Wkinl

Hoe je bomen in de winter te identificeren

is een geweldige tijd om bomen te identificeren. Het bos is geopend, zijn er geen insecten, en in plaats van een onduidelijk beeld van de vegetatie, veel bomen staan ​​sterk en hebben een karakteristieke winter look. Sommige zijn wintergroen, sommige hebben oude peulen, oude bladeren, overgebleven fruit, stekels of gigantische knoppen - en silhouet van een boom is veel meer zichtbaar zonder de mantel van bladeren.

Opmerking: De meeste van de voorbeelden in dit artikel zijn specifiek voor de VS, maar de richtlijnen overal toe te passen. Voel je vrij om voorbeelden uit uw eigen regio toe te voegen door het bewerken van dit artikel.

Stappen

Hoe je bomen in de winter te identificeren. Ontvang uw lokale bomen.
Hoe je bomen in de winter te identificeren. Ontvang uw lokale bomen.
 1. 1
  Ontvang uw lokale bomen Het is goed om zowel een algemene regionale gids, evenals een meer specifieke leidraad voor uw omgeving hebben. Je kunt nooit genoeg veld gidsen - hoe meer foto's je hebt hoe makkelijker het zal zijn om een ​​bepaalde boom te identificeren. Veld gidsen zijn verkrijgbaar bij uw plaatselijke bibliotheek. Gebruikt boekwinkels kan een andere goede bron, waar de gidsen kunnen worden gekocht bij ongeveer de helft van de prijs. Als je net begint, richten op het gebruik veelal foto's van bladeren en schors en bloemen en vruchten aan bomen te identificeren. Ga dan verder met behulp van de toetsen en de tekeningen, die meer technische en nauwkeurig. Verschillende gidsen kan ook fascinerend anekdotische informatie over de verschillende bomen.
 2. 2
  Vermijd siergewassen, als je nu een beginner bent. Iets geplant in een tuin, grasveld, langs de weg, park, is vaak een siertuin. Siergewassen zijn tuin variëteiten van inheemse soorten die ongelijk zijn genoeg om je af te werpen, en maak het aanwijzen van een exacte soorten erg moeilijk. Als u wilt uw omgeving sierplanten te leren, er zijn vele gidsen voor de tuinder over het planten en groeiende bomen die genoeg beelden die je gewoon zou kunnen vinden uw boom zal hebben. Er zijn niet zo veel verschillende inheemse bomen in een bepaald gebied, en ze zijn gemakkelijk te leren. Maar als je de stad sierteelt, je praat tot duizend bomen geplant van over de hele wereld.
 3. 3
  Ga voor een wandeling, en neem een aantal gidsen met u. Als je de tijd hebt om te zitten aan de voet van een boom die je wilt leren, en porie over veld gidsen - geweldig. Identificatie vergt veel geduld en concentratie. Het kan tenminste 30 minuten van het bestuderen van verschillende gidsen nemen voordat je het hebt gevonden. Als je niet kunt zitten met de boom, neem enkele foto's en monsters mee naar huis.
 4. 4
  Focus op bomen die opvallen, in plaats van te gaan methodisch van boom tot boom. Kies een structuur die ten minste een is, zo niet twee gemakkelijk identificeerbare kenmerken - zoals een blad of bloem of fruit. Schors is niet zo gemakkelijk te gaan, noch knoppen, of littekens, of groeiwijze. Bladeren zijn het makkelijkst te gebruiken. Begin met een evergreen. Er zijn zeer weinig inheemse groenblijvende loofbomen in de VS Deze magnolia [Magnolia grandiflora] met zijn grote glanzende groenblijvende bladeren in het Zuiden is een dode giveaway:
 5. 5
  Kijk voor overgebleven groei in de takken. De Tulpenboom met zijn enorme verticale stam en papierachtige rechtopstaande bloemen, die door de winter blijven allemaal, is heel gebruikelijk en gemakkelijk te identificeren (de 'bloemen' zijn de overblijfselen van de fruitas, eigenlijk niet bloeit). Het geeft de boom een kandelaar effect.
 6. 6
  Kijk voor korte stekelige takken uitloper, het zeker teken van een pruim, peer of appel - een vruchtlichamen boom in de rozenfamilie:
 7. 7
  Leer je gezin, in plaats van het isoleren van bomen per soort. Een perzik, een kers, een pruim, een meidoorn, een Krentenboompje, een peer, zijn allemaal in dezelfde familie, met eetbare vruchten - de roos. Bomen met pods zijn in de, (of bonen) familie, zoals Silktree, Mesquite en sint. Er zijn niet zo veel verschillende boom families in een gematigde regio van de wereld - als je je bomen kunt groeperen in hun respectievelijke families zul je beter in staat zijn om ze te begrijpen, en weten hun kenmerken. Beuken en eiken en zijn allemaal in dezelfde familie (de beuk), en produceren eetbare noten. Cottonwood is echt een gigantische lid van de wilg familie, groeit naast water en hebben diep gespleten schors, net als andere wilgen.
 8. En de Tulpenboom is in het magnolia gezin - Het heeft grote opzichtige bloemen, net zoals magnolia, en kijken naar een vergelijking van de vruchten:
8
Kijk voor zeer eigenaardige schors, zoals de wratachtige stam van deze hackberry, algemeen langs de rivier bodems (hoewel verschillende variëteiten zijn ook te vinden op bergtoppen). Hackberries zijn in de iep familie, en zowel het zaad en vruchtvlees van de productieve bessen is eetbaar - ze zijn net als snoep, en kan blijven bestaan ​​op de boom diep in de winter in een aantal variëteiten en locales: Of de schilferige schilschors van deze rivier berk:
9
Kijk voor iets bloei, zelfs in het holst van de winter (vooral in de Europese Zuid), zoals dit silverberry, met zijn zilver-gespikkelde bladeren, bloemen en onrijpe vruchten: rode esdoorn (acer rubrum) is meestal de eerste boom te bloeien in het voorjaar - In de europese zuiden dat er in februari. De scharlaken bloemen komen prachtig tegen de gladde grijze schors. Rode esdoorn De twijgen zijn ook rood. Zijn rode toetsen doen meestal niet lang, dat tot ver in de winter:
10
Kijk voor overgebleven fruit, want het kan soms ver te blijven in de winter, zoals op dit sier crabappleboom: Of de kersen op dit laurelcherry, een zuidelijke inwoner, nog steeds nog niet rijp:
11
Zoeken naar bomen met gigantische toppen, zoals het rechtop rek van enorme fluweelachtige knoppen op deze Princess-boom, een gemeenschappelijke wiet boom. . . er zijn ook oude houtige capsules van het voorgaande jaar vruchten:
12
Kijk voor bomen nog steeds vasthouden aan hun dode bladeren in de winter, een gewoonte van beuk:
13
Vergeet niet de coniferen, bijna altijd groenblijvende, met gemakkelijk herkenbare naalden. . . en vaak vasthouden aan hun kegels, zoals de kleine 1/2 "kegels op deze alsem
14
Met het internet, waar mogelijk, de identificatie te voltooien. Er is een ongelooflijke hoeveelheid informatie over de verschillende boomsoorten online, evenals veel van de beelden - moet je komen tot een dode zekerheid over de identificatie van uw boom op dit punt. U vindt er ook een schat van anekdotische informatie, evenals wat mogelijk gebruik maakt van de boom heeft en eventuele toxische of eetbare delen. Altijd cross-referentie en controleren van meerdere bronnen de eetbaarheid van een bepaalde boom - ga niet met een advies alleen. Dat gezegd hebbende, zijn er zeer weinig bomen in de VS die zijn eigenlijk giftig, zoals Buckeye en taxus.
15
Maak foto's en sla ze op in een bestand met zowel het etiket van de boom en de tijd van het jaar de foto is genomen. Uiteindelijk zult u uw eigen database van het gebied bomen te creëren, en word een expert. Het zal een uitstekend naslagwerk voor u jaar na jaar geworden, en je zal komen om uw bomen kennen vanuit alle hoeken, in alle habitats, in alle seizoenen.
16
Verzamelen monsters, en doe ze in een plakboek. Dit is een groot project voor kinderen, en het spoort hun interesse in bomen.

