Wkinl

Hoe maak je een kleine hond een bad geven

Hoewel kleine honden zijn relatief gemakkelijk te baden, te gaan om de kosten van het nemen van uw kleine hond op een high-volume salon kan bewijzen belastend voor uw hond, zoals het lawaai en activiteit niveaus hem kunnen schrikken of her.Choosing om uw kleine hond bad nemen aan huis is logistiek makkelijk en waarschijnlijk een heel stuk vriendelijker op uw kleine hond zenuwen. Het gemak van het heffen en hoeft alleen voor een kleine baden container betekenen dat de meeste kleine hondenbezitters zal niet vinden het moeilijk om hun hond te baden in de thuisomgeving. Bespaar je geld en lagere angstniveau uw kleine hond door te proberen dit thuis baden methode.

Stappen

Hoe maak je een kleine hond een bad geven. Verzamel de materialen die u nodig hebt, zodat u alles dicht bij de hand.
Hoe maak je een kleine hond een bad geven. Verzamel de materialen die u nodig hebt, zodat u alles dicht bij de hand.
 1. 1
  Verzamel de materialen die u nodig hebt, zodat u alles dicht bij de hand. Deze worden hieronder vermeld onder "Wat je nodig hebt".
  • Als uw hond heeft zijn tanden gepoetst, probeer dan borstelen ze in het bad, zo hebben tandenborstel de hond klaar en zorg ervoor dat het schoon is.
  • Als u wilt dat uw hond de oren schoon te maken, zou katoenen ballen ook een goed idee zijn.
 2. 2
  Bepaal waar u uw kleine hond in bad. In tegenstelling tot grotere honden, hoef je niet te zijn zo bezorgd over de druk op uw eigen rug van het tillen van een hond in een bad container. Dit verbreedt je mogelijkheden en iets van een bassin met een badkuip is geschikt voor een kleine hond, mits het is ook geschikt voor uw staande of knielende positie. Wat je ook gebruikt, moet u ofwel een rubberen mat of een kleine handdoek te leggen op de bodem van de gootsteen of bad. Dit zal uw hond te houden van uitglijden op de natte ondergrond, en zal hem helpen om zich meer comfortabel en veilig. Een kleine hond die veilig voelt zullen minder snel te vrezen tijdens het baden ervaren.
  • Het is belangrijk om te beoordelen of uw hond is waarschijnlijk rustig of gehoorzaam te blijven tijdens zijn bad. Als er een kans dat hij misschien weg te springen van u, moet u uw hond baden in een bad, in plaats van het risico van een val uit de gootsteen.
  • Het bad gebied moet vrij zijn van tocht en warm zijn. Als het baden in openlucht, alleen doen op warme dagen met geen kans op koude veranderingen, zodat uw hond zal niet koud.
  • Een andere optie is om uw hond mee te nemen recht in de douche. U zult nat ongeacht wat krijgen, dus dit kan een effectieve tijd en rotzooi besparen aanpak.
 3. 3
  Laat uw hond wennen aan het idee van het hebben van een bad. Als je een pup, kan het hele proces enigszins beangstigend, dus neem dingen langzaam. Help uw hond om het bad te associëren of gootsteen met aangename dingen door te spreken in een rustgevende stem en geven hem behandelt. Wees bereid om veel energie te steken in het maken van het bad een positieve ervaring voor uw hond; doen zal afwerpen op de lange termijn als uw huisdier is een gelukkig deelnemer, in plaats van bang of resistent.
  • In eerste instantie je misschien leuk om uw kleine hond aan te moedigen om "te leren kennen" zijn bad door gooien in een paar lekkernijen als het droog is en hem aanmoedigen om in de baden bakje en snuffelen rond. Als hij niet in zonder hulp kunnen krijgen, zeker om hem te helpen en aanwezig te zijn geruststellend te blijven. Houd belonen en prijzen hem en na, wrijf hem met een handdoek. Geleidelijk verhogen van de tijd doorgebracht in het droge bad, dan beginnen met de invoering water zodra hij vertrouwd mee, terwijl het geven van traktaties en hem te prijzen.
 4. 4
  Bruidegom vacht van uw hond voordat bad. Dit zal alle vuil los, matten en snauwt. Klitten in de vacht van uw hond zal veel moeilijker te verwijderen zodra zijn vacht is nat. Als je merkt dat je hakken weg bij gematteerd bont, hebben het knippen door een professionele verzorger de eerste keer, dan is uw huisdier te verzorgen meer regelmatig om matten te vermijden in de toekomst.
  • Als u van plan bent het wassen van het gezicht van uw kleine hond, overwegen om oogzalf op de ogen voorafgaand aan het baden. Dit voorkomt dat de steek van zeep voorkomende als is vooral belangrijk voor rassen met uitstekende ogen. De zalf mag alleen worden gekocht uit een dierenarts. Alternatief kan een druppel minerale olie worden toegevoegd aan de hond ogen.
  • Zorg dat er geen water of shampoo in de oren van uw hond. Een klein stukje van katoenen bal kan voorzichtig worden opgeborgen in elk oor aan water of shampoo in te gaan op het binnenoor te stoppen, maar wees voorzichtig niet om dit te ver in. Als u twijfelt, laat u deze uit.
 5. 5
  Vul het bad of gootsteen met genoeg water om borsthoogte uw kleine hond te bereiken. Test de temperatuur van het water alvorens te beginnen met vacht van uw hond nat. Het moet lauw zijn (lauw). Houd uw hand in het water om ervoor te zorgen dat de temperatuur van het water correct blijft.
