Wkinl

Hoe je PVC pijp snijden

Maken projecten uit PVC pijp vereist de buis te snijden. Een van de uiteindelijk dingen PVC is dat gemakkelijk kan worden gesneden met een breed scala aan hulpmiddelen, sommige zeer eenvoudig. Men hoeft niet een complexe verstekzaag om pvc te snijden moet. Een assortiment van verschillende instrumenten kunnen worden gebruikt, wat eigenlijk ontworpen en gemaakt om PVC of plastic buis te snijden.

Stappen

Hoe je PVC pijp snijden. Markeer uw PVC wanneer de snit is vereist.
Hoe je PVC pijp snijden. Markeer uw PVC wanneer de snit is vereist.

Snijden met een ijzerzaag

De meest eenvoudige en meest gebruikte tool is de ijzerzaag. Zelfs een expert gebruikt men wanneer ze nodig hebben om meer gedetailleerde bezuinigingen of eenvoudige aanpassingen te maken.

 1. 1
  Markeer uw PVC wanneer de snit is vereist.
 2. 2
  Zag door de pijp. Vergeet niet te knippen kijken en laat de zaag drift. Daarbij zal leiden tot een recht, zelfs snijden.

Snijden met een PVC of plastic pijpsnijder

Er zijn twee soorten PVC pijp kotters: schaar stijl en ratelend stijl. Scissor stijl pijp messen zijn ideaal voor 1/2 "tot 1" PVC pijp. De kunststof pijpsnijder zal werken voor grotere afmetingen buizen, maar het zal extra onderarm en hand-kracht nemen.

 1. 1
  Plaats de buis in de halve-maan vormige onderste deel van de frees.
 2. 2
  Knijp het mes naar beneden op het totdat het wordt gesneden. Voor grotere pijp een ratelend stijl pipe-snijder komt het beste is. Het is een vergelijkbaar uitgangspunt om de schaar stijl, maar het maakt gebruik van ratelend actie om langzaam te gaan door de buis, en gebruikt minder arm kracht.

Snijden met een verstekzaag

Een verstekzaag kan worden gebruikt voor PVC-projecten die veel specifieke, gedetailleerde bezuinigingen vereisen. Gebruik een standaard 10 tanden per inch (TPI) hout blad, die wordt geleverd met de meeste verstek zagen.

 1. 1
  Plaats de PVC pijp onder het mes waar u uw cut nodig.
 2. 2
  Zet het vast met een werk klem, start het blad en breng het neer op een vrij langzame tot gemiddelde snelheid. Eenmaal gesneden, kan het proces worden herhaald met gemak.

Tips

 • Regelmatige hout zagen de tanden op standaard handheld hout-zaag te ver uit elkaar en zal PVC niet goed gesneden.
 • Het wordt niet aanbevolen om PVC pijp met een van de volgende gereedschappen te snijden:
 • Band Zagen: Het blad van een lintzaag beweegt te traag, en tenzij u gebruik maakt van een zeer fijn getande mes, daadwerkelijk kan vangen op de binnendiameter van de pijp, waardoor het te kraken en chip en veroorzaken potentiële schade.
 • Tafelzagen: Gebruik nooit een tafel zag om PVC pijp snijden. PVC buis is gebogen. Een tafelcirkelzaag vlak en vaak glad, zodat hout te reizen over het gemakkelijk. Duwen van een PVC-buis in een tabel zaag kan ertoe leiden dat u te glijden en brengen ernstige schade aan de gebruiker.

Waarschuwingen

 • Gebruik altijd oogbescherming bij het zagen PVC pijp. Als de pijp is oud en broos, kan het barsten en stukjes pijp kon worden losgemaakt en verzonden door de lucht.

Dingen die je nodig hebt

 • PVC pijp
 • Metaalzaag
 • PVC Snijder of Plastic Pipe Cutter
 • Verstekzaag