Wkinl

Hoe maak je een nucleaire aanval te overleven

De Koude Oorlog eindigde meer dan twee decennia geleden, en veel mensen hebben nog nooit in de schaduw van nucleaire vernietiging leefden. Nog steeds, een nucleaire aanval is een zeer reële bedreiging. Globale politiek zijn verre van stabiel, en de menselijke natuur heeft niemand in de laatste twee decennia veranderd. "De meest hardnekkige geluid dat weerklinkt door de geschiedenis van de mens is het slaan van de oorlog drums". Zolang nucleaire wapens bestaan, is er altijd het gevaar dat wordt gebruikt.

Is nucleaire oorlog overleefd worden? Slechts voorspellingen bestaan, zoals sommigen zeggen ja, anderen zeggen van niet. Voor sommige, vooral die in grote bevolkingscentra, kan het lijken alsof een volledig zinloze poging. Als het wordt overleefd op alle, zal het zijn door mensen die mentaal en logistiek zijn voorbereid voor een dergelijk evenement. Wat moet je doen? Waar moet je schuilen? Hier is hoe je jezelf klaar te maken.

Stappen

Hoe maak je een nucleaire aanval te overleven. Voorraad op non-bederfelijk voedsel.
Hoe maak je een nucleaire aanval te overleven. Voorraad op non-bederfelijk voedsel.

