Wkinl

Hoe maak je een ledemaat van een boom te snijden

Onjuist snijden van een grote tak van een weg kan scheuren een lange strook van de schors en wond de boom, zoals te zien in de linker afbeelding in het diagram. Dit kan vermeden worden door de snede goed zoals hieronder beschreven.

Stappen

Hoe maak je een ledemaat van een boom te snijden. Deze verlaging moet worden gemaakt bij 'A' in de afbeelding hierboven.
Hoe maak je een ledemaat van een boom te snijden. Deze verlaging moet worden gemaakt bij 'A' in de afbeelding hierboven.
 1. 1
  Plan uw snijden. Beslis welke vestiging (en) u zal snijden en waar. U kunt wensen om een ​​tak te snijden om esthetische redenen (omdat het overhangen iets of groeit in een richting die het moet niet) of omdat takken worden wrijven of beschadigd.
  • Als u twijfels hebt over welke takken te knippen of hoe ze veilig snijden, het huren van een boom service.
  • branches kleiner dan ongeveer 5 cm (2 inches) in diameter met bypass takkenschaar. Gebruik de onderstaande techniek voor grotere vestigingen.
 2. 2
  Snijd de ledematen van de onderkant ongeveer 1/2 weg door maar stoppen voordat de zaag bindt. Deze verlaging moet worden gemaakt bij 'A' in de afbeelding hierboven.
 3. 3
  Voeg een tweede snede bij 'B', iets verder op de ledemaat en van boven.
 4. 4
  Laat de tak los te breken en vallen onder zijn eigen gewicht.
 5. 5
  Snijd de resterende stomp af van 'E' naar 'F', de ketting dicht bij de belangrijkste stam (scheurt de bast te maken een klein sneetje op 'F' eerst te voorkomen).
 6. Echter, niet gesneden in de "tak kraag" van de ledematen zijn verwijderd, omdat dit ook daadwerkelijk genezing remmen. De tak kraag wordt gemakkelijk geïdentificeerd als de bult tussen de basis van de ledematen en de romp.
6
Snijd gelijk met de buitenrand van de tak kraag, en genezing zal veel sneller gaan. Op een gegeven moment was het gebruikelijk om de wond te schilderen, maar het is aangetoond dat deze de boom kan schaden. Laat de wond vrij op natuurlijke wijze drogen.

Tips

 • Het kan helpen om zeer grote vestigingen in meerdere stukken om ze makkelijker te beheersen verwijderen.
 • Herfst en winter zijn de beste tijden om bomen te snoeien, want dat is wanneer ze zijn slapende. Echter, kan de lente bloeiende bomen direct worden gesnoeid na de bloei en in de zomer bloeiende bomen kunnen gesnoeid worden voordat de nieuwe groei begint.
 • Esdoorn, berk, kornoelje, en iepen zal "bloeden" sap dat is lelijk, maar onschadelijk voor de boom.

Waarschuwingen

 • Wees voorzichtig om te voorkomen dat u zich snijdt bij het gebruik van een zaag.
 • Zorg ervoor dat niemand in de weg staat van vallende takken, en dat vallende takken zal niets belangrijks geraakt.
 • Vergeet niet dat de takken zijn veerkrachtig en bereid zijn voor hen om iets stuiteren als ze vallen.
 • Draag handschoenen en oogbescherming.
 • Werk met een partner als de ledematen zijn groot.
 • Gebruik ladders veilig, indien nodig.