Wkinl

Hoe te verzorgen van een hond


Regelmatige verzorging is erg belangrijk. Het houdt uw hond schoon, gezond en beheersbaar, evenals het voorkomen van schimmelinfecties veroorzaakt door verwarde haren, parodontitis veroorzaakt door onverzorgd gebit, oorinfecties van overmatige ophoping van oorsmeer, vuil en bacteriën, enz. Dit artikel heeft betrekking op fundamentele bij- huis verzorging en manieren om het proces prettiger voor alle betrokkenen te maken.

Stappen

Hoe te verzorgen van een hond. Verzamel alle noodzakelijke benodigdheden alvorens te beginnen met de hond.
Hoe te verzorgen van een hond. Verzamel alle noodzakelijke benodigdheden alvorens te beginnen met de hond.
 1. 1
  Verzamel alle noodzakelijke benodigdheden alvorens te beginnen met de hond. Zorg ervoor dat je alles wat je nodig hebt om schoon ogen en oren, trim nagels en / of haren, tanden poetsen, baden, en droog.
 2. 2
  Altijd borstel je hond de eerste, en doe het grondig. Mats vergroten en onhandelbaar geworden als het nat is. Als een mat onopgemerkt of vachtverzorging wordt verwaarloosd, moet u wellicht te scheren of knip de mat, zodat bacteriën niet groeien tussen haar en de huid en veroorzaken een schimmelinfectie. Ernstige matten kan ook de huid te trekken van de spieren! Kortharige honden zullen waarschijnlijk alleen moeten worden gegaan dan met een curry borstel of handschoen, terwijl de middellange-tot lange-gecoate honden speciaal gereedschap zoals een regenjas, een pin borstel, of een ondervacht rake kunnen eisen. Wat je ook gebruikt, moet het effectief verwijderen van losse haren en oliën uit de huid door de vacht verdelen.
 3. Beginnen poetsen op zijn jas. Begin op zijn nek en naar beneden zijn lichaam, onder zijn buik, en op zijn staart.
Als u wilt, kunt u een menselijke kam of borstel gebruiken. Beroerte zijn jas voorzichtig mee, zodat de haartjes plat liggen.
wanneer u klaar bent, lof uw hond en geef hem een traktatie of twee voor stilstaan.
3
Volgen met alle benodigde knippen of andere verzorging die gedaan moet worden voordat het bad. Snijd bijvoorbeeld uit alle matten of grote hoeveelheden van haar dat alleen afval uw tijd wassen en drogen. Honden zien er het beste wanneer verzorgd nadat ze zijn gewassen en geföhnd.
 • Ogen - Sommige rassen vereisen meer onderhoud op dit gebied dan anderen. Hoewel het een simpele kwestie van het trekoog snot weg van een potentieel irriterende plek in de hoek van het oog kan zijn, kan langharige of wit-haired honden speciale aandacht nodig om ervoor te zorgen dat alle smurrie is echt niet van de vacht. Er zijn producten die speciaal voor het verwijderen van "tear vlekken" van een witte jas verkrijgbaar in vele huisdier aanbod winkels of catalogi. Een gezonde oog moet helder zijn en mag geen tekenen van irritatie of ongewone afscheiding tonen. Uw dierenarts kan knippen haar rond de ogen voor u, die scheur vlekken (probeer dit niet zelf) kan veroorzaken.
 • Oren - Een schone oor kan wat wax bevatten en moet geen bijzondere geur. Warm een ​​wasmiddel of medicatie in een container van de lichaamstemperatuur water (zoals u zou een zuigfles) voordat u hem in het oor. Koud is pijnlijk in de gehoorgang. Een paar druppels van een warmgelopen alcohol droogt het water uit de gehoorgang en doodt bacteriën, gisten en mijten. Om uw hond de oren schoon te maken, toe te passen wat oor schoonmaken oplossing voor een katoenen bal en eenvoudig af te vegen vuil en wax weg van het binnenoor. Niet krachtig wrijven als te zweren veroorzaken, en niet al te ver te reizen in het oor; zowel kan schade veroorzaken. En verwacht niet dat uw hond om het proces te willen, je kan worden voldaan met enige weerstand. Als je klaar bent uitroeien van het oor met een vochtige katoenen bal of doek, voorzichtig drogen met een droge. Als het oor van uw hond ziet er gezwollen, rode, geïrriteerde, donker of zwart, tekenen van lozing of zweren, of ruikt echt slecht, bel dan uw dierenarts. Dit is niet normaal en kan worden signalering een infectie of ziekte.
 • Teeth - Volgens dierenartsen, ongeveer 80% van de honden parodontitis. Ouch! Als tandplak voortdurend wordt verteerd op een groter dan normaal werkt, kunnen er nier of lever problemen veroorzaken. En hoe ongelooflijk pijnlijk kun je je voorstellen lijden door tanden rotten uit je hoofd te zijn? Dubbele ouch! Proberen om uw hond tanden poetsen ten minste 2 tot 3 keer per week, of gebruik "PetzLife" antimicrobiële spuiten als je geen tijd hebt of je hond is bijzonder goed bestand tegen het idee. Gebruik alleen producten die specifiek voor honden, zodat je niet per ongeluk vergiftigen uw hond. U kunt gebruik maken van gaas over je vinger of een tandenborstel, of zijn er meer geavanceerde en effectieve producten. Bijvoorbeeld huisdieren tandenborstel is een chirurgische handschoen met borstelharen aan de duim en wijsvinger. Maar hoe dan ook, het gemak van uw hond in het proces, zodat het een aangename ervaring in