Wkinl

Hoe maak je een huisdier voedsel etiket te lezen

Het vinden van de beste voedsel is essentieel voor de gezondheid van uw huisdier en een lange levensduur. Maar ontcijferen etiketten kan verwarrend zijn. Volg deze stappen om te kunnen petfood labels begrijpen en in staat zijn om producten voor huisdieren vergelijken met vertrouwen tegemoet.

Stappen

Hoe maak je een huisdier voedsel etiket te lezen. Leren verder te kijken dan de marketing claims bijbehorende petfood.
Hoe maak je een huisdier voedsel etiket te lezen. Leren verder te kijken dan de marketing claims bijbehorende petfood.
 1. 1
  Leren verder te kijken dan de marketing claims bijbehorende petfood. In het Europa, wordt petfood etikettering geregeld op federaal (FDA) en state-by-state basis, met begeleiding van de Association of European Feed Ambtenaren van de Controle (AAFCO). Echter, AAFCO biedt slechts minimale eisen. De realiteit is dat petfood fabrikanten maken vaak gebruik van termen die niet zijn gedefinieerd door de regelgeving, om effectiever te communiceren met de consument en het verbeteren van het imago van hun product in de markt. De AAFCO waarschuwt op hun website dat "het is helemaal niet zeldzaam dat de etikettering en marketing informatie is bedoeld om een ​​beroep op de nieuwste trend in de marketing van menselijke producten." Met andere woorden, de nadruk doorgaans meer op aantrekkelijk voor onze voorkeuren van op of het voedsel geschikt is voor uw huisdier. Om deze reden, leren kijken achter de marketing hype en de echte inhoud van de voedings-status binnen de petfood vinden.
  • Het is belangrijk om altijd de ingrediëntenlijst omdat een naam eten is niet altijd per se het belangrijkste ingrediënt.
 2. 2
  Zoek de "gegarandeerde analyse" op de petfood label. Zie de voorbeelden onder "Tips" hieronder. Merk op dat de percentages voor eiwit, vet en vezels zijn metingen van het voedsel in zijn huidige staat. Echter, omdat verschillende voedsel voor huisdieren hebben verschillende niveaus van vocht, kunt u alleen logisch vergelijken huisdier voedingsmiddelen op basis van droge stof. Vochtgehalte huisdiervoeders kunnen variëren van ongeveer 6 procent tot maar liefst 80 procent. Ingeblikt voedsel bevat natuurlijk meer vocht dan droge brokjes. Maar niet noodzakelijkerwijs bevatten veel eiwitten, bijvoorbeeld. Je kunt niet zeggen waar voedsel bevat de meeste eiwitten, vetten of vezels tot je beide labels heeft omgezet in een droge stof.
  • Bepaal de hoeveelheid droge stof eerst, door het aftrekken van het percentage gegeven voor vocht van 100 procent. Via het onderstaande voorbeeld, het vocht is goed voor 10 procent van het voedsel voor huisdieren. Daarom is het drogestofgehalte is (100% - 10% =) 90% van het voedsel voor huisdieren.
  • Omzetten het eiwit, vet en vezels percentages een droge stof en het verdelen van de opgegeven percentages op het etiket van de hoeveelheid droge stof (van de vorige stap). In ons voorbeeld, de 26 procent eiwit op het etiket zet tot 28 procent op basis van de droge stof door te delen 26% met 90%. (Merk op dat in dit voorbeeld de berekening droge stof maar iets anders dan de geëtiketteerde percentage. Dit omdat het vochtgehalte was slechts 10 procent per het label. Als het vochtgehalte was bijvoorbeeld 40 procent, kan het gehalte droge stof zou slechts 60 procent en eiwit op basis van droge stof zou zijn berekend als (26% gedeeld door 60% =) 43%.)
  • Vergelijk het nieuwe eiwit niveau van 28 procent op basis van de droge stof aan andere voedsel voor huisdieren (als je eenmaal de ander huisdier voedseletiketten heb omgezet op dezelfde manier). Doe soortgelijke vergelijkingen voor vet en vezels na het converteren naar een droge stof basis berekening.
