Wkinl

Hoe te beginnen met paardrijden

Wanneer u voor het eerst begint te rijden, kan het heel spannend, maar ook erg zenuwslopend. Lees verder om alles wat je moet weten te leren.

Stappen

Hoe te beginnen met paardrijden. Neem paardrijles van een gekwalificeerde leraar.
Hoe te beginnen met paardrijden. Neem paardrijles van een gekwalificeerde leraar.
 1. 1
  Neem paardrijles van een gekwalificeerde leraar. Begin met schuur klusjes in een kwaliteit stabiele eerste, als er een in de buurt, om vertrouwd te raken met paarden te worden en om te wennen aan het zijn om hen heen. Veel stallen zijn blij om een ​​vrijwilliger te hebben. In ruil ze kunnen laten rijden hun paarden, en maakt u kennis met de paarden, hun temperament, en lichaamstaal.
 2. 2
  Volg aanwijzingen van de instructeur, en leren over alle aspecten van het paard: rijden, van het zetten van tack op het paard, te reinigen en het opslaan van de tack als de rit voorbij.
 3. 3
  Leren om goed het paard. Dit is belangrijk, zowel in de "binding" met een paard, als je het geluk hebt om een ​​en dezelfde regelmatig rijden zijn, en geeft je ook een kans om het paard te kijken over voor problemen of blessures voor en na een rit.
 4. 4
  Voeden en water het paard als je kans, opnieuw cementeren van een band met het dier, het verdienen van zijn vertrouwen, en leren te vertrouwen, als goed. Veel mensen zijn verbaasd, toen ze zich "van dichtbij en persoonlijk," met een paard, met hoe groot en machtig ze werkelijk zijn.
 5. 5
  Leer de stappen die voor een beginnende ruiter. Werkelijke paardrijden houdt meer in dan "hoppen" op de rug van het paard en galoppeert weg in de zonsondergang. Het volgende is een checklist voor de voorbereiding op een ritje.
  • Breng je tuig uit de zadelkamer, check het over om ervoor te zorgen dat het schoon is en in goede staat, zonder gaten of scheuren in het leer. Zette het, bij voorkeur op een rail, zadelrek, of staan. Ervoor zorgen dat het uit de weg van andere rijders.
  • Vangen of bel uw paard, en op het halster. Dit is de leer of nylon bundel die gaat over het hoofd van het paard, en wil je riem te strak genoeg zodat het niet glijden, maar niet strak genoeg te ongemakkelijk voor het paard. Ervoor zorgen dat het volledig op het hoofd van het paard, veel een ontsnapte paarden had kunnen worden vermeden hadden ze gewoon ervoor gezorgd dat het halster was helemaal.
 6. 6
  Leid het paard in de schuur en bevestig de dwarsliggers op de metalen ring op de halter in de buurt van de paarden mond. Als er twee ringen, moeten de dwarsliggers worden bevestigd aan de metalen lussen aan de zijkanten, die het dichtst bij de mond van het paard.
  • Gebruik de roskam, dandy (harde) borstel, en het lichaam (zachte) borstel, in die volgorde. De roskam moet worden gebruikt op de nek, lichaam, en ongeveer halverwege de benen van het paard, en ook voor de harde borstel. De borstel is de enige borstel die gebruikt moet worden helemaal naar beneden om de hoeven van het paard. Niet poetsen gezicht van het paard, maken gebruik van een handdoek of een verzorging handschoen op dit gebied. Pick-up hoeven van het paard en gebruik een hoefkrabber te reinigen van vuil en modder als ze lijken te zijn vies. Halen ze van de zijkant, nooit rechtstreeks staan ​​achter of in de voorzijde van de benen van een paard, om veiligheidsredenen.
  • Staande op de linkerkant van het paard, schuif het zadel deken over de rug van het paard, met de voorkant van de deken juist op de nok van de voorste schouder. Doe dit zonder plotselinge, trekkende bewegingen, als je paard kan spook op elk verrassende beweging.
