Wkinl

Hoe te olieverf

Heb je ooit wilde om prachtige, expressieve schilderijen te schilderen met olieverf? Hier zijn enkele van de basisprincipes om u te begeleiden in de wondere wereld van olieverf. Als je eenmaal hebt de basistechnieken beneden, de wereld is je canvas!

Stappen

Hoe te olieverf. Kies een plek om te werken met goede ventilatie.
Hoe te olieverf. Kies een plek om te werken met goede ventilatie.
 1. 1
  Kies een plek om te werken met goede ventilatie. Een raam of deur geopend kan worden, of een goede ventilatie kan worden ingeschakeld, en / of je hebt een vrij open ruimte waar de lucht kan circuleren en bewegen. Als u buiten schilderen, vergeet niet dat je nodig hebt om veilig opzetten zodat de wind zal niet blazen dingen op. Merk op dat insecten, vooral bijen, Citrus Thinner.
 2. 2
  Pas uw ezel, zodat u gemakkelijk kunt het schilderij oppervlak aanraken zonder bukken of staande tip tenen terwijl de borstel. Houd uw penseel op of achter de bobbel achter haar beentje (de zilveren gedeelte). Je zal staan ​​voor uren, dus zorg ervoor dat u niet uw rug stam. Staan is beter dan zitten, maar als je moet zitten, schilderen op armlengte van de ezel.
 3. 3
  Leg een doek, plastic zak, of tarp. Zet de randen met tape om te voorkomen dat opeenhoping of wegblazen. Uw werkgebied gaat geheel staan ​​op de drop doek, dus zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt afgedekt om voldoende armslag hebben. Als u van plan op het werken aan een tafel met een tafel schildersezel, bedekken de vloer onder je en het tafelblad.
 4. 4
  Doe je schilderij kleding.
 5. 5
  Stel uw verf. Genoeg ruimte voor uw palet, penselen en paletmes, oplosmiddel en oplosmiddel / olie containers, vodden en verftubes om comfortabel te worden weergegeven, direct beschikbaar voor u om te gebruiken.
  • Je nodig hebt om een ​​container met gewoon oplosmiddel, en de andere met een medium hebben. Een standaard schilderij medium is 1 deel olie op 2 delen oplosmiddel. De meest voorkomende olie wordt lijnzaad en de variëteiten (geraffineerde, koud geperst, of stand oliën), maar sommige schilders gebruiken saffloerolie, noten of poppy oliën. Alkydhars en Japan droger kunnen worden toegevoegd aan het schilderen middel te versnellen droogtijd. Overwegen om het medium in een spuitfles. U kunt spuiten de inhoud op het palet om te werken in uw lak. Zet het oplosmiddel (terpentine, of borstel reinigingsvloeistof) in een afsluitbare container.
  • Als u ervoor kiest om een ​​verscheidenheid van kleuren verf te kopen, probeer dan niet om opgewonden over te knijpen elke kleur op het palet voordat u begint te schilderen, want dit zal een hoop verf verspillen. Geef jezelf 2 of drie kleuren om mee te beginnen en ga vanaf daar. Zie de onderstaande tips. (Hoewel het soms is het goed om het hele gamma hebben voor je, bewust zijn van de kleuren nog niet op uw palet).
 6. 6
  Schilderen. Dit deel is echt afhankelijk van wat je wilt produceren. Echter, er zijn bepaalde dingen in gedachten te houden, ongeacht wat u tekent.
