Wkinl

Hoe maak je een franke Triflow waterfiltercartridge wijzigen

Waterfilters kan de smaak van uw kraanwater te verbeteren, maar ze moeten om de zes maanden goed te laten werken moet worden gewijzigd. Deze instructies zullen werken aan een Franke Triflow cartridge te vervangen en kunnen werken voor sommige andere merken ook.

Stappen

Hoe maak je een franke Triflow waterfiltercartridge wijzigen. Koop de nieuwe cartridge uit de fabrikant of een van de winkeliers u kunt vinden op het internet.
Hoe maak je een franke Triflow waterfiltercartridge wijzigen. Koop de nieuwe cartridge uit de fabrikant of een van de winkeliers u kunt vinden op het internet.
 1. 1
  Koop de nieuwe cartridge uit de fabrikant of een van de winkeliers u kunt vinden op het internet. Gebruik het serienummer van uw huidige cartridge om het juiste onderdeel te bestellen.
 2. 2
  Kijk onder de gootsteen en zoek de witte cilindervormige behuizing die het waterfilter patroon bevat. Sluit de watertoevoer klep die leidt tot dit filter.
 3. 3
  Verwijder het resterende water in het filter slangen door het draaien van uw gefilterd water op als je normaal doet boven de gootsteen. Als u voltooid stap 2 correct, moet het water ophouden te stromen binnen een paar seconden.
 4. 4
  Zet een kom of bak onder water filter om het water dat te morsen wanneer u de cartridge behuizing te verwijderen vangen.
 5. 5
  Schroef de witte plastic cartridge behuizing gelegen onder de gootsteen. Giet het vuile water uit de plastic behuizing (zie afbeelding 1) en was de behuizing in een warm sopje. Verwijder eventuele schimmel of vuil ophoping die zouden hebben ontwikkeld.
 6. 6
  Zie afbeelding 2 zien>.
 7. 7
  Schroef de nieuwe cartridge en de kunststof behuizing in de receptor onder de gootsteen. Niet te strak aandraaien, want dit kan de patroon te doorbreken.
 8. 8
  Schakel het gefilterde water kraan en laat deze gedurende minimaal 2 minuten om onzuiverheden te verwijderen. Controleer onder de gootsteen voor eventuele lekken die kunnen hebben ontwikkeld.

Tips

 • Franke Triflow waterfilters beginnen te breken na zes maanden en verliezen het vermogen om vele chemicaliën zoals chloor filter. U zult merken dat de waterstroom uit het filter begint af te nemen zodra dit is gebeurd. Zes maanden wordt berekend voor gezin van vier personen (of 600 liter voor koolstof binnen keramiek). Na zes maanden gebruik van het filter is nog veilig voor bacteriën verwijderen.
 • Keramiek is te reinigen (zie handleiding meegeleverd met cartridge) die waterstroom zal toenemen.

Waarschuwingen

 • Bij het inschroeven in de nieuwe cartridge, niet smeer deze met geen vet of oplosmiddelen. Water is de veiligste smeermiddel voor dit doel.