  • Hef het zadel over de rug van het paard, zodat de stijgbeugels en singel (leer of ander soort armband passeren over de buik om het zadel te beveiligen) hangen aan de andere kant. Midden het zadel op het paard, en controleer of de deken even wordt blootgesteld onder het zadel, met een centimeter of zo zien helemaal rond. De deken zal helpen om het zadel uit te glijden, en op hetzelfde moment, houdt het zadel van wrijven of binden op het paard, wat ongemak. Als de singel momenteel is onthecht, bevestig deze aan het zadel op het paard rechterkant. Indien slechts een zijde elastisch moet deze zijde nog geknikt op het zadel. Zorg ervoor dat de zijde in contact met het paard is glad. Vaak zal een zijde van de omtrek zijn genaaid leer tabs naar de gespen houden, terwijl de andere is glad. Deze tabbladen mogen niet naar beneden te zijn, want dit kan het paard leiden tot onnodige ongemak. Ook veel zadels hebben drie lederen tabs aan de singel gesp aan, gebruikt u de twee buiten leer tabbladen, zodat de tab midden loopt onder de singel en niet gedraaid of het vormen van een soort van bult.
  • Trek de singel (borst-band) onder het paard en laat de lipjes op het zadel door de singel gespen aan de linkerkant van het paard. Ervoor zorgen dat het niet wordt verdraaid.
  • Aan de singel vast, voorbij het tabblad leer op het zadel door de singel gesp, en dan trek je aan het einde van het tabblad leer, het veiligstellen van de gesp zodra de singel wordt aangescherpt. Zorg ervoor dat de singel wordt aangescherpt, en als er maar een einde heeft elastische, dient daartoe laatste worden aangescherpt.
 7. 7
  Zet de teugel op je paard door vast te houden in je niet-dominante hand en met behulp van de dominante hand om de bit te werken in de mond. Beveilig alle van de bandjes. De kaptoom (riem passeren rond de snuit) moet net strak genoeg om een ​​vinger te krijgen tussen haar en het paard. De keel-vergrendeling, die loopt in de buurt van plaatsen waar het hoofd van het paard aan de nek, moet strak genoeg in positie te blijven zonder strak. Het moet relatief los met meerdere vingers montage tussen het en het paard.
  • Lopen het paard om een montage blok indien gewenst. Controleer of de omtrek is strak, mag het zadel niet significant verschuiven wanneer pogingen worden gedaan om het te verplaatsen. Je moet aan de linkerkant van het paard op dit punt.
  • Vang de teugels in je linkerhand, dan greep het paard verdorren, manen, of het zadel hoorn met je linkerhand (trek niet aan het paard!), En de achterkant van het zadel met je rechterhand. Plaats uw linkervoet in de stijgbeugel, trek jezelf omhoog en zwaai je rechterbeen over achterhand van het paard. Wees voorzichtig niet te romp van het paard schoppen als je swing je been over zijn achterhand, als hij kan beginnen te bewegen als je dat doet. Dan weer, kunnen ze dit toch doen. Het kan worden aanbevolen om iemand anders te houden van het paard tijdens het monteren.
  • Drop je rechter voet in de stijgbeugel, leun naar voren in een semi-staande positie net boven het zadel, en voelen als het zadel lijkt krap. Als het heeft de neiging te glijden, of voelt niet strak, afstijgen, opnieuw aan de linkerkant, en draai de borstband.
  • Trek de teugels, en krijgen elk op gelijke lengte, terwijl ze houden over het midden van de hals van het paard met zijn hoofd naar rechtdoor. De teugels zijn, effectief, de "stuur" van het paard. Om hem linksaf, trek je de teugels liet, zodat het bit zet druk op de mond van het paard, cuing hem om af te stappen van de druk, draaiing van het hoofd van het paard in die richting.
