Wkinl

Hoe je iris groeien

Irissen zijn niet moeilijk om te groeien als je blijft een paar basisprincipes in het achterhoofd. Ze zijn relatief droogte-tolerant en zeer weinig onderhoud. De plant heeft mooie grote bloemen in de lente. Het kan ook verrassen de tuinman door af en toe weer bloeien in de herfst als de voorwaarden juist.

Stappen

Hoe je iris groeien. Begrijpen wortelstokken.
Hoe je iris groeien. Begrijpen wortelstokken.
 1. 1
  Begrijpen wortelstokken. Irissen groeien van waaiervormige klonten die groeien van dikke, knollen genoemd. De wortelstokken slaan voedsel voor de plant en zijn de reden voor de winterhardheid van de plant en het gemak van de groei.
 2. 2
  Bereid de bodem. De planten groeien in elke grondsoort, zolang het niet te vochtig. Ze kunnen staan ​​droogte die over alle andere voorkomende tuinplant zou doden. Overleven, echter, betekent niet voorspoedig en er goed uitzien. De echte glorie van de iris is wanneer het is goed onderhouden.
  • in het gebied dat u wilt planten.
  • Als de bodem is zanderig of klei, voeg organisch materiaal zoals.
 3. 3
  Selecteer iris wortelstokken. Kijk voor een kleur of kleuren die je leuk vindt.
  • Voor iets anders, probeer dan inheemse soorten irissen. Het loof kan kleiner zijn, maar de bloemen zijn vaak net zo spectaculair.
  • Krijgt minder dan je uiteindelijk nodig hebt om het bed te vullen. Ze vermenigvuldigen zich snel.
  • Kijk voor rassen die bekend staat als "rebloomers" die worden beschouwd als meer kans op rebloom, maar niemand kan worden gegarandeerd.
  • Irissen zijn er in vele kleuren, bijna elke kleur behalve zuiver rood.
  • Verschillende variëteiten groeien van 1 tot 3 meter hoog.
 4. 4
  Koop de wortelstokken tijdens het groeiseizoen en plant ze meteen net onder het oppervlak van de bodem.
 5. 5
  Als de klomp verspreidt, kan het centrum niet zo krachtig bloeien. Klonten zijn meestal verdeeld over de drie jaar om hen krachtig te houden. Verdeel klontjes na de bloei en groeiseizoen hebben beëindigd, in de late zomer of vroege herfst.
 6. 6
  Bezuinigen verlaat beschadigd door barre winterweer in het voorjaar. Nieuwe zal snel groeien.
 7. 7
  Enkele ziekten moeite de plant, maar iris boorders kan eten van de wortels. Snijd de wortelstok die er zieke of verrot, laat het uitdrogen van de grond voor een dag of twee dan herplanten de gezonde wortel en ventilator.

Tips

 • Irissen zijn relatief herten-bestendig.