  • Blijf geluidsniveau tot een minimum in de regio van de baden. Dit zou ook de vraag stellen kleine kinderen buiten te houden of om stil te zijn. Verlaag radio of de televisie en objecten te verwijderen van rond de zijkant van de gootsteen of badkuip die in kan vallen en maak lawaai of een splash. Zorg ervoor dat uw eigen bewegingen zijn rustig en voorzichtig.
 6. 6
  Als u gebruik maakt van de gootsteen, de spuitslang bevestiging maakt het gemakkelijk om uw hond nat beneden. Sproeiers uitstoten een geluid dat sommige honden beïnvloedt, zodat u kunt wensen om een ​​klein plastic werper moet handig om water over je hond. (Spray bijlagen zijn ook beschikbaar voor uw bad om het baden van uw hond makkelijker.)
  • In plaats van de spuitslang op het gezicht van uw hond, zal uw hond gelukkiger zijn om zijn gezicht zachtjes schoon met een warme, vochtige washandje.
 7. 7
  Gebruik een shampoo speciaal ontwikkeld voor huisdieren, in plaats van uw eigen persoonlijke shampoo. Kwaliteit huisdier shampoos rekening mee houden dat de huid van een hond heeft een andere pH-niveau dan de menselijke huid. Er zijn ook tear-vrije shampoo dat een hond in de ogen niet zullen steken. Vergeet echter niet, dat net als de menselijke traan-vrije shampoo, het zeepsop bevatten gewoon een eye-verdovend middel, en de belichting zeep kan nog steeds de ogen beschadigen. Houd alle shampoo, scheur-vrij of niet, uit je hond in de ogen zo veel mogelijk. Verdun de shampoo en de ingang van een knijpfles (zoals een afwasmiddel) dus je kan spuiten de shampoo waar u maar wilt.
  • Raadpleeg uw dierenarts als uw hond heeft huidirritaties of andere voorwaarden.
 8. 8
  Het verzorgen van de ogen en oren, grondig wassen van uw hond. Wrijf shampoo over zijn rug, onder zijn buik, onder en langs zijn benen, over zijn hoofd, over zijn staart en grondig. Wrijf zachtjes om schuim van de shampoo en masseer de shampoo in en zorgen ervoor dat de sop reiken aan de huid. Uw hond moet genieten van uw zorgzame aanraking!
  • Een hond conditioner is een goed idee voor honden met een lange vacht. Aanbrengen na te spoelen de shampoo en volg de instructies op de fles.
 9. 9
  Spoel alle van de shampoo uit de vacht van uw hond grondig. Als u nog steeds kunt zien bellen op de hond, moet je een paar keer spoelen. Elke zeep, shampoo of conditioner residu achter op de hond zullen vuil aantrekken, waardoor de doelstelling van de oefening. Zeepresten kan ook irriteren uw hond en veroorzaken jeuk.
 10. 10
  Gebruik bad tijd als een kans om een paar andere hond onderhoudsroutines doen:
  • Zorgvuldig onderzoeken van uw hond voor huidirritaties, vlooien en teken, oorontsteking, of andere gezondheidsproblemen.
  • Het kan nuttig zijn om zijn nagels te knippen op hetzelfde moment dat je hem in bad te zijn. Metalen nagelvijlen zijn goed voor schichtige honden en eigenaren kan ook een batterij aangedreven nagelvijl gebruiken om het proces sneller te maken. Soms is een groomer laat je het proces te kijken, en wilt u misschien weten, voordat je gaan op het zelf de eerste keer.
  • Zijn tanden poetsen met tandenborstel van een hond en tandpasta hond.
 11. 11
  Droog uw gewassen hond in een tochtvrije omgeving. Sta je hond op een handdoek en wikkel hem in een badhanddoek om het grootste deel van het water te absorberen. Veranderen handdoeken als nodig om verder te gaan drogen vacht van uw hond. Liet zijn jas lucht drogen als je eenmaal hebt uitgewist up zoveel water als u redelijkerwijs kunt.
  • Gebruik katoen te drogen in de oren grondig. Dit zal helpen om infecties te voorkomen.
 12. 12
  Föhnen vacht van uw hond om uw hond te drogen sneller, als hij dit zal tolereren. Gebruik alleen een hond föhn omdat dit de instellingen die nodig zijn om te voorkomen dat het branden van de huid van uw hond. Menselijk haardrogers kunt gemakkelijk te heet en kan de huid en vacht verschroeien verbranden.
  • Sommige hond haar zal draaien statisch. Er zijn sprays die dit beperken, helpen houden het haar glad en makkelijker te poetsen.
  • Verwachten dat een aantal honden om nooit naar de föhn, zoals het lawaai en luchtbeweging kan te eng. Als dat zo is, zul je gewoon moeten vertrouwen op een handdoek drogen alleen.
 13. 13
  Praat met je hond en geef hem een smakelijke traktatie als beloning voor goed gedrag. Hij zal snel leren dat het krijgen van een bad is niet een beangstigende ervaring. Wees niet verbaasd als uw hond wil lopen rond het huis als een puppy, wrijven zich op alles om te proberen en zelf te drogen. Dit is normaal, maar als hij wordt steeds zichzelf vies, dan leidt hem af met speelgoed of een spel.
 14. 14
  Laat voordat u probeert om borstel of kam het vacht van uw kleine hond droog. Net als bij mensen, borstelen of kammen is een stuk moeilijker als het nat is en risico's schade. Bovendien, door te trekken op zijn huid onnodig, riskeert u het creëren van een vervelende associatie met het baden.
  • Regelmatig verzorgen of borstelen zal een lange weg te houden van een hond gezond tussen baden gaan. In feite, kunt u ook droog baden een hond door borstelen droge shampoo door vacht van uw hond van tijd tot tijd.

