Wkinl

Hoe je het landschap van uw huis op de goedkope

Hier is een lijst van ideeën om uw landschap te maximaliseren, met behoud van uw zuurverdiende geld.

Stappen

Hoe je het landschap van uw huis op de goedkope. Vraag vrienden voor 'start' van hosta's, irissen, en allerlei vaste planten.
Hoe je het landschap van uw huis op de goedkope. Vraag vrienden voor 'start' van hosta's, irissen, en allerlei vaste planten.
 1. 1
  Overwegen uw opties:
  • Hardscapes, hoe mooi, zal uw budget te doden. Items zoals dekken, patio's, tuinhuisjes en priëlen altijd meer kosten dan u denkt. Echter, er zijn vele verfijnde landschappen die gerecycleerde materialen te gebruiken. Gebruikt hout, bakstenen, en zelfs gebroken beton kan zijn goedkoop alternatief voor dure straatstenen en nieuwe materialen.
 2. 2
  Vraag vrienden voor 'start' van hosta's, irissen, en allerlei vaste planten.
  • Denk na over het verdelen en uitdragen van uw bestaande installaties. Er zijn zo veel planten die gemakkelijk kunnen worden verdeeld of verspreid, kan er geen behoefte om nieuwe planten te kopen.
   • Als je planten moeten kopen, niet kopen aan het begin van het seizoen. Val is meestal een betere tijd om te planten en kwekerijen hebben rekken van scherp geprijsde planten. Het meest waarschijnlijk zullen ze niet in bloei en de bladeren zullen haveloze en spichtige kijken. Pop de plant uit de verpakking en neem een ​​snelle blik op de wortels. Als ze niet 'papperig' en de basis (of de 'kroon') van de plant op het bodemniveau ziet er in relatief goede staat, kunt u er vrij zeker van een veilige aankoop. Volgend voorjaar wanneer de planten komen of blad uit zullen ze er net zo goed en net zo gezond als de planten die je buren betaalde drie keer zoveel voor.
   • Bodembedekkers kan vaak worden onderverdeeld in tientallen individuele planten en staan ​​enkele centimeter uit elkaar. Een 4 "pot van kruipende tijm, bijvoorbeeld, kan betrekking hebben op een 4-voet vierkant van uw tuin binnen een paar maanden gebruik van deze techniek.
 3. 3
  Plant en-masse. Plant in groepen. Denk niet alleen in drieën. Denk twintig, of misschien zelfs meer. Dit vereenvoudigt het onderhoud en repliceert nauwer hoe planten groeien in de natuurlijke omgeving. Zoek twee of drie goedkope planten die heel goed samen gaan en vullen een hele bed houden als rassen samen. Bijvoorbeeld, als een vriend is te trekken uit een grote klomp van over-grown sedum of iris of wat dan ook, beweren dat het en verdeel de plant in zo kleine onderdelen mogelijk (zorg ervoor dat elke divisie heeft een gezonde verbonden wortels). Plant elke divisie een paar centimeter uit elkaar (afhankelijk van de grootte) en binnen een jaar heb je wat lijkt op een 10-jaar oude landschap. Veel te vaak een grote plant die kost 30€ of meer wordt aangeplant 5 'van het volgende. Het duurt jaren voor het landschap in te vullen inch
 4. 4
  Kopen vaste planten. Hoe verleidelijk al die mooie eenjarige zijn op de kwekerij planken, denk vooruit. Elk jaar moet je om ze te vervangen, als zij sterven. Dit is een van de snelste manieren om te branden door een landschap budget. Als u bereid bent om eenjarigen beginnen uit zaad (of welke andere plant dan ook) zijn go for it! Gewoon ze niet kopen in een pot (of pony packs, of flats). Vaste planten aan de andere kant groter en aantrekkelijker jaar na jaar. Een enkele 5€ 4 "pot overjarige kan een 8-voet wierde van kleur te zijn binnen drie jaar. Het jaarlijks zal ongeveer dezelfde grootte als de pot en zullen de kosten drie keer zo veel.
 5. 5
  Investeren in grote potten. Wat gaat er in de pot is wat de beplanting. Go large! Houd in gedachten dat je gemakkelijk kan blazen 75€ of meer op een pot. Kleine potten (iets onder de 12 ") zijn zeer moeilijk te onderhouden en ziet er vreselijk uit in de enorme omvang van het buitenleven. Ze zijn het best geschikt om de omvang van een vensterbank of een tafelblad. Twee of drie grote potten met slechts een ras of twee van planten zal elk landschap goed te bedienen. Neem een ​​kijkje op een stijlvolle huis en tuin tijdschrift met tuinmeubilair. Je ziet niet 30 potjes loopt langs de zijkant van een veranda. Ze zijn allemaal grote, grote, grote. Terra cotta is een uitstekende keuze voor kleur (weer plastic of the real thing). Je kunt tientallen stijlen vinden en ze zullen allemaal overeenkomen. Om een ​​of andere reden deze kleur is meestal veel minder dan andere afwerkingen. Laat de plant, niet de potten stelen de show.
  Als u niet beschikt over een groene duim, gebruik droogte tolerant vaste planten voor die dagen dat je vergeet om water. Sedums, heucheras, tijm, alliums, en Artemisias maken grote keuzes. Grijp afdelingen van uw favoriete planten direct uit uw landschap, het kost een ding. Als je bent vrij zeker van dat je duim is een schaduw van groen, kan een paar eenjarigen in bepaalde potten een all-zomer splash van kleur (planten ze uit zaad als je kan) toe te voegen. Een ingetogen hoeveelheid flitsende accent eenjarigen gerechtvaardigd is in elk budget. Bijvoorbeeld, kan een enkele 24 "pot petunia op de veranda genoeg wow voegen.
 6. 6
  Keien toe te voegen aan uw ruimte. Heeft u rots die van nature in uw regio van het land? Kopen geen rock. Zie wat je kunt doen om het te verkrijgen gratis. Bezoek bouwplaatsen werkt soms. Inheemse steen ziet er zo veel beter dan zeer prijzig rots die niet thuis hoort in uw landschap in de eerste plaats. Verkrijg de grootste rotsen die u veilig kunt tillen en nestelen ze in uw tuin bedden in kleine groepen. Echter, niet over-doen. Drie of vier rock 'out-teelten' dicht bij trottoirs of patio rand zijn genoeg om te sparren-up van uw tuin.
 7. 7
  Koop bomen eerst. Als je geld te besteden aan het landschap te besteden eerst op bomen. je moet altijd bomen in je landschap voor iets anders. Het is een beetje extra geld waard om een ​​goede landschap boom te krijgen. Er zijn een hoop troep bomen die zullen sturen sukkels, laat enorme rommel op uw gazon, vereisen uren van snoeien, en sterven net als uw landschap rijpt. Voor schaduw bomen, genaamd hybride esdoorns, eiken en platanen zijn bijna altijd een veilige gok. Vermijd berken, de meeste iepen, populieren, en wat as die snel groeien, maar zijn uiteindelijk van korte duur.
  Kopen kleine. Het is beter om geld te besteden aan een kleine kwaliteit variatie dan een grote trashy een. Waarschijnlijk in vijf of zes jaar zult u niet in staat zijn om het verschil in grootte te vertellen. Kleinere bomen ook beter af wanneer getransplanteerd.