  • Bijvoorbeeld, olieverven hebben een korte mengen leven op het doek. Het is niet moeilijk om een ​​gebied te veranderen in een saaie bruine modder plek als er veel repetitieve lagen en veranderingen gemaakt. Als u probeert om iets te veranderen en het niet meteen werkt, pak een doek en veeg het af. Alle verf van dat gebied zal loskomen.
  • Oliën een tijdje duren om te drogen, zodat je tijd hebt om verf te verwijderen voor bijna 24 uur na de applicatie. Net als elke andere verf, als je de eerste laag te dik te maken, zal het niet droog helemaal.
 7. 7
  Reinig uw penselen goed tussen kleur verandert. Wanneer u klaar bent om verf uit je penseel te verwijderen en gebruik van een andere kleur zijn, veegt zo veel verf af met een doek als je kunt voordat de borstel het in de dunner. Dit zal uw dunner langer meegaan en zal meer verf van de borstel te verwijderen. Swish je penseel in de dunnere verpakking, droog het dan af met een doek.
 8. 8
  Geef uw kunstwerk haar ruimte. Wanneer de eerste laag is voltooid, zal het ongeveer 48 uur voordat het droog genoeg om de tweede aanvraag doen zonder smeren je eerste werkdag zal zijn. Laat uw werk niet achter in een gebied dat is bijzonder warm of vochtig zijn, en bewaar het op een gebied waar het niet wordt besmeurd raken, geschraapt, aangeraakt, geborsteld tegen, vuil, en probeer het niet te laten, waar insecten vliegen over omdat ze een vreselijke smet als ze vastlopen in de verf zelf.
 9. 9
  Als er een goede hoeveelheid verf achtergelaten op uw palet dat de volgende keer kan worden gebruikt, gebruik je paletmes om de "goede" verf bij elkaar schrapen, dan Bevochtig een schone doek met thinner net iets en veeg de rest van je palet schoon te maken. Gebruik een stuk Saran Wrap om de overgebleven verf bedekken, verpakken het vrij knus.
 10. 10
  Veeg vuile borstels uit zo veel mogelijk met schone lappen en dan zoef in de dunner, totdat er lijkt niet te worden verf loskomen van de borstel. Doe dit voor al uw gebruikte penselen. Onder lauw stromend water, het bezit van een bar van milde handzeep in de ene hand, dan voert u de borstel langs de zeep, alsof je schilderen op de zeep. Ga met de richting van de borstelharen tot er geen verf loopt uit de borstel. Houd de haren tussen je wijsvinger en duim, onder het stromend water, zorg ervoor dat geen van de borstelharen verbogen of gerafeld uit. Druk stevig met uw miniatuur van de basis van de haren aan de punt met je wijsvinger stevig tegen de achterkant, tegenover uw duim, tot er geen verf komt uit de borstel. Spoel zeep grondig, en wikkel een schone doek of papieren handdoeken rond de haren van de schone, gespoelde borstels, drukken om het overtollige water te absorberen. Door dit te doen na het schilderen in plaats van te wachten tot de volgende keer dat u wilt schilderen geeft de borstels tijd om volledig te drogen, omdat je niet kunt schilderen met hen als ze nat zijn.
 11. 11
  Doe het deksel op de dunnere container en laat het tot de volgende keer, ongeacht hoe troebel het is. Wanneer de dunnere regelt, het pigment in de verf gaat naar de bodem en schoon dunner regelt geplaatst. De volgende keer dat u wilt schilderen, dan kunt u de schone dunner giet het in een schone container, veeg het pigment van de bodem, en giet dan de dunnere terug in uw dunner container, klaar om te gaan. (Dit proces bespaart een hoop geld!)

