Wkinl

Hoe kan ik nieuwe terracotta potten verf

Terracotta potten zijn duurzaam, goedkoop en beschikbaar in een waaier van formaten, maar de traditionele, klei potten op elkaar lijken en kan eentonig. Om meer variatie te bieden, schilderen terracotta potten in uw keuze van kleuren. Schilderij maakt duidelijk in het oog springende containers, voegt kleur aan uw huis, en geeft uw planten te beste voordeel. Hier is hoe je nieuwe terracotta potten verf:

Stappen

Hoe kan ik nieuwe terracotta potten verf. Scrub een nieuwe terracotta pot.
Hoe kan ik nieuwe terracotta potten verf. Scrub een nieuwe terracotta pot.
 1. 1
  Bedek je werkblad. Gebruik een plastic doek, een laag van kranten of een oude vinyl tafelkleed.
 2. 2
  Scrub een nieuwe terracotta pot. Gebruik een harde borstel om glad hobbels en onvolkomenheden. Als alternatief, zand de pot lichtjes met fijn schuurpapier.
 3. 3
  Veeg de pan schoon met een vochtige katoenen doek. Dit zal alle sporen van stof en gruis te verwijderen. Laat de pot droog is voordat schilderij.
 4. 4
  Dicht de binnenkant van de terracotta pot. Dit wordt gedaan door sproeien 2-3 lagen van helder acryl verf. De heldere lak sluit de pot en voorkomt dat vocht van uitspoeling door naar buiten nadat de pot wordt geplant.
 5. 5
  Laat de verf goed drogen voordat u verder gaat.
 6. 6
  Layer de pot met primer verf als zijn eerste coating.
 7. 7
  Verf de buitenkant van de pot. Gebruik een dun laagje hoogglans buitenkant emaille verf. Verleng de verf op de top 2 centimeter van de binnenkant van de pot. Het is niet nodig om nog meer van de binnenzijde te schilderen als de pot wordt gevuld met grond.
 8. 8
  Laat de pot goed drogen. Breng dan een tweede laag aan. Na die jas droogt, breng dan een laatste laag.
 9. 9
  Ontwerpen toe te voegen. Gebruik een spons met hoogglans exterieur verf in contrasterende kleuren om ontwerpen te schilderen op de terracotta pot, indien gewenst. Snijd de spons in vormen zoals vierkanten, sterren of cirkels, of gebruik de spons te deppen op een textuur. Een spons gesneden smalle strips worden gebruikt voor horizontale of verticale strepen op de pot verf.
 10. 10
  Sluit de pot met een laag van helder acryl verf. De sealer beschermt de lak tegen krassen, geeft duurzaamheid en maakt de pot makkelijker schoon te houden.
 11. 11
  Laat de sealer volledig drogen, en dan spuiten in een tweede laag.
 12. 12
  Zet de pot weg om te drogen gedurende minstens 2 tot 3 dagen voor het planten.

Tips

 • Je kunt ook een oude terracotta pot. Dompel de pot in warm water voor ongeveer een uur voordat u scrub of zand de pot. Als de pot erg vuil is, voeg een kleine hoeveelheid bleekmiddel. Spoel grondig en zorg ervoor dat de pot volledig droog is voor het aanbrengen van verf.
 • Als u wilt, kunt u een spons borstel gebruiken om hoogglans lakverf in plaats van verf toe te passen.

Waarschuwingen

 • Verf nooit de bodem van de pot, zoals de afvoeropening intact worden gelaten. Zonder een goede drainage, planten zijn gevoelig voor wortelrot.
 • Werk in een goed geventileerde ruimte, vooral als je spuitverf en zeehondenjagers te gebruiken.

Dingen die je nodig hebt

 • Plastic doek, een laag van kranten of een oude vinyl tafelkleed
 • Nieuwe terracotta pot
 • Harde borstel of schuurpapier
 • Katoenen doek
 • Helder acryl verf
 • Hoogglans buitenkant emaille verf
 • Spons (optioneel)