Wkinl

Hoe maak je een zaag paard te bouwen

Een van de meest gebruikte tools een timmerman kan in een bouwproject hebben is een goed paar schragen (of sawbucks, zoals ze soms worden genoemd). U kunt uw eigen set op te bouwen als je een cirkelzaag, meetlint, een hoek plein en een hamer en spijkers.

Stappen

Hoe maak je een zaag paard te bouwen. Hier krijg je een paar geschikte boards voor uw project.
Hoe maak je een zaag paard te bouwen. Hier krijg je een paar geschikte boards voor uw project.
 1. 1
  Hier krijg je een paar geschikte boards voor uw project. 2X6 nominale grenehout werd gebruikt voor de paarden in de illustraties, en werd gescheurd neer, of splitsen om het eindproduct lichter in gewicht te maken, maar 2X4 (geen rippen) met lodgepole of wit grenen of vuren zal ook werken. Voor paarden die naar buiten worden gelaten in de weer, kan het de moeite waard zijn om hout dat is behandeld om rot en insecten weerstaan ​​kopen.
 2. 2
  Het opzetten van een werk tafel of ander oppervlak te meten en snijd het hout op. Aangezien u bouwt de zaag paarden, kan worden aangenomen je niet al een set beschikbaar te hebben, maar als je dat doet, natuurlijk gebruik maken van hen.
 3. 3
  Rip het hout in de helft als u gebruik maakt 2X6 boards en ze hebben niet grote knopen of moeten een groot deel van het gewicht te ondersteunen. Dit zal het totale gewicht en de hoeveelheid hout die nodig met de helft te verminderen (ten opzichte van 2x6). Voor het gebruik van full-size 2x4s, deze stap overslaan.
 4. 4
  Meet de lengte van de benen een comfortabele werkhoogte. Voor een typische 6 voet (1,8 m) hoog werknemer, 34-36 inch (0,86-0,91 m) is ongeveer gelijk, voor kortere individuen, kan het nodig zijn om de hoogte aan te passen. Er wordt gesuggereerd u uw paarden een beetje hoog te bouwen, omdat de poten kan worden bijgesneden wanneer ze volledig zijn om de gebruiker te passen.
 5. 5
  Snijd een schuine kant aan de eerste etappe als je het op lengte gesneden. Voor een goede spreiding over de benen van het paard, moet een hoek van ongeveer 65 graden ten opzichte van het plein lijn, of 25 graden vanaf de rand van het bord is mooi werk, die hoeken doen en moet 90 graden bedragen. Wil je mee, ga je snijden dit bevel plein naar de smalle rand van je bord, zodat u kunt vinden die u nodig hebt om zowel boven-en onderkant te markeren, en Recut door middel van de bodem om de hele weg te krijgen door middel van het bord. Deze bezuinigingen moeten plat (en recht), dus ze zullen passen tegen de bovenste plank flush en strak.
 6. 6
  Snijd de achterzijde en de bovenkant boord van uw paard, die vierkant wordt gezaagd aan beide uiteinden, ongeveer 42-48 inch (107-122cm) lang. Maak een merk een centimeter of zo van elk uiteinde, en teken een vierkant lijn om te bepalen waar de poten hechten, aan beide zijden.
 7. 7
  Leg de rug op een vlakke ondergrond, of een werktafel, op een gladde vloer, of zelfs op de achterklep van een pick-up truck. Positioneer uw eerste been op het plein merk eerder gemaakt, en spijker het zo de schuine kant strak is ingesteld tegen de rand van de bovenste plank. Afstomping de punt van je nagels zal de kans het hout zal splijten wanneer het wordt genageld afnemen, en met behulp van een 8d (8 cent) nagel voor dit zal voldoende houdkracht geven zonder door beide stukken.
 8. 8
  Nagel beide benen aan een kant van de bovenste plank, dan draai het geheel om. Spijker de andere twee poten tegenover het eerste paar. U kunt nu gebruik maken van grotere nagels, want als de punten projecteren door, zullen ze gaan in de achterkant van de eerste paar poten en verhoging van de kracht van dit gewricht.
 9. 9
  Sta je gedeeltelijk geassembleerd paarden rechtop, en meet vanaf de onderkant van je bovenste plank ongeveer 8 inch (20 cm), en met behulp van een korte plank, schrijver het naar een horizontale spreader brace te passen tussen de benen. De hoeken van deze beugels moet ongeveer 115 graden boven en 65 bodem voor in totaal 180 graden zijn, maar afschrijver alle van de beugels in positie zal een beter (nauwkeuriger) pasvorm. Gebruik je beschreven brace als een patroon om drie extra stukken markeren, zorg ervoor dat u twee voor elke zaag paard.
  • De hoek van 65 graden heet "25 van square" want je kunt een 65 hoek vinden door te markeren "25 af van 90" met behulp van een tool genaamd een 90 graden "dakspant hoek vierkant," of "speed vierkante" of soortgelijk instrument.
 10. 10
  Nagel je beugel op zijn plaats, met behulp van twee 12d nagels in elk uiteinde, dat zij eerst aan het been, en in het uiteinde-korrel van de brace.
  ~ Spijker de beugels op elke paar benen zorgvuldig, zorg ervoor dat ze de positie van de benen zodat het paard staat vlak en recht op een vlakke ondergrond.
  ~ Spijkeren deze beugels uit positie zal betekenen van het paard zal wiebelen en te wankel.
  ~ Houd het paard rechtop en recht terwijl spijkeren is de moeite waard.
 11. 11
  Klap het paard weer over op zijn bovenkant boord, en prop het op zijn plaats of iemand vasthouden. Snij een ander bord ongeveer 18 inch (46cm) lang, met een hoek van 45 graden aan de ene kant als de diagonale brace. Houd het schuine uiteinde tegen de spreider brace en schrijver de andere kant op bij de kruising van de bovenste plank en snijd deze markering. Gebruik dit stuk voor uw patroon en voor een paar paarden, gesneden 3 meer.
 12. 12
  Nagel deze braces in de plaats, met het einde cut op een hoek van 45 graden butted in de strooier brace en genageld door van de brace in het uiteinde van graan, en de beschreven einde aan de onderkant van de bovenste plank. Dit zal over het graan worden genageld in de onderkant van de bovenste plank, dus gebruik nagels die groot genoeg zijn om een goede hap te krijgen, althans 12d, en stompen de uiteinden aan het hout gaat barsten.
 13. 13
  Controleer je paarden te zorgen dat de benen even lang zijn en gelijkmatig passen de grond, zo niet, dan kunt u de benen zo lang zijn trimmen, zorg ervoor dat de bovenste plank is parallel aan de grond.

