Wkinl

Hoe maak je een ramp plan voor uw familie te maken

Rampen, zowel natuurlijke ( orkanen, tornado's en overstromingen, bijvoorbeeld) of kunstmatige (dwz, kernongevallen, of terreur aanslagen) kan toeslaan op elk gewenst moment, of we zijn klaar voor hen is of niet. Zelfs met waarschuwing vooraf, kan een ramp worden overweldigend, en het is niet altijd mogelijk om te communiceren met familieleden die kunnen worden op het werk of school toen een staking. Een beetje planning en de praktijk voordat je bent in gevaar kan helpen u en uw gezin te overleven zelfs de ergste rampen.

Stappen

Hoe maak je een ramp plan voor uw familie te maken. Bepaal welke rampen uw regio is gevoelig voor.
Hoe maak je een ramp plan voor uw familie te maken. Bepaal welke rampen uw regio is gevoelig voor.
 1. 1
  Bepaal welke rampen uw regio is gevoelig voor. Als u woont in Kansas, hoeft u niet voor te bereiden op een orkaan, maar je kunt maar beter klaar zijn voor tornado's. Terwijl sommige rampen, zoals brand, kan overal gebeuren, de gevaren die u kunt tegenkomen variëren sterk van plaats tot plaats. Neem contact op met uw lokale beheer van noodsituaties of kantoor, het hoofdstuk of de National Weather Service om een ​​idee van wat noodgevallen je moet voorbereiden voor krijg.
 2. 2
  Zoek uit wat je moet doen in geval van een ramp toeslaat. De organisaties zullen hiervoor waarschijnlijk in staat zijn om u te adviseren wat te doen in geval van nood. Kunnen zij in staat om u te voorzien van evacuatie kaarten en informatie over lokale waarschuwingssystemen en noodplannen. Als u alle informatie die u nodig hebt van ambtenaren niet kan krijgen, onderzoek uw plaatselijke gevaren op uw eigen. Achterhalen, bijvoorbeeld welke voorbereidingen u moet maken voor een tornado of orkaan (u kunt informatie over vele ramp situaties hier te vinden op Google) en hoe te overleven als je gevangen in een ramp, en het bepalen van de beste evacuatieroutes op uw eigen als het nodig is. Vergeet niet, wanneer puntje bij paaltje komt, is het uw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen uw familie is goed voorbereid.
 3. 3
  Kies een ontmoetingsplek en een manier om in contact met je familie leden krijgen. Er is een goede kans dat al uw familieleden niet zal worden op dezelfde plaats als een ramp, dus het is belangrijk om een ​​vooraf bepaald ontmoetingspunt hebben. Kies een plek die waarschijnlijk zal veilig zijn en dat is ver weg van uw buurt, zoals je misschien niet in staat zijn om het te maken terug naar uw huis.
 4. 4
  Wijs een vriend of familielid als contactpersoon die u, uw echtgenoot en uw kinderen kunt bellen als je niet kunt ontmoeten. Om de kans dat de contactpersoon ook zal worden beïnvloed door de ramp te minimaliseren, kies iemand die woont in een verre stad of in een andere staat. Zorg ervoor dat al uw familieleden hebben het telefoonnummer van de contactpersoon met hen te allen tijde.
 5. 5
  Bespreek ramp scenario's met uw familie en zorg ervoor dat iedereen weet wat te doen in alle waarschijnlijke noodscenario's. Het is belangrijk om jezelf te onderwijzen over hoe te reageren op waarschijnlijke gevaren, maar wat gebeurt er met je familie als ze van u of als je gedood of gewond? Het is niet genoeg voor een persoon in de familie om te weten wat te doen - iedereen moet het plan weten.
 6. 6
  Fix mogelijke gevaren in uw huis. Zodra u potentiële ramp scenario's hebben geïdentificeerd, grondig te inspecteren uw huis en proberen om het zo veilig mogelijk te maken. Hier zijn slechts een paar voorbeelden:
  • Elk huis moet rookmelders en brandblussers. Test rookmelders minstens een keer per maand, en vervang de batterijen jaarlijks of als dat nodig is. Brandblussers moeten worden opgeladen volgens de instructies van de fabrikant, en familieleden moeten leren Iedereen moet ook weten hoe het huis in geval van een brand te ontsnappen.
  • Als u woont in een gebied gevoelig voor aardbevingen, zou je niet wilt dat een lange, zware boekenkast zit vlak naast de baby wieg, als het dan zou kunnen worden geklopt in een aardbeving.
  • Als je woont in de buurt van bossen met de mogelijkheid van bosbranden, moet u uw eigendom van borstel en hoog gras naar een bufferzone tussen uw huis en de brand te maken te wissen.
 7. 7
  Leer uw familie elementaire levensreddende technieken. Iedereen die kan leren en eerste hulp moet een certificatie klasse te nemen en houden hun certificering huidige. Volwassenen en oudere kinderen moeten weten hoe gas, elektriciteit en water af te zetten als het huis is beschadigd, en iedereen moet weten hoe je een gaslek detecteren. Alarmnummers moet worden geplaatst in de buurt van telefoons, en zelfs kleine kinderen moet worden geleerd hoe te bellen 9-1-1 of de overeenkomstige alarmnummer in uw land. Oefenen hoe je een brandblusser gebruiken en controleren van rookmelders zijn geweldige herinnering oefeningen een keer per jaar te doen.
 8. 8
  Monteer een ramp kit. Wees voorbereid op noodsituaties met minstens een drie-daagse levering van niet-bederfelijk voedsel en drinkbaar water, voorgeschreven medicijnen, eerste hulp benodigdheden, en andere dingen die je nodig zou kunnen hebben als je geen nutsbedrijven en geen manier om goederen in te kopen. Houd een kleinere kit in de kofferbak van je auto. Zie de gerelateerde Google voor meer informatie over het bouwen van een ramp kit. Een goedkope 'pay-as-you-go "mobiele telefoon is een goede aanvulling op de kit.
 9. 9
  Oefen uw plan. Oefening baart kunst, en in een leven-of-dood situatie, wilt u perfect inspelen. Periodiek gaan over uw noodplannen met uw familie, en werkt ze als dat nodig is. Quiz en boor uw familie op belangrijke veiligheidsconcepten. Doen een live-test met uw familie, maken het een uitje en krijg alle betrokkenen. Dat zal u helpen te bepalen wat werkt en wat niet.
 10. 10
  Hebben rampenplannen. In het geval uw nood website niet beschikbaar is of andere dingen veranderen, is het een goed idee om een ​​alternatieve reeds geïdentificeerd.

