Wkinl

Hoe een effectieve pokemon deck (TCG) bouwen

Pokemon spelen is leuk en uitdagend, en de kaarten zijn gemaakt, zodat verschillende groepen samen te spelen, er is geen noodzaak tot "pre-geconstrueerde" dekken, degenen die door de fabrikant te worden vergrendeld - u kunt uw eigen te maken, het kiezen van uw favorieten uit elke set die u wilt. Deze tutorial zal u helpen uw eigen deck te bouwen, zodat u kunt beginnen met spelen op toernooien en een lokale competitie!

Stappen

Hoe een effectieve pokemon deck (TCG) bouwen. Denk aan het soort dek je wilt.
Hoe een effectieve pokemon deck (TCG) bouwen. Denk aan het soort dek je wilt.
 1. 1
  Denk aan het soort dek je wilt. Vind je het leuk om Water en Vuur Pokemon, of Psychic en Fighting spelen? Je hoeft eigenlijk alleen maar twee verschillende soorten Pokemon in je deck, met enkele uitzonderingen. Bepaalde decks kan effectief te gebruiken meer dan dat.
  • Probeer om uw soorten elkaar aanvullen indien mogelijk - bijvoorbeeld, Water en elektriciteit zijn goede metgezellen, net als Vuur en Gras.
  • Rekening houden met de zwakke punten van uw types, ook. Als uw Psychic types hebben zwakheid te donker, te spelen Fighting types (omdat de meeste Dark Pokemon hebben Fighting zwakte) naar Dark type Pokemon tegen te gaan.
  • Vergeet niet dat u kunt gebruiken kleurloze type-Pokemon in elke vorm van het dek om bulk het op en in de lacunes op te vullen, en ze hebben vaak veel nuttige effecten. Ze kunnen vaak elke vorm van energie, ook, zodat ze kunnen worden gebruikt in elk dek.
 2. 2
  Een strategie in gedachten over hoe om te winnen of je tegenstander te verliezen. In de Pokemon TCG, kunt u winnen in een van de drie manieren: Verzamel je tegenstanders zes prijzen:; je tegenstander opraken van Pokemon op het veld, of als je tegenstander geen kaarten meer te stellen aan het begin van zijn / haar beurt. Vraag jezelf af:
  • Die voorwaarde zal je deck richten op om het spel te winnen? Hoe zal het best bereiken?
  • Wat zijn de manieren waarop je tegenstander uw strategie zou tegen te gaan? Welke kaarten kunt u gebruiken om uw zwakke punten te minimaliseren en maximaliseren van uw sterke punten?
 3. 3
  Vergeet niet om een goede balans te houden als u kiest. Veel decks stok met ruwweg 20 Pokemon, 25 trainers, en rond 15 energieën voor een goede mix, maar het hangt vaak af van het type dek je speelt.
  • Bijvoorbeeld, een Blastoise / Keldeo-EX Deck van de 2012 Stad Kampioenschappen droeg 14 Pokemon, 32 trainers en 14 energie. Het hangt allemaal af van wat je probeert te doen.
 4. 4
  Denk na over het spel als een drie-rollenspel. Allereerst moet u meerdere kopieën van uw belangrijkste aanvaller loopt, en je zult meer van het Basis-Pokemon dan van de Stage 2 nodig, volledig ontwikkelde degenen, om zeker te zijn dat u een actieve Pokemon en genoeg voor uw bank.
  • De basis zal get knocked out snel, dus zorg ervoor dat je wat evoluties later stadium Pokemon je mouw, en evolueren zo snel mogelijk om uw spel te geven wat stof na de eerste golf van de kleintjes worden gedaan.
  • Tot slot, zorg ervoor dat u denkt over uw eindspel, en hebben een of twee echt grote 1-hit KOers je kunt tekenen voor laat in het spel. De meeste decks hebben een 'start' kaart zoals Cleffa of Pichu, kunnen kaarten als deze helpen uw set-up.
 5. 5
  Balans van uw kaarten. Het is goed om kaarten die elkaar helpen gebruiken. Het moet een goede dek zijn! Strategie is belangrijk!
  • Kijk voor synergie in kaarten. Bijvoorbeeld, Hydreigon en Darkrai-EX zijn een grote bij bewegen Pokemon en energieën vrij. Kijk voor andere geweldige combinatie om te gebruiken voor uw voordeel.
 6. 6
  Kies uw trainers om beste voordeel met je pokemon. Je hebt een goede 5-8 kaarten voor gelijkspel kracht nodig, als je de nodige kaarten niet kunt krijgen, kun je niet winnen.
  • Vergeet niet dat je kunt maken aan 4 van een bepaalde kaart in je deck, en als uw dek leunt zwaar op een bepaalde gebeurtenis, moet u uw kansen op het maken van die gebeurtenis gebeuren stimuleren door er meerdere exemplaren van de cruciale kaarten in je deck.
  • Je moet rond de 5 of zo kaarten te ondersteunen en te stimuleren tot je Pokemon. Eventuele resterende ruimte kan worden gebruikt voor de bestrijding veelgebruikte kaarten tegen zwakheden of uw hand of bench te vernieuwen.
 7. 7
  Test je deck door het opstellen alsof je speelt tegen een tegenstander. Vergeet niet, om het afspelen te beginnen, moet u ten minste een basic Pokemon te tekenen, dus zorg ervoor dat je genoeg Basics te verzekeren dat u krijgt een goede opening gelijkspel. Dus dat is wat je moet doen!
 8. 8
  Niet al te veel trainers en supporters, omdat ze na een gebruik te worden weggegooid. Na te veel energie kaarten is een verspilling tenzij je Pokemon (zoals Reshiram) die energie weggooien bij het gebruik van een aanval of het vermogen.
 9. 9
  Niet voorraad teveel fase 2 evoluties. Nieuwer dekken hebben de neiging om te voorkomen dat met behulp van Stage 2 Pokemon, behalve de Reshiphlosion dek (dit dek, omdat de 2012-2013 rotatie is nu deels illegaal). Enkele uitzonderingen op deze regel ook met eelektrik als fase 1 voor het gebruik van de Dynamotor vermogen. Hoe langer het duurt om je Pokemon evolueren, hoe meer tijd je tegenstander aan te vallen en setup.