Voorbereiding vooraf

 1. 1
  Maak een plan. Als een nucleaire aanval gebeurt, zal het niet veilig buiten voor voedsel te wagen - je moet blijven beschut gedurende minstens 48 uur, bij voorkeur langer. Met voedsel en medische voorraden bij de hand kan je geest op-gemak, en kunt u zich concentreren op andere aspecten van overleven.
 2. 2
  Voorraad op non-bederfelijk voedsel. Niet-bederfelijke kan enkele jaren duren, of het nu in de opslag of bij de instandhouding van u na een aanval. Kies items die veel koolhydraten bevatten, zodat je meer calorieën bang voor je buck, en bewaar ze op een koele, droge plaats:
  • Witte rijst
  • Tarwe
  • Bonen
  • Suiker
  • Haver
  • Pasta
  • Melkpoeder
  • Gedroogde groenten en fruit
  • Bouw je voeding langzaam. Elke keer als je naar de supermarkt, pick-up een of twee meer items voor uw opslag van voedsel. Uiteindelijk, moet u in staat op te bouwen van een multi-maand levering.
  • Zorg ervoor dat u een blik opener voor ingeblikte items.
 3. 3
  Slaan water. Overwegen om een ​​watervoorziening in food-grade plastic containers. Reinig de containers met een bleekmiddel oplossing, dan vul ze met gefilterd en gedestilleerd water.
  • Doel om een ​​gallon per persoon per dag hebben.
  • Voor het zuiveren van water in het geval van een aanval, houden elementaire bleekwater en kaliumjodide (Lugoljodium oplossing) bij de hand.
 4. 4
  Krijg communicatie benodigdheden. In staat zijn om op de hoogte, evenals waarschuwen anderen om uw positie te blijven, kan van levensbelang waardevol. Hier is wat je nodig zou kunnen hebben:
  • Een radio: Probeer een die slinger-of zonne-energie te vinden. Als je moet gaan met een batterij-aangedreven model, moet u reservebatterijen te houden bij de hand. Overweeg dan om een ​​NOAA weer radio alsmede - dit zal nood informatie 24 uur per dag uit te zenden.
  • Een fluitje: U kunt dit gebruiken om aan te geven voor hulp.
  • Uw mobiele telefoon: Cel dienst kan wel of niet worden gehandhaafd, maar u zult willen klaar zijn als het is. Als je kunt, vinden een zonne-oplader voor uw model.
 5. 5
  Voorraad op medische benodigdheden. Het hebben van een paar medische producten die beschikbaar kan het verschil tussen leven en dood als je gewond bent in de aanval. Je nodig hebt:
  • Een basis EHBO-kit: U kunt kopen deze voorverpakte, of maak er zelf een. Je zult steriel gaas en verband, antibiotische zalf, latex handschoenen, schaar, pincet, een thermometer en een deken nodig.
  • Een EHBO instructieboekje: Kopen van een uit een organisatie als het Rode Kruis, of monteren uw eigen met materialen die u afdrukt af van het internet. Je moet weten hoe je bandage wonden, reanimatie, behandelen shock, en de behandeling van brandwonden.
  • Voorgeschreven medicijnen of benodigdheden: als u elke dag een specifieke medicatie, proberen ervoor te zorgen dat u een kleine noodvoorraad opgebouwd.
 6. 6
  Krijgen andere diverse items. Ronde uit uw voorbereiding op noodsituaties kit met de volgende:
  • Een zaklamp en batterijen
  • Stofmaskers
  • Plastic zeilen en duct tape
  • Vuilniszakken, plastic banden en natte doekjes voor persoonlijke hygiëne
  • Een moersleutel en tangen, voor het afsluiten van nutsvoorzieningen zoals gas en water
 7. 7
  Houd een oogje op het nieuws. Een nucleaire aanval zal waarschijnlijk komen uit het blauw van een vijandelijke natie. Zo'n aanval zou waarschijnlijk worden voorafgegaan door een verslechterende politieke situatie. Een oorlog met conventionele wapens tussen landen die beide over kernwapens, indien niet snel afgelopen, kan escaleren naar nucleaire oorlog, en zelfs een beperkte nucleaire aanvallen in een regio dragen de kans om elders te escaleren naar een all-out nucleaire oorlog.
  Veel landen hebben een rating-systeem om de dreiging van een aanval duiden. In de Europa en Canada, bijvoorbeeld, kan het nuttig zijn om de DEFCON (DEF ense CON Defense> toestand) niveau kennen.
 8. 8
  Evalueer uw risico en evacuatie overwegen als een nucleaire uitwisseling zoekt waarschijnlijk. Als evacuatie is geen optie, dan moet het in ieder geval van invloed op de aard van de opvang vindt u bouwen voor jezelf. Leer uw nabijheid van de volgende doelstellingen en plan adequaat:
  • Vliegvelden en marine-bases, vooral die bekend is om nucleaire bommenwerpers, ballistische raket onderzeeërs, of ICBM silo's huisvesten. Deze zijn zeker ook in een beperkte nucleaire uitwisseling worden aangevallen.
  • Commerciële havens en landingsbanen dan 10.000 meter lang. Deze zijn waarschijnlijk zelfs in een beperkte nucleaire uitwisseling, en sommige waarschijnlijk> te worden aangevallen in een all-out nucleaire oorlog te worden aangevallen.
  • Centra van de overheid. Deze zijn waarschijnlijk zelfs in een beperkte nucleaire uitwisseling en bepaalde waarschijnlijk> te worden aangevallen in een all-out nucleaire oorlog te worden aangevallen.
  • Grote industriële steden en grote bevolkingscentra. Deze zullen waarschijnlijk worden aangevallen in het geval van een all-out nucleaire oorlog.
 9. 9
  Meer informatie over de verschillende soorten kernwapens.:
  • Kernsplijting (A-Bombs) zijn de meest elementaire kernwapen en worden opgenomen in de ander wapen klassen. Macht deze bom is afkomstig van het splitsen zware kernen (plutonium en uranium) met neutronen, als het uranium of plutonium split elk atoom releases grote hoeveelheden energie - en meer neutronen. De dochter neutronen veroorzaken een extreem snelle nucleaire kettingreactie. Splijtbommen zijn de enige soort atoombom gebruikt in de oorlog tot nu toe.
  • Fusion (H-Bombs), met behulp van de ongelooflijke hitte van een kernsplijting bom 'bougie', comprimeren en warmte deuterium en tritium (isotopen van waterstof) welke zekering, het vrijgeven van enorme hoeveelheden energie. Fusion wapens zijn ook bekend als thermonucleaire wapens aangezien hoge temperaturen nodig zijn om deuterium en tritium fuseren; dergelijke wapens zijn meestal vele malen krachtiger dan de bommen die Nagasaki en Hiroshima vernietigde.