Tips

 • Putting een extra 2x4 plat op de top van het paard zal je een 'offer' stuk hout, dat u kunt vervangen wanneer het wordt gekauwd door uw zaag te geven.
 • Bij het zagen van hout op uw paarden, het instellen van uw zaag op de juiste diepte te veel langer zal maken.
 • Rippen (in de helft) 2x6 hout geeft u voldoende sterkte voor de meeste banen, zonder het gewicht van de nominale 2x4s, maar voor een meer duurzame paard, wilt u misschien de bredere boord gebruiken voor de top.
 • In plaats van het gebruik van hout voor de beugels, wilt u misschien triplex gesneden gebruiken in een driehoek vorm en vastgeschroefd aan de buitenkant van de poten.
 • De "A"-vormige sawbucks voor rechte handzagen zijn meestal slechts 20-24 "hoog, zodat de gebruiker om te knielen op de planken wordt gesneden. Stel de hoogte volgens wat juist voelt, rekening houdend met de lengte van uw zaag.

Waarschuwingen

 • Oogbescherming wordt aanbevolen bij het zagen hout en rijden nagels.

Dingen die je nodig hebt

 • Een cirkelzaag, meetlint, hoek vierkant (of snelheid-plein), hamer en spijkers.
 • Lumber van uw voorkeur. De paarden in de afbeeldingen vereiste 2 - 10 voet 2X6 platen, die waren gescheurd tot 2 3/4 inch breed, wat 40 voeten van hout.
  • Ongeveer 5-8 meter 2x4 planken zou werken (of 10-42 to van 48 inch planken zal werken).