Wkinl

Hoe je eenvoudige zwevende planken te bouwen

Drijvende planken zijn een elegante manier van het weergeven van collectibles, foto's, reizen souvenirs, of andere versieringen. Om zwevende planken op de traditionele manier of via een holle kern deur bouwen, volg dan deze instructies.

Stappen

Hoe je eenvoudige zwevende planken te bouwen. Knip (of aankoop) twee identiek-en kleinbedrijf houten panelen voor elke plank.
Hoe je eenvoudige zwevende planken te bouwen. Knip (of aankoop) twee identiek-en kleinbedrijf houten panelen voor elke plank.

Traditionele methode

 1. 1
  Knip (of aankoop) twee identiek-en kleinbedrijf houten panelen voor elke plank. De grootte van het paneel overeenkomt met de grootte van de afgewerkte plat, zodat dienovereenkomstig kiezen. U kunt gebruik maken van een mooi hout of multiplex / MDF (medium density vezelplaat) en dan later toe te passen verf of een mooiere fineer.
 2. 2
  Knip (of aankoop) ten minste twee lange 1-op-2-inch stroken van hout. De eerste zal worden in stukken gesneden en geplaatst tussen de panelen om een ​​holle plank die kan passen over een plank monteren op uw muur te maken, terwijl de tweede zal vormen de plank monteren zelf. (Merk op dat de stukken die de interne plank kader zal naar beneden worden geplaatst smalle kant in de lambrisering;. Dit zal een extra 2 cm van de hoogte toe te voegen aan uw plank)
 3. 3
  Snij de 1 bij 2 inch strook in drie stukken, een zolang de lengte van de panelen en twee zolang de breedte. Aangezien deze de drie buitenste randen van uw plank sandwich zal vormen, zullen ze moeten in staat zijn om elkaar te passen tussen de panelen. De leukste gerichte manier om dit te doen is een einde van elk stukje en beide uiteinden van het lange stuk gesneden op 45 graden hoeken zodat alle drie stukken elkaar passen om 90 graden hoeken vormen in de hoeken.
  • Echter, als u niet beschikt over de middelen om deze (of van plan fineer de hele plank als je klaar bent) doen, laat u de lange voorste strip is en snijd een centimeter af van zowel de kortere stukken, zodat u smullen ze achter het langer men eenmaal geplaatst tussen de panelen.
 4. 4
  Bevestig drie 1 bij 2-inch strips om een van de twee panelen. Stel een paneel naar beneden, plaats de drie stroken op het paneel om drie doorlopende randen vormen, lopen een lijn van houtlijm langs de bovenkant van elke strip, en plaats het tweede paneel aan de bovenkant. Gebruik afwerken nagels of een spijker pistool voor het bovenpaneel hechten aan elke strip.
 5. 5
  Bevestig het tweede paneel. Draai het eerste paneel dat nu is bevestigd aan de plank kader naar de bodem van de houten stroken bloot. Nogmaals, lopen een lijn van houtlijm langs de bovenkant van elke strip, plaatst de vrije-paneel op de top, en spijker het aan elke strip.
 6. 6
  Optioneel: Verf of breng een houtfineer op de plank Bij gebruik van fineer, zeker de nerf van het hout consequent te blijven..
 7. 7
  Meet de lengte en breedte van de holle ruimte binnen de driezijdige shelf. Verwar dit niet met de totale afmetingen van de plank, de berg die je maakt om de plank aan de muur bevestigen zal passen in deze holte.
 8. 8
  Snij een 1 bij 2 inch strook tot aan de lengte van de holte. Hierdoor wordt de basis van de wandhouder vormen. Merk op dat de brede zijde van de basis zal zitten tegen de muur.
 9. 9
  Knip twee 1-van-2-inch strips die zolang de holle diep minus 1 cm. Aangezien deze steekt uit vanaf de basis van de muurbevestiging, moeten ze worden ingekort om rekening te houden met de breedte of anders de plank zal niet gelijk zitten tegen de muur.
 10. 10
  Test de muurbevestiging. Doet het goed passen in de holle plank? Zo niet, stel deze indien nodig. Wees voorzichtig niet te verliezen in de holle.
 11. 11
  Bevestig de basis van de wandsteun aan de twee kortere stroken. U wilt dat de kortere stukken uit te steken vanaf de basis, zoals tanden, dus schroef ene naar weerszijden van de basis om een ​​hoefijzervorm maken.
 12. 12
  Bevestig de plank aan de muur. De beste manier om dit te doen is het rechtstreeks aan de muur studs in de muur. Deze kunnen worden gevestigd, hetzij met een stud locator of door kloppen op de muur om te zoeken naar plaatsen die niet hol klinken.
 13. 13
  Schuif de plank op de plank mount. Het moet passen als een handschoen. U kunt ofwel laat het zitten over de opbouw of neem het terug, breng lijm aan de berg, en bevestig de plank permanent.
 14. 14
  Herhaal de stappen om extra planken maken zoals gewenst. Merk op dat de schappen kunnen verschillende dimensies.

