Wkinl

Hoe je het juiste type versneller van paardrijden te kiezen

Kunstmatige hulpmiddelen (zweep, sporen) helpen om uw natuurlijke hulpmiddelen zoals handen, benen, stem en lichaam te versterken. Maar het moeilijkste deel is het kiezen van de juiste kunstmatige hulp.

Bij het kiezen van een uitloper, zijn er veel om uit te kiezen, en het kan ook verwarrend en ondraaglijk lijken. Maar het is heel gemakkelijk om het juiste spoor te vinden van het juiste type van het rijden.

Stappen

Hoe je het juiste type versneller van paardrijden te kiezen. Beslis over waarom je sporen nodig.
Hoe je het juiste type versneller van paardrijden te kiezen. Beslis over waarom je sporen nodig.
 1. 1
  Beslis over waarom je sporen nodig. Veel rijders willen een aantal sporen gewoon omwille van ze. Spurs mag alleen worden gebruikt op een getraind paard, welk been commando heeft geleerd. Veel jongere rijders te investeren in een reeks van sporen, (Dummy Spurs), als hun benen niet de paarden kant te bereiken, of hun beenspieren zijn nog niet sterk genoeg om geweld toe te passen. Spurs doen pijn en / of irriteren het paard. Het gebruik van sporen zou kunnen kijken en klinkt cool en spannend, maar ze porren het paard en kan uiteindelijk leiden tot het hardnekkig gebruiken als een gewoonte, zelfs als je gewoon gebruik maken van uw benen, zonder sporen.
 2. 2
  Kies de juiste stijl van aansporing voor uw rijstijl. Vele stijlen van het rijden, zoals dressuur en West, nemen de Spur in het kader van de verplichte dress code, wat betekent dat je niet gevraagd om te dragen of gebruiken. Voor Engels, de directe is over het algemeen 'slanke lijn' en is nauw contact, waardoor voor precisie bewegingen en accurate vertrek zonder dat de signalen zijn merkbaar. In westerse, de sporen veel groter om te passen rond een Western Boot, ze zijn ook langer om voor nauwkeurige bewegingen door de positie van de rijders been in een Western zadel. De Rowel eind van de Western Spur ook in veel gevallen, een zachtere aansporen, omdat rolt dan prikken het paard.
 3. 3
  Selecteer de juiste maat.. Als je rijdt in een dressuurproef en uw aansporing schacht was te klein, zou het paard niet in staat zijn om de directe of je been voelen. Op zijn beurt, zou de constante schoppen het paard pijnlijk, en doof voor het been te maken. Met een te lange schacht, zal de directe niet het paard in de juiste positie te raken, en zal leiden tot onnodige pijn.
 4. 4
  Kies het juiste spoor voor u. Als je concurreren in een West-klasse als een show, zult u merken dat veel van de renners hebben flitsende sporen. Glanzend zilver en goud, dat jingle en klettert. Er is geen noodzaak voor veel lawaai in een directe, hoewel het een persoonlijke keuze. Vergelijk dit met Dressage Riders, zult u merken dat de sporen vaak langer voor de gevorderde ruiters, en de top rijders hebben ook een Rowel op hun Engels Spur. In alle gevallen verwijzen naar de regels van de show en als onzeker, contact opnemen met het tonen Bureau voor richtlijnen en beperking van de uitloper grootte en vorm.
 5. 5
  Maak de perfecte pasvorm. Een Spur moet passen strak rond de hiel van je schoen, en moet gaan zitten op de hiel lip of de Spur lip afhankelijk van het type van de boot die u draagt. Generieke maten zijn variërend van kinderen, jeugd, dames en heren beschikbaar. Child's zijn gemaakt voor kleine voeten, waar als heren zijn gemaakt voor maat 11 en grotere voeten. Denk niet dat alleen maar omdat je een dame met een kleine voet, dat uw aansporing maat een jeugd zal zijn. De grootte hangt ook af van waar het moet zitten en de lengte van de schacht, zoals veel sporen de schacht toe naarmate de directe grootte toeneemt. Bij het kopen van een set van sporen, zal het zadel helpen bij het kiezen van de juiste maat.
 6. 6