Overleven een dreigende aanval

 1. 1
  Schuilen onmiddellijk. Afgezien van de geopolitieke waarschuwingsborden, zal uw eerste waarschuwingen van een dreigende nucleaire aanval hoogstwaarschijnlijk een alarm of waarschuwingssignaal zijn, zo niet, zal het de ontploffing zelf. Het felle licht van een ontploffing van een kernwapen kan worden gezien tientallen mijlen afstand van ground zero. Indien binnen de omgeving van de ontploffing (of ground zero), uw kansen op overleving zijn vrijwel onbestaande tenzij je in een schuilplaats die een zeer (zeer) goede blast bescherming biedt. Als je een paar mijl, heb je ongeveer 10-15 seconden tot de hittegolf je raakt, en misschien 20-30 seconden totdat de schokgolf doet. In geen geval mag u direct kijken naar de vuurbal. Op een heldere dag Dit kan tijdelijke blindheid bij zeer grote afstanden veroorzaken. De feitelijke schade straal varieert sterk afhankelijk van de grootte van de bom, de hoogte van de explosie, en zelfs de weersomstandigheden op het moment van de explosie
  • Als je onderdak niet kunt vinden, zoek dan een depressief gebied in de buurt en lag met zijn gezicht naar beneden, het blootstellen van de huid zo min mogelijk. Als er geen beschutting van deze aard, graven zo snel mogelijk. Zelfs op ongeveer 8 km (5 mijl) vindt u derdegraads thermische brandwonden lijden, nog steeds op 32 kilometer (20 mijl) van de hitte kan de huid verbranden van je lichaam. De wind zelf zal toenemen tot ongeveer 960 kilometer per uur (600mph) en zal iets of iemand gevangen in de open nivelleren.
  • Bij gebreke van de bovenstaande opties, krijg binnen, als, en alleen als, kunt u er zeker van zijn dat het gebouw niet zal lijden significant drukgolf en hitte schade. Dit althans enige bescherming bieden tegen straling. Of dit een haalbare optie is afhankelijk van de constructie van het gebouw en hoe dicht je zal zijn om de waarschijnlijke ground zero van een nucleaire aanval. Blijf ver weg van alle ramen, bij voorkeur in een kamer zonder een, zelfs als het gebouw geen aanzienlijke schade lijdt, zal een nucleaire explosie uitblazen ramen op enorme afstanden.
  • Indien woonachtig in Zwitserland of Finland, controleren of uw huis heeft een atomaire onderdak. Zo niet, dan bepalen waar uw dorp / stad / wijk atoomschuilkelder is en weet hoe er te komen. Vergeet niet: overal in Zwitserland, zult u in staat om een ​​atomaire onderdak te vinden. Wanneer de sirenes geluid in Zwitserland, wordt u geadviseerd om degenen die niet in staat zijn om het te horen (bv. de hoogte dove ) en dan luisteren naar de National Radio Services (RSR, DRS en / of RTSI).
  • Laat u niet omringd door iets ontvlambaar of brandbaar. Stoffen zoals nylon of geen olie gebaseerd materiaal zal ontsteken van het vuur.
 2. 2
  Vergeet niet dat blootstelling aan straling grote aantallen doden kunnen veroorzaken.
  • Initial (prompt) straling. Deze straling is vrijgegeven op het moment van detonatie, en het is kortstondig en reist korte afstanden. Met de grote opbrengsten van moderne kernwapens, wordt gedacht dat dit weinig zal doden, die niet zouden worden gedood door de ontploffing of warmte op dezelfde afstand.
  • Reststraling. Bekend als radioactieve neerslag. Als de ontploffing was een oppervlak luchtdruk-of de vuurbal raakt de aarde, grote hoeveelheden neerslag optreedt. Het stof en puin geschopt in de atmosfeer regent omlaag, waardoor zij met gevaarlijke hoeveelheden straling. De neerslag kan regenen, besmet zwarte roet bekend als "zwarte regen," dat is zeer dodelijk en kan zijn van extreme temperaturen. Fallout zal alles wat hij aanraakt besmetten.
   Zodra u de explosie hebben overleefd en de initiële straling (voor nu tenminste; straling symptomen hebben een incubatietijd), moet u bescherming vinden tegen de brandende zwarte roet.
 3. 3
  Ken de soorten straling deeltjes. Voordat we verder gaan, moeten we vermelden de drie verschillende types:
  • Alfadeeltjes. Dit zijn de zwakste en, tijdens een aanval, zijn vrijwel non-existent als een bedreiging. Alfadeeltjes zal overleven maar een paar centimeter in de lucht voordat ze worden geabsorbeerd door de atmosfeer. Ze bezitten een minuscuul dreiging van buitenaf, zullen zij echter dodelijk zijn als ze worden ingeslikt of ingeademd. Standaard kleding helpt u beschermen tegen Alfadeeltjes.