 3. 3
  Wees ervan bewust dat de percentages alleen vertellen niet het hele verhaal. Je hebt misschien 28 procent eiwit op basis van de droge stof, maar wat is de bron van dat eiwit? U kunt eiwitten uit kip snavels en poten die niet zijn goede bronnen van voeding voor uw huisdier! Dit betekent dat je nodig hebt om naast te kijken naar de lijst van ingrediënten. Voedsel voor huisdieren moeten ingrediënten lijst in volgorde van gewicht. In het algemeen zal de eerste vijf ingrediënten vormen de meerderheid van de petfood product. Idealiter zoek naar vlees niet> als een van de eerste ingrediënten op een petfood label. Granen, zoals maïs, maïsmeel, volkoren, gerst, rijst worden gebruikt om essentiële energie voor het huisdier en aantrekkelijke textuur aan de brokjes.
  • Zelfs de AAFCO website toe dat "economie speelt een rol bij elk ingrediënt selecteren" en "eiwit niet alleen eiwitten. Ingrediënten met eiwit specifieke aminozuren die al dan niet bij de aminozuurprofiel die door een kat of hond." Fabrikanten routinematig combineer meerdere eiwitbronnen om te voorzien in alle aminozuren die nodig zijn voor een gezond leven.
 4. 4
  Wees ervan bewust dat petfood fabrikanten deze informatie kan manipuleren. Bijvoorbeeld door het breken van een ingrediënt naar beneden in onderdelen en ze dan een opsomming van individueel, zodat je niet merkt een gemakkelijk erkend ongewenste ingrediënt te dicht bij de top van de lijst, kan deze informatie worden effectief genoeg veranderd om ertoe leiden dat u het etiket anders te lezen.
 5. 5
  Sommige eigenaren van gezelschapsdieren zoeken naar voedsel voor huisdieren die gebruik maken van menselijke kwaliteit ingrediënten, zonder dierlijke bijproducten en vermijd voedsel voor huisdieren dat kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen, suikers en chemische bewaarmiddelen (met name BHA en BHT) gebruiken. Sommige dierlijke bijproducten zoals lever en andere organen zijn uitstekende bronnen van aminozuren en andere voedingsstoffen die honden en katten hebben. Bovendien, droge voeders voor huisdieren moeten conserveringsmiddelen om bederf en de afbraak van essentiële voedingsstoffen te voorkomen.
  • Contact op met de fabrikant direct uit te vinden wat de "bijproducten" in hun product vermeld bestaan ​​in feite uit. Wees ervan bewust dat dit zonder waarschuwing kan veranderen. Soms is de reactie van uw huisdier zal genoeg zijn om deze voor de hand liggende te maken!
 6. 6
  Doe een kostprijs per gewicht analyse om het gewicht van de petfood product te bepalen. De dichtheid van droge producten kan worden gewijzigd door middel van puffend het voedsel, terwijl andere natte voedingsmiddelen kunnen gelabeld worden met ponden of ounces (of andere metingen), waardoor het gewicht vergelijking moeilijker. Controleer de prijsvergelijking voor de werkelijke waarde te krijgen.
 7. 7
  Controleer het label voor "voedingswaarde toereikendheid". Dit is een van de belangrijkste aspecten van een pet food label omdat het kan de gezondheid van een huisdier invloed als beweringen worden gedaan over het feit dat voeding compleet wanneer het product is niet in staat om alle eisen van voedingsstoffen voor uw huisdier te voldoen. Worden gerustgesteld over deze telling, op zoek naar:
  • De woorden: "(Naam van het product) is geformuleerd om de voedingswaarde niveaus vastgesteld door de AAFCO (hond / kat) Eten voedingsprofielen voldoen."
