Wkinl

Hoe om te weten wanneer olie gebaseerde verf in plaats van latex gebruiken

Veel thuis centra verkopen alleen watergedragen verven deze dagen, omdat de meeste doe-huiseigenaren zijn niet vertrouwd genoeg met de voordelen van alkyd (op oliebasis) verven. Maar alkydhoutlakken blijft de superieure keuze voor bepaalde toepassingen. Alkydverven drogen veel trager dan latex, en daardoor zorgen voor een veel soepeler en potentieel glanzende afwerking, met een hard email die bestand is tegen krassen, krassen, vingerafdrukken en vlekken. Een side-by-side vergelijking met latex gemakkelijk zien dat olie gebaseerde verven zorgen voor een meer aantrekkelijke look voor toepassingen die glans in hen hebben.

Stappen

Hoe om te weten wanneer olie gebaseerde verf in plaats van latex gebruiken. Bepaal de applicatie.
Hoe om te weten wanneer olie gebaseerde verf in plaats van latex gebruiken. Bepaal de applicatie.
 1. 1
  Bepaal de applicatie. Alkydverf wordt het best gebruikt voor kasten, is exterieur, interieur, deuren, keukens, vochtrijke badkamers, en overal een rijke, semi-gloss of vol glans uitstraling gewenst.
 2. 2
  Het verwerven van de juiste tools. Meestal zal huiseigenaren geborsteld afwerking gebruikt voor een traditionele geschilderd kijken. Dit vereist een hoge kwaliteit porselein borstel (de soort met de zwarte haren) of een synthetische borstel die is geplaatst voor olie gebaseerde afwerkingen en verf. Voor de meeste werk een eenvoudige 2 "of 2 1/2" cut-in (dwz, diagonaal varkenshaar) borstel zal werken, maar als je gaat schilderen venster muttons u een kleinere 1 "sjerp borstel willen. Een kleine verf kan dat comfortabel te houden is nuttig, omdat je niet wilt worden dompelen de borstel in het blik dat de verf komt in (om besmetting met vuil, haren, losse haren, etc voorkomen). En een paar potjes voor het opruimen van met minerale geesten (AKA verfverdunner) en voor het hergebruik van de oude terpentine. Voor de meeste huiseigenaar banen, een pint terpentine zal volstaan ​​voor clean-up.
 3. 3
  Koop de verf. De meeste verf winkels verkopen olie gebaseerde verven, maar sommige van de grote doos thuis centra niet doen omdat het niet zo bekend is met de DIY markt. Soms alkyd email wordt verkocht onder de noemer van "industriële roestwerende" of een dergelijke formulering, maar het is hetzelfde spul.
 4. 4
  Schilderij is veel hetzelfde proces als bij latex, maar de droogtijd alkydharsverven langer, en de behoefte voor ventilatie groter. Zoals met latex, twee lagen meer dan een primer is standaard. De primer kan olie of water gebaseerde primer, maar als de verf kleur donker is moet je de verfwinkel tint hebben de primer de kleur van de verf bij benadering.
 5. 5
  Voordat de laatste laag verf, zand met een zeer fijne korrel schuurpapier spons of papier, veeg het oppervlak met een schone doek en veeg met een kleefdoek. Dit zorgt ervoor dat onvolkomenheden uit de uiteindelijke afwerking.

Tips

 • Niet gebruikte verfverdunner weg te gooien! Bewaar het in een pot met het deksel op. Na een week of twee, zullen alle van de verf vaste stoffen naar de bodem en compact. Dus de volgende keer dat je nodig hebt om een ​​borstel schoon te maken, gewoon decanteren de duidelijke verfverdunner af van de vaste stoffen. Je moet niet weg te gooien of te dumpen geen verfverdunner helemaal.
 • Omdat de droogtijd is zo traag, is het iets makkelijker om druipt veroorzaken met oliehoudende verven. Zorg ervoor dat premium kwaliteit verf te kopen, en gebruik goede verlichting te controleren hoe de verf aan de hand is.
 • Het kost verrassend weinig verfverdunner om de borstel schoon te maken. Gebruik ongeveer een kwart kopje in een pot om de meeste van de verf eraf. Als je een borstel spinner, zal het helpen om het nu te gebruiken, of u kunt de natte borstel pat weg in een schone emmer. Maak dan gebruik van een ander kwart kopje om de borstel eindelijk schoon uit, totdat het is helemaal schoon. Spin of pat het penseel weer, en bewaar deze op dezelfde vouwen stuk karton dat het kwam met om het te beschermen en houdt zijn vorm.
 • Ook al heb je moeten wachten op minstens 24-48 uur aan re-jas met alkyd verven, hoeft u niet om de borstel schoon te maken uit in tussen de lagen. Bewaar het gewoon in een plastic zak of wikkel met plasticfolie of bewaar de borstel in een kopje terpentine. Met latex verf, is het een goed idee om verpakt borstels in de vriezer, maar NIET borstels gezet met olie gebaseerde verf in de koelkast of vriezer. Het piepschuim dat de koelkast is geïsoleerd met de geur absorberen en daadwerkelijk te krijgen in uw voeding. Reinig deze dan alleen als je helemaal klaar bent met de job.