plaats van een stressvolle men kan zijn en je niet jezelf gebeten. Huisdieren zal meestal de voorkeur aan menselijke aanraking in plaats van een harde plastic borstel. Als uw hond heeft al een aanzienlijke ophoping van tandsteen en plaque, kunnen veterinaire reiniging nodig zijn. Sommige honden zullen u laten schrapen de tartaar als je dapper genoeg om het te proberen zijn. Gewoon de aanschaf van een tandheelkundige schraper en te zacht. Anders, borstelen of spuiten ongeveer 3 keer per week aangevuld met af en toe bevroren rauw bot (verworven op elk slager of deli) zou voldoende voor het onderhoud zijn. Vergeet niet dat je niet menselijk tandpasta moet gebruiken op uw huisdieren. Huisdieren zullen de tandpasta door te slikken en kunnen ziek worden. Er zijn verschillende huisdier tandpasta producten, gewoon zeker dat wat je gebruikt is specifiek goedgekeurd voor huisdieren.
 • Nails - Als links onverzorgd, kunnen nagels groeien tot enorme lengtes, het verdraaien van de teen en het veroorzaken van een pijnlijke, onregelmatige gang die kunnen leiden tot beschadiging van het skelet, soms zelfs curling in de kussentjes van de voet. Als u uw hond de nagels kort te houden, clip ze regelmatig. Afhankelijk van de hond, kan het nodig zijn om het te doen zo vaak als een keer per week of zo weinig als een keer per maand. Om de nagels knippen, trimmen een zeer kleine hoeveelheid van de nagel (zoals 1/16 van een inch) weg met een paar honden nagelknipper (tenzij het een zeer jonge pup of zeer kleine hond, in welk geval de menselijke tondeuse kan volstaan). Mocht u per ongeluk clip te veel nagel weg en raakte een bloedvat, bloedstelpende poeder of maïszetmeel aangebracht met een beetje druk moet het bloeden stoppen.
4
Krijg je hond in de badkuip en, indien nodig, veilig om iets zoals een zuignap-type ligbad lood om hem of haar op zijn plaats te houden. Sommige honden zijn bang voor het geluid van stromend water - als dit het geval is, moet u de hond ongevoelig voor het geluid. Het vullen van een bad met water en gebruik het voor het baden gewoon laat uw hond zit in vuile badwater. De gewone halsband moet zijn uitgeschakeld en vervangen door een die niet zal vlekken op de vacht of door water worden beschadigd om de hond te beperken in het bad. Niet op de hond de gewone halsband tot laat in de dag (als je baden in de ochtend of vroege middag) of de volgende dag (als je baden in de avond). Een kraag kan zweren veroorzaken om de nek van een hond die niet volledig droog.
5
Goed nat van uw hond. Als u een middelgrote of grote hond, of een met een dubbele vacht, een water drukregelvat bevestigd aan de slang of een slang bevestiging voor de gootsteen, baduitloop, of douchekop kan u helpen bij alle onderdelen van het lichaam van uw hond schoon te maken met gemak. Gewoon de hond niet dwingen als het geluid pijn doet haar oren. Ongevoelig is voor het geluid van stromend water dus het zal niet bang te zijn.
6
Begin wassen in de nek en naar beneden bewegen. Shampoos zal altijd makkelijker aan te brengen en af ​​te spoelen indien verdund. Het is beter om 2 verdunde shampoo die grondig spoelen dan een sterke shampoo die residu achterlaat geven. Wanneer u het wassen van een bepaald gebied, geef het een paar straaltjes en gebruik je hand om de shampoo te verspreiden. Voor dubbelzijdige kleefband honden, zal een curry borstel zoals de Kong Zoom Groom helpen de shampoo werkt in de vacht, kan vooral langharige honden niet gewoon worden geschrobd met een curry. Zij dienen te beschikken over de shampoo werkt in het haar door het gladstrijken het in een lengte van de vacht en de voortgezette als dat over de hond, of u betaalt in gigantische matten. Sla het hoofd voor het laatst, en niet daadwerkelijk gebruik maken van zeep rond de oren en ogen. Wees voorzichtig rond de neus en mond ook.
7
Uw hond grondig uitspoelen. Zolang je ziet vuil of zeepbellen in het water komende uit van een gebied, blijven spuiten, ga dan verder. Shampoo achtergelaten in de vacht zal leiden tot hot spots, een irritante plek van kale, jeukende, rode huid.
8
Handdoek droog uw hond zo goed als je kunt. Als uw hond heeft een zeer korte jas of u liever laat vacht van uw hond natuurlijke wijze drogen, bent u klaar. Als u een dubbelzijdige kleefband of langharige hond, blijven lezen.
 • Föhnen de hond zo goed als je kunt zonder hem helemaal drogen of haar. Je wilt niet uitdrogen van de huid. Als je een hond met bijzonder lang haar, kan het nodig zijn om te drogen de vacht tijdens het borstelen.
 • Honden met krullend jassen zoals poedels en Bichons moeten grondig worden gedroogd of het haar zal terug te krullen. Voeten moeten altijd grondig te worden gedroogd en of schimmel kan houden nemen.
 • Wanneer föhnen je honden haren zorgen ervoor dat de föhn op de koele omgeving! Het kan langer duren dan normaal, maar het is de moeite waard de tijd omdat er minder kans van uw hond haar en de huid zal uitdrogen zal zijn.

