Wkinl

Hoe maak je houten boekenplanken bouwen

Altijd al willen enkele mooie boekenkasten voor uw kelder of bonus ruimte te maken, maar wil niet een fortuin te besteden? Dit artikel zal de meest elementaire rekken dekken evenals het bieden van eenvoudige en goedkope manieren om te "kleden" uw rekken.

Stappen

Hoe maak je houten boekenplanken bouwen. Ontwerp uw rekken op basis van uw beschikbare ruimte.
Hoe maak je houten boekenplanken bouwen. Ontwerp uw rekken op basis van uw beschikbare ruimte.
 1. 1
  Ontwerp uw rekken op basis van uw beschikbare ruimte. Als je het maken van ingebouwde boekenkasten, het meten van de beschikbare ruimte, zowel aan de onderkant en de top-ga er niet vanuit uw muren loodrecht zijn en vierkant. Wil je breken je rekken met verticale secties om de 30 "of minder-iets meer en je rekken zal verzakken. Gebruik niet meer dan 18" tot 24 "overspanningen voor typische 1" hout. Als ze beginnen te verzakken, kunt u teruggaan en snijd pleintje 1 "zijpanelen en monteer ze verticaal in de onderstaande plank voor extra ondersteuning. Voor ingebouwde boekenkasten, het ontwerpen van een doos om de ruimte te passen, en vervolgens plan voor verticale secties en de planken te passen in het. Je kunt het bouwen en schuif deze vervolgens op zijn plaats en monteer het.
 2. 2
  Maak een boodschappenlijstje voor je basisframe: 1 "x 12" hout, het meten van de lengte van uw buitenste doos, uw verticale steunen, en uw rekken. Vergeet niet de meeste hout komt in 96 "secties, zodat je wat afval hebben. Als u van plan vooruit hoe je gaat om ze af te snijden, kunt u kopen wat korter (72") of langer (120 ") secties om uw ontwerp past. Gebruik populier of maple over de low-end grenen planken, omdat de knopen maken het hout moeilijk om mee te werken en verf.
 3. 3
  Maak een lijst van uw andere materialen-ondersteunende 1 "x 2" strips x de lengte van uw rekken, 1/8 "multiplex aan de achterkant; 4 ondersteunende pennen per schap; veel hout schroeven (standaard gipsplaten schroeven werken prima) en kleine draad brads aan de achterkant monteren;. verf;
 4. 4
  Snijd het hout aan het ontwerp van de basis doos past. Vergeet niet om de breedte van het hout zelf, afhankelijk van welke kant je gewrichten schoot optellen / aftrekken. Monteer de doos en monteren op de multiplex rug. Opnieuw te meten elke verticale doorsnede en knippen.
 5. 5
  Boor de benodigde gaten. Voor de montage van de verticale secties in de doos, hetzij boorgaten voor de ondersteunende pinnen of gesneden groeven (dados) om de planken monteren in. Meet de pendiameter met remklauwen en vind de juiste bit voor een ietwat losse pasvorm, of doe trial and error op een stukje hout. Zorg ervoor dat u de gaten boren loodrecht op de hout-gebruik een kolomboormachine als je er een hebt. Een sjabloon gebruiken om de gaten te markeren is zeer behulpzaam, als je niet zonder gereedschap handig deze stap overslaan en je kunt L-beugels gebruiken om de planken later omhoog houden. Het is lelijk, maar functioneel.
 6. 6
  Monteer de verticale secties. Test de gewrichten te zorgen dat ze zijn vierkant. Meet elke plank lengte en snit. Installeer pinnen en testen fit. Verwijder de rekken en voeg 1 "x 2" ondersteunen strip aan de voorzijde voor extra ondersteuning. Re-install planken en verf. Gebruik eventueel 1-1/2 "x 1/4" stroken langs de verticale steunen, zijkanten en boven naar jointwork dekken.
 7. 7
  Afgewerkt.

Tips

 • Metalen plank pinnen zijn superieur aan plastic plankdragers. Zelfs het snijden van uw eigen houten deuvels voor plankdragers is beter.
 • Verf verbergt een veelheid van houtbewerking zonden.
 • Als je een ingelijste deuropening naar een diepe kast, kunt u twee planken op te bouwen om te passen, te monteren aan elke kant met behulp van een lange koperen piano scharnier, en maak een geheime deur in de kast. Gebruik magnetische sluitingen aan de bovenkant om het te houden dicht, en gebruik een brede overlappende (2 "x 1/4") strip in het midden, waar de treden te verbergen waar de twee planken komen samen (gebruik strips om het deurkozijn camoufleren en rekken gewrichten ook).
 • Als je die een muur met een ingebouwde boekenkast, beschouwen dit-reactie 'sectie op de bodem, zet hulpprogramma dozen (vooruitstekende 1/4 "4 van de rekken), en tanks sluit aan op een stopcontact circuit. Dek af met regelmatig gieten met gaten geknipt voor het hulpprogramma dozen.
 • Een boor pers zal u toelaten om de diepte van de gaten voor de pennen, wat erg handig is. Als je er geen hebt, meet de helft van de pin lengte van het puntje van uw boor en wikkel tape rond erboven, en boren totdat de tape is flush.

Waarschuwingen

 • Volg altijd de aanwijzingen en waarschuwingen met betrekking tot elektrisch gereedschap, vooral zagen fabrikant. Duw nooit je hand in de richting van het blad, en houdt zo veel van uw lichaam uit de lijn van het blad (zowel vooruit en achteruit lijn).
 • Schroef de bovenkant van uw zaak in de muur om te voorkomen dat hij omvalt eenmaal geladen vermijden. Dit is absoluut noodzakelijk als je van plan bent om deze rekken te gebruiken in de kamer van een kind. Zij zullen proberen om omhoog te klimmen je nieuwe creatie op een bepaald punt in hun leven.
 • Draag altijd een veiligheidsbril tijdens het gebruik van gereedschap voor houtbewerking.

Dingen die je nodig hebt

 • Cirkelzaag, radiale arm zagen, of gelijkwaardig
 • Werkbank of schragen
 • Boren of boren pers
 • Schroevendraaier
 • Meetlint
 • Winkelhaak
 • Sander (optioneel)
 • Potlood
 • Materialen (zie instructies)
 • Hamer
 • Niveau
 • schuurpapier