Wkinl

Hoe te zonnebloempitten planten

Zonnebloemen zijn eenjarige planten die grote of kleine gele bloemen te produceren in de zomer. Zonnebloemen zijn erg populair vanwege hun schoonheid, en omdat ze gemakkelijk te kweken. Het planten van zonnebloempitten in het voorjaar kan een leuke activiteit voor volwassenen en kinderen. U kunt zonnebloempitten planten met een minimum aan tijd en voorbereiding.

Stappen

Hoe te zonnebloempitten planten. Aanschaffen zonnebloempitten uit een zaadje catalogus, een winkel of online.
Hoe te zonnebloempitten planten. Aanschaffen zonnebloempitten uit een zaadje catalogus, een winkel of online.

Kies zaden

 1. 1
  Aanschaffen zonnebloempitten uit een zaadje catalogus, een winkel of online. Zonnebloempitten zijn gemakkelijk naar zowat overal te vinden, en je hebt verschillende soorten om uit te kiezen.
  • U kunt de aankoop zonnebloempitten die zal produceren planten met zeer grote bloemen. Sommige mensen willen zonnebloemen groeien om te zien hoe groot ze de zonnebloem hoofden kan groeien.
  • Planten kunnen worden gekocht die produceren kleine bloemen met meerdere bloemen op een steel.
  • Misschien wilt u aandacht te besteden aan wat voor soort zaden worden geproduceerd door de bloemen. Sommige zonnebloempitten gegeten kan worden door mensen of gevoerd aan de vogels. Er zijn wit, zwart, en gestreepte zaden te overwegen wanneer je zonnebloempitten kopen.
  • Besteed aandacht aan hoe groot de planten zullen groeien. Wil je planten die een hoogte geschikt is voor het gebied waar u ze zullen planten moeten kiezen.

Kies een locatie

 1. 1
  Bepaal waar je naartoe gaat om je zonnebloempitten planten.
  • Zonnebloemen groeien het best in de volle zon.
  • Het hoofd van de zonnebloem draait naar het oosten, waar de zon opkomt geconfronteerd. Misschien wilt u dit overwegen wanneer het beslissen welke kant van de tuin vindt u ervoor kiest om uw zaden te planten.
  • Misschien wilt u de hoogte van de planten te overwegen bij de beslissing waar je zaadjes te planten. Zonnebloemen worden vaak gebruikt als een rand in de tuin.
  • Zonnebloemen kunnen worden geplant tegen een muur. De muur biedt bescherming voor de plant uit de wind. U moet er zeker van zijn de planten zullen nog steeds worden ontvangen voldoende zonlicht. Ongeveer 6 tot 8 uur direct zonlicht wordt aanbevolen.

Bereid de bodem

 1. 1
  Bereid de bodem door het losmaken van het met een tuin helmstok.
 2. 2
  Plant je zaden in gemiddeld tot rijke grond. Zonnebloemen zijn winterhard en kan bijna overal groeien, maar mogen ze niet stabiel zijn als geplant in zandgrond. Zonnebloemen hebben behoefte aan een goede greep met hun wortels om te gaan staan.
  • U kunt compost of mest toe te voegen aan de bodem voor het planten van de zaden om te helpen bij de groei van uw zonnebloemen.

Wanneer te planten

 1. 1
  Planten zonnebloempitten, zodra het gevaar van de laatste vorst in uw omgeving heeft verleden.

Diepte en afstand van elkaar

 1. 1
  Ruimte zonnebloemen uit elkaar, afhankelijk van het type van de zaden u planten.
  • Giant zonnebloemen dienen ten ongeveer 3 voet (90 cm) uit elkaar in rijen die 4 voet (120 cm) uit elkaar.
  • Medium zonnebloemen dienen ten ongeveer 2 voet (60 cm) uit elkaar in rijen die 3 voet (90 cm) uit elkaar.
  • Kleine zonnebloemen moet ruimte ongeveer 1 voet (30 cm) van elkaar in rijen die 3 voet (90 cm) uit elkaar zijn.
 2. 2
  Plant zonnebloemen op een diepte van 1-3 0,5 cm (2,5-9 cm).

Tips

 • Na het planten, kunt u uw zaden bedekken met een scherm om de vogels te houden van het eten van de zaden.