  • Of kijk naar de woorden: "Diervoeding tests met AAFCO procedures onderbouwen dat (naam van het product) biedt complete en uitgebalanceerde voeding."
  • Zorg ervoor dat u kiest voor de juiste fase van de levenscyclus voor uw huisdier - dit zou ook moeten zijn op het etiket (bijvoorbeeld kitten / pup). Petfood nodig voor huisdieren die groeien, reproduceren of hard werkende moet worden gekozen met zorg dat het kan voldoen aan alle behoeften aan voedingsstoffen voor dit huisdier. Grootte, ras of senior beweringen op het etiket moet voldoen aan de criteria voor een adequate volwassen huisdier voedingsbehoeften, in werkelijkheid, de meer precieze eisen zijn moeilijker vast te stellen.
 8. 8
  Lees het voeden instructies. Zelfs als je denkt dat je weet hoe je je huisdier te voeden het specifieke product, hoeft veranderingen gebeuren of je zou hebben omgezet voederinstructies van het ene product naar een nieuwe. Lees altijd deze met zorg om ervoor te zorgen dat u het voeden van uw huisdier voldoende. Echter, hoewel de fabrikanten proberen om alle risico's te dekken, moet je nog steeds de behoeften, voorkeuren en milieu-omstandigheden van uw eigen huisdier te controleren. Overleg met uw dierenarts als u het niet zeker weet, vooral met betrekking tot groeien en zich voortplanten huisdieren.
  • Als onderdeel van de voeding, de calorieën die door het product te lezen ook. De hoeveelheid calorieën die kan aanzienlijk tussen producten en tussen droog en nat voedsel variëren. Als uw huisdier groeit, overgewicht of ondergewicht, of heeft een ziekte, calorieën zijn van bijzonder belang.
  • Calorie uitspraken worden gedaan op een "kilocalorieën per kilogram" basis. Kilocalorieën zijn dezelfde als de "calorieën", terwijl een "kilogram" is een eenheid van metrische meting gelijk aan 2,2 £. Het kan ook worden geformuleerd als "per cup" of "per blik", naast de vereiste kilocalorieën per kilogram statement.
 9. 9
  Worden savvy over marketing claims zoals natuurlijke, organische, premium, enz.. Dit zijn marketing woorden zonder officiële definities om een back-up. Hoewel het is zeker te hopen dat alle petfood is "natuurlijk", verwijst dit meestal naar een ontbreken van kunstmatige toevoegingen, kleur-en smaakstoffen. De woorden "premium" en "gourmet" en dergelijke zijn marketing spreken en niets meer dan wat de totale verpakking suggereert voor de consument betekenen. Biologisch voedsel voor huisdieren moeten vrij van synthetische additieven zijn, maar richtlijnen nog in ontwikkeling zijn voor de officiële betekenissen.

Tips

 • Wees ervan bewust dat de werkelijke vlees niet kan worden toegevoegd aan een petfood een "smaak" te produceren. Bijvoorbeeld, kan een kip smaak worden geproduceerd met een "kippeneiwit" (zoals een warmtebehandeling of toevoeging van zuren of enzymen), terwijl een echte kip niet ergens geweest bij het verkregen product. Ook bewust dat claims van "geen kunstmatige smaken" zijn vaak de marketing hype zo weinig voedsel voor huisdieren omvatten dergelijke smaakstoffen.
 • Ruw vet, niet minder dan................... 16,0%
 • Hier is een voorbeeld van de gegarandeerde analyse sectie van een pet food label:
 • Ruw eiwit, niet minder dan.............. 26,0%
 • Ruwe celstof, niet meer dan.................. 4,0%
 • GEGARANDEERD ANALYSE:
 • Vocht, niet meer dan................... 10,0%

Waarschuwingen

 • Heb kattenvoer niet voeden aan honden en vice versa. Elke soort heeft andere voedingsbehoeften, waarbij het voerproducenten verzorgen.

Dingen die je nodig hebt

 • Labels
 • Iets te druk vergroten indien nodig (de druk kan zeer goed)