  • Beta deeltjes: Dit zijn sneller dan Alfadeeltjes en kan verder doordringen. Zij zullen reizen tot 10 meter (10 yards) voordat ze worden opgenomen in de atmosfeer. Blootstelling aan beta-deeltjes is niet dodelijk, tenzij blootgesteld gedurende langere perioden, die "Beta brandwonden," bijna als pijnlijk kan veroorzaken zonnebrand. Ze vormen een ernstige bedreiging, echter voor de ogen, moeten ze worden blootgesteld gedurende een langere periode. Nogmaals dit is schadelijk bij inname of ingeademd, en kleding zal helpen voorkomen Beta brandwonden.
  • Gammastraling: Gamma stralen zijn de dodelijkste. Ze kunnen reizen voor bijna een mijl in de lucht en dringen zowat elke vorm van afscherming. Daarom gammastraling veroorzaakt ernstige schade aan de inwendige organen ook als externe bron leiden. Voldoende afscherming nodig zijn.
   • Een schuilplaats PF tegen straling zal u vertellen hoeveel keer minder een persoon in het asiel zal ontvangen straling ten opzichte van de open ruimte. Bijvoorbeeld, RPF 300 betekent dat je 300 keer minder straling in het asiel zal krijgen dan in de open lucht.
   • Vermijd blootstelling aan Gamma straling. Probeer niet meer dan 5 minuten bloot te brengen. Als u in een landelijk gebied, probeer dan het vinden van een grot, of een omgevallen boomstam waarin u kunt kruipen. Anders gewoon graven een geul te liggen in, met gestapelde aarde om je heen.
 4. 4
  Begin versterkende je beschutting tegen de binnenkant door het stapelen van vuil rondom de muren of wat u maar kunt vinden. Als in een loopgraaf, maak dan een dak, maar alleen als materialen zijn in de directe omgeving niet jezelf bloot als ze niet nodig. Doek van een parachute of zal helpen stoppen fallout puin van stapelen op je, hoewel het niet zal stoppen met gammastralen. Het is onmogelijk een zeer fundamentele fysische niveau volledig beschermen tegen alle straling. Het kan alleen worden teruggebracht tot een aanvaardbaar niveau. Gebruik het volgende om u te helpen bepalen van de hoeveelheid materiaal die je nodig hebt om de penetratie straling te verminderen tot 1/1000:
  • Staal: 21 cm (0,7 voet)
  • Rock: 70-100 cm (2-3 ft)
  • Beton: 66 cm (2.2 ft)
  • Hout: 2,6 m (8,8 ft)
  • Bodem: 1 m (3.3 ft)
  • Ice: 2 m (6.6 ft)
  • Sneeuw: 6 m (20-22 ft)
 5. 5
  Plan op een verblijf in de opvang voor een minimum van 200 uur (8-9 dagen). In geen geval laten de schuilplaats in de eerste achtenveertig uur.
 6. 6
  Rantsoen uw leveringen. U moet rantsoen te overleven, uiteraard, daarom zal je jezelf uiteindelijk bloot aan de straling (tenzij je in een specifieke opvang met voedsel en water).
  • Bewerkte voedingsmiddelen zijn goed te eten, zolang de container heeft geen lekrijden en is relatief intact.
  • Dieren kunnen geconsumeerd worden, maar ze moeten zorgvuldig gevild met het hart, de lever en de nieren verwijderd. Probeer niet om vlees dat dicht bij het bot, voor beenmerg behoudt straling te eten.
  • Planten in een "warme zone" zijn eetbaar, die met eetbare wortels of ondergroei (zoals wortelen en aardappelen) zijn sterk aanbevolen. Gebruik een eetbaarheid test de planten. Zie Hoe om te testen of een plant is eetbaar.
  • Open water kan fallout deeltjes hebben ontvangen en is schadelijk. Water uit een ondergrondse bron, zoals een veer of goed gedekt, is uw beste weddenschap. (Denk aan het maken van een eenvoudige put-stijl zonne nog, zoals beschreven in Hoe om water te maken in de woestijn.) Gebruik water uit beken en meren alleen als laatste redmiddel. Maak een filter door het graven van een gat ongeveer 1 meter van de bank en het trekken het water dat sijpelt binnen Het kan zijn troebel of modderig zo laat de sedimenten te zitten, dan kook het water om de veiligheid te garanderen van bacteriën. Indien in een gebouw, het water is meestal veilig. Als er geen water (er hoogstwaarschijnlijk niet zal worden), gebruik het water al in de leidingen door het openen van de kraan op het hoogste punt van het huis te huur in de lucht, dan opent u een kraan op het laagste punt van het huis om laat het water.
 7. 7