Holle deur-methode

 1. 1
  Snij een 18-inch holle kern deur lengterichting na het vastklemmen van een liniaal gids voor de deur. Zorg ervoor dat u een 40-tands HM zaagblad gebruiken voor een gladde snede. Neem niet meer dan 9 centimeter breed of zult u beginnen om de cantilever verzwakken sterkte van de plank.
 2. 2
  Meet de ruimte tussen de buitenste fineerlagen van de deur en gesneden meenemers van een 2x4 aan deze dikte. Maak de klampen zo lang als de binnenkant van de deur. Gebruik rechte, droge hout voor klampen.
 3. 3
  Traceren van de horizontale locatie voor elke plank op de muur met behulp van een 4-mond-niveau als uw gids. Gebruik een stud finder om de locaties van de noppen te markeren en druk licht masking tape over elk een.
 4. 4
  Boor 1/4-inch-diameter gaten aan de stoeterij locaties nadat u snijd de klampen op lengte. Houd de cleat aan uw lijn op de muur en boor in de stud met een 1/8-in. bit. Met behulp van een sleutel, installeer een vertraging schroef in elk stud totdat het is krap. Gebruik 1/4-inch. x 3-1/2 inch houtdraadbouten. Elke klang moet recht zijn.
 5. 5
  Weggesneden het golfkarton kernen tenminste 1-1/2 centimeter van de snijrand. Schraap de lijm voorzichtig, zonder gutsen het hout oppervlak. Een broodmes werkt goed voor dit.
 6. 6
  Test-fit de plank te zorgen dat de lege past over de kikker. Controleer de achterzijde van de plank en schrijver aan de wand indien nodig. Gebruik een blok vliegtuig of schuurmachine om materiaal te verwijderen uit de achterkant voor een strakke pasvorm.
 7. 7
  Breng een ruime hoeveelheid lijm aan de bovenkant van de kikker en de binnenkant onderste rand van de deur leeg. Schuif de plank boven de houten kikker. Of, als u niet wilt dat deze vast gemonteerd, maar schuift de lege over de kikker.
 8. 8
  Spijker de plank om de kikker met een vierkant als uw gids. Begin in het midden en werk je weg naar elk uiteinde. Gebruik 1-inch brad nagels afstand 8 centimeter uit elkaar. Spijker de onderkant ook. Indien u wenst om de plank te zijn uitneembaar (en hadden lijm niet van toepassing is), gebruik verzonken schroeven in plaats van brads. Installeer ze vanaf de top en gebruik een kleine sticker op het hoofd te bedekken. De verf die op de plank kan worden gebruikt om te retoucheren de stickers te passen.

Dingen die je nodig hebt

 • Meetlint
 • Zagen
 • Hamer en spijkers of nailgun
 • Schroeven en schroevendraaier
 • Timmermanslijm
 • Niveau
 • Verf of fineer (optioneel)
 • Stud-finder (optioneel)

Traditionele Methode

 • 1/2-inch hout voor lambrisering
 • Twee lange 1x2-inch houten strips

Holle-Core Deur Methode

 • Een holle deur (probeer uw lokale wederopbouw centrum te recyclen een oude)
 • Beitel
 • Moersleutel
 • 1-inch brads
 • 3,5-inch houtdraadbouten