Dingen die je nodig hebt

Kortharige honden:

 • Curry borstel of handschoen

Medium-Langharige honden:

 • Gelikter, Pin borstel of ondervacht rake

Alle honden:

 • Oor schoner
 • Ontsmettingsalcohol
 • Watten / doek
 • Huisdier tandenborstel / "PetzLife"
 • Hond nagelknipper
 • Kraag
 • Hondenshampoo
 • Blaas droger / handdoek

Tips

 • Als je merkt dat het onpraktisch om dure verzorging levert, zoals verhoogde tobben of professionele drogers thuis te gebruiken wegens gebrek aan ruimte of de zeldzame baden behoeften van uw hond te kopen, check out een zelfservice-dog wash. Zij bieden het gebruik van deze instrumenten tegen een lagere prijs dan het hebben van iemand baden van uw hond voor u en, het beste deel is dat ze krijgen om de rotzooi opruimen!
 • Het kan nodig zijn om af en toe te plukken oor haren. Vraag een dierenarts of een professionele verzorger om te laten zien hoe je de haren veilig en correct te plukken van het oor van uw hond. Oor poeder maakt het proces eenvoudiger en sneller door het geven van extra grip op de gladde oor haartjes.
 • Als u nodig hebt om föhnen je hond, overweeg dan een professionele kwaliteit droger zoals de Double K Airmax. Dubbelzijdige kleefband honden zoals Berner Sennen Honden kunnen zo lang als zes uur duren om te drogen met een menselijk droger, die ook hen kan verbranden als niet zorgvuldig gebruikt. Een professionele kwaliteit droger kunt knippen droogtijd enorm. Als een mens droger uw hond zal droog in een redelijke hoeveelheid tijd, overwegen een hand held hond droger, zoals de Crazy Dog droger, te elimineren of te minimaliseren van het risico van branden van uw huisdier.
 • Zoek uit wat routine vachtverzorging nodig is voor het ras van uw hond of het type vacht. Er kunnen specifieke eisen per ras die nodig zijn om de vacht schoon en / of in een bepaalde conditie. Om een ​​Komondor te houden, bijvoorbeeld, de vacht moet speciale aandacht aan het vormen snoeren scheiden.
 • Als u de tijd om uw hond in bad niet kan vinden, hij moet nog verzorging te blijven schoon, gezond en draaglijk. Overwegen te betalen voor een professionele verzorger om uw hond schoon te maken wanneer je niet kunt.
 • Grooming tafels en getogen badkuipen kan de stress op je rug veroorzaakt door bukken om uw hond te verzorgen aanzienlijk verminderen. Een out-of-commissie tafel of een stuk triplex op een stevige ondergrond kan dienen als een geïmproviseerde verzorgen lijst, maar hebben altijd een anti-slip oppervlak voor de hond om op te staan. Houvast maakt de hond meer vertrouwen. Bouwmarkten dragen gewoonlijk rubber-backed of rubber lopers verkocht door de werf die u kunt op maat van elk oppervlak.