  • Een tweede stijl van sturen van het paard houdt de teugels in twee handen, waar je houd een hand stabiel, terwijl de andere oefent zachte druk recht naar achteren, waardoor het paard af te stappen van de druk, draaien in reactie. De linkerhand wordt teruggetrokken terwijl de rechterhand stabiel wordt gehouden, en dus het paard naar links draait. Het is belangrijk dat de actieve hand vast blijven en niet vooruit rijden. Als de linkerhand wordt teruggetrokken terwijl de rechterhand naar voren beweegt, kan het paard gewoon kantelt haar hoofd terwijl rechtdoor verder op.
  • Boven alles, luister naar de instructies van je docent, aangezien technieken kunnen variëren afhankelijk van de handler en methoden trainer voor een bepaald paard.
  • Dringen er bij de paarden voor-ward door zachtjes knijpen je kuiten in zijden van het paard. De meeste paarden reageren op verbale commando ook, algemeen, "giddap", of "opstaan", om vooruit te gaan, ("whoa", om te stoppen).
 8. 8
  Rijden in open ruimte als een beginner, weg te blijven van hekken, lage takken van bomen of steile hellingen. Logeren op de rug van een paard vergt balans en concentratie, en wordt veel meer natuurlijk en gemakkelijk met de praktijk. Wees voorzichtig om het paard onder je controle te houden, en het kijken naar iets dat kan spook of leiden van het paard te steigeren.
 9. 9
  Denk aan alle kosten en de inzet van het paard eigendom alvorens te kijken naar het kopen van een paard. Paarden zijn levende wezens, die voer, water, en aandacht elke dag, evenals een schone weidegebied en stabiele of kraam om het te beschermen tegen het weer. Ze vereisen ook regelmatig veterinaire zorg, en hoefverzorging door een gekwalificeerde hoefsmid, die snijdt de hoeven en reshods het paard als dat nodig is.
 10. 10
  Als je denkt dat je bent voorbereid genoeg en klaar, kan je een paard te kopen. Als jij of je ouders niet willen om een ​​paard te kopen, kunt u altijd een lening of leasen van een paard van uw lokale manege, ponyclub, of van een vriend die mogelijk zijn gestopt rijden vanwege studie, werk of letsel. Leasing is vaak goedkoper als u en de eigenaar eens over wie moet betalen voor wat, de meeste van de tijd dat de echte eigenaar betaalt voor de dierenarts en de eerste paar schoenen. De rest is aan de nieuwe familie. Het is belangrijk om de dierenarts te kijken over het paard voor mogelijke gezondheidsproblemen voor de aankoop, om mogelijke oneerlijke kopers te vermijden.
 11. 11
  Als je kijkt naar een paard of pony die u denkt te kopen, neem een ervaren, goed geïnformeerde vriend met u, of het nu uw riding instructeur, trainer, paard trainer of een ervaren vriend. Een tweede of derde advies is altijd beter dan een. Een instructeur of coach kan u helpen bij een paard dat geschikt is voor uw rijstijl en uw vermogen en sterke punten te selecteren. De dingen die je zou willen zoeken bij het kiezen van een paard zijn hieronder opgesomd.
  • Conformatie: Het paard moet gezond zijn en worden goed geproportioneerd, niet te groot rond de achterzijde of de voorzijde, maar lijken op een eenvoudig te dier beheersen.
  • Degelijkheid: Het paard moet laten halen alle vier hoeven, zodat u kunt controleren voor steen blauwe plekken (die groeien out) alsook been misvormingen, enz. Controleer de nek, als een dikkere nek suggereert meestal het paard of pony is sterk, en voor een beginner ruiter, misschien te hard op te trekken.
  • Leeftijd: Dit is zeer belangrijk. Een beginner paard en een beginner ruiter gaan niet samen. Een goede leeftijd voor een beginner renner is ongeveer 10 tot 12 jaar, op deze manier, kan de ruiter groeien als het paard zijn piek bereikt, zal het paard de training hebben gehad en klaar om te gaan met de stroom zal zijn.