Tips

 • Houd kaarten die je niet nodig hebt, je zou denken dat het nutteloos is, maar anderen zouden kunnen denken dat het een schat voor hun dek.
 • U kunt overwegen om de legendarische Pokemon zoals Palkia, Dialga, Giratina, Mewtwo, Arceus, etc., omdat ze zijn eenvoudig en hoeft niet in ontwikkeling. (Ook hoog in de aanval staat)
 • Een onevenwichtige dek kan leiden tot een ramp van een veldslag.
 • Gebruik pokemon en trainer kaarten die elkaar aanvullen. bijvoorbeeld, zou je een tank die winsten pk met energie kaarten op het gebied voor zo lang mogelijk, dus overwegen om genezing trainer kaarten en pokemon houden.
 • Als u nog niet hebt, vind een competitie. Het zal u helpen het spel te testen, en anderen kunnen u helpen door de handel. U kunt ook vrienden maken.
 • Probeer het gebruik van Pokemon Prime. Ze zijn moeilijk te krijgen, maar de moeite waard.
 • Probeer het gebruik van trainer kaarten die u toelaten om andere trainer kaarten hergebruiken in uw voordeel.
 • Vergeet niet dat de fundamentele Pokemon zijn goed. Wanneer u uw dek te bouwen moet je veel basic Pokemon.
 • Vergeet niet om je kaarten veilig te houden, en houden goede kaarten in gevallen (goede staat).
 • Houd uw energie-tot-schade verhoudingen in het achterhoofd. Kies Pokemon die veel schade (of geven de status van kwalen) gaat voor lage hoeveelheden energie.
 • Bij het maken van een Pokemon spel vergeet niet dat het hebben van een sterke aanvallende Pokemon is niet het hele spel. Kaarten zoals Kingdra kunt u Poke Kracht Spray Splash voor 1 schade teller op voordat je aanvallen.
 • Als je ervaring opdoen in het spel, overwegen het verwijderen van een deel van de Pokemon die niet gerelateerd zijn aan uw belangrijkste aanvaller, en te vervangen door Trainers zal toestaan ​​om uw dek zoeken naar evoluties, of sla een evolutie stadium.
 • Vergeet niet dat een Pokemon TCG dek slechts 60 kaarten. Niets meer, niets minder.
 • Soms is het best om niet evoluties voor je pokemon, zoals met jigglypuff en Wigglytuff hebben als je wilt een ondersteuning pokemon. Jigglypuff doet minder schade, maar zet de tegenstander pokemon te slapen, terwijl Wigglytuff is pure schade. als je wilt om de tegenstander te blokkeren, zodat u energie kunt bevestigen, zou jigglypuff veruit de betere keuze.
 • Probeer niet om een ​​al te frustrerend dek (dat wil zeggen, een die nauwelijks anderen toestaat om te spelen op alle, of dwarsboomt hun elke beweging) spelen bij het oefenen met vrienden of spelen voor de lol, omdat deze ruïnes het plezier voor anderen. Het is vooral belangrijk bij het onderwijzen van een nieuwe speler. Als je verpletteren, decimeren en vernietig je newbie tegenstander, zal hij / zij geen plezier hebben, en het meest waarschijnlijk, zal niet nog een keer wilt spelen met je. Maar als je het toelaat de newbie aan de sterkere speler wel gebruiken, zult u hen te helpen begrijpen meer complexe spelen vroeg op, en hen aanmoedigen door hen positieve ervaringen in hun eerste wedstrijden.
 • Heb nooit meer dan drie ex kaarten in je deck, ongeacht hoe geweldig en goed kijken het kan zijn, want als ze zijn uitgeschakeld, je tegenstander neemt twee prijzen:.
 • SP Pokemon zijn een tegenslag speciaal omdat ze laag op HP. Echter, overweeg dan het gebruik van een of twee van hen in je deck, omdat ze meestal Stage 2 Pokemon die niet hoeven evolueren.
 • Een pokemon of zwakte deck kan ook nuttig zijn, zoals een zwakke pokemon niet hebben van een retraite kosten, of een dek waar het moeilijk is om te tekenen basic pokemon eerst proberen, die zich concentreert op blokkering van de tegenstander, zodat ze opraken van kaarten aan te trekken. in het laatste, zou de tegenstander waarschijnlijk de gelegenheid gebruik om extra kaarten, die vaak leidt tot hun nederlaag te tekenen.