Tips

 • Bomen krijgen makkelijker hoe meer je weet te identificeren. De eerste is de moeilijkste. Als u vertrouwd bent met het identificatieproces te krijgen, zul je pick-up snel wat te zoeken, en in welke familie elke boom waarschijnlijk zou behoren. En als je eenmaal een boom te identificeren, zul je beginnen overal te zien - het is nu een deel van je bewustzijn. Uiteindelijk na genoeg tijd flipping door veld gidsen, in plaats van het zien van een boom en later op te zoeken - je een boom ziet, en herinner me te hebben gezien ergens eerder, in een van je gidsen... Soms wordt de naam bij je spontaan.
 • Zelfs bomen helemaal kaal van bladeren in de winter, met nauwelijks duidelijke identificeerbare kenmerken, zullen vaak stapels oude bladeren bij hun basis.
 • Om echt je bomen naar beneden, beginnen ze te gebruiken voor voedsel. Alle eiken hebben eetbare eikels (de witte, of ronde-lobbig, zijn best, en hoeft de verwerking niet nodig), walnoten, butternuts, hickories, pecannoten, dennen, beuken - hebben allemaal eetbare noten. Veel bomen hebben eetbare bladeren, zoals de beuk (toen jong - de eerste 2-4 weken), en sourwood, sassafras, linden, en Boxelder hebben laat eetbare hele seizoen. Conifeer naalden zijn ook eetbaar toen erg jong. Veel bomen hebben eetbare bloemen, zoals de zwarte sprinkhaan en redbud. Voor zover vruchtlichamen bomen, er zijn wilde appels overal, kaki, papaja, pruimen, vele soorten wilde kers, Krentenboompje, hackberry, moerbei, alligator jeneverbes, farkleberry, herfst olijven en meer. Start afhankelijk van bomen, en wordt gevoed door hen, en je komt ze intiem kennen.

Waarschuwingen

 • Onderzoek een planten u van plan bent om te eten om te zorgen dat ze eetbaar beschouwd te worden geconsumeerd. Sommige bomen en planten zijn giftig of allergische reacties kan veroorzaken.

Dingen die je nodig hebt

 • Field Guides
 • Vergrootglas (zeer geschikt voor close-up onderzoek van de knoppen, littekens, bladeren en bloemen)