  • Hoogte: De hoogte is ook een belangrijke maar kleine stukje conformatie. Hoewel een paard een behoorlijke hoogte moet zijn, als een ruiter zich zeker voelt op een pony van 11 handen, laat ze ermee rijdt tot ze zijn ervan overtuigd om een ​​grotere pony, toen een paard te rijden, als je duwen, kan jij ze te ver. Een goede hoogte voor een paard voor een beginner ruiter, beginner of ervaren ruiter is tussen 14 en 15 handen. Deze categorie wordt ingedeeld als de Galloway. Deze hoogte wordt gebruikt voor algemene doeleinden en is heel moeilijk om uit te groeien. Een pony is een paard onder 14.2 handen en een Hack is alles boven 15 handen. 1 kant = 4inches = 10cm.
  • Temperament. Dit is een van de meest belangrijkste dingen bij het kiezen van een paard. Het paard moet rustig en toch blij je te zien. Het paard moet een soort ogen hebben, en je moet niet in staat zijn om veel wit (sclera-het witte deel vergelijkbaar met het menselijk oog) te zien. Appaloosa paarden hebben een meer merkbaar sclera, maar als de ogen kijken vurige, dan is het paard wordt verstoord en vurige kan zijn.
  • Geslacht: Verschillende mensen hebben verschillende meningen. Merries zijn soms beter dan ruin en vice-versa. Deze vraag en debat is al tientallen jaren. Eigenlijk komt het neer op keuze en situatie. Merries komen in het seizoen ongeveer elke 28 dagen, en gedurende deze tijd kan zijn humeurig, dit staat bekend als humeurig merrie syndroom. Ruinen niet krijgen dit, en zijn meestal meer volgzaam en relaxed, hoewel je een paar die tussen kan krijgen. Het hangt ook af van je kind of je. Veel kinderen zeggen: "Ik wil een meisje paard oorzaak meisjes beter zijn," jongens wraak zeggen "Nah, jongen paarden zijn beter." In veel gevallen, jongens lijken beter opschieten met meisje paarden (merries) en meisjes beter opschieten met ruinen. Maar het is geheel aan u.
 12. 12
  Krijgen de nodige apparatuur. De basis omvat de volgende.
  • Zadel en zadel deken. Het zadel helpt veel jonge en oude rijders blijven op het paard, het is een middel van het verstrekken van comfort voor ruiters over lange afstanden. Ze komen in verschillende stijlen en variëteiten, en dimensionering kan een probleem zijn. Bij het kopen van een zadel, tweedehands of nieuw, niet altijd gaan voor goedkoop of duur, zijn ware, je krijgt waar je voor betaald, maar het grootste deel van de tijd een mid range zadel is ideaal en kan duren tot en verleden 12 jaar, afhankelijk van de behandelde. Bij het selecteren van een maat, zorg ervoor dat je de paarden hoogte en ras, alsook conformatie en grootte (zoals in vet of mager). Een kind renner is meestal een 10 centimeter of zo, maar sommige zadels zijn geschikt voor gedrongen vet pony's en sommige zijn geschikt voor elegante slungelige paarden. De ruiter moet altijd proberen het zadel, zelfs door gewoon zitten in het op het zadel. Zadels zijn er in vele stijlen en soorten elk afhankelijk van de stijl en het doel van het rijden. Een westernzadel wordt meestal alleen gebruikt voor westerse en een Jumping zadel wordt gebruikt voor de springsport. De beste soort is een generaal of All Purpose. Ze hebben een stoel die het mogelijk maakt een kind om te concurreren in de dressuur, Flat Paardrijden, Hacking, springen, Cross country en spelletjes. Het zadel doek moet groot genoeg zijn om het zadel te passen en hebben ongeveer een centimeter of twee helemaal rond het zadel. Dit helpt bij de bescherming van het zadel en stopt het zadel van het paard knijpen.