Waarschuwingen

 • Overdrijf niet zwemmen. Eens in de twee weken is meestal voldoende, professionele verzorging diensten worden eens in de 4 tot 6 weken aanbevolen. Baden te vaak (een keer per week is goed voor sommige honden, maar niet de meeste) kan de huid uitdrogen en beroven het van natuurlijke oliën, maar als je in een stad woont waar de straten zijn smerig, en het de voorkeur om te baden op de wekelijkse basis verdunnen shampoo 10 delen water op 1 deel shampoo. Nevelflessen met waterloze shampoos zijn ideaal voor snelle voeten en kont opruimen. Spot spuiten direct en spons af met een vochtige spons. Zeepvrije shampoo die kan worden verdund zijn minder irritant dan gewone shampoos en zijn goed als u zich zorgen maakt over het behoud van een gezonde huid en vacht bij frequente baden is noodzakelijk. Deze kunnen online en via een aantal huisdier aanbod winkels te vinden.
 • Probeer te voorkomen dat je shampoo in je hond in de ogen. Het kon hen ernstig irriteren. Putting shampoo in je handen voor het verspreiden van het in vacht van uw hond, in plaats van het toepassen van het recht uit de fles, is een goede manier om de gebieden die shampoo en de gebieden die deze niet ontvangen te controleren. Wees voorzichtig niet te laten zeepsop in uw hond in de ogen bij het spoelen en knijp zijn oren sluiten voor het water buiten te houden bij het werken op die gebieden.
 • Gebruik nooit de menselijke tandpasta bij het poetsen van het gebit van uw huisdier. Huisdieren mogen tandpasta inslikken en kon ziek worden. Gebruik alleen veterinaire tandpasta.
 • Het is een reflexieve actie voor veel honden om te proberen om weg te trekken van hun achterste been als het wordt opgeheven. Wees niet boos of straffen van de hond, maar worstelen door het en loven uw hond wanneer hij of zij nog steeds. Als u een middelgrote of grote hond, kunt u in staat om weg te komen met het knippen van de nagels van de achterpoten zonder de voet op te tillen.
 • Als je verlegen over het aanraken van bepaalde delen van uw hond zijn, get over it. Als je gaat om uw hond schoon te maken, moet u uw hond hele lichaam te reinigen. Wees vooral voorzichtig met heet water of medicinale shampoos op het genitale gebied te voorkomen. Het is veel gevoeliger dan de menselijke huid in hetzelfde gebied.
 • Vermijd het gebruik van menselijke shampoos op uw huisdier als deze zijn niet geformuleerd voor hen. Menselijke shampoo producten kunnen de huid van uw hond droog en verwijder teveel van de natuurlijke oliën die nodig zijn om een ​​gezonde huid en vacht te bevorderen. In plaats daarvan, kopen en gebruiken van een shampoo ontwikkeld voor gebruik op uw huisdier.
 • Neem contact op met een dierenarts als uw huisdier heeft huidproblemen.
 • Nooit water in de oren van uw hond, kon het serieus pijn doen. Als er geen water of andere manier lekken in, krijg een klein watje of wattenschijfje (geen Q-tip, als het zou te ver gaan) en dep de binnenkant van het oor van uw hond. Als uw hond lijkt te krassen zijn / haar oor na het baden voortdurend, breng ze naar een dierenarts om zo elke water te verwijderen.