Tips

 • Krijg naslagwerken.
  Gewoon een beetje informatie gaat een lange manieren. Je hoeft niet te planten houden, maar als je kunt opzoeken specifieke informatie over de planten die u koopt het zal een lange weg te gaan bij het besparen van geld en houden u van hoeft te vervangen onrechte geplant of verzorgde planten. Bijna elke dode plant die je ziet in een landschap komt voort uit niet weten wat de plant nodig heeft. Voor degenen die in de westerse VS wonen de Sunset Garden Guide (bijna overal verkrijgbaar) is een uitstekend en goedkoop middel. Sunset publiceert ook een nationale gids.
 • Patio's
  Gebroken beton of metselwerk gerecycleerde producten kan worden gelegd in een bed van zand en vervolgens binnen-beplant met allerlei winterharde bodembedekkers.
 • Priëlen, Priëlen & Trellises
  Gevonden voorwerpen met een snelgroeiende wijnstokken zijn de sleutel tot een goedkope oplossing. Zodra een wijnstok volledig heeft bedekt een structuur who cares hoeveel u besteed aan het? Echter, niet beknibbelen op de aansluitingen. Alle voorwerpen moeten stevig worden bevestigd aan elkaar en de structuur mag niet wiebelen. Probeer de structuur beklimbare maken. Als je het kan klimmen, moet het bestand zijn tegen vele jaren van gebruik.
 • Paden
  In plaats van een stenen pad door een vaste plant bed, gebruik dan een mooi gescherpt gazon pad. Veel van wereldklasse plantsoenen gebruik deze bijna-gratis-techniek.
 • Verantwoordelijk en respectvol.
  Heb steen niet te verzamelen van natuurgebieden of parken of prive-eigendom. Het is makkelijk genoeg om het te verkrijgen door middel van eerlijke middelen.