  Dragen allemaal kleding (hoeden, handschoenen, brillen, gesloten mouwen, enz.), Vooral wanneer buiten om te voorkomen dat Beta brandwonden. Ontsmet door schudden van je kleren voortdurend en wassen, met water, blootgestelde huid; beslecht residu zal uiteindelijk brandwonden veroorzaken.
 8. 8
  Behandel straling en thermische brandwonden.
  • Kleine branden: Ook wel bekend als een Beta burn (al kan het van andere deeltjes). Dompel Beta brandwonden in koud water tot de pijn wegtrekt (meestal 5 minuten).
   • Als de huid begint te blister, char of breken;. Wassen met koud water om verontreinigingen te verwijderen, dan bedekken met een steriel kompres om infectie te voorkomen niet breken de blaren!
   • Als de huid niet blister, char of break; dek het niet af, zelfs als het een groot deel van het lichaam (bijna als zonnebrand). In plaats daarvan, was het gebied en bedek het met vaseline of een oplossing van bakpoeder en water indien beschikbaar. Maar, zal vochtige (niet-verontreinigd) aarde doen.
  • Ernstige branden: Bekend als een thermische brandwond, zoals het komt meestal uit de hoge intensiteit ontploffing warmte, in plaats van ioniserende deeltjes, hoewel het kan worden van de laatste. Dit kan levensbedreigend zijn wordt alles een factor: waterverlies,, longschade, infecties, etc. Volg deze stappen om een ​​ernstige brandwonden te behandelen.
   • Beschermen brandwonden van verdere besmetting.
   • Als kleding beslaat het verbrande gebied, voorzichtig af en haal de doek uit de brandwond. Probeer NIET doek die geplakt of versmolten op het verbranden te verwijderen. NIET proberen om kleren te trekken over de wond. GEEN enkele zalf niet op de brandwond.
   • Voorzichtig wassen het verbrande gebied met water ALLEEN. Gebruik geen crèmes of zalven NIET van toepassing.
   • Gebruik GEEN normaal steriele medische dressing die niet specifiek bedoeld zijn voor brandwonden. Als niet-klevende burn dressings (en alle andere medische benodigdheden) zijn waarschijnlijk schaars, een hulpmiddel alternatief is om plastic wrap (ook wel bekend als Saran Wrap, voedsel wrap, en plastic folie), dat is steriel te gebruiken, niet vasthouden aan brandwonden, en is direct beschikbaar.
   • Shock is onvoldoende bloedtoevoer naar de vitale weefsels en organen. Indien onbehandeld kan het fataal. Shock resultaten van overmatig bloedverlies, diepe brandwonden, of reacties op het gezicht van een wond of bloed. De tekenen zijn onrust, dorst, bleke huid en een snelle hartslag. Zweten kan optreden zelfs als de huid voelt koel en klam. Als de klimaatverandering doorzet, zij ademen korte snelle stoten, met een lege blik. De behandeling van: onderhouden een goede hartslag en ademhaling door het masseren van de borst en de positionering van de persoon die voor een adequate ademhaling. Draai elke constrictieve kleding en geruststellen van de persoon. Zijn stevig maar toch zacht met zelfvertrouwen.
 9. 9
  Voel je vrij om mensen te helpen met stralingsziekte, ook wel stralingsziekte. Dit is niet besmettelijk en alles afhankelijk van de hoeveelheid straling een ontvangen. Hier is een verkorte versie van de tabel:
 10. 10
  Vertrouwd te maken met straling eenheden. (Gray (grijs) = het SI-eenheid die wordt gebruikt om de geabsorbeerde dosis ioniserende straling te meten. 1 Gy = 100 rad. Sv (Sievert) = de SI-eenheid van equivalente dosis, 1 Sv = 100 REM. Met het oog op vereenvoudiging, 1 Gy is gewoonlijk gelijk aan 1 Sv.)
  • Minder dan 0,05 Gy: geen zichtbare symptomen.
  • 0,05-0,5 Gy: Tijdelijk verlaagd aantal rode bloedcellen.
  • 0.5-1 Gy: Verminderde productie van immuniteit cellen, gevoelig voor infecties, misselijkheid, hoofdpijn, braken en gemeenschappelijk kan. Deze hoeveelheid straling is meestal survivable zonder enige medische behandeling-
  • 1.5-3 Gy: 35% procent van de blootgestelde sterven binnen 30 dagen. (LD 35/30) Misselijkheid, braken en verlies van haar over het hele lichaam.
  • 3-4 Gy: Ernstige stralingsziekte, 50% letaliteit na 30 dagen (LD 50/30). Andere symptomen zijn vergelijkbaar met de 2-3 Sv dosis met onbeheersbare bloeding in de mond, onder de huid en in de nieren (50% kans op 4 Sv) na de latente fase.
