Wkinl

Hoe je je hond ruikt beter

Geur van de hond niet helemaal bovenaan de lijst van de mensen de favoriete geuren. In feite kan hond geur vaak ertoe leiden dat mensen twee keer nadenken over ofwel het bezitten van een hond of de hond te laten besteden tijd binnenshuis of in een auto met hen. Hond geuren kunnen zeer divers zijn, met inbegrip van slechte adem, winderigheid, slecht onderhouden vacht en intensivering of rollen in doen-doen.

Uiteindelijk, hoe schattig, een stinkende hond is moeilijk om tijd te besteden rond, dus het is belangrijk om hem weer aan het grote ruiken. Hier zijn een aantal belangrijke doggy geur controleren en arresteren activiteiten die u kunt zetten in daden.

 • 1 Steps
  • 1.1 Zwemmen
  • 1.2 Grooming
  • 1.3 Dieet en Winderigheid
  • 1.4 anale klieren
  • 1.5 Bedding
 • 2 Tips
 • 3 Waarschuwingen
 • 4 Zie ook Googles
 • 5 Bronnen en Citaties

Stappen

Hoe je je hond ruikt beter. Vaststellen van de oorzaak van de geur van uw hond.
Hoe je je hond ruikt beter. Vaststellen van de oorzaak van de geur van uw hond.
 1. 1
  Vaststellen van de oorzaak van de geur van uw hond. Als het duidelijk is voor u, dan kunt u rechtstreeks naar de oorzaak en zoeken naar manieren om het te verhelpen (zie volgende paragrafen). Bijvoorbeeld, heeft een hond die niet een bad voor meer dan een maand had, maar heeft veel tijd rollen rond in de achtertuin vuil besteed zou gewoon een bad nodig. Aan de andere kant kan een zeer schone hond die grondig slechte adem haalt een medische redenen uitzenden slechte geuren. Eerst omhoog, controleert u de hond voor de hand liggende problemen, bijvoorbeeld dat ze gerold in uitwerpselen, rottende materie of iets anders stinkende; honden graag te rollen in dingen die niet ruiken lief voor ons, want het camoufleert hun eigen geur en het is gewoon een feit van het leven dat sommige honden het leuk dit meer dan anderen doen. Als uw eerste controle niets onthullen, probeer dan een bad. (. Zorg ervoor dat je niet krijgt zeep en / of water bij honden oren) Als dat niet helpt, hier zijn enkele andere veel voorkomende problemen:
  • Als uw hond heeft slechte adem of winderigheid problemen, is het tijd om de dierenarts te bezoeken. Hopelijk heb je het krijgen van zes maandelijkse of jaarlijkse check-ups al, maar dit zal een speciaal bezoek om te zien of de bron van de geur heeft een ernstige onderliggende medische problemen vereisen. Problemen die zouden kunnen bestaan ​​onder andere nierziekte (persistent urinegeur) of diabetes (zoete of suikerhoudende adem), lever problemen (stinkende geur, gelige ogen / tandvlees, gezwollen buik en braken), slechte tanden of tandvlees of geïnfecteerde oren. Geïnfecteerde anale zakjes kan ook leiden tot slechte geur, als dit de oorzaak is, moet je leren om ze te legen.
  • Huid of vacht aandoeningen zoals seborroe, chyletiella of andere voorwaarden die medische interventie nodig kan een andere oorzaak van doggy geur zijn. Dit is misschien niet evident zijn voor u nadat u de hond hebt gewassen en er is nog steeds geen verbetering in de geur. Nogmaals, zie de dierenarts meteen voor advies en behandeling.
 2. 2
  Spuit parfum, febreeze ®, of andere geparfumeerde producten op uw hond. Deze alleen masker de geur en niet verwijderen. Ze kunnen ook maskeren diepere probleem als er een is. Bovendien zijn de meeste dingen die je zou willen spuiten op uw hond zijn waarschijnlijk zeer ongeschikt of zelfs onveilig voor de hond.

