Wkinl

Hoe te posten in het water te installeren voor een dock of steiger

Installeren berichten of "stapelen" in het water om een ​​dock of steiger te ondersteunen kan worden gedaan door "jetting" met water, of het rijden met een heimachine, als de aarde onder het water is niet te rotsachtig, maar is stevig genoeg om dragende. Omdat "rijden" palen vereist zwaar materieel, zal dit artikel zich richten op jetting hen.

Stappen

Hoe te posten in het water te installeren voor een dock of steiger. Bepalen de eigenschappen van de bodem van het meer, lagune of bedding u installeert uw palen in.
Hoe te posten in het water te installeren voor een dock of steiger. Bepalen de eigenschappen van de bodem van het meer, lagune of bedding u installeert uw palen in.
 1. 1
  Bepalen de eigenschappen van de bodem van het meer, lagune of bedding u installeert uw palen in. Rock zal worden onverzettelijke, uiteraard, dus deze techniek niet zal werken, en lemige, zal modderig materiaal geen ondersteuning voor de pier structuur. Zandige materiaal is ideaal voor het spuiten van palen, maar geen vaste grond zal toestaan ​​jetting.
 2. 2
  Het verkrijgen van uw palen. Deze moeten chemisch worden behandeld om te weerstaan ​​rot, meestal met natrium pentachloride op 0,25%, koper-gechloreerde arsenaat, op 0,25%, of creosoot. U zult de palen moeten groot genoeg zijn om uw steun balken hechten aan, en lang genoeg om hen in staat stellen om diep genoeg worden verzonken in de ronde om het gewicht u waarschijnlijk op hen dragen. Omdat je een andere dragende in verschillende bodem materialen te bereiken, is er geen vuistregel voor hoe diep de palen moet worden geïnstalleerd, maar een minimum van vier meter redelijk zou zijn als de hei lijkt "strak", of beveiligd. Probeer voor 6'deep in het zand. Markeer de palen met verf bij 12 "intervallen, zodat u weet dat de diepte van de penetratie. 6" tot 8 "diameter palen worden gebruikt voor kleine (tot £ 10.000.) Waterscooters dokken.
 3. 3
  Huur een 2 of 3 inch benzine-aangedreven waterpomp, een zuig-of 'pick-up' slang lang genoeg is om water uit het meer of zeewater die u installeert het opstapelen in, en een afvoerslang lang genoeg om het einde van de pier te bereiken van de locatie die u van plan bent om de pomp te zetten. Een alternatief voor de pomp kan aansluiten op een brandkraan als uw plaatselijke nutsbedrijf zal u toelaten om dit te doen, maar een terugslagklep moet worden gebruikt in dit geval.
 4. 4
  Bouwen van een "jetting pipe". Afhankelijk van de diepte van de stapel jetting, zal dit een 6 'tot 12' deel van 3/4 "pijp met een elleboog te zijn aan de ene kant om uw pomp afvoerslang die zal leveren water voor jetting hechten, en een vermindering van bus of afgeplat bij de andere, die zal uw "jet" te zijn, die een stroom van water te wassen en uit te blazen een gat voor het stapelen te stellen inch
 5. 5
  Leg de locatie van uw palen met behulp van een 2x4 houten staak in de grond gedreven op de bank, en een ander gedreven in de vijver bodem buiten de locatie van het laatste stapelen. Bind een lengte van bouwer lijn van het spel op de wal aan de paal in het water, en meet de afstand van stapelen tot stapelen, markeren ze met een permanent marker. De string lijn moet worden over de hoogte boven water vindt u de top van het stapelen te zijn op wanneer ze zijn ingesteld willen. Stel de offset van andere palen met een 45 graden plastic vierkant, en op lengte gesneden bamboe stokken snap-gebonden aan het.
 6. 6
  Schijn opstapelen in het water, steek uw straalpijp ernaast, en zet de pomp. Het water haasten door de straalpijp zal "uitblazen" een gat onder de hei, en het moet onmiddellijk beginnen te zinken. Door het verplaatsen van de jetting pijp rond de onderkant van het stapelen, kunt u de richting van het gat is gemaakt onder het bed kunnen "sturen" naar beneden recht begeleiden. In goed materiaal, zoals zand, je kan jet neer een stapelt in een paar seconden, mits u voldoende waterdruk en snelheid. Het zand is zelden schoon en kunnen wortels, modder etc. dus gebruik een 6'ice schraper om door te breken bevatten. Wortels kunnen stapels leiden tot zetel van hun gewenste locatie. De palen zweven zodat u kan nodig zijn om ze naar beneden te duwen om beter diepte te verkrijgen (zie tips hieronder). 12'x 6 "of 16'x 6" palen kan worden opgestaan ​​gemakkelijk door een of twee personen. Tot een 12'x 8 "dia. Stapelen kan worden geïnstalleerd met twee personen. Grotere palen moeten een kraan als ze wegen £ 500 (20" x 8 "dia.). Een kraan kan eenvoudig worden gebouwd met een 24 'ponton boot, 2 "stalen waterleiding, stalen kabel en een 12V auto lier. Het ontwerp en de productie zou moeten worden gecontroleerd op veiligheid alvorens het te gebruiken. Bij het ​​gebruik van een kraan je een persoon nodig heeft jetting, een begeleiden van de paal en graven en een kraanmachinist. Probeer te werken wanneer het water is rustig, maar als de stapel is uit de lijn is het gemakkelijk om jet het uit en zet het in de juiste positie. Het is mogelijk om te installeren ongeveer 10 palen per dag. Beschermend nat pak broek, laarzen en handschoenen moeten worden gebruikt om slijtage verlies van de huid te voorkomen vooral als u al in het water voor bepaalde tijd.
 7. 7
  Plumb het stapelen met twee waterpassen en een bungee akkoord, en zorg ervoor dat het op de juiste locatie snel voordat de bodem vestigt zich terug in het gat. Zodra de bezinking plaatsvindt, zal het moeilijk zijn om het recht stapelen.
 8. 8
  Wassen zand of vuil terug rond het stapelen met de jetting pijp na het stapelen is gezonken, om het gat dat je uitgewassen voor het te stellen in te vullen. Dit is misschien niet nodig zijn in het zand als het vestigt zich terug in het gat vrij snel.