  Selecteer een schacht. Shank Vorm in het spel komt wanneer u Western rijden. Als je zit in een westernzadel je been wordt naar voren geduwd en. Waar alsof je in een Engels of een dressuur zadel zat, je been is bijna plat tegen de paarden kant. Dit bepaalt of de uitloper moeten recht of gebogen en in welke mate. Westerse sporen al zijn gebogen en je kunt ze kopen in verschillende mate. Het beste is om je paard te rijden, zonder aansporing en een gevoel te krijgen van waar je been is in verwijzing naar de paarden kant en hoe hij op reis is. Een algemene richtlijn is dat als je de paarden kant dan kan voelen een korte steel met een mindere mate van de curve nodig is, zoals u zijn minder in staat om de paarden kant, een langere schacht en een hogere mate van kromming is nodig voelen. Engels sporen al een flauwe bocht, waardoor nauw contact, deze sporen niet komen in verschillende gradaties.
 7. 7
  Selecteer een steelgrootte veel organisaties hebben regels op schacht maten. In Australië voor Pony Club, moet de directe schacht niet meer dan 30 mm en mogen niet onder 7 mm in de breedte op het punt van de nek (Ref: PCA Rule Book). In West-shows, de regels zijn verschillend, zoals de Horse Welfare Officer elke wrede aansporen of in-humane sporen illegale zullen achten, en eliminatie kan optreden. Dit alles hangt af van de samenleving, de organisatie en de regels van de vereniging.
 8. 8
  Kies de juiste band. Straps er in verschillende vormen en afmetingen afhankelijk van het gebruik van de directe en de gebeurtenis het wordt gebruikt.
  • Veel Engels Spurs hebben twee soorten banden; Leer versus Synthetisch. Beide banden zijn goed, en het hangt allemaal af van wat voor soort het rijden je doet. Als je doet lage niveau dressuur of Pony Club etc, dan is een synthetische band zou het beste zijn, ze zijn allemaal weer duurzaam en je kunt ze chuck rond in je tuig doos zonder te hoeven maken over het oliën hen. Als je rijdt hoger niveau dressuur, paardrijden of jager klassen, dan leer is waarschijnlijk de beste keuze. Ze hebben een classier look en vaak hebben meer kans om de kleur van uw boot passen, als ze komen in tan, bruin en zwart. Net als alle dingen leren, is regelmatige smeervrij. Leer echter zijn minder weerbestendig, en indien verlaten un-geolied of links in de zon, kan droog en breekbaar geworden. De uitloper zal ook meer dragen onder de zool, waar de boot zal wrijven tegen de directe, waardoor het te dun in de tijd geworden.
  • Westelijke uitloper bandjes zijn veel groter en omvangrijker uit dan Engels bandjes. En vaak wordt gedetailleerder aan het ontwerp. Over het algemeen een Westerse band is leder, maar je kunt door synthetische bandjes. Ze zwaarder gesp vergelijking met Engels sporen, en vaak sizing is beperkt wanneer het Engels banden kunnen worden gebruikt voor kinderen tot mannen sized laarzen. Westerse riemen zijn er in verschillende kleuren en patronen. Ze hoeven niet aan uw laars kleur overeenkomen; patronen kunnen variëren van rieten tot gevlochten leer en van zilver bezaaid helemaal naar liefhebber bandjes met kristallen en edelstenen. Ze vereisen oliën en zal moeten goed worden verzorgd, zoals Engels bandjes zijn generiek, terwijl westerse spoorriempjes zijn er maar weinig tussen en enige specialiteit zadelmakerij voorraad van hen.

Tips

 • Invoering van een nieuwe reeks van sporen om je paard goed voor een evenement of wedstrijd.
 • Bij het gebruik van uw aansporing, probeer dan te wrijven of te rollen met de directe tegen het paard bij de toepassing van de druk naar de andere kant van het paard. De uitloper zal beter werken en het paard zal meer responsief. Consistent prikken met de directe zal het tegenovergestelde effect hebben.
 • Als uw Western of Engels uitloper verschuift op de boot wanneer gebruikt, probeer het aandraaien van de band. Adapters kunnen worden gekocht voor Westerse sporen die de directe stoppen van bewegende en bewaar het in de juiste positie.
 • Sommige paarden zullen bezwaar maken tegen de directe. Professionele begeleiding wordt sterk aanbevolen wanneer het proberen sporen voor de eerste keer.

Waarschuwingen

 • Een aansporing is niet om pijn te doen op een paard, het is om te helpen met precisie bewegingen en te zorgen voor een subtiele cue in plaats van om het paard te schoppen.
 • Elke vereniging, maatschappij, club, organisatie en manege hebben hun eigen beleid op sporen en aansporen delicten. Zoeken hun advies voor de richtlijnen en regels op aansporing maatvoering en vorm.