Wkinl

Hoe maak je een pijp roken

De kunst van het pijproken is de oudste vorm van het gebruik van tabak, en het vaakst over het hoofd gezien door de moderne roker. In deze dag en de leeftijd van instant bevrediging en snelle leven, vol met instant koffie en vijf minuten sigaretten, de pijp blijft een geruststellende bolwerk tegen de algemene stroom. Pijp roken is een opvallend uitdagend, maar zeer lonende hobby voor mensen met geduld, en kan gemakkelijk als de meest verfijnde vorm van het roken worden beschouwd.

Stappen

Hoe maak je een pijp roken. Zoek een pijp die bij u past.
Hoe maak je een pijp roken. Zoek een pijp die bij u past.
 1. 1
  Zoek een pijp die bij u past. Tabakswinkels zijn meer dan blij om u te helpen uw perfecte pijp vinden. Prijzen kunnen variëren van goedkope tot een klein fortuin.
 2. 2
  Experimenteren met tabak om een voorkeur te vinden. Er zijn vele variëteiten van pijptabak, waaronder Aromatics, Europese blends, Engels blends, Virginias, Burley, onder andere. Een tabakswinkel staat zal zijn om te helpen u te adviseren over hun individuele kenmerken. Mensen helemaal nieuw voor het roken kunnen genieten van een aromatische of lichter tabak, terwijl aan de andere kant een gewone sigaret of sigaar roker kan een zwaardere mix voorkeur. Koop kleine hoeveelheden vertegenwoordigen verschillende stijlen.
 3. 3
  Verpak de pijp. Vul de buis losjes met tabak en comprimeren lichtjes. Gecomprimeerd halverwege de bodem van de schaal naar boven. Vul nogmaals naar de top en te comprimeren met een beetje meer kracht. Ditmaal halverwege vanaf de bovenkant van de vorige verpakking naar boven. Top het nu af en comprimeren een beetje moeilijker. Weer de helft weg van de laatste punt aan de top. Het moet niet zo dicht als er geen lucht uit wordt getrokken door de buis, moet je in staat om lucht door met weinig of geen weerstand. De tabak moet veerkrachtig aanvoelt. Het beste is om uw tabakswinkel of een ervaren pijproker demonstreren hebben. Juiste verpakking vergt oefening, en heeft een grote invloed op hoe leuk je ervaring zal zijn.
 4. 4
  Steek de buis met een houten lucifer of een butaan pijp lichter. Bij gebruik van een wedstrijd, laat de zwavel verbrandt af voor een paar seconden. Beweeg de vlam rond het oppervlak van de tabak, terwijl zachtjes trekken tot het gelijkmatig verlicht, aanstampen het dan voorzichtig met een sabotage. Laat het gaan uit, dan weer aan te steken op dezelfde manier.
 5. 5
  Puff langzaam en ritmisch. Geduld wordt beloond met aroma en een koele rook. Te snel puffen resulteert in tongbeet - een brandend gevoel op de tong.
 6. 6
  Aanstampen van de tabak zachtjes en op gezette tijden gedurende de rook om ervoor te zorgen de kom blijft juist verpakte terwijl roken. Wees niet ongerust als de pijp uit gaat van tijd tot tijd. Gewoon relight, nadat de buis is afgekoeld.
 7. 7
  Zorg ervoor dat je je pijp rookt aan het einde van een leuke 'taart' (laag van koolstof deposito's) te creëren aan de onderkant en zijkant van uw pijpenkop.
 8. 8
  Ontspannen en genieten. Pijproken is de ultieme kunst van het roken.

Tips

 • Boven alles, wees geduldig, en neem dingen langzaam. Voor het grootste deel, het pijproken ervaring is niet prettig totdat een volledig bedreven in de verpakking, verlichting, aanstampen en roken cadans. Het kost tijd om favoriete tabak mengsels en leidingen die uw smaak te ontdekken. Beginnende rokers vaak worstelen met tong bijten. Als je het niet leuk vind op het eerste, blijven experimenteren, en bespreek uw nieuwe hobby met ervaren rokers.
 • Als de buis wordt heet, laat het gaan en af ​​te koelen. Het roken van een pijp te warm zal niet goed smaken, en het kan je pijp of je tong beschadigen. Een goede regel-van-duim, is om je kom houden tegen je wang.
 • Krijgen ondersteuning en advies. Er vele grote fora die er zijn en geweldige mensen te helpen ontdekken deze prachtige hobby en tijdverdrijf. Velen geven van een gebrek aan antwoorden op enkele van de meest eenvoudige vragen. Wij zijn daar en we houden ervan om te helpen.
 • Houd een pijpenrager handig. Bij het eerste teken van vocht komen door de steel van de pijp, steek de pijpenrager in de steel en laat het absorberen eventuele condensatie om ervoor te zorgen dat de pijp niet zuur.
 • Koop nooit een metalen (messing of zilver) pijp. Ze zien er erg ongewoon en opvallend, maar vergeet niet - metaal geleidt warmte. Deze zijn voor de show. U kunt zich eraan branden met deze.
 • Laat een leuke 'taart' (laag van koolstof deposito's) om te groeien in de kop van de pijp. Dit beschermt de kom van kraken. Na een tijdje, zal het nodig zijn om een ​​deel van de koek af te schrapen geworden, maar wilt u misschien uw tabakswinkel te raadplegen voor advies over hoe dit te doen.
 • Laat briar pijpen tijd om te rusten tussen rookt - algemeen bekend dicteert minstens een dag. Overweeg het toevoegen van een aantal maïskolf leidingen aan uw rotatie terwijl u uw collectie van briar pijpen bouwen. Een meerschuimpijp is een grote investering als gevolg van hun roken kwaliteit en het feit dat ze niet hoeven te rusten tussen rookt.
 • Vermijd het kopen van de goedkope "mandje" of warenhuis briar pijpen. Een maïskolfpijp zal veel beter dan een goedkope doornstruik rookt, en veel minder kost als financiën zijn een probleem.
 • Wanneer u klaar bent met een pijp, laat hem afkoelen en vervolgens te polijsten met behulp van buizen polish en een schone, pluisvrije doek. Dit helpt om de glans en het uiterlijk, en de bescherming van de kom hitte, vuil en corrosie beschermen.

Waarschuwingen

 • Pijproken een risico van orale en keelkanker die vergelijkbaar is met roken. Bij inademing, het draagt ​​ook een risico op longkanker. Moderation (1-3 kommen per dag) en niet inhaleren kan helpen om deze risico's te verminderen.

Dingen die je nodig hebt

 • Een pijp
 • Pijp sabotage of gereedschap
 • Tabak
 • Voor het reinigen:
 • Pijp ruimer
 • Pijpenragers
 • Pijp polish + doek
 • Schone, pluisvrije doek