Het baden

Voor een hond die heeft gerold in iets stinkende, is niet gebaad voor een tijdje of die vuile blikken, een bad is een goed begin om de vaststelling van zijn slechte geur kwestie.

 1. 1
  Koop wat hondenshampoo (conditioner is optioneel, afhankelijk van het type van de vacht). Kijk of je een die is geformuleerd om zich te ontdoen van geuren in plaats van gewoon proberen ze te verdoezelen kunnen vinden. Als uw hond last heeft van een huidaandoening, zoals gist overgroei, vraag uw dierenarts voor een passende medicinale shampoo te gebruiken.
 2. 2
  Natte uw hond helemaal vanaf de bovenkant van het hoofd tot het einde van de staart.
 3. 3
  Squirt wat shampoo in je handen. Beginnen om schuim uit de bovenkant van de hals van uw hond aan het eind van zijn staart. Shampoo de buitenkant van de oren, de poten, de borst, buik, featherings (indien aanwezig), en de rest van het lichaam. Wees voorzichtig om uw hond in de ogen te vermijden.
 4. 4
  Spoel de shampoo uit de vacht. Vermijd water in de oren.
 5. 5
  Herhaal dit proces voor conditioner, als u kiest.
 6. 6
  Laat uw hond schudden het water uit. Vervolgens, met behulp van een hond föhn of een handdoek, droog uw hond. Het is het beste als u uw hond kunt voorkomen dat rollen totdat hij volledig is opgedroogd.
 7. 7
  Droog uw hond zo snel mogelijk. De natte hond ruiken dat mensen klagen over wordt voornamelijk veroorzaakt door bacteriën die zich voeden met natuurlijke huid olie van een hond. Net als veel andere soorten bacteriën, ze gedijen in een warme, vochtige omgeving. De beste manier om het probleem te controleren is om uw hond regelmatig baden te geven en om uw hond droog zoveel mogelijk tussen de baden te houden. (Houd in gedachten dat het baden van uw hond te vaak te veel huid olie te verwijderen, wat leidt tot gezondheidsproblemen.) Vraag uw dierenarts om advies, afhankelijk van het klimaat, lang / kort haar, etc.

Grooming

Geïnfecteerde oren en een slecht onderhouden vacht kan worden bijgedragen oorzaken aan doggy geur.

 1. 1
  Reinig uw hond de oren te voorkomen of te corrigeren wax opbouw. Zeer vuile oren kan rood of gezwollen zijn, en kan oormijt te trekken.
  • Koop beide oren doekjes of oor reinigingsmiddel (zoals Oxyfresh Huisdier Oorreiniger).
  • Veeg het oor waar was is evident (meestal een donkerbruine kleur) en door de verschillende spleten in het oor.
  • Spuit de oplossing in het oor van de hond en wrijf het oor in een cirkelvormige beweging.
  • Neem een ​​watje, plaats het recht onder het oor flap, en tip het hoofd van uw hond in de richting van het. De oplossing wordt geabsorbeerd door de watten.
  • Neem een ​​schone katoenen bal en veeg voorzichtig de overgebleven oplossing.
 2. 2
  Borstel of kam je hond dagelijks. Dit zal alle vuil te verwijderen en de ophoping van vuil, bacteriën, enz. Back-kam te helpen verwijderen meer losse haren, een natte kam kan helpen om pick-up meer los materiaal.
 3. 3
  Zorg ervoor dat uw hond heeft een goede mondhygiëne. Slechte tanden leiden tot slechte adem - immers, je voorstellen hoe je mond zou ruiken als je niet je tanden poetsen voor maanden aan een...
  • Vind een hond tandenborstel geschikt is voor de grootte van de mond van uw hond. U kunt deze kopen bij elke dierenwinkel, in dierenwinkels catalogi, of van uw dierenarts. Zoek een geschikte tandpasta voor honden (niet ooit menselijke tandpasta te gebruiken). Hond tandpasta's worden vaak op smaak gebracht met zulke lekkere smaken als vlees of gevogelte.
  • Squirt een erwt hoeveelheid hond tandpasta op de tandenborstel.
  • Beweeg lip van je hond omhoog zodat je haar tanden zien.
  • Borstel alle tanden in de mond gedurende ongeveer een minuut. Zorg ervoor dat beide kanten van elke tand te krijgen.
  • Herhaal dit minstens twee keer per week.
 4. 4
  Koop wat mild geurende doggie cologne; squirt uw hond een paar keer voor een korte-termijn oplossing. Echter, zoals eerder gezegd, dit is een cover-up, geen oplossing en mag alleen worden gebruikt als u weet dat het een veilig product voor honden en het is gewoon naast alle gezondheidscontroles het, verzorging en goede voedingsgewoonten.