Tips

 • Het is een goed idee om twee of drie contactpersonen voor noodgevallen, iemand die buiten uw lokale netnummer woont naast degene die binnen en ook iemand die SMS-berichten kan ontvangen leeft plukken. Bij grote rampen kan men vaak bellen een nummer buiten uw netnummer, maar niet binnen. In extreme gevallen hebben mensen moesten vertrouwen op sms wanneer telefoonlijnen en torens werden gedecimeerd in de ramp. Na de orkaan Katrina mobiele telefoons waren zowat nutteloos om gesprekken in de getroffen gebieden te maken, maar ze vele levens gered en geholpen herenigen families dankzij hun sms-mogelijkheden die overleefden.
 • Nemen stappen om uw gegevens te beschermen. Sla belangrijke dossiers, documenten en informatie over een wachtwoord beveiligd flash drive (verpak het in uw noodpakket) of online back-up systeem zodat als je te snel te evacueren, krijgt u toegang tot alles wat je nodig hebt.
 • Aankoop en gebruik "Self Powered Radio" en "Self Powered" zaklampen. Deze maken geen gebruik van batterijen en zijn veiliger dan kaarsen. Sommige van deze modellen kunnen ook opladen van uw mobiele telefoon.
 • Leer hoe en instructies om al uw gas en elektriciteit uit te schakelen in geval van nood te bereiden.
 • Als u problemen ondervindt met een van deze stappen, zijn er vele bronnen op het internet om te helpen bij dit proces. Check out deze sites: Ready.gov, beheerd door het Amerikaanse Department of Homeland Security en Prepare.org, beheerd door de Europese Rode Kruis.
 • Naast de hierboven genoemde bronnen, zou u ook willen controleren met uw verzekeringsmaatschappij naar manieren om uw huis veiliger te maken. Verzekeraars hebben belang bij het ​​minimaliseren van het risico van letsel of schade aan uw huis in het geval van een ramp, dus ze zullen meestal blij zijn om u te voorzien van informatie. Veel verzekeringen vereisen ook bepaalde voorzorgsmaatregelen om voor een verlies te dekken.
 • Serieus over uw noodplanning, maar wees niet te irrationeel bang kinderen of om geobsedeerd door ramp geworden jezelf. Planning maakt je veiliger, en het moet zorgen dat u en uw gezin veiliger voelen, ook.
 • Als uw werkplek, school of gemeente een noodplan niet heeft ontwikkeld, het initiatief nemen om te beginnen met het plannen van een. Ga naar de vergaderingen van de lokale ambtenaren en hulp vragen, en werk samen met je buren en collega's te helpen om uw hele gemeenschap veiliger.

Waarschuwingen

 • Dit is niet bedoeld om een ​​complete gids voor ramp voorbereiding zijn. U moet de unieke set van mogelijke gevaren te beoordelen in uw omgeving en dienovereenkomstig te bereiden voor hen.