Wkinl

Hoe zich te ontdoen van de wieg cap

Wieg cap, medisch bekend als infantiele seborrheic dermatitis, is een veel voorkomende aandoening bij baby's die veroorzaakt ruwe, schilferige vlekken te ontwikkelen op de baby's hoofdhuid. Het verdwijnt meestal op zijn eigen na een paar weken, maar in sommige gevallen de toestand aanhoudt en heeft behandeling nodig. Lees verder voor informatie over het wegwerken van de wieg cap met behulp van huismiddeltjes en weten wanneer om medische hulp te zoeken.

Stappen

Hoe zich te ontdoen van de wieg cap. Verwijder de schalen met je vingers.
Hoe zich te ontdoen van de wieg cap. Verwijder de schalen met je vingers.

Huismiddeltjes

 1. 1
  Verwijder de schalen met je vingers. De baby's hoofdhuid zal niet worden geschaad als u uw handen te gebruiken om af te nemen van de "cap". Het is de eenvoudigste, en een van de meest effectieve, manieren om zich te ontdoen van de schubben en droge plekken die optreden wanneer een baby wieg cap.
  • Wrijf je vingers over de schilferige vlekken, dan voorzichtig schil en schraap de schilferige dode huid en gooi deze weg.
  • Als u niet wilt dat uw vingers te gebruiken op te halen uit de schalen, op een paar dunne latex handschoenen (zolang je baby niet allergisch is voor latex). Je kan ook betrekking hebben op uw handen af ​​met plasticfolie om te voorkomen dat direct aanraken van de schalen. Houd in gedachten dat de wieg cap is niet besmettelijk, en het plukken van de weegschaal zal je baby comfortabeler te maken.
  • Gebruik geen pincet of ander scherp voorwerp om de schilfers te verwijderen, omdat je misschien per ongeluk porren de baby's hoofd en letsel veroorzaken.
 2. 2
  Was het hoofdje van de baby elke dag. Gebruik warm water om een ​​bad van de baby's hoofd, en zachtjes masseren zijn of haar hoofdhuid met je vingers. Het water zal helpen los te maken van de wieg cap schalen, als je dan de schil of kan wegschrapen.
  • Met behulp van een milde babyshampoo kan helpen los van de schalen, zodat overwegen toe te voegen aan uw wasroutine. Echter, kunt u dat shampoo droogt de baby's hoofdhuid verder uit te vinden.
  • Gebruik een zachte borstel om te helpen los te maken van de schalen, terwijl de baby's hoofd is nog nat.
 3. 3
  Gebruik olie en gelei. Soms wieg cap schalen hebben een beetje hulp van buitenaf voordat u het kunt afschilferen ze af. Verspreid babyolie of vaseline op de droge plekken, wacht dan 15 minuten te laat de weegschaal te verzachten alvorens ze te verwijderen.
  • Olijfolie en plantaardige olie ook goed voor het verwijderen van de schubben.
  • Gebruik shampoo en warm water weg te wassen de olie als u klaar bent. Nalaten van sporen van olie kan eigenlijk het probleem erger maken door het veroorzaken van meer schalen te vormen.

Medische oplossingen

 1. 1
  Gebruik een medicinale roos shampoo. Wanneer wieg cap blijft terugkomen een paar dagen nadat je het weg te schrapen, te schakelen naar een medicinale shampoo een paar keer per week kan een effectieve behandeling zijn. Roos shampoos bevatten teer, die schilfering vermindert en helpt de huid niet uitdroogt.
  • Shampoos met de antischimmelmiddelen ketoconazol of 1 percent selenium sulfide kan ook worden gebruikt cradle cap behandelen.
  • Shampoos die salicylzuur bevatten worden niet aanbevolen voor kinderen, aangezien dit ingrediënt schadelijk baby zijn en kan gemakkelijk worden geabsorbeerd door de huid.
  • Praat met uw arts voordat u een medicinale shampoo op uw baby's hoofdhuid. Hij of zij zal een shampoo merk raden of u een recept voor de shampoo die geschikt is voor uw baby's behoeften.
 2. 2
  Overweeg het gebruik van hydrocortison crème. Als je baby's hoofdhuid is ontstoken, rode of jeukende, hydrocortison crème, die ook wordt gebruikt voor huiduitslag en insectenbeten te behandelen, zou kunnen helpen verlichten van de symptomen. Neem contact op met uw arts voordat u een over-the-counter hydrocortison crème.

Preventieve maatregelen

 1. 1
  Bevochtigen uw huis. Zuigelingen met wieg cap hebben vaak andere klachten met betrekking tot droog, gemakkelijk-geïrriteerde huid. Gebruik een luchtbevochtiger in de kamer van uw baby om de lucht vochtig en vochtig te houden, zodat zijn of haar huid niet te droog te krijgen.
 2. 2
  Hydrateren de baby hoofdhuid na het baden. Het aanbrengen van een vochtinbrengende crème, terwijl de hoofdhuid is nog licht vochtig en warm na het baden val vocht kan helpen in de huid en zorgt ervoor dat steeds droog en schilferig. Gebruik een lotion of zalf geformuleerd voor baby's gevoelige huid.
 3. 3
  Denk aan de baby voeding. Wieg cap is in sommige gevallen veroorzaakt door een allergie voor flesvoeding. Als uw baby heeft rode vlekken op zijn of haar gezicht en ervaringen diarree en andere allergische symptomen naast de wieg cap, overleg dan met uw arts over te schakelen naar een formule die is gezonder voor je baby.

Tips

 • Een baby hoofdhuid borstel is zeer effectief. Deze borstels zijn zeer zacht en kan worden gekocht in de baby-afdeling van veel winkels.
 • Het houden van de zeep en water uit zijn ogen zal de ervaring veel aangenamer maken.

Waarschuwingen

 • Wees erg voorzichtig met je baby.
 • Wees voorzichtig te hard waar de baby's "soft spot" is op de hoofdhuid niet te duwen.
 • Zorg ervoor dat het water is warm, niet heet. U kunt dit controleren met je elleboog: als het voelt te warm voor je elleboog, het is te warm voor je baby.