Tips

 • De meeste water wegen, rivieren en baaien zijn jurisdictie, en vergunningen nodig zijn voor zowel de bouw van pieren en het gebruik jetting te installeren stapelen.
 • Pilings zal noodzakelijke drijfvermogen worden en "het gewicht verliezen" om ze te duwen dieper dan 5-6 voet (dat is onder het waterniveau, niet onder de onderste niveau). In gebieden waar de winter ijs uplift is een probleem, het instellen van de palen dieper nodig. Om palen te stellen dieper, het besturen van een spijker in de top van het stapelen voordat je hem rechtop tillen. Tijdelijk hechten twee kleine ketens en S-haken en laat ze bengelen. Zodra het stapelen is onderdeel weg naar beneden, bevestig twee sintelblokken eerder massief gevuld met beton en een oogbout. Dit extra gewicht zorgt ervoor dat de hei dieper.
 • Grootte uw jetting pijp iets kleiner dan de pomp afvoerslang, en klem de aansluitingen of draad stevig vastzitten. De afvoeropening moet zo klein als 3/8-1/2 te zijn ", zodat de waterstraal is de snijsnelheid. Dit zal afhangen van uw pompcapaciteit, dus probeer verschillende maten en optimaliseren.
 • Als je een stalen buis te gebruiken voor het spuiten, kunt u het uiteinde plat met een voorhamer tot het beperken van de waterstroom, het verhogen van de snelheid van de straalstroom. Of, schroef met schroefdraad aan het einde krimpen.
 • Sommige bodems zijn taai, kleiachtige, of vol schelpen. Pilings kan helpen "jetting" neer door te draaien nodig. Hier is hoe: krijg een gigantische C-klem (of snijd doormidden en reweld het naar de opening uit te breiden), las op het wat grip hoek-ijzer voeten te bijten in het hout, en ook een extra lange steel. Gebruik dit om draai het opstapelen rond als je jetwash. In moeilijkste gebieden, snijd het "graven" einde van het stapelen, maar niet scherp als een potlood, maar als een platte schroevendraaier. Op die manier als je de C-klem draaien, de 'blade' helpt doorsnijden de muck.
 • Was altijd de grotere (butt-end) einde van het stapelen in de grond. Dit maakt het veel waarschijnlijker dat de "mushroom-anchor"-effect wordt voorkomen dat de winter ijs van het opheffen van de palen.
 • Markeer een index markering op de hei-en straalpijp, zodat u de pijp kan houden op dezelfde diepte als de onderkant van het opstapelen als je jet het naar beneden. De waterstraal moet worden dicht bij de hei bodem voor de beste resultaten.
 • Verplaats de jetting pijp rond het stapelen zodat u wassen een gat uit groot genoeg is voor het stapelen te laten vallen in. Als de pomp heeft een capaciteit groot genoeg is, of als de grond is erg zacht, de straalpijp zal niet eens hoeft te worden verplaatst heel veel, alleen naar beneden, als de jet blaast een gat "onder de grond."
 • Deze techniek is vrij eenvoudig in ondiep water, maar het is zeer moeilijk te bereiken als je moet een boot hoeft te werken off van.

Waarschuwingen

 • Gebruik uw gezond verstand jetting palen, net als bij elke activiteit in of op het water.
 • Wees voorzichtig wanneer u jetting een gat voor het stapelen. De jet kan een groot gat te wassen op momenten, dat diep genoeg om in en leiden tot verdrinking zou kunnen zijn.
 • Elke hefwerktuigen moet worden gecontroleerd door een geregistreerde ingenieur voor de veiligheid

Dingen die je nodig hebt

 • Toestemming van de landeigenaar
 • Waterpomp of watervoorziening
 • Jetting pijp
 • Heiwerk