Wkinl

Hoe je duurzame landbouw beoefenen

Als u wilt duurzaam boerderij, zijn er bepaalde maatregelen die u moet ondernemen om te bewegen in de richting van dat doel. En als u op zoek bent naar een boerderij die duurzame methoden beoefent, dan kunt u deze stappen gebruiken als uw criteria.

Stappen

Hoe je duurzame landbouw beoefenen. Niet "duurzaam" met "biologisch" te verwarren.
Hoe je duurzame landbouw beoefenen. Niet "duurzaam" met "biologisch" te verwarren.

Deel een: het ontwerpen van uw droom boerderij

 1. 1
  Niet "duurzaam" met "biologisch" te verwarren. Een biologisch label betekent dat het voedsel is geteeld of verhoogde zonder het gebruik van synthetische chemicaliën (maar er zijn uitzonderingen).
  • Veel mensen verwarren duurzame landbouw met biologische landbouw. Beide zijn gericht op het gebruik van meer ecologisch zinvolle praktijken, maar ze worden beoordeeld door een afzonderlijke reeks van normen.
  • Biologische landbouw, vooral wanneer uitgevoerd op een grote, industriële schaal, kan nog steeds het milieu aantasten en een gevaar voor de volksgezondheid op verschillende manieren: Ecosystemen kunnen nog steeds worden geruïneerd door grootschalige monocultuur; pesticiden kan nog steeds worden toegepast; bodems kunnen nog worden ontdaan van nutriënten en organische stof, verontreiniging kan nog steeds worden gemaakt, en exorbitante hoeveelheden fossiele brandstoffen kan nog worden uitgegeven (en verspild), allemaal onder een biologisch label.
 2. 2
  Weten wat duurzaamheid betekent: Landbouw een enkel gebied, zodat het produceert voedsel voor onbepaalde tijd. Om in die richting, een boerderij heeft aan:
  • voorkomen onomkeerbare het land (bijvoorbeeld erosie)
  • trekken geen middelen uit de omgeving die niet kan worden aangevuld (bijvoorbeeld niet met meer water dan kan regelmatig door regenval worden vervangen)
  • produceren genoeg inkomen om een boerderij in het gezicht van de wereldwijde landbouw consolidatie en ontwikkeling van de infrastructuur blijven
 3. 3
  Denk aan de bron. Bepalen waar uw middelen vandaan komen en of je meer neemt dan kunnen worden vervangen, hetzij door natuurlijke processen of uw eigen praktijken.
  • Waar zijn uw middelen en input vandaan? Specifiek denken over water, energie, bodemverbeteraars, en diervoeders (als je vee). Denk ook over de lange termijn, het kapitaal investeringen, zoals structurele bouwmaterialen, gereedschappen, etc.
  • Houd in gedachten dat er geen bedrijf is een eiland: volledige zelfvoorziening is geen vereiste van een duurzame landbouw. Lange termijn stabiliteit en de productiviteit is. De meer duurzame en gevarieerde uw middelen zijn, zal het langer je boerderij duren.

