Wkinl

Hoe maak je een achtbaan model te ontwerpen

Stel je voor dat je langzaam naderen van de top van de lift-hill. Een beetje meer, en... Swoosh je vliegt naar beneden de heuvel als u en de rest van de passagiers piepen in verrukking, zoals de negatieve g's zijn bijna ondraaglijk. Heb je je ooit afgevraagd waar deze grote achtbanen vandaan? Een model ontworpen door een architect of ingenieur is waar het allemaal begint. Tuurlijk je hebt technologie, met de computer simulatoren van achtbaan ontwerpen, en zelfs de blauwdrukken. Maar zonder een model, deze fenomenale achtbanen zijn moeilijker te bouwen. Modellen zijn niet enkel een hulp voor het park, dat uw ontwerp koopt, maar een kunstwerk. Wanneer uw achtbaan is gebouwd, kunt u laten zien aan je vrienden hoe je je droom maakte in een realiteit!

Stappen

Hoe maak je een achtbaan model te ontwerpen. Kies het ontwerp dat u wilt worden in een model.
Hoe maak je een achtbaan model te ontwerpen. Kies het ontwerp dat u wilt worden in een model.
 1. 1
  Kies het ontwerp dat u wilt worden in een model. Is het ontwerp van de schattige kinderen, of de grote beestachtige monster dat iedereen zal hebben gillend van genot en angst?
 2. 2
  Zorg ervoor dat het ontwerp is goed in elkaar gezet, en voltooide. Je wilt niet dat uw werk te storten in een gigantische stapel vuilnis.
 3. 3
  Kies het soort materiaal dat u wilt voor uw model te worden gemaakt van. Klei, metaal, sommige mensen zelfs te maken uit ijsstokjes en tandenstokers! Maak een lijst van alle materialen die u in de vorige stap hebt geselecteerd, en kopen ze. Deze zijn te vinden in de meeste kunst en kunstnijverheid winkels.
 4. 4
  In kaart te brengen hoe je van plan bent op het bouwen van je model op haar structuur, spoor, en steunen. Deze categorieën, zijn erg belangrijk voor de voltooiing van het gehele project, en het ondersteunen van het model. Met behulp van plexiglas, lay-out van de vorm van het model eerst met een gewone stift. zodra de lay-out van het model is goed neergezet, gaan over de lay-out in permanent marker. Nu bent u klaar om het gebouw te beginnen. Beginnen om alle noodzakelijke benodigdheden te verzamelen voor het model zoals lijm, het wordt gebruikt voor het model zelf, verf, en decorstukken materiaal. Neem de tijd om zorgvuldig zet het model samen, zodat u zeker weet dat deze goed is aangelegd en sterk.
 5. 5
  Zorg ervoor dat uw model te bouwen op een materiaal (bij voorkeur groen of bruin aan de grond lijken), die stevig zal staan.
 6. 6
  Controleer of alle onderdelen van het spoor en de steunen zijn in het model, zoals dragers, en alle spoor segmenten.
  • Nu de lift hill, of lancering secties zullen worden toegepast.
  • Lift hill
 7. 7
  Afhankelijk van het soort achtbaan, kan de geringe toepasbaarheid van de til variëren.
  • Een houten achtbaan zal moeilijker worden om toe te passen, zoals de keten van de lift moet knijpen in tussen de steunen onder het spoor.
 8. 8
  Beginnen te brengen 3-4 draden naast elkaar in het midden van het spoor op de lift hill.
 9. 9
  Selecteer 2 plaatsen boven en onderzijde van de baan, waar de lift door gaat moeten dragen bij het ​​spoor.
 10. 10
  Gebruik grote voorzichtigheid aan de zijde van de eerste heuvel beginnen om de draad draad onder de steunen, totdat beide uiteinden samenkomen. Lijm beide samen, en laten drogen.
  • Stalen achtbanen zijn veel gemakkelijker om de lift toepassing.
 11. 11
  Neem 3-4 draden, en beginnen ze toe te passen met lijm aan de bovenkant van de lift heuvel.
  • Lanceren secties
 12. 12