  • Hoofdstel. Het hoofdstel geeft een controlemiddel. In termen van de leek, de beetjes helpen het paard te controleren, de teugels helpen om te draaien. Maar dit is slechts ten dele waar, zal uw rij-instructeur het onderwijs te doen, dus je hoeft alleen te weten wat voor soort is beter. Een algemene hoofdstel, Kaptoom of Hanovarian is het beste, een Kaptoom heeft een Flash-neus-band, die helpt voorkomen dat het paard de opening van zijn mond, een Hannoveraanse niet. Elk zijn in principe hetzelfde, het hangt af van het paard en ruiter combinatie. De bit en hoofdstel moet de juiste zijn voor het paard, en verschillende bits en hoofdstellen moeten worden berecht met het paard om de beste combinatie te vinden, want elk paard is uniek en gevoelig voor minute wijzigingen binnen het hoofdstel setup. De meeste hoofdstellen hebben nu een kaptoom om het paard te voorkomen dat het openen van zijn mond, en kan een of twee bits, afhankelijk van de vaardigheid en de voorkeur van de rijder, en de voorkeur van het paard te hebben. Het is sterk aanbevolen dat dit onderdeel worden behandeld door een trainer of een andere persoon zeer ervaren met paarden, zoals een onjuist gekozen bit of slecht afgestelde hoofdstel kan resulteren in moeilijkheden, en mogelijk gevaar tijdens een poging om het paard te controleren.
  • Grooming kit. Borstelen van een paard helpt de bloedcirculatie, laat de ruiter band met het paard, en maakt hem schoon en glanzend. Je moet altijd de bruidegom een ​​paard voordat u gaat voor een rit en na, voordat verwijdert alle vuil en stekels die kunnen leiden tot het paard om te reageren als hij pijn heeft, na kunt u alle zweet merken die op een later tijdstip zal moeilijker te verwijderen te verwijderen. Een basis verzorging kit moet hebben: roskam (Gebruikt om droog vuil en overtollig haar te verwijderen), Dandy Brush (Een harde borstel gebruikt om modder en hardnekkige vlekken te verwijderen), Body Brush (een zachte borstel voor het instellen van een glans en gebruikt op de gezicht en gevoelige gebieden), hoefkrabber (om modder en stenen te verwijderen uit hoeven), Mane kam (gebruikt voor de manen en spie poetsen), een spons (voor het reinigen van neus en ogen en verwijder zweetplekken na het rijden). Veel kits omvatten niet een haar borstel, dat is zeer goed voor het borstelen van de staart. U kunt ze ophalen op elk gewenst goedkope outlet, ze zijn hetzelfde als menselijke borstels. Het wordt ook aanbevolen, maar niet noodzakelijk om een ​​handdoek aan handdoek af zweet na een rit (voor paard en ruiter) hebben, en een verzorging handschoen (een plastic of rubberen handschoen met kleine noppen, speciaal voor het verzorgen van zeer gevoelige gebieden, hebben dergelijke als het gezicht).
  • Riding kledij. De rijder moet een helm speciaal ontworpen voor rijden, dat is ASTM / STI-gecertificeerd. Helmen zoals fietshelmen zijn niet bevredigend, zo ruiterhelmen beslaan meer van het hoofd en zijn speciaal ontworpen voor de veiligheid tegen vallen tijdens het paardrijden. Laarzen moeten platte zolen, bij voorkeur wees, en ze moeten een hak, al naar het eenvoudig verwijderen van de boot uit de stijgbeugel te vergemakkelijken moet er iets mis gaan. Materiaal, kant versus rits, en hoogte zijn meestal een manier van voorkeur, of gedicteerd door de discipline die men wenst te concurreren inch Deze twee componenten zijn van hoge noodzaak om veiligheidsredenen, terwijl andere artikelen zijn meer voor comfort. Rijbroek (strakke broek speciaal ontwikkeld voor het rijden) worden meestal beschouwd als de beste keuze, waardoor de meeste flexibiliteit en geeft voor het rijden, hoewel de lange, duurzame broek bevredigend zou zijn, zolang ze zorgen voor een volledige waaier van beweging. Een overhemd zou meestal een andere keuze, bij voorkeur met mouwen van een soort voor buiten rijden om zonnebrand te voorkomen, of gewoon een shirt dat goed ademt, voor comfort terwijl op het paard. Handschoenen kan een andere keuze zijn, zoals sommige hun vingers geïrriteerd door de teugels kunnen zien, of ze kunnen de grip die door het materiaal verkiezen.