Deel twee: aanpassen

 1. 1
  Elimineren van afval. Er is geen "weg" te "gooien" om. Alles hangt. De drie "R" s gelden hier meer dan ooit: verminderen, hergebruiken, recyclen. Het zal niet alleen duurzamer, maar het is goedkoper ook.
  • Onderzoekt elk beetje afval en afval dat uw operatie produceert en vraag "Wat kan ik doen?"
  • Als je iets te maken met het niet kan doen, probeer te denken aan manieren om iemand anders in de gemeenschap kan gebruiken. Wees creatief.
 2. 2
  Moedig diversiteit binnen het bedrijf. Het kiezen van "polycultuur" over "monocultuur" resulteert in minder afval en vaak, minder verbruik van fossiele brandstoffen.
  • Gebruik variëteiten en rassen die zijn goed aangepast aan de omstandigheden in uw land, in plaats van gekweekt voor een maximale productiviteit en opslag (met een offer in winterhardheid en smaak).
  • Roteren gewassen en grasland. Gebruik metgezel planten en groenbemesters om het land voortdurend vruchtbaar te houden en bovengrond verlies te voorkomen. Laat geen een stuk grond verliest een onvervangbare hoeveelheid voedingsstoffen.
  • Houd planten en dieren rond die indirect ten goede stabiliteit en de productiviteit van de boerderij. Bijvoorbeeld, duizendblad en brandnetels toe te voegen aan de voedingswaarde van planten in de buurt van hen, evenals het verhogen van het oliegehalte van planten gekweekt voor oliën vluchtig. Plant extra basilicum om te dienen als een insecticide, en houd parelhoen rond te tikken op afstand te houden. Als ze zwerven uw bedrijf (en het omliggende platteland), guineas eet het teken achtergelaten door browsen herten af ​​lange grassen. Ze worden traditioneel befaamd om te doden of te houden ratelslangen ook weg.
  • Til beide vee en gewassen, en het opzetten van een wederzijds voordelige relatie tussen hen. De eenvoudigste manier om dit te doen is om mest te gebruiken van uw vee om gewassen te bemesten, en gebruik een aantal van uw gewassen om het vee te voeden. Als u niet in staat om zowel te verhogen zijn, vindt een buurman die is gespecialiseerd in het tegenovergestelde en het opzetten van een uitwisseling.
 3. 3
  Moedig de diversiteit rondom de boerderij. De ecologie van uw bedrijf eindigt niet bij het pand lijnen.
  • Bomen planten rond de boerderij die fungeren als windscherm en bieden ook habitat voor lokale vogels (die kan jagen op insecten die azen op gewassen).
  • Tolereren natuurlijke roofdieren die ongedierte op afstand te houden (bijvoorbeeld slangen die zich voeden met mollen, lieveheersbeestjes die zich voeden met bladluizen, spinnen die zich voeden met insecten die ziekten aan gewassen te verspreiden).
 4. 4
  Diversifiëren financieel. Een ecologisch duurzame landbouw operatie niet zal doen niemand veel goed als het niet kan genereren van winst en houden zelf draaien. Tenzij u of iemand anders is bereid en in staat om de boerderij met een off-farm dag werk of een andere externe bron van inkomsten sponsoren, je gaat te hebben om de crunch nummers totdat je in het zwart.
  • Profiteer van de opties voor u beschikbaar voor zover direct marketing betreft. Dat omvat: CSA / abonnementen, boerenmarkten, langs de weg staat, en zelfs het internet.
  • Toevoegen van waarde aan producten is een slimme manier om sla's deze boerderij onderscheiden van sla's die boerderij. Wanneer u uw sla te nemen en onderdeel te maken van heerlijke hamburger gemaakt van gezond vlees dat was weide-raised in uw eigen velden en top het met een schijfje smakelijke, rode tomaat die in uw eigen bodem groeide, sta je een beroep doen op een breder publiek en harken in meer winst. Met andere woorden, niet alleen groeien een grotere verscheidenheid van dingen - doen een grotere verscheidenheid van dingen met de spullen die je groeien, en overwegen de verkoop van het van een on-farm winkel of restaurant (evenals op het internet).
  • Tegemoet te komen aan elk economisch niveau en etnische groep in de gemeenschap. Mensen van verschillende rijkdom te zoeken verschillende dingen uit een boerderij. Bepaalde etnische groepen waarde hoeveproducten dat de mainstream gemeenschap heeft geen belang bij (bijvoorbeeld vele Caraïbische immigranten streven mannelijke, gecastreerde geiten voor vlees evenals amarant, een wijdverspreid onkruid, die ze gebruiken om een ​​gerecht genaamd calalloo maken).
  • Bekend te maken. Praat met iedereen over wat je doet op de boerderij. Zorg voor educatieve rondleidingen en workshops. Houd uw bedrijf op zoek naar leuke, want als het ooit op aan komt, kan de lokale gemeenschap te bestrijden voorstellen ontwikkeling, omdat ze zien je boerderij in een oase van agrarisch erfgoed.
 5. 5
  Vinden goede, betrouwbare arbeid. Zoek mensen die zich inzetten voor duurzame landbouw (niet alleen ploeteren in het) en die niet bang zijn om hun handen vuil te maken als ze hun gedachten toe te passen.
  • Een verminderde afhankelijkheid van fossiele brandstoffen betekent een verhoogde afhankelijkheid van menselijke arbeid, en niet alleen fysiek, handenarbeid - je bent gaat goed geïnformeerde werknemers die de complexiteit van het systeem je draait begrijpt nodig en kan het te verbeteren met elke beslissing die ze maken.
 6. 6
  Geniet van je leven. Landbouw is hard werken, maar de meest succesvolle boeren weten wanneer te bellen een dag en omzeilen burnout. Vergeet niet waarom je landbouw en waarom, in het bijzonder, je streeft naar een duurzame werking. Voor de meeste mensen, is het omdat ze graag voelen dat ze vertrekken grond in betere vorm dan ze het gevonden.

Tips

 • Als je een geweldige werknemer hebt gevonden, maar je kunt niet veroorloven om ze genoeg betalen voor hen om het leven te maken, flexibel en creatief. Overweeg winstdeling en / of eigen vermogen gebouw.
 • De boeren die het meest succesvol zijn in het toepassen van de ideeën besproken zijn degenen die stapsgewijs kunnen observeren, experimenteren, observeren, aan te passen, en herhaal. In aanvulling op deze, houdt gedetailleerde aantekeningen over wat het beste waar werkt, temperatuur, neerslag en extra water gebruikt, en alle andere noten die u kunnen helpen in de komende jaren. Het zijn deze bedrijven die verschillende uitdagingen te overwinnen en, langzaam maar gestaag, blijven groeien in zowel de complexiteit en stabiliteit.
 • Het beoefenen van duurzame landbouw op grote schaal vraagt ​​om een ​​heel andere aanpak dan op kleinere schaal. Op maat van uw duurzaamheid praktijken dienovereenkomstig. Probeer niet om 20 soorten groenten te produceren en verhogen zeven soorten vee op een perceel van 30 hectare, tenzij je de arbeid, kennis en ervaring om het duurzaam te beheren. Veel boeren en ranchers die meer dan 50 hectare opereren bootsen natuurlijke begrazing systemen die de bodem en de gezondheid van dieren te bouwen door middel van zorgvuldig uitgedachte roterende systemen.