  De lancering secties zijn meestal eenvoudig te plaatsen op modellen, aangezien de meerderheid van achtbanen met hen zijn plat. Het volgende geeft uitleg over de meest voorkomende vormen van lanceringen.
  • LSM
  • Lineaire synchrone motor is eigenlijk de eenvoudigste toe te passen, en is te vinden op de onlangs geopende achtbaan Maverick, bij Cedar Point.
 13. 13
  Breng 2 of 3 draden op de lancering gedeelte van het model, tot aan de heuvel, inversie, draaien etc. Als gemakkelijk als dat, je bent klaar!
  • LIM
  • Lineaire inductiemotoren zijn vrij gemakkelijk aan te brengen, en worden vaak gekenmerkt binnenkant van het station van de achtbaan is. De meeste gelanceerd achtbanen zijn LIM achtbanen.
 14. 14
  Deze soorten achtbanen gebruiken magnetische mechanismen om vooruit te lanceren. Kleine stukjes plastic kan gemakkelijk het werk doen. Begin zachtjes spuiten lijm op het binnenste gedeelte van de aangewezen weg. beginnen met het plaatsen van elk stuk op de baan individueel, en houden elkaar op zijn plaats voor een korte tijd.
  • Hydraulisch
 15. 15
  Hydraulische gelanceerd achtbaan modellen vereisen meer aandacht, omdat de sectie lancering tientallen remmen vereist. Kingda Ka, Top Thrill Dragster, en Storm Runner zijn alle hydraulische gelanceerd.
 16. 16
  Kleine metalen platen zijn een goede keuze, maar als je niet in staat om een greep van hen te krijgen, zal chips van plastic doen. begint het aanbrengen van lijm en de plaatjes / plastic op het spoor. Zorg ervoor dat de remmen zijn het dichtst bij wordt perfect uitgelijnd.
  • OPMERKING: Hydraulische gelanceerd achtbanen moet een rechthoekige baan hebben.
 17. 17
  Zodra de lift of sectie lancering voltooid is, bent u nu klaar om te beginnen met het schilderen van uw model. Het type verf dat je kiest is niet het belangrijkste in de wereld, maar je moet wel een goede keuze maar maken. Water kleur is aanvaardbaar voor hout, maar minder bruikbaar voor metaal. De keuze is aan jou, en jou alleen.
 18. 18
  Ontwerp een trein voor de achtbaan, dat een redelijke hoeveelheid auto heeft, afhankelijk van de grootte van het model. Zorg ervoor dat het in staat is op een deel van de baan wordt geplaatst, maar het hoeft niet te rollen.
 19. 19
  Verzamel alle soorten landschappen die u eerder gekocht, en beginnen te binden ze op het oppervlak waarvan het model is gebouwd op. Deze laatste stap is belangrijk, voor het oog van uw bedrijf te grijpen. zonder landschap, zal de achtbaan zien er vaak koddig, en de kijkers zal een gebrek aan belangstelling te hebben.

Tips

 • Krijg een park om uw model te zien, stel na al het werk dat je in het maken van het model te zetten, krijg je te rijden.
 • Als u het maken van uw eerste model, zal het gemakkelijker zijn om een ​​stalen achtbaan eerste ontwerpen, want dit zal minder tijd in elkaar te zetten.
 • Maak uw achtbaan model met behulp van een schaal, of anders uw model zal onmogelijk te bouwen.
 • Gebruik superlijm, het werkt beter.
 • Als het je eerste keer, voeg een lus.

Waarschuwingen

 • Behandel de superlijm voorzichtig, aangezien het zeer kleverig.
 • Zorg ervoor dat de route op jouw achtbaan is realistisch. (Met andere woorden, niet 100 lussen in het spoor ontwerp toe te voegen) als er geen parken zal de moeite om te reageren op uw vragen.

Dingen die je nodig hebt

 • Superlijm
 • Uw keuze van het materiaal voor het model (bv. klei, tin)
 • 1 yard van draad (er extra zullen 90% van de tijd)
 • Decorstukken zoals kunstmatige bomen, miniatuur mensen, planten enz.
 • Geduld, het proces duurt gemiddeld 5-8 uur per dag gedurende twee weken