 13. 13
  Leer de kunst van het paardrijden. Hoewel het lijkt makkelijk, en ja, het is gemakkelijk als je eenmaal onder de knie! Het is hard werken en terwijl sommige mensen hebben een natuurlijke paardrijden vermogen, sommige niet, en ze moeten aan werken. Hieronder staan ​​links naar uitleggen over elk specifiek onderdeel van paardrijden. Hoewel, het is nuttig als u een instructeur je helpen totdat je vaardigheden zijn verbeterd.

Tips

 • Als je opeens besluit dat u wilt paardrijden, moet je niet gewoon naar buiten en kopen een paard. Onderzoek ze en neem paardrijlessen. Ze leven dingen die je kunt niet zomaar besluit dat u wilt voor een hobby en gewoon laten vallen als je te vervelen met het. * Het hebben van een rij-instructrice kan helpen drastisch verbeteren van uw rijden.
 • Denk niet dat je alles weet, zelfs de Olympische Riders hebben lessen! Rijders zijn altijd verbeteren en ondersteuning nodig hebben!
 • Een paard is extreem duur om te houden en verzorgen, zorg ervoor dat je weet wat je aan begint. Als je het houden van het in uw plaats moet je een 2 hectare groot terrein dat volledig is omheind (NO BARBWIRE!) Hebben. Je moet een grote shelter voor hebben, tack is ongeveer 750€ voedsel voor een jaar is een paar honderd het paard zelf een paar duizend. Je moet opstaan ​​om 6:00 in de ochtend te voeden, weer ergens rond de lunch en een andere bij het diner... er is veel te doen met een paard.
 • Zorg ervoor dat je krijgt wat je betaalt voor - Een Riding instructeur die niet leert... het is een verspilling van geld.
 • Doe niets te snel, kunt u uw vertrouwen verliest of je kan iets belangrijks missen.

Waarschuwingen

 • Paarden mogen spook (schrikken) gemakkelijk en kan zeer onvoorspelbaar
 • Draag altijd een helm en laarzen, ze zijn er om je te beschermen.
 • Draai nooit tot een paard-hoe stil ze ook mogen zijn.
 • Niet rechtop staan ​​in de voorkant van een paard (het is een van hun blinde vlekken)
 • Draag altijd schoenen met een hak, zodat als je slip de hiel zal aanslaan van de stijgbeugel en voorkomen dat je been uit steeds gevangen.
 • Ga nooit achter een paard.
 • Paardrijden is gevaarlijk en bevat inherente risico's verbonden aan het werken met en rijden op paarden.

Dingen die je nodig hebt

 • Paard
 • Helm (Goedgekeurd door uw rij-instructeur en ASTM / STI-gecertificeerd)
 • Rijlaarzen met gladde zool en hak
 • Half chaps (zij voorkomen dat het zadel van knijpen of wrijven je, het voorkomen zadel zweren)
 • Zadel
 • Teugel
 • Beetje
 • Saddle Cloth
 • Grooming Borstels
 • Halster
 • Lood lijn
 • Riding Pants
 • Overhemd
 • Voeremmer
 • Water Bucket of Trough
 • Paard Feed