  • 4-6 Gy: Acute stralingsziekte, 60% letaliteit na 30 dagen (LD 60/30). Fatality stijgt van 60% naar 4,5 Sv tot 90% bij 6 Sv (tenzij sprake is van intensieve medische zorg). Symptomen beginnen een half uur tot twee uur na bestraling en duren tot 2 dagen. Daarna is er een 7 tot 14 dagen latente fase, waarna algemeen dezelfde symptomen als bij 3-4 Sv bestraling met verhoogde intensiteit. Vrouwelijke steriliteit is gebruikelijk op dit punt. Herstel duurt enkele maanden tot een jaar. De voornaamste oorzaken van de dood (in het algemeen 2 tot 12 weken na de bestraling) zijn infecties en inwendige bloedingen.
  • 6-10 Gy: Acute stralingsziekte, in de buurt van 100% letaliteit na 14 dagen (LD 100/14). Voortbestaan ​​afhankelijk is van intensieve medische zorg. Beenmerg is bijna of volledig verwoest, dus een beenmergtransplantatie nodig. Maag-en darmweefsel zijn zwaar beschadigd. Symptomen beginnen 15 tot 30 minuten na bestraling en duren maximaal 2 dagen. Aansluitend volgt een 5-10 dagen latente fase, waarna de persoon sterft infectie of inwendige bloedingen. Herstel zou enkele jaren duren en waarschijnlijk nooit voltooien. Devair Alves Ferreira kregen een dosis van ongeveer 7,0 Sv tijdens de Goiânia ongeval en overleefde, deels vanwege zijn gefractioneerde blootstelling.
  • 12-20 REM: De dood is 100% in dit stadium; symptomen onmiddellijk verschijnen. Het gastro-intestinale systeem is volledig verwoest. Oncontroleerbare bloeden uit de mond, onder de huid en de nieren plaatsvindt. Vermoeidheid en algemene ziekte eist zijn tol. Verschijnselen dezelfde als hiervoor met verhoogde intensiteit. Herstel niet mogelijk is.
  • Meer dan 20 REM. Dezelfde symptomen in direct, met een verhoogde intensiteit, daarna niet voor enkele dagen in de "walking ghost"-fase. Plotseling, zijn gastro-intestinale cellen vernietigd, met een verlies van water en overmatig bloeden. De dood begint met delirium en krankzinnigheid. Wanneer de hersenen lichaamsfuncties zoals ademhaling of bloedsomloop niet kan controleren, men sterft. Geen medische therapie kan dit omkeren, medische hulp is alleen voor comfort.
  • Helaas, je moet accepteren dat een persoon al snel kunnen sterven. Hoewel harde, niet rantsoenen of leveringen verspillen aan die sterven aan stralingsziekte. Houd rantsoenen voor de fit en gezond, moeten leveringen worden in de vraag. Stralingsziekte is overwegend onder de zeer jonge, de oude of zieke.
 11. 11
  Bewaken kritische elektrische apparatuur tegen EMP. Een kernwapen ontploft bij een zeer grote hoogte zal genereren een elektromagnetische puls zo krachtig dat het elektronische en elektrische apparaten kunnen vernietigen. Op zijn minst, koppel alle apparaten los van stopcontacten en antennes. Plaatsen van radio's, zaklampen kan in een gesloten metalen container (een "kooi van Faraday") te beschermen tegen EMP, het verstrekken van de items die worden beschermd zijn niet in contact met de behuizing. De metalen afscherming moet de beschermde artikel is volledig surround - en het helpt als het geaard is.
  • De items die moeten worden beschermd moeten worden geïsoleerd van de geleidende schaal, aangezien de EMP veld wassen over het schild nog steeds spanningen in vaste toestand printplaten kan induceren. Een gemetalliseerde "ruimte deken" (kost ongeveer 5€ 0,00 USD) gewikkeld stevig rond een apparaat in een krant gewikkeld of katoen kan fungeren als een kooi van Faraday, behulpzaam als men ver van de ontploffing.
  • Een andere methode is om een kartonnen doos verpakken in koper-of aluminiumfolie. Plaats het item in daar en steek de stekker van het apparaat in de grond.
 12. 12
  Wees voorbereid op de daaropvolgende aanvallen. Hoogst waarschijnlijk zal een nucleaire aanval niet een unieke gebeurtenis te zijn. Wees voorbereid op een andere staking of stakingen door vijandige naties, of een invasie door de aanvallende partij.
  • Houd je schuilplaats intact, tenzij de gebruikte materialen zijn absoluut noodzakelijk om te overleven. Verzamel overtollig schoon water en voedsel die beschikbaar is.
  • Indien de aanvallende natie doet aanval weer, zal waarschijnlijk in een ander deel van het land. Als al het andere faalt, leeft in een grot.

