Wkinl

Hoe maak je een mortarless betonnen stengel muur te bouwen


Een betonnen steelwand kan samenstellen uit blok, staaf, en zonder het gebruik van een mortier. Het voordeel droog stapelen het blok gemak en flexibiliteit. Het blok is in wezen een bekisting van de wand, en de lege ruimten later gevuld met rod en beton - in zulke kleine hoeveelheden kan worden gemengd met de hand. Op deze manier een steel muur kan volledig 'spotte up', en als alles is recht en schietlood, het is vergrendeld met concrete infill. Het is een zeer eenvoudige en solide wijze een steelwand bouwen.

Stappen

Hoe maak je een mortarless betonnen stengel muur te bouwen. Leg de onderste rij van het blok.
Hoe maak je een mortarless betonnen stengel muur te bouwen. Leg de onderste rij van het blok.
 1. 1
  Doe de sitework. Opgericht batterboards op de hoeken en draaien metselwerk lijnen tussen hen langs de omtrek van de voorgestelde muur. Batterboards zijn twee palen met een dwarsbalk tussen hen. Elke sloophout gebruikt kan worden. De lijn is bevestigd aan de dwarsbalk, en wanneer je de lijn recht hebt waar u het wilt, pond een spijker in en wikkel de lijn omheen om het te houden op zijn plaats. De lijnen worden gebruikt als gids, als je het blok lag de buitenkant van de muur zal gelijk met de lijn te zijn. Te rijmen de lijnen, meet je diagonalen (ze moeten gelijk zijn), en / of het gebruik 3, 4, 5 driehoeken om ervoor te zorgen elke hoek is 90 graden.
 2. 2
  Leg de onderste rij van het blok. Begin de muur bij de laagste waterstand van uw stichting, en lopen onderste rijen tot ze helemaal onder rang. Als de stichting is een stenen / grind mix zorg ervoor dat het aangestampt heel goed voordat je het blok lay - bevochtiging het kan helpen. Gebruik een rubberen hamer om elk blok pond in positie, zowel waterpas en loodrecht, en tegen uw lijn.
  • De onderste rij is de moeilijkste, omdat het zorgvuldige werk. Maar elke rij erboven is moeiteloos - je gewoon instellen het blok naar beneden in een lopende band. Het is het beste als je muur is ten minste 2 blokken hoog, zodat ze in elkaar grijpen.
 3. 3
  Backfill de onderste rij met grind zowel van binnen en buiten. Dit helpt de fabriek van de muur, houdt het droog, en houdt de groei en wortels terug van af.
 4. 4
  Knip hengel voor uw muur. De stang kan in 20 "lengtes besteld worden samen met het cement van de zelfde plaats heb je het blok - gelasten het allemaal samen. Ga met 3/8 "staaf, zodat u kunt het met de hand gesneden met een betonschaar. Afhankelijk van het staal, ongeveer 3/8" kan worden gesneden, net als je zou een tak met een trimmer te snijden. Sommige kunnen harder en je nodig hebt om uw gewicht achter het, net lag de hengel op de grond, alsmede de betonschaar, en druk naar beneden met al uw gewicht op de bovenste handgreep. Snijd de staaf 12 "langer dan de hoogte van de muur, zodat u het kan pond naar beneden en door je foundation. Meet en snijd staaf voor elke leegte in het blok. Dit zal enorme stabiliteit te geven aan de wand.
 5. 5
  Mix je beton. Als je het maken vanuit het niets met zand, grind en cement, erachter een verhouding die werkt (meestal 1 deel cement tot 2 1/2 zand om 3 1/2 gravel) en zullen ze comfortabel in uw kruiwagen. Probeer een 5 liter emmer voor verhoudingen: 2 liter cement, 5 gallons zand, en een ophopende emmer grind (6-7 liter). Meng de zand en grind en cement grondig voordat u water toe te voegen. Roer in een liter of twee van water op een tijd en meng goed totdat het beton is de juiste consistentie - als een zware natte beslag. Meng met een metselaar's schoffel, een tuin schoffel zal ook werken. Het is hard werken - doen het in de schaduw.
 6. 6

  Schep het beton in de holten in de wand. Het moet een dikke Slop dat vult alle ruimte nog niet loopneus zijn. Als het een tikkeltje aan de droge kant puree het naar beneden met je spade. Wanneer een leegte geheel gevuld, glad aan de bovenkant met een troffel.
 7. 7
  Plaats de J bouten. Gebruik de langste bouten je kunt vinden, en zorg ervoor dat ze steken minstens 2 1/2 ", zo niet 3", boven de stengel muur, om ruimte voor uw vensterbank bord en de ring en moer die gaat boven het te maken. Als je de wiskunde zou je denken dat 2 "zou voldoende zijn, maar als je board voor de instaplijsten plaat is kromgetrokken je zult willen dat je had 3". Zorg ervoor om concrete pakken neer rond de bout als je eenmaal hebt het in een rechte, gladde en rond het met de troffel. Indien geen concrete krijgt op de schroefdraad van de bout kan worden verwijderd met een staalborstel.
 8. 8

  Bevochtig het beton met een slang op zijn minst een keer per dag als het warm en droog. Dit zal toelaten het beton goed te laten genezen. Hoe langer het duurt, hoe moeilijker het wordt. Je kan ook betrekking hebben op verse beton met grote vellen plastic of karton om vocht te houden inch
 9. 9
  Blijven rond de omtrek van uw stichting, totdat je bij het ​​einde. Het is beter om te bewegen in twee richtingen van het ene punt, en voldoen aan de tegenoverliggende hoek, dan begin en einde op dezelfde plaats. Dit minimaliseert het krijgen van cursus en te hoog of te laag is met een stuk van de muur te gaan.

Tips

 • Blokken kunnen op maat worden gesneden met een cirkelzaag en diamant-zaagblad (30€). Indien mogelijk loopt water over het gebied dat u het snijden naar beneden te houden het stof.
 • Om deze muur nog sterker en meer cosmetisch aantrekkelijke, jas met een laag te maken. Dit zal laterale sterkte als een huid van gips, met of zonder lat. Er is zelfs een product met de naam 'structurele stucwerk', die glasvezel heeft, en wanneer toegepast is 7 keer sterker dan een gewone gemetselde stam muur.

Dingen die je nodig hebt

 • Kruiwagen
 • Hand Sabotage
 • Hamer (£ 2 Sledge)
 • Schoffel
 • 5 Gallon Bucket
 • Spade
 • Troffel
 • 4 'tot 6' Niveau
 • Metselwerk Line
 • Boutenscharen
 • Werkhandschoenen
 • Torpedo Niveau
 • Rubber Mallet