Tips

 • Bij het schilderen buiten, zorg ervoor dat uw canvas en uw palet niet in direct zonlicht. Schaduw je canvas en palet, want als je schilderen met het doek in direct zonlicht, zal het ertoe leiden dat u uw kleuren verkeerd mengen. Als je thuis en kijk krijgen op uw schilderij, zal het donker en modderig.
 • Als u een harde tijd om de verf af van uw handen, baby-olie of olijfolie werkt echt goed.
 • Een goede oefening om te beginnen is om primaire kleuren te gebruiken om verschillende tinten grijs te maken van wit tot zwart, en verf in zwart en wit. Dit geeft je een geweldige kans om waarde en het contrast begrijpen.
 • In het proces van het creëren van een olieverfschilderij, is het belangrijk om te onthouden wat "stage" is het schilderij in voordat u om eraan te werken. Een goede regel is om te werken met behulp van wat bekend staat als een "dun tot dik" of "vet over mager" benadering. Dit betekent dat uw eerste toepassing van verf op het doek moet dunner en minder 'vettig. " Daarom is het dunner oliemengsel bestaat uit 1 deel olie op 2 delen verdunner. Als je verder komt in de fasen van het schilderij, zal elke aanvraag moeten een beetje meer olie, en een beetje minder dunner.
 • Als u besluit om alleen de aankoop van de primaire kleuren, knijp een plek ter grootte van een dubbeltje van Cadmium Yellow, Cadmium Rood, en ultramarijn blauw op uw palet, spatiëring ze zo ver uit elkaar als je kunt, alsof je de punten van een stippelen driehoek. Nu zet een deel van het Titanium White over de grootte van een nikkel in het centrum. Gebruik je paletmes.
 • Een aanbevolen 10-tube palet is Cadmium Rood, Alizarine Crimson, Cadmium Orange, Cadmium Geel, Viridian, ultramarijn blauw, Phthalo Blauw, Dioxazine Paars, kleine Mars Black, en grote Titanium White.
 • Bij de toepassing van kleuren, overcompenseren uw kleurwaarden. Op die manier het moeilijker zal zijn voor uw schilderijen naar een saaie, vermoeide blik hebben.
 • De dunnere / olie mix lijkt langer te duren dan alleen de dunnere tussen schoonmaak, maar wanneer het wordt echt bewolkt, het doet niet scheiden. Gooi de oude mix, en niet opnieuw mengen tot klaar voor gebruik.
 • Probeer eerst uw onderwerp schetsen in op het doek met veel dunner en beetje van Raw Sienna. Het zal u helpen gefocust blijven bij het schilderen buiten.
 • Een beperkt palet wordt aanbevolen bij het schilderen buiten. U kunt mengen de kleuren die je nodig hebt en hoeft niet al uw verf te slepen uit in het veld.

Waarschuwingen

 • De gebruikte materialen als olieverf zijn ernstige, gevaarlijke stoffen. Weet altijd precies wat je mee werkt, en lees eerst de etiketten alvorens te denken van het gebruik ervan. Weet de juiste manier te ontdoen van deze gevaarlijke stoffen volgens de plaats waar je woont en hun eisen. Werk met ernstige zorg ten alle tijden tijdens het gebruik en de behandeling van olieverf.
 • Als dunner op uw huid krijgt, kan dit irritatie veroorzaken. Veel aandacht te schenken, zodat je weet of aanvullende maatregelen moeten worden genomen.
 • Geen ontvlambare materialen opslaan in gesloten ruimtes als ze zijn gebruikt met thinner of noten of lijnzaadolie. Dunner en olie media zijn brandbaar.
 • Houd altijd je ogen op het schilderij.

Dingen die je nodig hebt

 • Olieverf (als op een budget, de enige kleuren die je nodig hebt zijn Cadmium Rood, Cadmium Geel, ultramarijn blauw, Titanium White)
 • Kleurenwiel (om te helpen met de juiste combinaties voor specifieke kleuren, en te helpen begrijpen hoe complementaire kleuren gebruikt kunnen worden)
 • Walnoot of lijnolie (om te combineren met pigmenten om uw eigen verf te maken, indien gewenst)
 • Borstels (Connoisseur's varkenshaar of varkenshaar in de maten 10 & 4, 2, 4, en 8 Ronde, 6 & 8 Flat, en een 1 Hazelnoot. Je vindt die borstels pak je de meeste wel.)
 • Thinner of terpentine of Turpenoid (om penselen te spoelen tijdens het schilderen en creëren dunner wassen technieken). Dit is serieus ontvlambaar, dus wees voorzichtig.
 • Paletmes (kleinere messen maken minder van een puinhoop, en je zult met minder verf)
 • Twee containers met deksels die uw dunner en walnoten of lijnzaadolie te houden tijdens het schilderen
 • 10 "x13" kleurenpalet
 • Opbergdoos als een tackle of gereedschapskist
 • Doek te schilderen op (rekken het zelf of kopen pre-uitgerekt en gegrond)
 • Schildersezel (optioneel)
 • Drop doek, schilderen kleren en handschoenen
 • Rags