Dieet en winderigheid

 1. 1
  Kijk op dieet van uw hond. Als uw hond niet eten van een gezonde, natuurlijke voeding, dan geur kan worden veroorzaakt door de ongezonde voeding uw hond inname. Dit kan een van de meest voorkomende, maar onderschatte oorzaak van slechte hond ruiken.
 2. 2
  Verschuif je hond uit goedkope en lage voedingswaarde voedsel op een betere kwaliteit van de natuurlijke merken. Veel goedkope merken bevatten maïs, dat niet verteert en kan de oorzaak zijn van de hond geur, afgestompt jas, gas, en slechte adem hond zijn. Probeer dan een zelfgemaakte voeding. Hoogwaardige natuurlijke merken kunnen ook beschikbaar zijn in goede dierenwinkels of online.
  • Wees ervan bewust dat de soja inhoud van sommige hondenvoer producten verantwoordelijk voor winderigheid kan zijn bij honden. Sommige merken hebben tot 25 procent soja-inhoud; lees het etiket en daar overstappen op een merk dat geen of in ieder geval een stuk minder is.
  • De meeste honden zijn lactose-intolerant. Als je iets toe te voegen aan uw hond de voeding die lactose bevat, kan winderigheid goed het eindresultaat. Verwijder de lactose bron en dingen moeten verbeteren. Aan de andere kant, kan natuurlijke yoghurt met goede bacteriën in het voordeel sommige honden (vraag uw dierenarts om raad eerst).
  • Als de luchtkwaliteit verslechtert bij het verwisselen eten, is dit een teken je te snel bent veranderd over het voer. Zorgen voor een meer geleidelijke overgang tussen de voeding, zodat de darmbacteriën kan wennen aan het nieuwe voer. Een goede overgangsperiode is drie dagen, het verminderen van het oude voer met een derde per dag.
  • Geef uw hond wat wortel te kauwen tijdens de maaltijd. Dit zal helpen om zijn tanden schoon te maken. Droge voeding kan ook helpen, maar kijken naar een goede kwaliteit droogvoer.
  • Help uw hond spijsvertering systeem efficiënter te werken met de toevoeging van volle granen zoals gekookte bruine rijst. Betere spijsvertering betekent een betere doggy adem en minder (of geen) winderigheid.
  • Stop de tafelresten. De verscheidenheid van voedsel van de tafel niet noodzakelijk ideaal voor Fido en kunnen bijdragen aan slechte adem en winderigheid, evenals onevenwichtig voeding. Tenzij, natuurlijk, je bent het eten van een goed gezond dieet jezelf!
 3. 3
  Controleer dat uw hond niet wordt graaien door het huisvuil. Als dat zo is, stop dit gebeurt, zoals Fido zou kunnen eten van slecht voedsel, evenals het krijgen bedekt met meer stinkende spul.
 4. 4
  Merkt de eetlust van uw hond. Gulzige honden nemen meer voedsel, waardoor meer te gisten en meer middelen om winderigheid te maken met. Stop verleidelijk hem met etensresten of te veel traktaties. Koop kleinere etensbakjes en sterk te zijn over het niet over-voeden van uw hond. (Als uw hond een verminderde eetlust, moet je hem naar de dierenarts.)
 5. 5
  Neem uw ​​hond wandelen en spelen regelmatig. De oefening is een goede manier om winderigheid.