Tips

 • Zorg ervoor dat u zo ongeveer alles, met name voedsel, zelfs als het in je schuilplaats te wassen.
 • Bouwen van een huis schuilkelder vooraf. Startpagina schuilkelders kan worden gemaakt met een kelder of kelder. Echter, veel nieuwe ontwikkelingen niet langer kelders, als dat zo is, overwegen de bouw van een gemeenschap onderdak of een particulier in uw achtertuin.
 • Zorg ervoor dat je jezelf updaten over de laatste regering richtingen en aankondigingen.

Waarschuwingen

 • , Vooral als u bent verantwoordelijk. Dit is belangrijk in het handhaven van een hoog moreel onder meer, wat essentieel is in dergelijke ernstige situaties.
 • Zelfs na het veilig is om de opvang, de lokale wetgeving te verlaten en de federale overheid zal worden in crisis modus. Slechte dingen kunnen gebeuren, dus verborgen blijven totdat het veilig is. Over het algemeen, als je ziet tanks (tenzij ze vijandige tanks), heeft een soort van orde is hersteld.
 • Weten of er een vergeldingsactie aanval of een tweede ontploffing in uw omgeving. Als dat zo is, moet u een ander 200 uur (8-9 dagen) wachten vanaf de laatste detonatie.
 • Stel uzelf niet bloot. Het is onzeker hoeveel röntgen een persoon kan ontvangen zonder stralingsziekte. Normaal gesproken duurt 100-150 röntgen om een ​​milde ziekte die survivable krijgen. Zelfs als je niet dood van stralingsziekte, kunt u nog steeds kanker krijgen later.
 • Niet drinken, eten, of toestaan ​​object-to-body contact met alle planten, stroom water of metalen voorwerp gevonden in een onbekend gebied.
 • Neem de tijd om alles wat je kunt leren over deze noodsituatie. Elke minuut besteed aan het leren "wat te doen, en wat veilig is 'bespaart u kostbare tijd wanneer de behoefte aan het zich voordoet. Afhankelijk te zijn van hoop en geluk in een situatie als deze is roekeloos.