullen ontmoeten op het dak piek. De hoek van deze bezuiniging kan worden bepaald met een snelheid vierkante als je weet dat de dakhelling. Markeer een gemeenschappelijke dakspant toonhoogte gesneden op elke top akkoord, of gebruik een om een merk van het middelpunt van de onderste snaar loodrecht op die lid maken over de twee bovenste akkoorden waar ze elkaar overlappen.
 7. 7
  Bepalen of de bovenste snaar-of onderkant akkoord zal overhang de dakrand van uw gebouw, en kies vervolgens de juiste bodem snit van de bovenste snaar. Voor een schietlood dakrand lijn, moet u in staat om dezelfde hoek die u ingesteld naar de top snit van de bovenste snaar gebruiken. Als u wilt dat de frieslijst (als je anticiperen op het installeren van een) naar helling naar binnen, gebruik een scherpere hoek.
 8. 8
  Zoek de positie van de intermediaire diagonale schoren leden je nodig hebt om de truss te voltooien. Er zijn specifieke technische richtlijnen en zelfs online bronnen die u kunt gebruiken om dragende en overspanning toepassingen te bepalen voor uw project, maar dit artikel geldt alleen voor eenvoudige spanten waar de algemene vuistregel is een brace van het eenderde punten van de bodem akkoorden te het midden van de bovenste draden.
  • Verdeel de lengte van de onderste snaar door drie, meet vervolgens de resulterende afstand over het akkoord, het markeren van de twee locaties waar deze braces het akkoord zullen kruisen.
  • Markeer het middelpunt van elke top akkoord, plaats dan een plank lang genoeg om elk akkoord overlappen, zodat de hoeken van de kruising kan worden beschreven aan elk uiteinde.
 9. 9
  Gebruik een van elke unieke lid u hebt gemarkeerd en snijd als een patroon op latere leden markeren voor elke truss u van plan om te bouwen. Wees voorzichtig om ervoor te zorgen dat boven-en onderkant akkoorden worden geplaatst zodat hun kronen zijn wanneer de spanten zijn gebouwd, en verzorgen zo nauwkeurig mogelijk te zijn bij het ​​markeren en snijden elk stuk, want het plaatsen van hen in de truss zal moeilijk zijn als de lengten of hoeken zijn niet correct.
 10. 10
  Bepalen of teen-spijkeren de leden zal een sterk genoeg truss voor je project te maken. Waarschijnlijk is, zal u wilt versterken platen, groeps-tackers, of hoekplaten gebruiken voor alle aansluitpunten van de chassisbalken. De illustraties opgenomen hier laten zien 16 gauge gegalvaniseerd staal platen, gesneden uit bergingen schroot wordt gebruikt, maar als verwering is geen overweging, 1/2 inch (12,7 mm) platen kunnen worden gebruikt.
 11. 11
  Nagel elk lid van de eerste tros bij elkaar, steunen op kruispunten met extra planken of berichten aan de montage plat te houden tijdens het leggen op zijn kant. Gebruik klemmen om de passtukken stevig bij elkaar te houden tijdens het bevestigen van hen, en uit te werken elke wendingen die aanwezig zijn in het hout die je gebruikt zijn.
  • Voor metaal of multiplex versterken platen, gebruik genoeg nagels van een lengte die niet door het lid dat je bevestiging zal doordringen, of moet je de uitstekende uiteinden van deze nagels buigen alvorens de platen aan de andere kant van de truss.
 12. 12
  Gebruik de eerste tros u samengesteld als een sjabloon om de resterende spanten monteren. Zorg ervoor dat alle gewrichten worden ondersteund door tijdelijke benen als je werkt op een zaagbok of een tafel die is niet groot genoeg voor de volledige truss in te stellen op.
 13. 13
  Stapel de voltooide spanten op stuwhout, zodat ze zo plat mogelijk te leggen, en in de beste uitlijning je kunt bereiken om ze voorafgaand aan de installatie te voorkomen kromtrekken. Het plaatsen van de spanten gestapeld op deze manier zal je ook toestaan ​​om te zien hoe goed de spanten met elkaar overeenkomen. Houd in gedachten dat, tenzij je perfect formaat en rechte materiaal, kunt u kleine variaties van de ene truss naar het volgende verwachten.
 14. 14
  Installeer je spanten op het project dat u aan het bouwen bent. Bevestig ze aan de bovenplaat stevig, en in overeenstemming met de geldende bouwvoorschriften.

Tips

 • Kies de beste beschikbare hout voor uw truss bouwproject. Kiln-dried nummer 2 graad hout van voldoende sterkte zal helpen verzekeren uw project succesvol is.
 • Zorg om zaagsneden nauwkeurig, en vierkante bezuinigingen, zodat de gewrichten strak past.

Waarschuwingen

 • Volg alle plaatselijke bouwverordeningen, die onder meer factoren zoals windbelasting, sneeuwbelasting, of andere omgevingsfactoren.
 • Werkhandschoenen zal uw handen te beschermen tijdens het hanteren van het hout.
 • Veiligheidsbril worden aangeraden bij het gebruik van motorzagen en hamers.

Dingen die je nodig hebt

 • Timmerhout geschikt voor het bouwen van een truss die aan uw behoeften voldoet
 • Spijkers of andere bevestigingsmiddelen van uw keuze
 • Triplex of plaatwerk voor de versterking van platen
 • Zaag, hamer, vierkant, en meetlint
 • Tafel, schragen, of een ander werkblad