Anaalklieren

 1. 1
  Heeft u een groomer of een dierenarts laten zien hoe u uw hond anaalklieren legen. Voor meer informatie, zie Hoe een hond anaalklieren uitdrukken.
 2. 2
  Wees ervan bewust dat als uw hond vrijgeeft afscheidingen toen angstig, opgewonden of bang zijn, kunnen er ook een aantal psychologische problemen die moeten bijwonen om door desensibilisatie of andere methoden. Overleg met uw dierenarts of dier gedragstherapeut voor meer ideeën, aangezien dit gedrag in oorsprong.

Beddegoed

Houd beddengoed van uw hond schoon, vrij van vlooien en vuil en u zult helpen een frisser hond te behouden.

 1. 1
  Plaats alle doek beddegoed, krat bumpers, en krat hoezen in de wasmachine. Wassen op koude. Wees voorzichtig bij het toevoegen van wasverzachters, omdat ze de huid van uw hond kunnen irriteren. Als je iets wilt toevoegen, gebruikt u een mild reinigingsmiddel of azijn.
 2. 2
  Overdracht van items aan de droger (ingesteld op laag vuur), of zet ze uit aan de lucht drogen.
 3. 3
  Spoel uw hond krat of huisdier wieg / bed af met een slang. Als het echt vuil is, schrob het uit met een spons of een tandenborstel en een mild biologisch afbreekbare gerecht-soap.
 4. 4
  Herhaal dit wekelijks of tweewekelijks, afhankelijk van uw situatie.

Tips

 • Wees er zeker van dat het niet de producten die u toevoegt aan de vacht van uw hond die er de oorzaak van eventuele geurproblemen in combinatie met de natuurlijke geur van de hond.
 • Voor hond bedden met afneembare hoes, probeer uitglijden sommige lavendel knoppen tussen het deksel en bed voor een schone, frisse geur. Daarbij kan ook een kalmerend effect op uw hond!
 • Wrijf zuiveringszout door vacht van uw hond na een bad. Dit zal niet geven geen geur, maar zal genieten van slechte geuren, het verlaten van uw hond ruiken heerlijk. Vervolgens licht borstel het overtollige, zodat je niet poeder merken krijgen het hele huis!
 • Voor huidproblemen, in sommige gebieden is het mogelijk om een ​​dierenarts dermatoloog. Dit kan uw hond helpen als de geurbron is de huid of vacht gerelateerd.
 • Geur Een hond is in principe geregeld door hoe goed de lever verwijdert giftige stoffen. 400mg per dag, om te helpen de lever van de hond zijn werk doen, kunt u de hond N-Acetyl Cysteine ​​of NAC geven. Voor honden die echt stinken, zult u versteld staan ​​van het resultaat.
 • Er zijn medische producten die kunnen verminderen hond winderigheid. Spreek met uw dierenarts over hen.
 • Kauwen op erkende-voor-honden droge lederen botten kan helpen om de tanden schoon te houden. Touwtrekken games kunnen ook helpen, als hun tanden wrijven op het touw op een manier die een beetje vergelijkbaar met flosdraad voor de mens.

Waarschuwingen

 • Zorg ervoor dat u professionele hulp bij het eerste het schoonmaken van uw hond anaalklieren. Fouten kunnen leiden tot ernstige infecties.
 • Menselijke tandpasta kan leiden tot problemen met de spijsvertering.
 • Sommige honden zijn van nature smellier dan anderen. Je kan gewoon moeten wennen aan het feit, vooral als uw hond ouder wordt en als het een langere jas of groter is in te bouwen.
 • Het kan je zijn wie overgevoelig is voor de geur van de hond. Laat uw hond uitgecheckt eerst en dan beslissen!
 • Voorkomen dat het voeden van uw hond: chocolade, uien, druiven, rozijnen, tomaten, avocado's, noten, en levensmiddelen die cafeïne of xylitol! Deze kunnen schadelijk en giftig voor uw hond.