Tips

 • Ook moet je niet vergeten dat de meeste honden zijn bang voor het water vullen van hun neus, zo ook de hond te houden van steeds religieus bang voor water in hun gezicht. Leg je hand voor hun neus en giet het water rechtstreeks op het gezicht aan hen die haar goed zien.
 • Geef ze altijd positieve feedback. Praat met ze als je ze baden ook! Ze voelen zich getroost als je dat doet.
 • Het is erg belangrijk om uw hond te poetsen na elke bad, zodat zijn haar niet krijgt gematteerd of krijgen roos. Ja, honden kunnen roos krijgen, dus wees voorzichtig. Natuurlijk, wacht tot de vacht droog is.
 • Als je een hond met lange, slappe oren zoals een beagle of een basset hond, geen water of zeep niet in zijn oren. U kunt speciale oor schoonmaken pads kopen voor honden verkocht op elke dierenwinkel.
 • Sommige kleine honden verkiezen het plaatsen van hun voorpoten aan de rand van het bad van je weg. Het kan helpen om uw hond rustig te houden en vanuit die positie is het waarschijnlijk dat hij niet kan springen, dus gewoon gaan met haar.
 • Als uw hond heeft de neiging om te schudden, probeer dan het plaatsen van een hand over de achterkant van de nek bij het wassen. Dit kan het schudden stoppen voordat het begint en houdt u en uw omgeving relatief droog.
 • Een ding dat honden kunnen verhinderen schudden is om hun oor te houden. Dit mag alleen worden gedaan terwijl het nemen van hen naar een meer schud-vriendelijke plek.

Waarschuwingen

 • Gebruik warm water (lauw of lauw). Als je koud water moet gebruiken, gebruik het dan langzaam. Continu stromend koud water misschien maar wel 60 graden, maar het lichaam van een hond kan niet tolereren dat veel kou. Als uw hond is jong, oud, klein, of heeft weinig vacht of vet, gebruik warm water!
 • Droog uw kleine hond goed door en bewaar hem beschutte totdat hij helemaal droog is - kleine honden kunnen kwetsbaar zijn voor kou en krijgen vrij gemakkelijk gekoeld.
 • Wees voorzichtig niet om water te halen in de neus van de kleine hond als ze heel gemakkelijk kunnen stikken. Probeer die zijn neus met de palm van je hand. Of, zoals gezegd, gebruik dan een washandje rond zijn gezicht, in plaats van spuiten of gieten water over zijn hoofd.
 • Laat de hond niet in bad met bestemd voor de mens zeep. Het kan de huid van de hond beschadigen doordat het droog, vormen vlokken of het creëren van chemische reacties. Menselijke huid en de huid van een hond niet hetzelfde.
 • Baad uw kleine hond niet meer dan een keer per maand. Baden te vaak kan de hond van zijn natuurlijke oliën en waterdicht strippen en veroorzaken zijn huid uit te drogen. Natuurlijk, als uw dierenarts anders adviseert, doe dan zoals geadviseerd.

Dingen die je nodig hebt

 • Handdoeken voor het drogen, misschien wel een grote handdoek en een paar kleinere handdoeken
 • Hondenshampoo - Gebruik een shampoo geformuleerd voor honden, met een goede pH-balans, de huid van een hond heeft een andere pH-waarde dan wij, dus het gebruik van menselijke shampoo is ongeschikt omdat het zal uitdrogen huid van de hond. Hondenshampoo is verkrijgbaar bij dierenwinkels, uw dierenarts of online
 • Dog conditioner - dit kan worden gebruikt na de shampoo indien gewenst, volgt u de instructies op de fles
 • Spons
 • Kam of borstel
 • Doggy traktaties (optioneel, maar kan elke nood te verlichten)
 • Tandenborstel en tandpasta hond (optioneel)
 • Katoenen ballen voor oor schoonmaken (optioneel)
 • Klein kopje, of emmer om water te gieten op de hond (verlicht de hond)